SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- burek_in_space
#1426 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Odavno je na slobodi.
-
alijadzigibau
#1427 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nevjerovatno ...burek_in_space wrote:Odavno je na slobodi.
-
alijadzigibau
#1428 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pa frajer lud i uz to ubica vlastite majke i hoda ko da nista nije bilo pa kako jbt pa stvarno ovo nase pravosudze je uspavat plinom 
- Babsy
#1429 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Pustite čovjeka na miru. *rolleyez*
- Troll_Happens
#1430 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Tako ti je to nazalost. Prebij lopova ides u zatvor odmah za tebe ima mjesta a za njih nema ni mjesta a ni osnova za zadrzavanje. Pa sta treba uciniti da bi bilo osnova, eto pljacka ubija ne znam sta drugo ima, sto ga u sibir ne posalju nek tuca led pa bi se odmah naucio pameti.grunt wrote:---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Jedan001 wrote:Ne mogu da vjerujem da ova agonija jos traje i da nisu u stanju da nista ucine protiv njih. Stvarno je jadna zemlja koja nije u stanju dvojici balavaca da zavrne siju.![]()
Robert Mučišta ponovo uhapšen zbog nasilništva
Pripadnici sarajevske policije prekjučer su uhapsili braću Mučišta, 20-godišnjeg Emraha i 16-godišnjeg Roberta zbog teške krađe odnosno razbojništva. Naime, Emrah Mučišta je srijedu oko 4 sata pokušao da provali u Tržni centar »Merkator« koji se nalazi u sarajevskoj ulica Bosanska. Policajci su kod njega prilikom hapšenja pronašli provalički alat. S druge strane, njegov mnogo poznatiji brat Robert uhapšen je zbog sumnje da je istog dana napao Sabinu H., gurnuo je na zemlju i ukrao joj torbu. Obojica su nakon hapšenja predati u Odsjek za zadržavanje lica lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo, a o svemu je obaviješteno i sarajevsko Tužilaštvo. Inače, braća Mučišta su od ranije poznata policiji. Robert Mučišta tek je nedavno izašao iz pritvora gdje je boravio zbog toga jer je početkom januara ove godine pokušao udaviti i opljačkati D. B. (70). On je još prije dvije godine napustio školu i odao se kriminalu. Također je bio optužen da je s Robertom Hrustićem iz Italije (16) i Jetonom Osmanijem iz Peći (15) 20. januara prošle godine presreo staricu Ljubicu Đokić-Spasojević u haustoru zgrade u kojoj je živjela u ulici Azize Šaćirbegovića. Staricu su tada polili benzinom i zapalili, a od zadobijenih povreda Spasojevićeva je naknadno i preminula u bolnici Koševo.
Prica se nastavlja:
Zaista ne mogu da shvatim,znaci oni mene mogu pljackati svaki dan i nikome nista,a ja kada bi uhvatio nekoga od njih prilikom pljacke i razbio ga,zavrsio bi u zatvoruEmrah Mucista (20) iz Sarajeva juce je ponovo uhvacen prilikom provale.
Nakon sto je u petak popodne priveden poslije razbojnistva u apoteci u Novom gradu,na meti se ponovo nasla apoteka ovog puta u ulici Zelenih beretki u opcini Stari grad.
U policiji kazu da se Emrahu i njegovom 15-godisnjem bratu Robertu nikako ne moze stati u kraj,jer svaki put nakon sto ih uhapse nadlezno tuzilastvo utvrdi da nema osnova za njihovo zadrzavanje i naredi pustanje na slobodu.
to je krivo sudstvo i idioti koji sjede u tim foteljama i koji nece normalan zakon da donesu koji bi se postivao.
-
suspect_zero
#1431 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
alijadzigibau wrote:pa frajer lud i uz to ubica vlastite majke i hoda ko da nista nije bilo pa kako jbt pa stvarno ovo nase pravosudze je uspavat plinom
Znam da je neshvatljivo
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1432 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Evo ti 30 maraka da mi ga po***iš.
- Posljednja cijena 40 maraka...
Tako se na ulici mladja osoba obratila mojoj 48-godišnjoj,...iz moje malo šire obitelji.
________
Neće ovo na dobro, i vas čeka ovako nešto ili slično, ili još teže i gore, ili vašu djecu, vašu familiju,....
BUDIMO REALNI, SAMOORGANIZUJMO SE!
- Posljednja cijena 40 maraka...
Tako se na ulici mladja osoba obratila mojoj 48-godišnjoj,...iz moje malo šire obitelji.
________
Neće ovo na dobro, i vas čeka ovako nešto ili slično, ili još teže i gore, ili vašu djecu, vašu familiju,....
BUDIMO REALNI, SAMOORGANIZUJMO SE!
Last edited by PipiDugaDevetka on 25/05/2009 14:30, edited 1 time in total.
- Altsa
#1433 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
ja kad sam ga vidio na ulici sledio sam se.alijadzigibau wrote:nesmijem se zaklet al cini mi se da sam danas vidio lika sto je mater zaklo seta s bratom kroz grad sasvim normalno
-
BajrinNajmladji
#1434 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
O Arminu Isakoviću, strane 43 i 44 ove teme,...Altsa wrote:ja kad sam ga vidio na ulici sledio sam se.alijadzigibau wrote:nesmijem se zaklet al cini mi se da sam danas vidio lika sto je mater zaklo seta s bratom kroz grad sasvim normalno
Treba da šeta, treba da je sa bratom. Nije to Armin ubica, to je Armin Isaković, zaliječeni psihički bolesnik, godi mu da se socijalizuje, da odigra basketa i sve ostalo,....što, uslovno rečeno, normalni rade,...BajrinNajmladji wrote: Je li i prije zločina radio u EP? Teško je naći posao na današnjem vaktu i zemanu, možda ima štelu, pa radi.
Država treba da otvori zaštitne radionice jer Isaković je zaliječen, a Bosna nije Švedska da ga zaposli u zaštitnoj radionici. Dok je pod terapijom i kontrolom dr., on je apsolutno bezopasan. Odnosno, opasan je koliko i tzv. normalni.
Poznavao sam dr.sci Pukovnika, pa on predavao sociologiju na više fakulteta. Prestane trošiti svoje lilule i odjednom, na predavanju skine se do gola. Završi na ''Nedi Zecu'', bude tamo mjsec dana i ponovo, nazad na posao.
Nemamo mi bolnica toliko koliko ima psihički bolesnih (2% od 500 000 = 10 000 paranoidnih SCH bolesnika=Toliko ih šeta Sarajevom, radi i iznenadio bi se na kojim pozicijama).
I zašto Armin ne bi radio? Rad povoljno djeluje na svakog čovjeka, a terapeut može biti i mačka.
-
zonbirile
#1435 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
sad ako opet pukne,jebi ga nije do njega bolestan je ,a i vrućina je.On je ubica i sljeduje mu zatvorsko liječenje.
-
zonbirile
#1436 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
pravosuđe kanta,interesuje me samo crno na bijelo,ko će snositi eventualne konsekvence njegovog slobodnog rada i života,sa nekim ne daj bože djelom u povratku.Sve zemlje to riješavaju obaveznim liječenje.SCH se socijalizira i radi sa bolesnicima,ali čovjek je već ubica i slijeduje ga zatvorsko liječene u specijalizovanoj ustanovi zatvorenog tipa.Šta biva,ako se desi najgore-bosanski nisam ja ,komisija,ovo,ono,trebalo ,a nije,znači svak sa "povoljnim" nalazom juriš u pohod.Zna li se do koliko komada se smije ubiti po kojoj dijagnozi.Ja odrona zemlje.
- Babsy
#1437 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Kada krene pucanju, može se uočiti, jer ne puca kao grom iz vedra neba. A tebi je odron u glavi kad tako pričaš..zonbirile wrote:sad ako opet pukne,jebi ga nije do njega bolestan je ,a i vrućina je.On je ubica i sljeduje mu zatvorsko liječenje.
Ako te zanima traži dokumentaciju i poklopi.
- rumenige_brajtner
#1438 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
da se moze uociti, njegova majka bi i danas bila ziva.Babsy wrote:Kada krene pucanju, može se uočiti, jer ne puca kao grom iz vedra neba. A tebi je odron u glavi kad tako pričaš..zonbirile wrote:sad ako opet pukne,jebi ga nije do njega bolestan je ,a i vrućina je.On je ubica i sljeduje mu zatvorsko liječenje.
Ako te zanima traži dokumentaciju i poklopi.
a sto ne mogu kad pocnu branit neodbranjivo, to je cudo jedno. frajer je kreten i ubica, takvima je mjesto u zatvoru ili nekoj specijaliziranoj ustanovi zatvorenog tipa.
-
BajrinNajmladji
#1439 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Naravno da ubice trebaju da odsluže kaznu, ali NEMA takve ustanove u FBiH da bi je neuračunljivE osobe sa psihičkim poremećajima služile.Vještak:
Šestostruki ubica Tomislav Petrović - neuračunljiv
Psihijatar izjavio da ubica boluje od paranoidne shizofrenije - Psihijatrijska ustanova zatvorenog tipa ne postoji u FBiH...
13.05.2009. 17:05
Na suđenju u Kantonalnom sudu Tuzla, svjedok optužbe u slučaju šestostrukog ubice iz Lipnice kod Tuzle psihijatar Milan Stojaković rekao je da ubica Tomislav Petrović boluje od paranoidne shizofrenije, koja je liječena, ali je došlo do pogoršanja, te je masakr počinio pod utjecajem sumanutih ideja, psihotične napetosti i slušnih halucinacija.
Dodao je da bi ga zbog prirode bolesti i opasnosti po okolinu trebalo uputiti na liječenje u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa. Međutim, takva ustanova u Federaciji Bosne i Hercegovine ne postoji!
Petrović nije shvatao posljedice i nije bio sposoban da upravlja postupcima, zaključili su banjalučki vještaci nakon petnaestodnevnog posmatranja i ispitivanja. Navodno se godinu prije tragedije u njemu pojavila treća osoba koja ga je tjerala na nepromišljene postupke. Ovakvo stanje je u krivičnom zakonu označeno kao neuračunljivost.
Ranija tri vještačenja rađena su u Tuzli i Sarajevu. Jedan tim je zaključio da je uračunljivost ubice bila djelimična, drugi da je bila potpuna, dok treći tim nije bio jedinstven u ocjeni.
Na današnjem suđenju, kao svjedok optužbe pojavio se i vođa tima tuzlanskih vještaka Alija Sutović, čiji je stav bio da je ubica bio djelimično neuračunljiv. Sutović je tražio da mu se u pismenoj formi dostave nalazi ostalih vještaka, pa je suđenje odgođeno za 25 maj.
Tomislav Petrović je 29. maja prošle godine usmrtio šestero susjeda i rođaka. Žrtve su bile Mijo, Kaja, Niko i Mara Petrović, Dragica Markanović i Ivo Markanović.
Tomislav Petrović je priznao krivicu.
Autor: FENA
Tomislav je potpuno različit ubica od Armina. Tomislav je već imao ''problema'' sa time da odbija uzimati terapiju, a Armin, siguran sam da ga i brat kontroliše i svi ostali u njegovoj blizini. Pokuša li Armin da svoje psiho-problem riješi ''snagom volje'' ili nekim zapisima, pa prestane ići kod psihijatra na kontrolu i prestane li uzimati lijekove,...hm,...Neće biti dobro. Šansu ima, radi, počinje živjeti kao i ostali, tu mu je brat i NE TREBA NIKOGA DA PLAŠI DA JE UJUTRU ZABORAVIO POPITI TABLETE, A DA ĆE OKO PODNEVA NEKOGA ROKNUTI. Taman da je 37 stepeni celzijusovih vanjska temp., neće se to desiti. Njegovi lijekovi imaju produženo djelovanje.
Eh, sad, svakavkih situacija ima u životu, pa se može desiti da ga neko počne provocirati, tu ne pomažu nikakvi lijekovi,...Kako će on reagovati. Tu je brat.
- Babsy
#1440 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Otkud znaš da žena nije uočila, te da Hitna nije zakazala?rumenige_brajtner wrote: da se moze uociti, njegova majka bi i danas bila ziva.
a sto ne mogu kad pocnu branit neodbranjivo, to je cudo jedno. frajer je kreten i ubica, takvima je mjesto u zatvoru ili nekoj specijaliziranoj ustanovi zatvorenog tipa.
- rumenige_brajtner
#1441 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
haha, svi su krivi, samo on nijeBabsy wrote:Otkud znaš da žena nije uočila, te da Hitna nije zakazala?rumenige_brajtner wrote: da se moze uociti, njegova majka bi i danas bila ziva.
- Babsy
#1442 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Toliko je nijansi sive. 
- rumenige_brajtner
#1443 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
nekad je crno ili bijelo. bez obzira na sve, ubicama nije mjesto na ulici/poslu/medju drugim ljudimaBabsy wrote:Toliko je nijansi sive.
-
BajrinNajmladji
#1444 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Neuračunljivi ubica nije odgovoran za svoje postupke!rumenige_brajtner wrote:haha, svi su krivi, samo on nijeBabsy wrote:Otkud znaš da žena nije uočila, te da Hitna nije zakazala?rumenige_brajtner wrote: da se moze uociti, njegova majka bi i danas bila ziva.
Kći Ratka Mladića se samoubila, general Smith izjavio, nakon nekih pregovora na Palama, da R.M. iskazuje znake ozbiljne psihičke bolesti. Taj **čkin sin ako ikada dodje u Hag, samo treba da pokaže nalaze i ide u Bgd. na liječenje. Neće biti kažnjen. Uostalom, već su sudije Hažani poslali jednog takvog što je granatirao Du. na liječenje u Bgd.
Šta reći za Arminove profesore, trenere, sve vajni pedagozi koji su tokom školovanja izučavali psihologiju, a nisu primjetili da sa njim ''nije nešto uredu''. Siguran sam da je svoju paranoju i ranije iskazivao svojim postupcima i pričom.
Last edited by BajrinNajmladji on 25/05/2009 19:02, edited 1 time in total.
-
F.G.R.
#1445 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Ljudi, okanite se Armina Isakovica, nije nase da mu sudimo..
ja sam ga vidio 2-3 puta, pozdravio se, sta cu, nije on svijestan svog dijela..
Sud je rekao svoje, doktori isto tako..
pod terapijom je, bice mu bolje ako radi stvari koje je radio prije..pod lijekovima je i nije opasnost za ljude...to doktori kazu i garantuju..
Tako da, prodjite se toga, da nas Bog sacuva takvih nesreca...
pod terapijom je, bice mu bolje ako radi stvari koje je radio prije..pod lijekovima je i nije opasnost za ljude...to doktori kazu i garantuju..
-
BajrinNajmladji
#1446 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Tako je @F.G.R., VIŠE njemu znači taj tvoj pozdrav da bude uporan što se lijekova tiče, nego bilo šta drugo. Samo da ga neko ne nagovori da ''proba malo stati'' sa tom medicinom. Hebi ga, do kraja života mu to sljeduje, teška bolest.F.G.R. wrote:Ljudi, okanite se Armina Isakovica, nije nase da mu sudimo..
- Amazonka27
#1447 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
- Babsy
#1448 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Otkud znaš da od ranije nije imao dijagnozu?BajrinNajmladji wrote: Šta reći za Arminove profesore, trenere, sve vajni pedagozi koji su tokom školovanja izučavali psihologiju, a nisu primjetili da sa njim ''nije nešto uredu''. Siguran sam da je svoju paranoju i ranije iskazivao svojim postupcima i pričom.
-
BajrinNajmladji
#1449 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Nakon prvih vijesti cijeli grad, a i država bili su zabezeknuti. Prvo je bio u zatvoru, a onda u ''Nedi'', pa su ga tamo danima ''promatrali'', niko da objasni šta se desilo.Babsy wrote: Otkud znaš da od ranije nije imao dijagnozu?
Zbog tog kolebanja, zaključio sam da je bio bez dijagnoze do zločina.
Dakle, ne znam sa 100% sigurnošću, ali onda, zašto prave informacije dodjoše sa zadrškom, meni nije jasno?
Ako je imao dijagnozu i ranije, pa nije pio terapiju, moja diskusija se mijenja potpuno. Šta bude sa Tomislavom, to bi i njega sljedovalo. Tomislav je bio po bolnicama i ranije, a druga vijest nakon 6-tostrukog ubistva sadržala je info. da je sa dijagnozom.
-
Virtu4l
#1450 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA
Amazonka27 wrote:jebem mu granje ako ste vi normalni...