HS kablovska

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
japo-

#1426 Re: HS kablovska

Post by japo- »

:D hajd konačno da popunim onu rupu u tv_u :lol:

što da ne HBO 7 km, ek kad bi to m+tako :dance: :lol:
afanalen

#1427 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

karanana wrote:o pa popravljaju se pravo. sad su bolji od ovog na koji sam ja sa njih preso.

drago mi je. ovo je definitivno rezultat i ovih nasih kritika a i pojacanja konkurencije i prelaska raje na druge opcije.
A po cemu su bolji majke ti.
japo-

#1428 Re: HS kablovska

Post by japo- »

afanalen wrote:
karanana wrote:o pa popravljaju se pravo. sad su bolji od ovog na koji sam ja sa njih preso.

drago mi je. ovo je definitivno rezultat i ovih nasih kritika a i pojacanja konkurencije i prelaska raje na druge opcije.
pa po tome sto je kopmletan digitalni program na telemachu zaključan, ako nisi pretplatinik :dance: :D
karanana

#1429 Re: HS kablovska

Post by karanana »

afanalen wrote:

pa recimo imaju opcije hbo kanala, hd paketa. a ima i kanala u osnovnoj analognoj i digitalnoj ponudi koje logosoft nema kao naprimjer cnn, history channel. uglavnom, cini mi se da je izbor kanala kod hs-a sada veci
afanalen

#1430 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

Eto zbog HBO oni bolji ma bjezi a kod LOL-a sve u osnovnom paketu, jos gdje vidis muzicke kanale.
addem

#1431 Re: HS kablovska

Post by addem »

Mah svaka cast za Mezzo i B92. To su dva kanala normalna.
afanalen

#1432 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

01. Fox Life +
02. Hallmark
+
03. Hema TV +
04. Fox Crime +
05. BBC Ent. +
06. Baby TV +
07. FLN +
08. Balkanika +
09. TV 1000 +
10. MTV Adria +
11. Zone Romantica +
12. NG Wild +
13. Jim Jam +
14. ESPN America +
15. Yacht & Sailing
+
16. Extreme EMA +
17. OTV Valentino +
18. Hustler +
19. T & L +
20. Science Europe +
21. Discovery World +
22. SCT +
23. World Fashion +
24. XXX
25. Arena Sport 1 +
26. Wedding TV +
27. SCI FI +
28. Disney XD +
29. Food Network +
30. Outdoor
31. Play Disney
32. Motors TV +
33. ES News +
34. BEBE TV +
35. Mezzo SD +
36. France 24 +
37. Sky News +
38. DW +
39. B92 +
40. Super RTL +
41. RTL Televizija + (za sada njemački)
42. RAI EDU +
43. ZDF +
44. A2
45. TV USK
46. TV Tuzla
47. TV Goražde
48. TV Zenica
49. Raj TV +
50. KIKA +
53. Arena Sport 2 +
54. Arena Sport 3 +
55. Arena Sport 4 +

Jel ovo bolja ponuda od LOLA-a kolko znam ovo sve ima u ponudi Lola osnovni paket i plus muzicki kanali, RTS1 RTS2, B92 info, CMC.
Last edited by afanalen on 01/11/2010 14:05, edited 1 time in total.
addem

#1433 Re: HS kablovska

Post by addem »

afanalen wrote:Eto zbog HBO oni bolji ma bjezi a kod LOL-a sve u osnovnom paketu, jos gdje vidis muzicke kanale.
Poenta nije u tome ko je bolji vec da se svi pod pritiskom konkurencije mijenjaju na bolje i daju bolje usluge. To je najbitnije za nas korisnike koji za ulozeni novac zelimo dobiti sto bolju uslugu. Zakoni trzista. Ja sam bio na LOL BiP i odustao onog momenta kada je HS uveo full 3 paket sa flatom od 3Mbit/s. Tada mislim da je HS dobio jako puno novih korisnika, jer je flat bio pun pogodak. Inace sto se kanala tice uopste me nije ni interesovalo koji ce biti. Sada vidim da se to i mijenja. LOL ima sjajnu XDSL- uslugu ali vrlo ogranicenu (na nesrecu nas korisnika).

Jedini koji nista ne mijenjaju jesu iz "naseg" lopvskog BH telecoma. Zato ce na kraju i propasti sa ovakvom politikom.
afanalen

#1434 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

Ma BHTELECOM ne treba ni spominjat oni su gotovi.
Dady

#1435 Re: HS kablovska

Post by Dady »

Duge wrote:
davorf wrote:
@Duge: Rekli ti iz HS-a da ce biti HR RTL? :mrgreen:
Da, u toku dana ili sutra ujutro. E da, i rekli su da testiraju module za LCD i plasma TV :D
Ja sam bas prije neki dan isao da zemjenim receiver makedonac, i dobio novi 3-i put u toku dva mjeseca :x
Rekose mi tada da ce uskoro mjenjati receivere za nove HD receivere, i pokazao mi momak sto tamo radi da testiraju CI modul i karticu na Panasonicovom HD TV-u.
Nije mi nista znao reci za termine zamjene receivera i ponudu CI Modula
Ali eto barem se pocelo kotrljati nesto :)

btw: Kada skeniram transporder 330 MHZ na Panasonicovoj plazmi P42G20 ne nalazi mi ni jedan kanal.
Na receiveru mi uredno nadje sve kanale. U cemo je kvaka?
fole13

#1436 Re: HS kablovska

Post by fole13 »

Pozz svima

Evo ja danas dogovorih full3 paket doci ce za 10 dana da vide imam li sve uslove da mogu prikljucit iako ja mislim da mogu prikljucak mi je 15m od kuce.Mene interesuje nesto drugo kako sa njihovim modemima?Ja sam htio kupiti modem odmah ali mi onaj lik iz montaze baca suhvu.Tacnije kaze mi da oni kao imaju neki firmware koji ubacuju i da ja nemogu kupovati modem bas tako. Kao u smislu on odgovara ukoliko nesto bude sa ovim njihovim modemom ,a za moj mi niko neodgovara sto sam i sam svjestan.Da li on to meni uvaljuje modem koji ja mogu i jeftinije naci ili je bas situacija kao sto je on rekao?Sta ste vi uradili po tom pitanju?
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1437 Re: HS kablovska

Post by davorf »

Dady wrote:
Duge wrote:
davorf wrote:
@Duge: Rekli ti iz HS-a da ce biti HR RTL? :mrgreen:
Da, u toku dana ili sutra ujutro. E da, i rekli su da testiraju module za LCD i plasma TV :D
Ja sam bas prije neki dan isao da zemjenim receiver makedonac, i dobio novi 3-i put u toku dva mjeseca :x
Rekose mi tada da ce uskoro mjenjati receivere za nove HD receivere, i pokazao mi momak sto tamo radi da testiraju CI modul i karticu na Panasonicovom HD TV-u.
Nije mi nista znao reci za termine zamjene receivera i ponudu CI Modula
Ali eto barem se pocelo kotrljati nesto :)

btw: Kada skeniram transporder 330 MHZ na Panasonicovoj plazmi P42G20 ne nalazi mi ni jedan kanal.
Na receiveru mi uredno nadje sve kanale. U cemo je kvaka?
Mozda imas opciju kod skeniranja (ne znam za Panasonic, na Sonyu ima) da ti ne skenira zakljucane kanale, a postoji mogucnost da su svi kanali na toj frekvenciji kodirani. Provjeri kod skeniranja :mrgreen:
O'zone
Globalni moderator

#1438 Re: HS kablovska

Post by O'zone »

Na kraju će ispasti ovako:

Osnovni anlogni paket 11,50 KM
Osnovni digitalni paket 13,50 KM
HBO paket 7,00 KM
Arena sport paket 10,00 KM
HD paket 8,00 KM

UKUPNO: 50,00 KM

Sve je to meni OK! Ali bi volio neko iz HS-a da mi objasni kako je moguće da pišljivi ASK CTV ima u svojoj programskoj šemi Vaš osnovni analogni paket i Vaš osnovni digitalni paket za ukupno 14,50 KM bez recivera i glupost plus recimo jedan CMC kanal koji je naspram ovih seljačkih kanala sa muzikom koje vi imate u šemi vrh vrhova.

Po čemu je to gospodo kod Vas drugačije?

Eto istresoh se ja. Nego kad će biti gotovo ovo testiranje CI modula odnosno od kada će biti u prodaji?
afanalen

#1439 Re: HS kablovska

Post by afanalen »

Ma sve zivo ti naplacuju svaki kanal.
vicious

#1440 Re: HS kablovska

Post by vicious »

fole13 wrote:Pozz svima

Evo ja danas dogovorih full3 paket doci ce za 10 dana da vide imam li sve uslove da mogu prikljucit iako ja mislim da mogu prikljucak mi je 15m od kuce.Mene interesuje nesto drugo kako sa njihovim modemima?Ja sam htio kupiti modem odmah ali mi onaj lik iz montaze baca suhvu.Tacnije kaze mi da oni kao imaju neki firmware koji ubacuju i da ja nemogu kupovati modem bas tako. Kao u smislu on odgovara ukoliko nesto bude sa ovim njihovim modemom ,a za moj mi niko neodgovara sto sam i sam svjestan.Da li on to meni uvaljuje modem koji ja mogu i jeftinije naci ili je bas situacija kao sto je on rekao?Sta ste vi uradili po tom pitanju?
Ne znam to za firmware, ja sam imao modem od ranije i kad sam uvodio samo sam im rekao da imam i da mi ne treba njihov. Čini mi se da me lik samo pitao koji je modem, ja rekao Motorola i to je to. :)
arbosan

#1441 Re: HS kablovska

Post by arbosan »

Moze li neko napisati sada ove nove frekvencije i njihovo podesavanje.

Isao sam na Search, pa mi je pretumbao neke kanale, uglavnom imam i digitalne i one obicne na receiver-u :-) , Pa hajde ako neko moze staviti sve nove frekvencije da ih iskopiram pa da pokusam veceras!!! :D
japo-

#1442 Re: HS kablovska

Post by japo- »

ne moraš od njih kupovati modem za 70 km ako imaš jeftiniju opciju, jer sam to uradio i fercera sve bez problema, naravno kad dodju kući da postave instalacije on samo s modema pročita MAC adresu i ubaci te u sistem i to je to :D
fole13

#1443 Re: HS kablovska

Post by fole13 »

Samo mi jos recite da li je motorola modem jedini izbor > :-)
vicious

#1444 Re: HS kablovska

Post by vicious »

Lud i ponosan wrote:

To su stari lopovi i smetljari. Ja sam zbog pokusaja zajeba otisao od njih, a bio redovni platisa i u pravilu placao makar 5 maraka prekoracenja. Cak su mi prijetili tuzbom (ne znaju ni onu na osnovu cega), prije vise od godine, misevi lopovski!

Elem, ako imas negdje da kupis modem mimo njih kupi, ne placaj smetljarima rentu od 6 km mjesecno!
Ono sto moras provjeriti jeste MAC adresa modema prilikom kupovine, da slucajno nije na blacklisti HS-a. Ako je nov modem tu nece biti problema, ali ako je polovan, prilikom kupovine nazovi HS i izdiktiraj svoju MAC adresu, cisto da se kasnije ne bi zajebavao.

Sto se tice garancije, to ti je poznato, ako eventualno bude kakav kvar ti snosis troskove popravke, jerbo si ti kupio taj modem. Ali, moj sljaka (Motorola surfboard) godinama i to su stvari koje se rijetko kvare.

A ta renta od 6 km mjesecno je cista pljacka... Poslije 6-7 mjeseci oni uzmu nabavnu vrijednost tog modema i onda na tebi zaradjuju iz mjeseca u mjesec.
Tačno je to što kažeš, ali to je nažalost praksa svih firmi kod nas. Ja sam isto tako godinama plaćao najam modema logosoftu, i to u početku uopšte nije ni bilo opcije da ga otkupiš. I još kad sam ga na kraju otkupljivao, platio sam cijenu haman kao da kupujem nov, a ustvari sam već bio višestruko isplatio njegovu vrijednost preko tog najma.
arbosan

#1445 Re: HS kablovska

Post by arbosan »

Ljudi, imali iko nove frekvencije za setup box. ako ima neko, bio bih vrlo zahvalan. :-D
Dady

#1446 Re: HS kablovska

Post by Dady »

davorf wrote: Mozda imas opciju kod skeniranja (ne znam za Panasonic, na Sonyu ima) da ti ne skenira zakljucane kanale, a postoji mogucnost da su svi kanali na toj frekvenciji kodirani. Provjeri kod skeniranja :mrgreen:
Ma podeseno mi je da skenira i Free i payTV kanale. Do sada nisam imao problema, nalazio sve kanale kao i na receiveru + sto DVB_C receiver od TV-a sam prijavi ako se pojavi novi kanal na vec postojecoj frekvenciji.
Mislim da nije nesto do njihove postavke za taj Transporder, a Pany sa tim zna imati problema ako nije sve po PS-u.
http://www.hdtelevizija.com/forum/viewt ... =35&t=2155
respo

#1447 Re: HS kablovska

Post by respo »

@arbosan
je li ti mrsko prelistati ovu temu bar jednu stranicu nazad pa da vidis frekvencije

ovaj HD paket od 7 maraka cini mi se nema smisla uzimati sve dok koristimo ove resivere jer ne znam kakav tv da imas neces imati hd rezoluciju iz prostog razloga sto ti iz resivera ide rca kabel ili scart
kad budu cam moduli ili ti neki digitalni resiveri koje neko pominje onda ima smisla
ja cekam module
arbosan

#1448 Re: HS kablovska

Post by arbosan »

respo wrote:@arbosan
je li ti mrsko prelistati ovu temu bar jednu stranicu nazad pa da vidis frekvencije

ovaj HD paket od 7 maraka cini mi se nema smisla uzimati sve dok koristimo ove resivere jer ne znam kakav tv da imas neces imati hd rezoluciju iz prostog razloga sto ti iz resivera ide rca kabel ili scart
kad budu cam moduli ili ti neki digitalni resiveri koje neko pominje onda ima smisla
ja cekam module
Nije mi mrsko, nego nisam bas strucnjak, posto sam vidio skup nekih frekvencija ali nisu dati slijedeci parametri
Symbol rate ????, Modulation ??? QAM, pa sam mislio da ako neko ima i to da stavi, ili to netreba znati? :?:
davorf
Location: lost in thought and lost in time while the seeds of life and the seeds of change were planted...

#1449 Re: HS kablovska

Post by davorf »

Duge wrote:Maloprije sam bio u HS-u i dali su mi nove frekfencije: 610, 642, 386, 314, 618, 626, 634, 322, 330, 338, 346
Znas li da li je i dalje samo na 386 MHz modulacija 128 QAM, a na drugima 64, ili su i to mijenjali? :mrgreen:
Duge

#1450 Re: HS kablovska

Post by Duge »

davorf wrote:
Duge wrote:Maloprije sam bio u HS-u i dali su mi nove frekfencije: 610, 642, 386, 314, 618, 626, 634, 322, 330, 338, 346
Znas li da li je i dalje samo na 386 MHz modulacija 128 QAM, a na drugima 64, ili su i to mijenjali? :mrgreen:
Samo je na 386 128QAM.

P.S. Evo i RTL-a al crn ekran :)
Locked