Biciklom kroz Sarajevo

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Romeo 80
Grijem se na: Džemper
Vozim: Azijsku nakazu

#1426 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Romeo 80 »

kurty wrote:Problem rjesen... Nasao firmu, nasao sofera... Firma se izvinula i zahvalila na korektnom mom odnosu...

Oni ce dalje sanskcije da preduzimaju prema njemu jer suvozac nije smjeo biti u kombiju...
Hajde fino! Barem nešto pozitivno. :thumbup:
innovision

#1427 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by innovision »

kako vi coravi (kao i ja) rijesite ovo sa naocalama ja kad nabacim suncace slabo sta vidim
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1428 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Truba »

pa ne skidam dioptrijske naočale :sax:

nakon brze vožnje imam komaraca i buba na naočalama
čitav sloj masti :lol: :lol: :lol:
hardcoreh

#1429 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hardcoreh »

Zna li neko gdje da uzmem svjetla za biciklo, prednja i zadnja ?? I za koliko para ?? Zahvaljujem unaprijed :D :D :) :)
Sunrise00

#1430 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sunrise00 »

hardcoreh wrote:Zna li neko gdje da uzmem svjetla za biciklo, prednja i zadnja ?? I za koliko para ?? Zahvaljujem unaprijed :D :D :) :)
jel' to ovo :D :oops:
http://www.ciklocentar.ba/?jezik=bos&kategorija=Svjetlo
kurty

#1431 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

hardcoreh wrote:Zna li neko gdje da uzmem svjetla za biciklo, prednja i zadnja ?? I za koliko para ?? Zahvaljujem unaprijed :D :D :) :)

Imas gdje god ima i biciklisticke opreme...
Ja sam prosle godine kupio prednji far Cat eye.... Bilo oko 24 km... I dobro me sluzi...
Kupim za 9 km, zadnje svjetlo i ono je predobro bilo, sa 5 led lampica... Medjutim, nisam valjda provjeravao, i ostalo je negdje na prokoskom jezeru...

Poslije toga, naletim na moru u Stonu i za 20kn kupim i prednje i zadnje... Nisu losi u biti...

Uglavnom, za iole dobru stvar po ovom pitanju, kontaj od 30 kema, pa na vise...
chengaba

#1432 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by chengaba »

Samo da te upozorim, ovo su svjetla za po gradu, tj. da te drugi primjete.
Za ozbiljniju vožnju po brdu definitivno nisu, i tu ces morati izdvojiti 100+ maraka za kvalitetno svjetlo.
Skupo jeste, ali onda noćne vožnje postaju nešto sasvim novo! ;-)
kurty

#1433 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

chengaba wrote:
Za ozbiljniju vožnju po brdu definitivno nisu, i tu ces morati izdvojiti 100+ maraka za kvalitetno svjetlo.

http://www.ciklocentar.com/forum/index.php?topic=1622.0

evo nesto za planine i brze voznje...

U biti, najbolja opcija jeste jako svjetlo na kacigi...
hardcoreh

#1434 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hardcoreh »

chengaba wrote:
Ih to je skupo, ali meni bi doista trebala ta za ozbiljnije voznje posto se nekad vratim kuci i poslije ponoci sa biciklom :-)
Ali eto, uzet cu aBd ove sto su oko 30 km pa bolje ista nego nista.. Hvala :) :) :thumbup: :thumbup:
:sax:
chengaba

#1435 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by chengaba »

hardcoreh

#1436 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hardcoreh »

zahvaljujem na pomoci nego, gdje bih mogao uzeti dobro biciklo do nekih 250 KM ?? U ciklo centru su extra bicikla, ali malo preskupo za mene :mrgreen:
hakazvaka

#1437 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

babyline wrote:gdje vi vozite kad kisa pada ? :?: :zoka:
pa gdje god hoces :P
Sunrise00

#1438 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Sunrise00 »

hardcoreh wrote:zahvaljujem na pomoci nego, gdje bih mogao uzeti dobro biciklo do nekih 250 KM ?? U ciklo centru su extra bicikla, ali malo preskupo za mene :mrgreen:
http://bogolivestrong.com/

:D :D

Krenulo me :oops: :lol:
nera18

#1439 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by nera18 »

hakazvaka wrote:
babyline wrote:gdje vi vozite kad kisa pada ? :?: :zoka:
pa gdje god hoces :P
ahhahahah, kupimo kabanicu:P
hardcoreh

#1440 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hardcoreh »

Image

Kaciga je extra, isplatil se uzet, kosta oko 125 km ? :-D
kurty

#1441 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

hardcoreh wrote:Image

Za koji tip voznje zelis kacigu a i biciklo???
hardcoreh

#1442 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hardcoreh »

kurty wrote:

Biciklo cu vozat svugdje, po gradu, po planinama, velikim strminama... a kaciga mi je jako potrebna.. i jos nesto, kada budem uzimao biciklo dali mogu imati na njemu (nadograditi) vise kocnica, posto mi se desilo s ovim biciklom vec 2 puta da otkazu kocnice, pa sam se jako razbio tako par puta xd :lol: :lol: :D :D
hakazvaka

#1443 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

pa druze isplati se normalno :P
samo sto tebi ovo vjerovatno ne treba osim ako ne vozis extremno (Downhill, freeride i sl :D )
hakazvaka

#1444 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

hardcoreh wrote:
kurty wrote:

Biciklo cu vozat svugdje, po gradu, po planinama, velikim strminama... a kaciga mi je jako potrebna.. i jos nesto, kada budem uzimao biciklo dali mogu imati na njemu (nadograditi) vise kocnica, posto mi se desilo s ovim biciklom vec 2 puta da otkazu kocnice, pa sam se jako razbio tako par puta xd :lol: :lol: :D :D
cuj otkazu kocnice?
pa kakve su to kocnice Bogati?

ne mogu da vjerujem, cuj da stavis vise kocnica :lol: :lol: :lol:
hardcoreh

#1445 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hardcoreh »

Biciklo cu vozat svugdje, po gradu, po planinama, velikim strminama... a kaciga mi je jako potrebna.. i jos nesto, kada budem uzimao biciklo dali mogu imati na njemu (nadograditi) vise kocnica, posto mi se desilo s ovim biciklom vec 2 puta da otkazu kocnice, pa sam se jako razbio tako par puta xd :lol: :lol: :D :D[/quote]
cuj otkazu kocnice?
pa kakve su to kocnice Bogati?

ne mogu da vjerujem, cuj da stavis vise kocnica :lol: :lol: :lol:[/quote]

haha :D Ma neznam, biciklo mi se sje*alo skroz.... hocu ja niz strmo sa slabim kocnicama.. :lol: :D
Joey Tribbiani

#1446 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by Joey Tribbiani »

bolje ti je dodaj jos para za bajk i uzmi obicnu kacigu. Neces za 250 naci nista dobro a novo.
hardcoreh

#1447 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hardcoreh »

Joey Tribbiani wrote:bolje ti je dodaj jos para za bajk i uzmi obicnu kacigu. Neces za 250 naci nista dobro a novo.
ajd, valjda cu nekako izvuc 500 KM pa uzet biciklo od toliko para.. :) :) :sax: :thumbup:
kurty

#1448 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by kurty »

Joey Tribbiani wrote:bolje ti je dodaj jos para za bajk i uzmi obicnu kacigu. Neces za 250 naci nista dobro a novo.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:

Image

kod mene ovakva i predobra meni bar....

bila 54KM...
hakazvaka

#1449 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by hakazvaka »

Potreban novac za izgradnju platforme

Salko Aljović, 27-godišnji Sarajlija, zaljubljenik u fudbal, planine i biciklizam, prošle je godine doživio nesreću na biciklu, kada ga je u mjestu Straišta u trnovskoj općini, udarilo vozilo. Nesretni mladić tada je zadobio prelom kičme, rebara i teške povrede grudnog koša. Odmah po dolasku u Klinički centar je operisan, a nakon osam mjeseci liječenja nedavno je izašao iz bolnice.

Salko stanuje u Pofalićima. u Ulici Hamdije Čemerlića 13 i njegov stan se nalazi na šestom spratu. S obzirom na to da lift staje između spratova, od lifta do stana njegovih roditelja nalazi se osam, za njega nepremostivih stepenica, jer je Salko vezan za kolica. Ovom vrijednom mladiću, koji je uvijek pritrčavao u pomoć svima kojima je to trebalo, sada je potrebna pomoć. Kako bi se mogao nesmetano kretati, potrebno je napraviti platformu za invalide kojim će se moći popeti do stana, a da mu za to ne treba četvorica jakih ljudi.

Salkini roditelji ne rade, doskora je on bio jedini koji je u porodici privređivao. Penzija roditelja je nedovoljna i za osnovne stvari. Trenutno je neophodno iznaći novac za platformu, a njenu izgradnju mogla bi obaviti jednja bh. firma, koja će uskoro Salki dostaviti predračun radova. Ljudi dobre volje, preduzeća ili ustanove humanitarnu pmpć u akciji skupljanja noca za platformu, za nastradalog mladića mogu uplatiti na račun banke 16100000000000 11 RAIFFEISEN BANK DD BIH SARAJEVO, na ime Salko Aljović.

(Preuzeto iz dnevnog lista Oslobođenje).

Za one koji ne znaju o čemu je riječ -> http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=335.0
http://www.mtb.ba/forum/index.php?topic=771
iceman ze

#1450 Re: BICIKLOM KROZ SARAJEVO

Post by iceman ze »

danas idem ulicom sa biciklom , svojom krajnjom desnom stranom, kad iza mene gospodja sa vozilom zeli da izvrsi preticanje, nalegla na sirenu kao smetatam joj ja u saobracaju, i dok je ona mahala rukom dijete pretrcava cestu.....umalo da osim mene udari i dijete.....sta je ovo danas sa ljudima, koliko je meni poznato ovoliko negativne energije, krsenje zakonskih i ljudskih normi cini mi se da prije nije bilo u ovolikoj mjeri.... :|
Post Reply