ćiro i junuze,pogledajte dobro ovo boldirano,ali očito vama čovjek ne može objasniti neke stvari kad nemate kapacitet da to svatite,ili ste jednostavno ratni dijasporci,koji su u ratu zdušili preko grane,pa ne kontate neke stvari.Zašto ostali navijači fks ne pljuju po ovom dogadjaju,nego samo vas nekolicina?!?Pa zato što su ljudi normalni,za razliku od vas i svataju vrijednost i važnost ovog dogadjaja,uzme li se u obzir korz šta je sve stadion prošao u ratu.hrasno38 wrote:Zaista sam presretan radi ovoga sto se desilo danas, nakon toliko godina. Tacno je da to nije nista u usporedbi sa stadionima u Evropi, samo obicni reflektori ali ako pogledas sliku koja je postavljena stranicu-dvije prije onda je to veliko. Gledao sam svojim ocima kada je stadion gorio, kada je rusen, kada su srpske zastave se vijorile na reflektorima, kada je ispod semafora bilo mitraljesko gnjezdo, kada su puskarnice bile u sjevernoj tribini, sjecam se skoro svake granate koja je pala na mjesto gdje sam proveo djetinjstvo i mladost i uvijek sam se pitao da lice to ikada biti ono sto je bilo nekada i jos bolje. I danas je jos bolje i moja Grbavica je opet obasjana svjetlosti reflektora a nadam se i od srca zelim kompletirana i sa istocnom tribinom. Kosevo je fudbalski stadion a Grbavica je bila nas drugi dom. Kao djeca smo tu provodili dane skakuji po gelenderima na ulazu, trcali za loptom na pomocnom terenu kod 11 plavih, kasnije smo igrali odlicne baskete a ljetnim vecerima setali sa svojim prvim simpatijama. Grbavica je uvijek bila ziva, puna zamora, prepuna onih koji su trcali za loptom, starih navijaca koji su se tu sastajali i besjedili za vrijeme jutarnjih i popodnevnih treninga.
Sjecam se i stadiona bez sjevera kada smo se penjali na onaj zid da gledamo utakmice i kada su iza tog zida bile kucice za prodaju karata, pa prve utakmice pod refelektorima na travi za koju su tada svi govorili da je najbolja u bivsoj Yugi, pa se izgradi i sjever, pa onda sve to srusise dusmani, ali Grbavica opet zasja. Zasjat ce i Zeljo opet i to vrlo brzo jer sad imaju sve da igraju srcem i za svoje vjerne navijace i sto je najvaznije, na "SVOM VLASTITOM" stadionu sa kojega ga ne moze otjerati nekakav domar i reci im "igrajte u Vogosci". Ljepse je biti u svojoj baraci nego u tudjoj vili jer te na svom niko ne moze zajebavati.
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Šibicar
#1426 Re: FK Zeljeznicar
-
LSD
#1427 Re: FK Zeljeznicar
Ma stipu junuza i ciru, nek ljudi održavaju svoj nivo i reputaciju
...nema tu kapaciteta za neko dublje razmišljanje
Nego,slike su extra
...baš sam pricao sa likom na stadionu koji je radio ovih dana na reflektorima....bice još nekih malih dorada i korekcija u vezi reflektora a i osvjetljenje na ulazima u stadion.
Nego,slike su extra
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#1428 Re: FK Zeljeznicar
Susjedi ,zelim da vam cestitam,taj za vas bitan cin i dan,te kandilje
Nadam se da cemo vec slijedeci derbi igrati u nekom normalnom terminu za takve utakmice 20.00h ,ili slicno.
Na stranu sva nasa prepiranja,netrpeljivosti..ali grad Sarajevo je zasluzio da ima dva barem solidna stadiona
takodjer se nadam da ce se uskoro reprezentacija preseliti na Kosevo i Grbavicu,jer ako im kao Kosevo ne odgovara zbog atletske staze
(kako li drueg reperzentacije igraju sa atletskim stazama
),onda ce im Grbavica,nadam se uskoro,odgovarati
Sve u svemu pozitivan pomak,uz ocekivanje da se u 2009. renovira i stadion Olimpika na Otoci
Jos jednom,cestitka
Nadam se da cemo vec slijedeci derbi igrati u nekom normalnom terminu za takve utakmice 20.00h ,ili slicno.
Na stranu sva nasa prepiranja,netrpeljivosti..ali grad Sarajevo je zasluzio da ima dva barem solidna stadiona
takodjer se nadam da ce se uskoro reprezentacija preseliti na Kosevo i Grbavicu,jer ako im kao Kosevo ne odgovara zbog atletske staze
Sve u svemu pozitivan pomak,uz ocekivanje da se u 2009. renovira i stadion Olimpika na Otoci
Jos jednom,cestitka
- JThomas
#1429 Re: FK Zeljeznicar
ovdje se vidi ko je ko, svi normalni pitari čestitaju i drago im je.
a onda željin stadion gledam...vidim ponos tvoj.
a onda željin stadion gledam...vidim ponos tvoj.
- dino84
#1430 Re: FK Zeljeznicar
Ja sam jednostavno morao citirati ovaj post jos jednomhrasno38 wrote:Zaista sam presretan radi ovoga sto se desilo danas, nakon toliko godina. Tacno je da to nije nista u usporedbi sa stadionima u Evropi, samo obicni reflektori ali ako pogledas sliku koja je postavljena stranicu-dvije prije onda je to veliko. Gledao sam svojim ocima kada je stadion gorio, kada je rusen, kada su srpske zastave se vijorile na reflektorima, kada je ispod semafora bilo mitraljesko gnjezdo, kada su puskarnice bile u sjevernoj tribini, sjecam se skoro svake granate koja je pala na mjesto gdje sam proveo djetinjstvo i mladost i uvijek sam se pitao da lice to ikada biti ono sto je bilo nekada i jos bolje. I danas je jos bolje i moja Grbavica je opet obasjana svjetlosti reflektora a nadam se i od srca zelim kompletirana i sa istocnom tribinom. Kosevo je fudbalski stadion a Grbavica je bila nas drugi dom. Kao djeca smo tu provodili dane skakuji po gelenderima na ulazu, trcali za loptom na pomocnom terenu kod 11 plavih, kasnije smo igrali odlicne baskete a ljetnim vecerima setali sa svojim prvim simpatijama. Grbavica je uvijek bila ziva, puna zamora, prepuna onih koji su trcali za loptom, starih navijaca koji su se tu sastajali i besjedili za vrijeme jutarnjih i popodnevnih treninga.
Sjecam se i stadiona bez sjevera kada smo se penjali na onaj zid da gledamo utakmice i kada su iza tog zida bile kucice za prodaju karata, pa prve utakmice pod refelektorima na travi za koju su tada svi govorili da je najbolja u bivsoj Yugi, pa se izgradi i sjever, pa onda sve to srusise dusmani, ali Grbavica opet zasja. Zasjat ce i Zeljo opet i to vrlo brzo jer sad imaju sve da igraju srcem i za svoje vjerne navijace i sto je najvaznije, na "SVOM VLASTITOM" stadionu sa kojega ga ne moze otjerati nekakav domar i reci im "igrajte u Vogosci". Ljepse je biti u svojoj baraci nego u tudjoj vili jer te na svom niko ne moze zajebavati.
Polako ali sigurno se dizemo iz pepela,prvo pomocni tereni,sada reflektori,mislim da je ono ruglo od piljara i buregdzinica ispod sjevera sljedece na redu.Tesko je nekome objasniti zasto se ovo nije desilo ranije,ni meni nije bilo jasno,pogotovo u srednjoj skoli kada sam trenirao u Zelji,u svlacionicama na sljaci nije bilo ni plocica u wc-u,tuseva i cesmi uopste u zidovima nije bilo,sve razruseno i u katastrofalnom stanju a klub bas u to vrijeme osvaja titule i igra u LP.Nazalost,nasa lopovska uprava je u to vrijeme propustila priliku da neke stvari dovede u red kao sto je barem ta osnovna infrastruktura,ali bolje je bilo pokrasti pare nakon Newcastlea i razguliti.Medjutim,reflektori su druga prica,to je vec krupniji zalogaj.Potrebno je minimalno 600 000 KM za pocetak bilo kakve price,ko se cudi sto se ovo nije desilo ranije neka se zapita da li bi on prvi dao tolike pare dok su lopovi u Zelji i oko Zelje,pa prvi ja ne bih dao ni feninga i zato me ne cudi sto se ovo cekalo sve do danas.
Stvari idu nabolje definitivno,imamo i novog trenera,svabo je u pitanju pa se ne brinem za disciplinu i red,a da li ce biti bolje,vala i nije bitno.Davno sam rekao,pomocni tereni,reflektori plus neka se radovi nastave i sljedece godine u ovom tempu na obnovi stadiona i meni dosta od ove sezone.
U svakom slucaju,veliki dan za sve nas kojima je plava boja u krvi.
- BocaJuniors
#1431 Re: FK Zeljeznicar
etc etcćiro wrote: ... propustilo takmičenje u prvoj lizi Jugoslavije...
-
nikad_izvini
#1432 Re: FK Zeljeznicar
dzipalo_junuz wrote:A vama sadaka nisu pomocni teren pa i reflektori?
Džaba, to je jače od njih. Bijeda izbija iz svake pore njihovog papanskog bića. Baš me zanima šta ih (na)goni da pišu to što pišućiro wrote:Ljudi u 21. stoljeću imaju reflektore na stadionu i mogu igrati utakmice po noći.
Veličanstveno![]()
Lažem, znam
Za sve navijače Želje
http://www.youtube.com/watch?v=fCrPggib ... re=related
-
nikad_izvini
#1433 Re: FK Zeljeznicar
Koliko vremena potrošiš lupajući gluposti to je čudo. Da pola vremena iskoristiš pametnije, vjerujem da bi bio mnogo pismeniji. A možda bi bio čak i kvantni fizičarćiro wrote: ... propustilo takmičenje u prvoj lizi Jugoslavije...
- strong69
#1434 Re: FK Zeljeznicar
Svakako da je zalosno sto jedan stadion dobija reflektore u 21. vijeku ali to je nasa realnost i drago mi je da je Grbavica "osvijeljena" opet nakon svega sto je prosla u ratu, nakon ljudi koji su dali zivote da se mi danas ovdje izivljavamo na tastaturi i po forumima i da slobodno setamo nasim gradom. Cestitke Grbavici, cestitke onima kojima je srce ispunjeno a put ih subotom vodi na ovaj stadion, cestitke svima koji su izgurali ovo.
Meni je Grbavica uvijek osvijetljena reflektorima u sjecanju. Tekme na koje me stari vodio kao klinca kad je moje Sarajevo igralo, tekme mladih repki (sjecam se tekme Jugoslavija-Rusija i dvojice navijaca sa mezom i rakijom na drvenim tribinama Zapada) i tekmi kad sam poceo sa HZ ici na Grbavicu...
Da ne serem mnogo, drago mi je zbog ovoga jer Zeljeznicar i grad zasluzuju to. Jos nam napravite istocnu tribinu da mozemo k´o ljudi gledati tekmu i sve OK

Meni je Grbavica uvijek osvijetljena reflektorima u sjecanju. Tekme na koje me stari vodio kao klinca kad je moje Sarajevo igralo, tekme mladih repki (sjecam se tekme Jugoslavija-Rusija i dvojice navijaca sa mezom i rakijom na drvenim tribinama Zapada) i tekmi kad sam poceo sa HZ ici na Grbavicu...
Da ne serem mnogo, drago mi je zbog ovoga jer Zeljeznicar i grad zasluzuju to. Jos nam napravite istocnu tribinu da mozemo k´o ljudi gledati tekmu i sve OK
- veljaca
#1435 Re: FK Zeljeznicar

A onda Željin stadion gledam ,
vidim ponos tvoj,
život ću dati a tebe nedam,
jer ti si život moj ....
- South Blue Mama
#1436 Re: FK Zeljeznicar
svjetla jos uvijek nisu centrirana, bice aBdAduu wrote:Imam jedno pitanje vezano za reflektore
Cini li mi se ili ovi reflektori nesto slabije svijetle, barem po ovim slikama se vidi, ne znam kako je uzivo??
Naravno, nije provokacija
Igraj ZELJO, igraj i pobjedi!!!
- Qler
#1437 Re: FK Zeljeznicar
ciro olimpijski stadion grada Sarajeva se nikada nece pokloniti jednom klubu. Ne budi dijete i ne razmisljaj tako glupo.
- spanc777
#1438 Re: FK Zeljeznicar
Ne mogu da se nacudim cirinim i junuzovim komentarima tipa "21 vijek, tek reflektori". Pa taj stadion i reflektori je u ne tako dalekoj proslosti bio srusen od agresora, istog onog koji je ubio na hiljade ljudi nevazno jel to bio pitar ili manijak.. pa iz pristojnosti prema tim svojim navijacima koji su poginuli u ratu covjek ne bi ono pisao...al njih dvojica

- South Blue Mama
#1439 Re: FK Zeljeznicar
ne trudi se da mu objasnjavas, jos je on mlad, treba jos mlijeka da popije, nadoci ce u voznjiQler wrote:ciro olimpijski stadion grada Sarajeva se nikada nece pokloniti jednom klubu. Ne budi dijete i ne razmisljaj tako glupo.
Igraj ZELJO, igraj i pobjedi!!!
-
maxell_sarajevo
#1440 Re: FK Zeljeznicar
Cestitam na reflektorima, to je ono sto je trebalo ovom gradu ovim ljudima u Sarajevu.Meni kao navijacu Sarajeva je isto bilo drago kao i svakom manijaku kad sam jucer vidio obasjanu Grbavicu.Sve pohvale i jedva cekam derbi pod reflektorima.
Ovi sto se predstavljaju kao navijaci Sarajeva i pljuju po Zelji ja im porucujem da se nama svima napus. k....
Ovi sto se predstavljaju kao navijaci Sarajeva i pljuju po Zelji ja im porucujem da se nama svima napus. k....
- Charuga
- Globalni moderator
#1441 Re: FK Zeljeznicar
Svaka cast svim normalnim navijacima Sarajeva na dobronamjernim komentarima .. 
- Charuga
- Globalni moderator
#1442 Re: FK Zeljeznicar
Ima dobrih slika na stranici Radio Sarajeva ... 
- Qler
#1443 Re: FK Zeljeznicar
ja nesto ne vidjeh na sa-x-u vijest
- Charuga
- Globalni moderator
#1444 Re: FK Zeljeznicar
Imas na Radio Sarajevo ...Qler wrote:ja nesto ne vidjeh na sa-x-u vijest
-
drsrle
#1445 Re: FK Zeljeznicar
joj oni reflektori su fenomenalni ja sinoc prolazim tuda oko 17 sati sve obasjano
prvo sam se prepao ja rekoh neki vanzemaljci sletili a onda bolje pogledah kad ono reflektori na stadionu
toliko mi je bilo drago da sam stao s autom na sred ceste da bih slikao mobitelom
e sad je red na igračima da se pokažu imaju sve uslove za pobjede i trijumf
FORCA ŽELJO
prvo sam se prepao ja rekoh neki vanzemaljci sletili a onda bolje pogledah kad ono reflektori na stadionu
toliko mi je bilo drago da sam stao s autom na sred ceste da bih slikao mobitelom
e sad je red na igračima da se pokažu imaju sve uslove za pobjede i trijumf
FORCA ŽELJO
- perke
- veljaca
#1447 Re: FK Zeljeznicar
Sretna Nova 2009. godina svima onima koji vole VELIKANA ŽELJU !!!!!
- Qler
#1448 Re: FK Zeljeznicar
znam da ima na radio sarajevo, ali me cudi sto nema na sa-xPlavih_11 wrote:Imas na Radio Sarajevo ...Qler wrote:ja nesto ne vidjeh na sa-x-u vijest
- Charuga
- Globalni moderator
#1449 Re: FK Zeljeznicar
Ma ko da je bitno gdje pise ... Bitno je da oni RADE ...Qler wrote:znam da ima na radio sarajevo, ali me cudi sto nema na sa-xPlavih_11 wrote:Imas na Radio Sarajevo ...Qler wrote:ja nesto ne vidjeh na sa-x-u vijest
- BocaJuniors
#1450 Re: FK Zeljeznicar
nemoj tako on je ipak fina (nova) gradska rajanikad_izvini wrote:Koliko vremena potrošiš lupajući gluposti to je čudo. Da pola vremena iskoristiš pametnije, vjerujem da bi bio mnogo pismeniji. A možda bi bio čak i kvantni fizičarćiro wrote: ... propustilo takmičenje u prvoj lizi Jugoslavije...