Ako je to istina,kreditne u ruke i navali narode na karte
Avio kompanije all about
-
akcija007
#1426 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Pise na FB-u to obavjestenje a na zvacinoj net adresi nema nikakog ovajestenja o datumu pocetka placanja preko kreditinih kartica !? Nidje veze
- macan prvi
#1427 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koliko znam, veci dio tog novca ide za BH Airlines (ispravi me ako nije tacno). Dakle, BH Airlines i dalje dobija novce poreznih obveznika, ne nuzno samo onih koji zive u BiH, nego i svih ostalih koje polete s Aerodroma Sarajevo.macan prvi wrote:Je li to znaci da je ukinuta taksa "za razvoj avijacije" koju placaju svi putnici koji polaze iz Sarajeva, a koja se uglavnom koristi za subvencioniranje BH Airlinesa?Koshpa wrote:jefferson wrote:
Fino, poreski obveznici!
Jeff da ti malo olaksam dusu, BHA ne "zivi" vise od poreskih obaveznika, Vlada je to breme skinula kad je THY preuzeo tih 49% i nemaju vise nista sa BHA sto se tice uzimanja i davanja, sad za sve mozes kriviti samo THY ili nekog treceg
- ljubav_aha
#1428 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:Koshpa wrote:Svaka avio kompanija koja je clanica IATA-e je duzna po zakonu da obezbjedi sve sto je potrebno putniku kada je otkazan let tako i BH AIRLINES isto je duzna po zakonu u avio saobracaju obezbjediti sve sto ide uz to, eto da Vas informisem vi koji sumnjate u BH AIRLINES
While IATA serves the airline industry, it is not a regulatory body, and cannot intervene in service disputes or other commercial matters involving airlines or agents and their customers. For any issue, consumers should approach the respective airline or agent directly. You will find their contacts on their respective websites.
hm
Koshpa,R U SURE
- Koshpa
#1429 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ljubav_aha wrote:ljubav_aha wrote:Koshpa wrote:Svaka avio kompanija koja je clanica IATA-e je duzna po zakonu da obezbjedi sve sto je potrebno putniku kada je otkazan let tako i BH AIRLINES isto je duzna po zakonu u avio saobracaju obezbjediti sve sto ide uz to, eto da Vas informisem vi koji sumnjate u BH AIRLINES
While IATA serves the airline industry, it is not a regulatory body, and cannot intervene in service disputes or other commercial matters involving airlines or agents and their customers. For any issue, consumers should approach the respective airline or agent directly. You will find their contacts on their respective websites.
hm
Koshpa,R U SURE
Nazalost NE nije u pitanju IATA nego ECT ili ti ga http://ec.europa.eu/transport/passengers/air/air_en.htm
- ljubav_aha
#1430 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Koshpa,hvala na uradjenoj korekciji 
-
Timotije
#1431 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
@Koshpa:
4 jebena dana pokusavam kupiti dvije karte. Imas li ikakav komentar, ZASTO niko ne moze kupiti kartu tako dugo vremena, znate li koliko putnika gubite (sto sadasnjih, a puno vise potencijalnih) u datom periodu! Lobiram za vas, falim, nagovaram, obecavam u prazno, stvaram sebi "neprijatelje", i moram se bezrazlozno pravdati i lagati , zbog vase nesposobnosti!!!
U svakoj "normalnoj" firmi, web majstor bi bio zakljucan dok ne rijesi problem. Ili bi visio u avliji firme, za primjer!
Hajmo sad nastaviti, visoko intelektualne rasprave o avijaciji, codovima, sorovima i ostalim sranjima, do kanacnog nestanka kompanije
!
4 jebena dana pokusavam kupiti dvije karte. Imas li ikakav komentar, ZASTO niko ne moze kupiti kartu tako dugo vremena, znate li koliko putnika gubite (sto sadasnjih, a puno vise potencijalnih) u datom periodu! Lobiram za vas, falim, nagovaram, obecavam u prazno, stvaram sebi "neprijatelje", i moram se bezrazlozno pravdati i lagati , zbog vase nesposobnosti!!!
U svakoj "normalnoj" firmi, web majstor bi bio zakljucan dok ne rijesi problem. Ili bi visio u avliji firme, za primjer!
Hajmo sad nastaviti, visoko intelektualne rasprave o avijaciji, codovima, sorovima i ostalim sranjima, do kanacnog nestanka kompanije
-
jefferson
#1432 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Blago tebi!Timotije wrote:@Koshpa:
U svakoj "normalnoj" firmi, web majstor bi bio zakljucan dok ne rijesi problem. Ili bi visio u avliji firme, za primjer!![]()
Hajmo sad nastaviti, visoko intelektualne rasprave o avijaciji, codovima, sorovima i ostalim sranjima, do kanacnog nestanka kompanije!
Zar jos nisi skontao koncept poslovanja: Vi posaljite pare, ali se ne pojavljujte
Ko covjek uzmi Croatia Airlines i presjednes u ZG i cao daci. opet time pomazes BH Airlines jer dobiju dio taxe koju CA plati na SJJ
Jarane, htjeli smo demokratiju i kapitalizam i nikako ne kontam sta sad seremo 20godina nakon nacionalnog osvjestavanja
-
Timotije
#1433 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Ama jasno je meni sve Jeff, zadnjih evo 41 godinu, ali pokusavam izigravati Don Kihota, tj.klasicnu bosansku budalu!jefferson wrote:Blago tebi!Timotije wrote:@Koshpa:
U svakoj "normalnoj" firmi, web majstor bi bio zakljucan dok ne rijesi problem. Ili bi visio u avliji firme, za primjer!![]()
Hajmo sad nastaviti, visoko intelektualne rasprave o avijaciji, codovima, sorovima i ostalim sranjima, do kanacnog nestanka kompanije!
Zar jos nisi skontao koncept poslovanja: Vi posaljite pare, ali se ne pojavljujte![]()
Ko covjek uzmi Croatia Airlines i presjednes u ZG i cao daci. opet time pomazes BH Airlines jer dobiju dio taxe koju CA plati na SJJ. A Ako bas neces CA, onda Lufthansa, Austrian, sta ja znam, ako nece BHA, imako hoce ali prije svega KO ZNA!!!!
Jarane, htjeli smo demokratiju i kapitalizam i nikako ne kontam sta sad seremo 20godina nakon nacionalnog osvjestavanja
Taj vid patriotizma, u nasem slucaju, nema nikakvog uporista, ni veze s mozgom! Ispadas samo idiot i predmet sprdnje!
Nije problem napraviti drzavu, nikakav, uzmi pa prepisi ako ne znas sam! Ali je problem kad se to nece i ne zeli, zbog raznoraznih interesa! Lopovluka prije svega! Nalijetao sam se sa svim tim pobrojanim kompanijama, a izgleda da cu im se opet trajno i vratiti! Hoce li ikad, ista, u ovoj nasoj jebenoj drzavi stati na normalne noge?
Nece, znamo to svi!
- macan prvi
#1434 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Potpuno te razumijem, i vjeruj mi, nisi jedini...Timotije wrote:Ama jasno je meni sve Jeff, zadnjih evo 41 godinu, ali pokusavam izigravati Don Kihota, tj.klasicnu bosansku budalu!jefferson wrote:Blago tebi!Timotije wrote:@Koshpa:
Zar jos nisi skontao koncept poslovanja: Vi posaljite pare, ali se ne pojavljujte![]()
Ko covjek uzmi Croatia Airlines i presjednes u ZG i cao daci. opet time pomazes BH Airlines jer dobiju dio taxe koju CA plati na SJJ. A Ako bas neces CA, onda Lufthansa, Austrian, sta ja znam, ako nece BHA, imako hoce ali prije svega KO ZNA!!!!
Jarane, htjeli smo demokratiju i kapitalizam i nikako ne kontam sta sad seremo 20godina nakon nacionalnog osvjestavanjaKao sto sam davno ranije pisao, prosjecan Danac kupuje smrdljivu, neukusnu domacu jabuku, da pomogne svog seljaka, nece mirisljavu rumenu francusku, uz to jos i jeftiniju!
Taj vid patriotizma, u nasem slucaju, nema nikakvog uporista, ni veze s mozgom! Ispadas samo idiot i predmet sprdnje!![]()
Nije problem napraviti drzavu, nikakav, uzmi pa prepisi ako ne znas sam! Ali je problem kad se to nece i ne zeli, zbog raznoraznih interesa! Lopovluka prije svega! Nalijetao sam se sa svim tim pobrojanim kompanijama, a izgleda da cu im se opet trajno i vratiti! Hoce li ikad, ista, u ovoj nasoj jebenoj drzavi stati na normalne noge?
Nece, znamo to svi!
-
jefferson
#1435 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Moj Timotije. To ti je isto kad je nepal napravio svoju avio kompaniju i u jednom trenutku odlucio da kupi ni manje ni vise 4 A340-300 aviona. Zemlja u kojoj 70% stanovnistva zivina ivici gladi. Ali kralju zapelo za oko da ima jaku avio kompaniju.
E tako ti dodje i taj nesretni BH Airlines koji je isto kao i svaka drzavna prcija u nasoj drzavi. Ta kompanija se nista ne razlikuje od Socijalnog, PIO-a, BH Telecoma i slicnih uhljebinaskih kompanija.
Taj nas patriotizam, gdje po nekim a mozda i svim zaposlenicima BH Airlinesa (a to je slucaj u manje vise svim drzavnim firmama koje parazitiraju) ti bio trebao konstantno da se lomis i letis s njima, ali oni ce kako im se moze. Za tebe ne treba biti problem platiti vise, prenociti zbog otkazanog leta, ali je za njih problem sto su dvojica turskih drzavljana u BHA i koji su ocito tu dosli raditi, pa se ta drzavna ucmalost poremetila i mnogi se boje da slucajno sutra nece doci neko kvalifikovan u firmu i njih izbaciti iz sigurnog drzavnog posla. Tako ti se sad desava i u misiji UN-a u NYC, gdje je ambasador poremetio mnoge talove, onu ucmalost, pa se panika digla medju amidzicima i slicnim.
Medjutim, ne bi ja imao nikakav problem letjeti Boeingom starim 18 godina, iako su ga nahvalili kao da su ga licno Haris Silajdzic i Bakir Izetbegovic sklopili, da oni meni omoguce samo da ja kupim uvezan let. ne, nije to da li se moze ili ne moze, nego NEMA ZNANJA!!! Moze Koshpa ovdje pricati sta hoce ali u toj firmi ociti svi kljucni ljudi su zalutali (da se politicki korektno izrazim) tj. tu su se uhljebili i dobro im je, pocev od Generalnog Direktora.
Znaci pitanje danske jabuke, ili BHA Boeinga je razlicito. Danac ti je donio jabuku na pijacu i ti imas mogucnost izbora. Danska je ruzna, ali i malo jeftinija, i znas da ce onaj seljak "od" Kopenhagena imati koristi, a te ce pare dalje potrositi u Danskoj, a mozda ce se i tebi vratiti.
Ovdje je problem sto BHA od 2005 jos uvijek nije jabuku (tj. ATR ili Boeing) donio na pijacu, koja se opet zove internet. A posto je to globalna, uvezana pijaca, ne samo da je nije donio, nego je nije ni uvezao u sistem s drugima.
Ja sam 2001 godine kupio preko interneta kartu za Chicago!!! 2001 godine, i to ETKT! Kod nas ni dan danas taj princip nisu savladali, e zato sto ne mogu, nego NECE, jer imaju sigurnu platu.
kada kod nas privatni biznis postane cjenjeniji i znacajniji od drzavnog, onda ce i biti nam bolje i lakse.
Zato ako ce ovakav BHA postojati i dalje, komotno mogu u stecaj. Doci ce neko ko ce te linije preuzeti, zaposliti osoblje na zemlji itd. Nije avijacija u BiH ni pocela a nece ni zavrsiti sa BHA, posebno zato sto ljudi koji imaju znanje se svakako u toj firmi nista ni ne pitaju! Ono sto BHA treba je vecinski partner, tj. da THY ili neko drugi preuzme 51% pa bi vidio kako bi glave letile u BHA ili bi krenuli raditi.
Kada budemo mi poreski obveznici, gradjani gledali svoj individualni interes, i trazili servis koji nam pripada od vlade, onda ce vlada i bolje da radi a time i firme kao BHA. Jer dok je entuzijazma preko ledja gradjana, ovaj javasluk ce samo nastaviti parazitirati i dalje.
E tako ti dodje i taj nesretni BH Airlines koji je isto kao i svaka drzavna prcija u nasoj drzavi. Ta kompanija se nista ne razlikuje od Socijalnog, PIO-a, BH Telecoma i slicnih uhljebinaskih kompanija.
Taj nas patriotizam, gdje po nekim a mozda i svim zaposlenicima BH Airlinesa (a to je slucaj u manje vise svim drzavnim firmama koje parazitiraju) ti bio trebao konstantno da se lomis i letis s njima, ali oni ce kako im se moze. Za tebe ne treba biti problem platiti vise, prenociti zbog otkazanog leta, ali je za njih problem sto su dvojica turskih drzavljana u BHA i koji su ocito tu dosli raditi, pa se ta drzavna ucmalost poremetila i mnogi se boje da slucajno sutra nece doci neko kvalifikovan u firmu i njih izbaciti iz sigurnog drzavnog posla. Tako ti se sad desava i u misiji UN-a u NYC, gdje je ambasador poremetio mnoge talove, onu ucmalost, pa se panika digla medju amidzicima i slicnim.
Medjutim, ne bi ja imao nikakav problem letjeti Boeingom starim 18 godina, iako su ga nahvalili kao da su ga licno Haris Silajdzic i Bakir Izetbegovic sklopili, da oni meni omoguce samo da ja kupim uvezan let. ne, nije to da li se moze ili ne moze, nego NEMA ZNANJA!!! Moze Koshpa ovdje pricati sta hoce ali u toj firmi ociti svi kljucni ljudi su zalutali (da se politicki korektno izrazim) tj. tu su se uhljebili i dobro im je, pocev od Generalnog Direktora.
Znaci pitanje danske jabuke, ili BHA Boeinga je razlicito. Danac ti je donio jabuku na pijacu i ti imas mogucnost izbora. Danska je ruzna, ali i malo jeftinija, i znas da ce onaj seljak "od" Kopenhagena imati koristi, a te ce pare dalje potrositi u Danskoj, a mozda ce se i tebi vratiti.
Ovdje je problem sto BHA od 2005 jos uvijek nije jabuku (tj. ATR ili Boeing) donio na pijacu, koja se opet zove internet. A posto je to globalna, uvezana pijaca, ne samo da je nije donio, nego je nije ni uvezao u sistem s drugima.
Ja sam 2001 godine kupio preko interneta kartu za Chicago!!! 2001 godine, i to ETKT! Kod nas ni dan danas taj princip nisu savladali, e zato sto ne mogu, nego NECE, jer imaju sigurnu platu.
kada kod nas privatni biznis postane cjenjeniji i znacajniji od drzavnog, onda ce i biti nam bolje i lakse.
Zato ako ce ovakav BHA postojati i dalje, komotno mogu u stecaj. Doci ce neko ko ce te linije preuzeti, zaposliti osoblje na zemlji itd. Nije avijacija u BiH ni pocela a nece ni zavrsiti sa BHA, posebno zato sto ljudi koji imaju znanje se svakako u toj firmi nista ni ne pitaju! Ono sto BHA treba je vecinski partner, tj. da THY ili neko drugi preuzme 51% pa bi vidio kako bi glave letile u BHA ili bi krenuli raditi.
Kada budemo mi poreski obveznici, gradjani gledali svoj individualni interes, i trazili servis koji nam pripada od vlade, onda ce vlada i bolje da radi a time i firme kao BHA. Jer dok je entuzijazma preko ledja gradjana, ovaj javasluk ce samo nastaviti parazitirati i dalje.
-
Timotije
#1436 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
jefferson wrote:Moj Timotije. To ti je isto kad je nepal napravio svoju avio kompaniju i u jednom trenutku odlucio da kupi ni manje ni vise 4 A340-300 aviona. Zemlja u kojoj 70% stanovnistva zivina ivici gladi. Ali kralju zapelo za oko da ima jaku avio kompaniju.
- ljubav_aha
#1437 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Timotije,sad ,nadam se,bolje razumijes moj stav prema BiH airline poslovanju
-
Timotije
#1438 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Razumijem Ljubavi u potpunostiljubav_aha wrote:Timotije,sad ,nadam se,bolje razumijes moj stav prema BiH airline poslovanju
Pazite sad, najnovija desavanja, naravno saznajem iskljucivo zahvaljujuci mome istrazivackom radu!
Od kompanije ni mukajet!
Kupljena karta za let CPH-SJJ, 11.04-18-04, je "dozivjela" male modifikacije, u vidu tehnickog slijetanja na jednom od aerodroma (Geteborg ili Stokholm)! Umjesto 2 sata i 20 minuta, provodim dakle minimalno 5 sati, zalijepljen za sjedalo u odlasku! (Pitam se sta mi onda fali, kao i dosad, sletiti fino u Budimpesti, Zagrebu ili Becu, popiti pivu, pa presjesti ko covjek?). Dobro, kao svaki dobrano izvarani pripadnik bosanske rase kazem , hajde, sam letim, prezivicu!?
Pazite sad: kupljena karta za cijelu porodicu (2+2), od nedelje 18.07 do nedelje 08.08!
Ukucam ponovo kupljene datume i imam sta vidjeti! Nije vise nedelja, Miki, nego ponedjeljak!!!!!
Pomjerili ljudi lagano let za citav dan! Ko ce raditi taj ponedjeljak za mene i suprugu? Kako objasniti nasim sefovima, da mi eto letimo sa tako nekom kompanijom kojoj se cefne promijeniti red letenja u po` frke, pa ako bi mogli dobiti i taj ponedjeljak...!?
Ja se, moram vam priznati, odavno nisam gluplje i bjednije osjecao. Pa nije to red voznje kombija za Mihrivode, majka mu stara!?
Ako je iko na ovim stranicama, cesto bezrazlozno,cisto navijacki, branio ovaj tim, taj sam!
Sad mi je malo jasnije, zasto su off-line zadnjih par dana!
Samo ima i ona, mozes kako hoces, ali ne mozes dokad hoces!
- ljubav_aha
#1439 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Timotije,nema problema,jefferson ima mnogo iskustva ,sto se moze zakljuciti i znjegovih postova,moje znanje je iz drugaicijeg sektora , hvala 
- macan prvi
#1440 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Salis se.Timotije wrote:Razumijem Ljubavi u potpunostiljubav_aha wrote:Timotije,sad ,nadam se,bolje razumijes moj stav prema BiH airline poslovanju![]()
, i dugujem ti izvinjenje za ranije
!
Pazite sad, najnovija desavanja, naravno saznajem iskljucivo zahvaljujuci mome istrazivackom radu!
Od kompanije ni mukajet!
Kupljena karta za let CPH-SJJ, 11.04-18-04, je "dozivjela" male modifikacije, u vidu tehnickog slijetanja na jednom od aerodroma (Geteborg ili Stokholm)! Umjesto 2 sata i 20 minuta, provodim dakle minimalno 5 sati, zalijepljen za sjedalo u odlasku! (Pitam se sta mi onda fali, kao i dosad, sletiti fino u Budimpesti, Zagrebu ili Becu, popiti pivu, pa presjesti ko covjek?). Dobro, kao svaki dobrano izvarani pripadnik bosanske rase kazem , hajde, sam letim, prezivicu!?
Pazite sad: kupljena karta za cijelu porodicu (2+2), od nedelje 18.07 do nedelje 08.08!
Ukucam ponovo kupljene datume i imam sta vidjeti! Nije vise nedelja, Miki, nego ponedjeljak!!!!!![]()
![]()
Pomjerili ljudi lagano let za citav dan! Ko ce raditi taj ponedjeljak za mene i suprugu? Kako objasniti nasim sefovima, da mi eto letimo sa tako nekom kompanijom kojoj se cefne promijeniti red letenja u po` frke, pa ako bi mogli dobiti i taj ponedjeljak...!?![]()
Ja se, moram vam priznati, odavno nisam gluplje i bjednije osjecao. Pa nije to red voznje kombija za Mihrivode, majka mu stara!?
Ako je iko na ovim stranicama, cesto bezrazlozno,cisto navijacki, branio ovaj tim, taj sam!
-
zurich
#1441 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Kratko i jasnoTimotije wrote:Razumijem Ljubavi u potpunostiljubav_aha wrote:Timotije,sad ,nadam se,bolje razumijes moj stav prema BiH airline poslovanju![]()
, i dugujem ti izvinjenje za ranije
!
Od kompanije ni mukajet!
Ukucam ponovo kupljene datume i imam sta vidjeti! Nije vise nedelja, Miki, nego ponedjeljak!!!!!![]()
![]()
Pomjerili ljudi lagano let za citav dan! Ko ce raditi taj ponedjeljak za mene i suprugu? Kako objasniti nasim sefovima, da mi eto letimo sa tako nekom kompanijom kojoj se cefne promijeniti red letenja u po` frke, pa ako bi mogli dobiti i taj ponedjeljak...!?![]()
ako si kupio kartu sa povratnim letom u nedjelju 8.8. duzni su te prevesti tog dana. Ako ne lete oni, onda ce te prebookirati na drugu kompaniju. Jednostavno rijesi to telefonskim pozivom i ne dozvoli nikakve varijante i sl. Samo reci kratko i jasno da zelis u nedjelju navecer biti na destinaciji, ostalo te ne zanima.
Isto tako moram reci da je BH Airlines prilicno fleksibilan u ovakvim slucajevima a to govorim iz svog iskustva, ili bolje da se izrazim, nije fleksibilan nego postuje medjunarodne norme.
- ljubav_aha
#1442 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
fleksibilan,naravno,kad ima iskustvazurich wrote: ako si kupio kartu sa povratnim letom u nedjelju 8.8. duzni su te prevesti tog dana. Ako ne lete oni, onda ce te prebookirati na drugu kompaniju. Jednostavno rijesi to telefonskim pozivom i ne dozvoli nikakve varijante i sl. Samo reci kratko i jasno da zelis u nedjelju navecer biti na destinaciji, ostalo te ne zanima.
Isto tako moram reci da je BH Airlines prilicno fleksibilan u ovakvim slucajevima a to govorim iz svog iskustva, ili bolje da se izrazim, nije fleksibilan nego postuje medjunarodne norme.
-
zurich
#1443 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ja bih stvarno volio da znam sta je smijesno i u cemu je poanta ovog posta iznad.
- ljubav_aha
#1444 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ako ti ne znas,znaci,da postaje zabrinjavajuce 
-
s_bjelava
#1445 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Molim za pomoc, znam da je off topic ali nadam se da ce mi neko pomoci sa informacijama.
Koji je najjeftiniji i najlaksi nacin da dodjem do Sarajeva iz Praga?
Nekada je bila direktna linija Sarajevo-Prag, toga vise nema pa me zanima kako se sada ide.
Ako neko ima iskustva sa Madjarskom ili Ceskom zeljeznicom, Prag - Budimpesta molim da mi javi.
Cijene, vrijeme putovanja, komfor, sigurnost (kradja, razbojnistva i sl...), web site gdje bih mogao kupiti kartu...itd.
Hvala unaprijed na brzom odgovoru.
Koji je najjeftiniji i najlaksi nacin da dodjem do Sarajeva iz Praga?
Nekada je bila direktna linija Sarajevo-Prag, toga vise nema pa me zanima kako se sada ide.
Ako neko ima iskustva sa Madjarskom ili Ceskom zeljeznicom, Prag - Budimpesta molim da mi javi.
Cijene, vrijeme putovanja, komfor, sigurnost (kradja, razbojnistva i sl...), web site gdje bih mogao kupiti kartu...itd.
Hvala unaprijed na brzom odgovoru.
-
akcija007
#1446 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
S bjelava,
Tako je BHA vise ne leti za Prag. Iz Sarajeva za Prag mozes stici avionom samo na 2 nacina. Preko Beca s Austrianom (www.aua.com) ili preko Budimpeste s Malevom (www.malev.com) ,posjeti pomenute linkove ukucaj datume koje zelis da putujes ,klikni na kvacicu fleksibilni datumi i izacice ti cijene . Pazi na Malewvu da ti bude uvezani let jer njihov sistem daje i letove gdje na vlastiti trosak moras spavati u Budimpesti. Mislim da je cijena na obje kompanije oko 200 eur sa svim taxama
Imas i bus iz Zagreba ,ide jednom sedmicno, polazak iz Zagreba je svake subote u 21:00h , u prag stizes u 08:00h ujutro narednog dana, a povratak iz Praga je svakog petka u 21:00h i stizes u Zagreb u 8h ujutro narednog dana. Cijenu karte ne znam, morat ces zvati informacije Autobusnog kolodvora Zagreb ili na www.akz.hr
Nemam iskustva s tim vozovima
Tako je BHA vise ne leti za Prag. Iz Sarajeva za Prag mozes stici avionom samo na 2 nacina. Preko Beca s Austrianom (www.aua.com) ili preko Budimpeste s Malevom (www.malev.com) ,posjeti pomenute linkove ukucaj datume koje zelis da putujes ,klikni na kvacicu fleksibilni datumi i izacice ti cijene . Pazi na Malewvu da ti bude uvezani let jer njihov sistem daje i letove gdje na vlastiti trosak moras spavati u Budimpesti. Mislim da je cijena na obje kompanije oko 200 eur sa svim taxama
Imas i bus iz Zagreba ,ide jednom sedmicno, polazak iz Zagreba je svake subote u 21:00h , u prag stizes u 08:00h ujutro narednog dana, a povratak iz Praga je svakog petka u 21:00h i stizes u Zagreb u 8h ujutro narednog dana. Cijenu karte ne znam, morat ces zvati informacije Autobusnog kolodvora Zagreb ili na www.akz.hr
-
s_bjelava
#1447 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Svaka ti dala jarane, hvala najljepsa.akcija007 wrote:S bjelava,
Tako je BHA vise ne leti za Prag. Iz Sarajeva za Prag mozes stici avionom samo na 2 nacina. Preko Beca s Austrianom (http://www.aua.com) ili preko Budimpeste s Malevom (http://www.malev.com) ,posjeti pomenute linkove ukucaj datume koje zelis da putujes ,klikni na kvacicu fleksibilni datumi i izacice ti cijene . Pazi na Malewvu da ti bude uvezani let jer njihov sistem daje i letove gdje na vlastiti trosak moras spavati u Budimpesti. Mislim da je cijena na obje kompanije oko 200 eur sa svim taxama
Imas i bus iz Zagreba ,ide jednom sedmicno, polazak iz Zagreba je svake subote u 21:00h , u prag stizes u 08:00h ujutro narednog dana, a povratak iz Praga je svakog petka u 21:00h i stizes u Zagreb u 8h ujutro narednog dana. Cijenu karte ne znam, morat ces zvati informacije Autobusnog kolodvora Zagreb ili na http://www.akz.hr
Jos ako bi imao neko da kaze nesto o vozu izmedju Praga i Budimpeste bilo bi odlicno.
-
akcija007
#1448 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
Medjunarodni aerodrom Sarajevo uveo kupovinu karata ,hotela i rent a car usluga na svojim internet stranicama. Međunarodni aerodrom Sarajevo je od 26.01.2010. počeo sa pružanjem usluga on-line rezervacije avio-karata, hotela i rent-a-car-a. Sistem za pretraživanje nudi mogućnost podešavanja brojnih parametara pretraga, čime ćete uštedjeti novac, vrijeme i jednostavno pronaći upravo ono što trebate.
Pronađite odmah Vašu kartu i letite po niskim cijenama gdje god želite !
-
melb26sa
#1449 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
akcija007 wrote:Medjunarodni aerodrom Sarajevo uveo kupovinu karata ,hotela i rent a car usluga na svojim internet stranicama. Međunarodni aerodrom Sarajevo je od 26.01.2010. počeo sa pružanjem usluga on-line rezervacije avio-karata, hotela i rent-a-car-a. Sistem za pretraživanje nudi mogućnost podešavanja brojnih parametara pretraga, čime ćete uštedjeti novac, vrijeme i jednostavno pronaći upravo ono što trebate.
Ti naravno znas da on-line rezervacija karte nije isto sto i on-line kupovina karte...
-
akcija007
#1450 Re: TURKISH AIRLINES - STRATESKI PARTNER BH AIRLINESU
ne znam dal se mogu i platiti karte preko knjihove stranice jer nogdje ne putujem .
U jucerasnjem Avazu: pise da Vlada F BiH otpisuje BH Airlinesu 2,5 mil maraka duga koji se odnose na neplaceni zakup poslovnih prostora, do usluga navigacije i kontrole letenja na aerodromnima u BiH. Na upit novinara Avaza zasto otpis duga kad BHA nije u 100 postotonom drzavnom vlasnistvu, federalni ministar saobracaja kaze da Vlada Federacije time daje svoj doprinos u poslovanju BHA.Obaveza Vlade F BiH a sve prema ugovoru o dokapitalizaciji jeste da Vlada pomaze rad kompanije a otpis dugova je jedan od nacina. Posebno je bitno da bi ti isti iznosi koje otpise Vlada , TK ulozio u razvoj kompanije ,skolovanje kadrova i obezbjedjenje novih aviolinija.
BH Airlines jos otplacuje leasing veci od 10 mil KM za 2 ATR.Moguca opcija je a cijeli posao uz naravno prijevremenu otplatu kredita i lizinga kod Hypo banke predje na Razvonu banku F BiH jer bi uslovi vracanja bili povoljniji. Kao i sada dio novca za te namjene bio bi osiguran naplatom putnicke taxe za razvoj i unapredjenje avioprometa u F BiH.
U jucerasnjem Avazu: pise da Vlada F BiH otpisuje BH Airlinesu 2,5 mil maraka duga koji se odnose na neplaceni zakup poslovnih prostora, do usluga navigacije i kontrole letenja na aerodromnima u BiH. Na upit novinara Avaza zasto otpis duga kad BHA nije u 100 postotonom drzavnom vlasnistvu, federalni ministar saobracaja kaze da Vlada Federacije time daje svoj doprinos u poslovanju BHA.Obaveza Vlade F BiH a sve prema ugovoru o dokapitalizaciji jeste da Vlada pomaze rad kompanije a otpis dugova je jedan od nacina. Posebno je bitno da bi ti isti iznosi koje otpise Vlada , TK ulozio u razvoj kompanije ,skolovanje kadrova i obezbjedjenje novih aviolinija.
BH Airlines jos otplacuje leasing veci od 10 mil KM za 2 ATR.Moguca opcija je a cijeli posao uz naravno prijevremenu otplatu kredita i lizinga kod Hypo banke predje na Razvonu banku F BiH jer bi uslovi vracanja bili povoljniji. Kao i sada dio novca za te namjene bio bi osiguran naplatom putnicke taxe za razvoj i unapredjenje avioprometa u F BiH.