Radovan Karadžić u Haagu!

Post Reply
Darkstorm

#1426 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Darkstorm »

Kakav Haag...
Edin H.

#1427 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Edin H. »

Darkstorm wrote:Kakav Haag...
Imas neko bolje rjesenje? :oops:
Tyke

#1428 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Tyke »

Mozda jeste offtopic post, ali oci mi kopa kad udjem u PDF Politika i zalijepljena tema o ovom smradu. Ne zasluzuje on to, a cak ni gotovo 3 mjeseca niko nista nije napisao. Ne mora se uvaziti moj osvrt, ali morao sam ovo napisati. :sad

Isto misljenje dijelim i za ratka mladica. Ok sto je jos aktivan proces protiv njih, ali...
putokaz1

#1429 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by putokaz1 »

Evo malo parodije
Adolf Hitler na sudjenju
Tuzitelj:Gospodine Hitler krivi ste za.......sve i svašta
Hitler:Ja ne priznajem sud sastavljen od SAD ,GBR i RUS,Jevreji su sami sebe pobili,nas je Francuska napala,Poljska i ne postoji to je naša zemlja,Jugoslavije svakako nema to nije prirodna tvorevina,na sudu ću dokazat da je SSSR planirao nas napasti,i bla bla
Sve vrlo poznato.
AliceInChains

#1430 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by AliceInChains »

Edin H. wrote:
Darkstorm wrote:Kakav Haag...
Imas neko bolje rjesenje? :oops:
Nisi ni primjetio sudenje Sadam-u. Tako su ga brzo objesili uz amin nasih saveznika. Ovdje nam glume civilizaciju oko sudenja dokazanih cetnika, koji su preko javnih emitera trubali o klanju i osveti nad "Turcima", odmah nakon pocinjenog genocida.
Danguba

#1431 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Danguba »

Presude Karadžiću i Šešelju u prvom kvartalu iduće godine

ako jos malo sacekate nece biti potrebe da iscitavate presudu. :oops:
mO k3

#1432 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

Danguba wrote:Presude Karadžiću i Šešelju u prvom kvartalu iduće godine

:shock: kaki je zdravljem??? jeli ko seselj da ce da ga puste a on hoda po nekim realitima ?
ciklamaboja

#1433 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ciklamaboja »

Ajte jedan LIKE molim vas.U pitanju je nagradna igra, jedan like i blize smo pobjedi i odlasku u Australiju na Australian Open!!!
SAMO LIKE NA SLIKU I TO JE TO

https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 772&type=3

HVALA
Ja_Ja

#1434 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ja_Ja »

mO k3 wrote:
Danguba wrote:Presude Karadžiću i Šešelju u prvom kvartalu iduće godine

:shock: kaki je zdravljem??? jeli ko seselj da ce da ga puste a on hoda po nekim realitima ?
Presudu su najavljivali do kraja ove godine a sad je pomjeraju i do kraja Marta. Neko nekog ovdje, ili cekaju da krepa.
Dick Wanker

#1435 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Dick Wanker »

Cekaju da crkne konjina.... Mladic sigurno nece docekati presudu, a kako su otegnuli nece ni Karadzic... :nasolji1:
oridjidji

#1436 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

Radovan Karadžić u Hagu, a kčerka mu na Marin Dvoru. Koja špica od države. :D
mO k3

#1437 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by mO k3 »

Da i on ne ode ko tolimir...
ljevoruki

#1438 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by ljevoruki »

Presuda 24. marta. hajde da vidimo i to cudo.
Nisam optimista ama bas nikako. :(
karanana

#1439 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by karanana »

pa eto, bar se nazire kraj ovoga, mada idu i zalbe na presudu.

sta mozemo ocekivati?
moze li se desiti i u kojem scenariju da ga oslobode?
Ja_Ja

#1440 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by Ja_Ja »

Haški tribunal Presuda Radovanu Karadžiću za genocid i druge zločine bit će izrečena 24. marta

Haški tribunal je objavio da će nekadašnjem predsjedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću presudu za genocid i druge zločine počinjene u Bosni i Hercegovini izreći u četvrtak, 24. marta ove godine.
Karadžić, bivši predsjednik Republike Srpske i vrhovni komandant njenih oružanih snaga, optužen je za genocid u Srebrenici počinjen 1995. i još nekoliko općina 1992. godine, progon nesrpskog stanovništva, terorisanje građana Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce.

Uhapšen je 2008. godine, nakon više od decenije provedene u bjekstvu.
Suđenje mu je počelo u oktobru 2009., a Tužilaštvo je s izvođenjem dokaza počelo pola godine kasnije i ovaj proces okončalo u maju 2012. godine.

Karadžić, koji se sam brani, svoje svjedoke pozivao je od oktobra 2012. do maja prošle godine. U završnoj riječi održanoj u jesen, Tužilaštvo je zatražilo doživotni zatvor za bivšeg predsjednika RS-a, koji je u završnom obraćanju Sudskom vijeću iznio uvjerenje da će biti oslobođen, javlja BIRN BiH.

Presudu će donijeti vijeće kojim predsjedava južnokorejski sudija O-Gon Kwon, a čiji članovi su Howard Morrison i Melville Baird.

(Vijesti.ba)
cyprus

#1441 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by cyprus »

Ma nema teorije da će dobit išta blaže od doživotne... Možda ono tipa 30-40 godina...
oridjidji wrote:Radovan Karadžić u Hagu, a kčerka mu na Marin Dvoru. Koja špica od države. :D
U čemu je problem?
It_is_a_Leclerc

#1442 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by It_is_a_Leclerc »

karanana wrote:pa eto, bar se nazire kraj ovoga, mada idu i zalbe na presudu.

sta mozemo ocekivati?
moze li se desiti i u kojem scenariju da ga oslobode?
Ne.

Većina tačka optužnice za koje mu se sudi su dokazane u drugim predmetima kao dijelovi udruženog zločinačkog poduhvata na čijem čelu je stajao upravo Karadžić. Prema tome, sa tog aspekta, nema sumnje da će biti osuđujuća presuda za većinu tačaka optužnice.

Međutim, ključno je pitanje kakva će presuda biti po tački optužnice za genocid u sedam opština koje su prvo izbačene iz optužnice od ovog vijeća, ali ih je žalbeno vratilo u optužnicu Tu će pa 99 % sam siguran biti oslobađajuća od te tačke, zbog toga što "tužiteljstvo nije uvjerilo vijeće u postojanje genocidne namjere".
VCorp

#1443 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by VCorp »

Samo da oni njega osude za Prijedor, da i mi dobijemo dio pravde. Želim mu dugu starost i tešku bolest, nadam se da će ga kakav crnac silovati u Haagu.
SkyLimit

#1444 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by SkyLimit »

Iako sam laik, njegova odbrana u Haagu mi se bas cinila promasenom taktikom. On nije pokusavao dokazati da nije odgovoran za ono sto ga se optuzuje, vec da se to jednostavno nije ni desilo, npr. govore o Markalama(koje su dokazani zlocin u drugim predmetima) i on se uopce ne trudi dokazati da on nije odgovoran za taj masakr, vec dovodi "eksperte" da dokazuju da se to uopce nije ni desilo.
oridjidji

#1445 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

cyprus wrote:Ma nema teorije da će dobit išta blaže od doživotne... Možda ono tipa 30-40 godina...
oridjidji wrote:Radovan Karadžić u Hagu, a kčerka mu na Marin Dvoru. Koja špica od države. :D
U čemu je problem?
Pa nije nista. Samo u Njemackoj su djeca nacistickih lidera, zlocinaca, mjenjali imena, pa i prezimena da bi bili nekako prihvaceni u njemackom drustvu, kod nas su nagradjeni ucescem u politickom zivotu BiH. Razlika je golema.

Pored toga, trenutno je stavljena na americku crnu listu, zajedno sa mnogim iz SDS-a.
holowey

#1446 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by holowey »

oridjidji wrote:
cyprus wrote:Ma nema teorije da će dobit išta blaže od doživotne... Možda ono tipa 30-40 godina...
U čemu je problem?
Pa nije nista. Samo u Njemackoj su djeca nacistickih lidera, zlocinaca, mjenjali imena, pa i prezimena da bi bili nekako prihvaceni u njemackom drustvu, kod nas su nagradjeni ucescem u politickom zivotu BiH. Razlika je golema.

Pored toga, trenutno je stavljena na americku crnu listu, zajedno sa mnogim iz SDS-a.
njemacka je porazena, srpska stvar nije i u tome je poenta...
oridjidji

#1447 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by oridjidji »

holowey wrote:
oridjidji wrote:

U čemu je problem?

njemacka je porazena, srpska stvar nije i u tome je poenta...
slazem se. samo smo sami sebi krivi sto su njihova djeca nesto u politici.
goodbar

#1448 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by goodbar »

U Njemačkoj je izvršena denacifikacija.U tome je razlika.DrastiĆna.
breuer

#1449 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by breuer »

goodbar wrote:U Njemačkoj je izvršena denacifikacija.U tome je razlika.DrastiĆna.
A u Japanu?
goodbar

#1450 Re: Radovan Karadžić u Haagu!

Post by goodbar »

U Japanu nije ni trebala,sve je završio Debeljko i ona druga bomba,ne mogu da se sjetim kako se zvanično zvala,ali su na njoj napisali Rita Hayworth.Glede Karadžića i Mladića,mogu da se kladim da ih niko nije niti čuvao niti financirao,ni srbijanske tajne službe.Izgleda da in nije bilo briga za njih.Ne bi Karadžić glumetao gurua i jebavao dokone gospođe,niti bi Mladić živio kod bjednog rođaka u Vojvodini,posle moždanog udara.Mladić je sam sebi određivao terapiju i na svoju ruku uzimao ljekove,posle kojih bi se uneredio.Pogledajte kako su izgledali kada su ih priveli u Hag,a pogledajte kasnije.Njima je Hag došao kao spas,ljekarske pretrage,terapije,ljekovi,produžili su im živote.
Post Reply