N.K. Čelik Zenica

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Eborg

#1426 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

To ti i govorim, samo se možemo zajebavati na vlastiti račun. :(
ultima_palabra

#1427 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:Džaba pogađanje suštine kada smo totalno propali. Pa ova tema je aktivnija od svih foruma o Čeliku zajedno a ni ona se ne može pohvaliti nekom posjećenošću. Eno forum na nkcelik.co.ba zjapi mjesecima, k'o da je tema vaterpolo u Sudanu. Grad od 180 000 stanovnika plus Travnik, Vitez, Maglaj, Tešanj, Zavidovići i ine sredine gdje je Čelik klub broj jedan plus Kakanj i Visoko sa velikim brojem navijača - toliko ljudi i niko diskusiju ne smije pokrenuti, odustali svi.

Koga god od ovih starih navijača koji su hodali po tekmama '70-ih i '80-ih upitaš za mišljenje, svi gotovo mrze Čelik, neće ni da razgovaraju o klubu. Govore kako treba srušiti stadion i napustiti sve.

Djeca se sve manje i manje bave sportom, odustaju kada vide koliko nema smisla gurati nešto što je unaprijed osuđeno na neuspjeh.

Bitno je da se mi sekiramo kako se napiti, jebati majku sarajevsku i popljuvati BHF.
Malo je off, ali u Travniku niko ne navija za Čelik :mrgreen:
Ajatolah_

#1428 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Ajatolah_ »

U Travniku se za Želju navija.
missko

#1429 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by missko »

Eborg wrote:Džaba pogađanje suštine kada smo totalno propali. Pa ova tema je aktivnija od svih foruma o Čeliku zajedno a ni ona se ne može pohvaliti nekom posjećenošću. Eno forum na nkcelik.co.ba zjapi mjesecima, k'o da je tema vaterpolo u Sudanu. Grad od 180 000 stanovnika plus Travnik, Vitez, Maglaj, Tešanj, Zavidovići i ine sredine gdje je Čelik klub broj jedan plus Kakanj i Visoko sa velikim brojem navijača - toliko ljudi i niko diskusiju ne smije pokrenuti, odustali svi.

Koga god od ovih starih navijača koji su hodali po tekmama '70-ih i '80-ih upitaš za mišljenje, svi gotovo mrze Čelik, neće ni da razgovaraju o klubu. Govore kako treba srušiti stadion i napustiti sve.

Djeca se sve manje i manje bave sportom, odustaju kada vide koliko nema smisla gurati nešto što je unaprijed osuđeno na neuspjeh.

Bitno je da se mi sekiramo kako se napiti, jebati majku sarajevsku i popljuvati BHF.
Ovo ti ima smisla.
Celiku kako meni izgleda, vaznije da dobije Sarajevo ili Zelju pa nek ispadnu iz lige i nek izgube onda tri zaredom od inih Zrinjskih , Leotara itd. Tu nema napretka. Npr ManUnited zijani od Liverpula od Arsenala kojima je trn u oku i laganini osvoji titulu, Znaci sezona je 30 tekmi a ne samo par protiv velikih klubova.
Eborg

#1430 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

@ultima_palabra, @EdoI: Ne znam o čemu vi ali Travnik je crno-crveni grad do kosti. :D

@missko: To ti je mazanje očiju. Ako opalimo Sarajevo i Želju onda se kao raja malo smiri, dobili smo rivale i jaki smo. I onda nam ga Drina i slični ofirni klubovi metnu momački. Najviše se iz samog kluba forsira takva atmosfera, kao da pobjeda protiv njih može kompenzovati 10 poraza. Niđe veze, pa Barcelonu da pobijedimo to ne može kompenzovati očajnu igru u ostalim utakmicama.
ultima_palabra

#1431 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:@ultima_palabra, @EdoI: Ne znam o čemu vi ali Travnik je crno-crveni grad do kosti. :D

@missko: To ti je mazanje očiju. Ako opalimo Sarajevo i Želju onda se kao raja malo smiri, dobili smo rivale i jaki smo. I onda nam ga Drina i slični ofirni klubovi metnu momački. Najviše se iz samog kluba forsira takva atmosfera, kao da pobjeda protiv njih može kompenzovati 10 poraza. Niđe veze, pa Barcelonu da pobijedimo to ne može kompenzovati očajnu igru u ostalim utakmicama.
Ma Zenica i Travnik imaju neki prijeratni rivalitet, teško bi Travničanin mogao za Čelik navijati ;-)

A ovo drugo je do mentaliteta, slično rade i Sloboda, Travnik i još neki "klubovi iz gradova koji su u ratu bili pod kontrolom Armije RBiH" :D Treba doći trener sa strane da to promijeni... Ibraković očigledno nije taj, on je opsjednut Amarom i Željom.
Eborg

#1432 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Ne znam fakat, u Travniku sam bio milion puta i svaki put sam upadao u društvo koje prati utakmice Travnika redovno ali umire za Čelikom. Nisam znao da ima neki rivalitet, možda se to malo iza rata promijenilo kada su se naselili šarplaninci pa forsiraju neki lokalpatriotizam. :-)

Za Ibrakovića se slažem, možda jeste stručnjak i sve to kako se priča, ali za Čelik vala nije, možda mu negdje drugdje bude dobro išlo.
Drzava

#1433 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Drzava »

ultima_palabra wrote:Eborg je napisao/la:
Džaba pogađanje suštine kada smo totalno propali. Pa ova tema je aktivnija od svih foruma o Čeliku zajedno a ni ona se ne može pohvaliti nekom posjećenošću. Eno forum na nkcelik.co.ba zjapi mjesecima, k'o da je tema vaterpolo u Sudanu. Grad od 180 000 stanovnika plus Travnik, Vitez, Maglaj, Tešanj, Zavidovići i ine sredine gdje je Čelik klub broj jedan plus Kakanj i Visoko sa velikim brojem navijača - toliko ljudi i niko diskusiju ne smije pokrenuti, odustali svi.

Last edited by Drzava on 15/05/2023 22:40, edited 1 time in total.
ultima_palabra

#1434 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by ultima_palabra »

Eborg wrote:Ne znam fakat, u Travniku sam bio milion puta i svaki put sam upadao u društvo koje prati utakmice Travnika redovno ali umire za Čelikom. Nisam znao da ima neki rivalitet, možda se to malo iza rata promijenilo kada su se naselili šarplaninci pa forsiraju neki lokalpatriotizam. :-)

Za Ibrakovića se slažem, možda jeste stručnjak i sve to kako se priča, ali za Čelik vala nije, možda mu negdje drugdje bude dobro išlo.
Ne sporim, ali ja još nisam naišao na takvog :) Jedino što su navijači imali neko partnerstvo dok je postojala tzv.Gerila, pa su par puta Robijaši dolazili na neke tekme Travnika i navijali.
Što se tiče Ibrakovića, ova sezone mi je raspršila iluzije o njegovoj stručnosti. Frajer ima par novinara koji ga forsiraju i slatkorječiv je, ali to ima i Branimir Tulić :mrgreen:
Eborg

#1435 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Ja mu ne mogu oprostiti kukavičluk u gostima pa makar se pokazao stručnjak k'o Amar u narednim sezonama.
samo_ti

#1436 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Alo Visocanin , jesi li ti Kemo debeli matere ti ... pa ja sam tebi ( ako jesi ) vec 4 puta objasnjavao za taj transparent ...mrljo jedan, a ti opet po starom ... :-)
Drzava

#1437 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Drzava »

samo_ti wrote:Alo Visocanin , jesi li ti Kemo debeli matere ti ... pa ja sam tebi ( ako jesi ) vec 4 puta objasnjavao za taj transparent ...mrljo jedan, a ti opet po starom ... :-)
Last edited by Drzava on 15/05/2023 22:39, edited 1 time in total.
samo_ti

#1438 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

Drzava wrote:
samo_ti wrote:Alo Visocanin , jesi li ti Kemo debeli matere ti ... pa ja sam tebi ( ako jesi ) vec 4 puta objasnjavao za taj transparent ...mrljo jedan, a ti opet po starom ... :-)
Nisam kemo stariji sam od njega..sad ces i meni objasnjavat 4 puta da taj trans nije oteo g... kod dvorane u visokom..i da nije zapaljen kod borica ..aha malo sutra :dance:
A ja sada tebi trebam postavljati sliku tog transparenta i dokazivati da nije zapaljen ? Cak je prije 3 g. taj trans visio na ogradi u Travniku , kada je bila podjela kod nas ( trans je od momaka iz Blatuse, koji ga i sada imaju ) ...potrudi se malo , i vidjet ces da je kod nas ;-)
Drzava

#1439 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Drzava »

samo_ti wrote:A ja sada tebi trebam postavljati sliku tog transparenta i dokazivati da nije zapaljen ? Cak je prije 3 g. taj trans visio na ogradi u Travniku , kada je bila podjela kod nas ( trans je od momaka iz Blatuse, koji ga i sada imaju ) ...potrudi se malo , i vidjet ces da je kod nas
Last edited by Drzava on 15/05/2023 22:38, edited 1 time in total.
Eborg

#1440 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Ako je tvoje cijenjeno moštransko oko primijetilo, Visoko i Kakanj sam svrstao stepenicu niže ispod recimo Zavidovića. Dakle, koliko god ih ima u Zavidovićima (a ima ih), manje ih je u Visokom. Jesi li sada sretan? :-)
samo_ti

#1441 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

ja ti kazem da je trans kod nas , vracen je , nije zapaljen ...cak su ga Demoni nosili i na Kosevu jednu tekmu ...okacen bio na ogradi na vrhu tribine ... kako je vracen , to je nebitno :)

a za broj navijaca , to ne znam ... a i tim HZ i TM iz Visokog je pametnije da guraju svoju grupu , pokusaju nesto , pritisak stvoriti da se Bosna vrati , furati neki lokalpatriotizam .... ali eto , to su vec vase stvari, mentalitet, zar ne !?
Drzava

#1442 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Drzava »

...
Last edited by Drzava on 15/05/2023 22:37, edited 1 time in total.
samo_ti

#1443 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by samo_ti »

U to vrijeme se nije mislilo o replikama, uljepsavanju, dokazivanju po forumima pa da se to radi :) ...ali eto , dosta o transu , rekao sam kako i sta je bilo ...

a nasi problemi, pa mi njih imamo godinama i imat cemo ...i opet se znamo nositi sa tim , jos je ulica nasa , djaba sto smo takvi :P
assasins1

#1444 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by assasins1 »

Smriko hvala ti sto si bio clan Nk Viteza i sto si nas svojim golovima vratio u 1. ligu Federacije Bih :-D . Nadam se da ces se nametnuti svojim radom i zalaganjem u prvu postavu Čelika. :)
Eborg

#1445 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

Da smo pametni stavili bismo ga za prvog napadača. Realno, neće postati sad neki igrač niti je neki ekstra kvalitet, ali za 3-4 sezone konstantnog igranja bismo ga mogli tušnuti fino u Belgiju, Rusiju ili Južnu Koreju za finu svoticu (do 1 milion KM). Ovako će se malo zajebavati sa klupe, ako i postane standardni prvotimac brzo će se početi povlačiti po probama i imati neku prosječnu karijeru malo tamo-malo ovamo.
sadmire

#1446 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

Eborg wrote:Da smo pametni stavili bismo ga za prvog napadača. Realno, neće postati sad neki igrač niti je neki ekstra kvalitet, ali za 3-4 sezone konstantnog igranja bismo ga mogli tušnuti fino u Belgiju, Rusiju ili Južnu Koreju za finu svoticu (do 1 milion KM). Ovako će se malo zajebavati sa klupe, ako i postane standardni prvotimac brzo će se početi povlačiti po probama i imati neku prosječnu karijeru malo tamo-malo ovamo.
Smriko ima sve predispozicije da postane dobar napadac, samo su ga povrede malo unazadile!
I Ibrakovicev odnos prema njemu, al to je opet posljedica sto smrikin stari ima vise pojma o fudbalu nego Ibrakovic i sto predstavlja realnu opasnost da ga raskrinka tako da mu se Ibrakovic preko sina sveti.
Realan domet igraca iz premijer lige je neka od nabrojanih liga tako da tu ne vidim nista lose, tek iz njih mogu u jace klubove. Sve u svemu, Smriko je jedan od rijetkih igraca u sadasnjem kadru od kojeg bi mogao postati solidan igrac i na kome bi Celik mogao zaraditi. Na svim ostalim dabogda, nazalost!
sadmire

#1447 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by sadmire »

assasins1 wrote:Smriko hvala ti sto si bio clan Nk Viteza i sto si nas svojim golovima vratio u 1. ligu Federacije Bih :-D . Nadam se da ces se nametnuti svojim radom i zalaganjem u prvu postavu Čelika. :)
A ona harlovina Ibrakovic ga jedva pustio! ne da mu da igra nit mu da da se razvije! A vidi se da momak moze dosta pruziti, samo mu treba dati sansu i uliti samopouzdanja.
Podsjeca me na Dzeku po tom nekom tretmanu na pocetku karijere.
assasins1

#1448 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by assasins1 »

Mali je stvarno dobar, na polusezoni dosao pravo se nazabijao i prvi strijelac ove lige :)) steta sto mu nedaje sansu taj ibrakovic. eto u prijateljskoj utakmici celika i viteza koju je vitez dobio 2:0 on zabio gol ;)
Mobile_Disco

#1449 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Mobile_Disco »

Drzava wrote:
ultima_palabra wrote:Eborg je napisao/la:
Džaba pogađanje suštine kada smo totalno propali. Pa ova tema je aktivnija od svih foruma o Čeliku zajedno a ni ona se ne može pohvaliti nekom posjećenošću. Eno forum na nkcelik.co.ba zjapi mjesecima, k'o da je tema vaterpolo u Sudanu. Grad od 180 000 stanovnika plus Travnik, Vitez, Maglaj, Tešanj, Zavidovići i ine sredine gdje je Čelik klub broj jedan plus Kakanj i Visoko sa velikim brojem navijača - toliko ljudi i niko diskusiju ne smije pokrenuti, odustali svi.

Ja stvarno ne znas sta je ovim i z Zenice..jel vi imate neki mit o Visokom..il samo volite da lazete?? ovo je treci forum gdje ovo moram da pisem.. u Visokom ne postoji ni jedan jedini navijac celika...

pa vama je u visokom pao transparent ovaj veliki..nije velik ko ova zadnja cerada sto su manijaci uzeli :D ..al je i onaj bio povelik..celik sampion... :dance:

il ste svi mladi pa se ne sjecate one 3 tuce koje ste imali s Visockim demonima poslije rata usred zenice..gdje ste jednom dobro dobili :dance:

a sto se visokog tice...ono je trenutno podjeljeno bukvalno 50% plavo...50% bordo..cak i jedni i drugi imaju i podgrupe...a sabana nema nit ce ih ikad bit ...

Mozes mozda bajke pricat ovo djeci ovde, al ima nas koji pamtimo i to vrijeme poslije rata i tuce sa vama, vazda ste bili misevi i bjezali, sto u Visokom, sto u Zenici
Za tu tucu usred Zenice ti je bolje da se ne javljas, dobili ste batine na bulevaru dole kod rmk.a, pucale su glave ko lubenice, polupani su vam autobusi, a koliko ste se prepali da ste preko Bosne (rijeke) preplivavali. Tako da, nemoj se javljati na tu temu, bolje je.
Navijaca Celika ima u Travniku (Kod njih ima dosta zeljinih, al itekako ima celikovaca), Kakanju (mozda i najvise), Zavidovici, Zepce, Maglaj, kao i drugih navijaca vecih klubova iz BiH, za Visoko nisam siguran, al i bolje je sto nas nema iz tog mjesta, firauni nam nisu potrebni..
Eborg

#1450 Re: N.K. Čelik Zenica

Post by Eborg »

sadmire wrote:Smriko ima sve predispozicije da postane dobar napadac, samo su ga povrede malo unazadile!
I Ibrakovicev odnos prema njemu, al to je opet posljedica sto smrikin stari ima vise pojma o fudbalu nego Ibrakovic i sto predstavlja realnu opasnost da ga raskrinka tako da mu se Ibrakovic preko sina sveti.
Realan domet igraca iz premijer lige je neka od nabrojanih liga tako da tu ne vidim nista lose, tek iz njih mogu u jace klubove. Sve u svemu, Smriko je jedan od rijetkih igraca u sadasnjem kadru od kojeg bi mogao postati solidan igrac i na kome bi Celik mogao zaraditi. Na svim ostalim dabogda, nazalost!
Gledaj, za naše premijerligaške uslove dobar napadač je Hadžić ili recimo Dudić a u evropskim okvirima su niđe veze. Kad skontaš, uopće nije teško ovdje biti dobar napadač ali ima odviše varijabli koje to otežavaju.

Ja govorim da Smriku treba razvijati 3-4 sezone za koje treba dati 50-tak golova da bi mi digli lovu na njemu. Ali vjerovatno se neće zadržati tako dugo i otići će negdje za siću i neće napraviti karijeru.

Dakle, momku treba dati dugogodišnji ugovor te ga forsirati u prvoj ekipi, vala može za sezonu dati 9 golova k'o Adilović pa da ga jebeš.

Ali svi znamo da se to vjerovatno neće desiti. :-)
Post Reply