Pravni fakultet

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Post Reply
VeDooo1gim

#1426 Re: Pravni fakultet

Post by VeDooo1gim »

moze li se na rate platiti iznos od 800/1000 km ?
Irm@

#1427 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

elSaik wrote:Samo polako. S obzirom da je Duvnjak na četvrtoj ne vjerujem da će iko izbjeći status apsolventa.
ja sam s Duvnjakom na ti :D ta Ljudina meni uopce nije problem i po vec covjek i po ;-)

@VeDooo1gim: moze na 2 rate...u septembru i u novembru
elSaik

#1428 Re: Pravni fakultet

Post by elSaik »

Kaže lik da su mu na studentskoj rekli da se školarina ne može više plaćati u ratama nego odjednom sve?!
nuki_cika

#1429 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

elSaik wrote:Kaže lik da su mu na studentskoj rekli da se školarina ne može više plaćati u ratama nego odjednom sve?!
Ma ne vjerujem,mislim da će se i dalje moći u ratama plačati.Nego da pitam nešto.Pošto sam završio sa drugom godinom,da li bi mi neko mogao reći kakav je taj predmet Pravo EU kod misite,je li težak kako se priča,jel lakše usmeno ili pismeno i da li se može učiti po onoj skripti od 75 strana?
ja2

#1430 Re: Pravni fakultet

Post by ja2 »

za uvodjenje Bosanskog jezika se u potpunosti slaze.
Inace, ima li kakvih novih novosti u vezi sa duelom Ajanovic-Duvanjak?
Irm@

#1431 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

@nuki_cika: nije ga tesko nauciti ali ga je tesko poloziti.. nikad neces znati hoce li ispit biti usmeno ili pismeno.. usmeno odgovoras u prosjeku minut i po..a pismeno ako nemas na prvoj strani dovoljno bodova za prolaz drugu ti ni ne gleda.. ta skripta ne valja ni za rostilja ;-)

dosad se placalo u ratama..moja prijateljica je redovan samofinansirajuci i tako je placala.. pusti onog na studentskoj.. u svakom slucaju ces vidjeti u septembru kad se bude upisivalo ;-)
meskogn

#1432 Re: Pravni fakultet

Post by meskogn »

izlazim na privredno vec 1,5 godinu kod trivuna i sad kod zrinke
nemojte se smijattttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt
volume

#1433 Re: Pravni fakultet

Post by volume »

.
Last edited by volume on 17/09/2011 00:44, edited 1 time in total.
Longstride

#1434 Re: Pravni fakultet

Post by Longstride »

ja sam brucoš i otišao sam da predam dokumente na studentsku, koje su mi odmah vratili i rekli da se mora platiti cijela školarina i da ne može u ratama.
Irm@

#1435 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

e ne znam to su mozda neka nova pravila za placanje..mozda neko od kolega da potvrdi..ja placam 100 KM pa ne znam..
nebitno koji ti je status moraju se predati orginal dokumenti ;-)
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#1436 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

volume wrote:Ako predam kao vandredan student, moram li predat orginalnu diplomu ili moze samo ona ovjerena ?
:shock: pa koja je razlika? :-? ovjerena ima istu snagu kao i ovjerena valjda :roll: elem, predaj ovjerenu jer je podizanje dokumenata 50 KM... ja budala original predao :-)
nuki_cika

#1437 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

Irm@ wrote:@nuki_cika: nije ga tesko nauciti ali ga je tesko poloziti.. nikad neces znati hoce li ispit biti usmeno ili pismeno.. usmeno odgovoras u prosjeku minut i po..a pismeno ako nemas na prvoj strani dovoljno bodova za prolaz drugu ti ni ne gleda.. ta skripta ne valja ni za rostilja ;-)

dosad se placalo u ratama..moja prijateljica je redovan samofinansirajuci i tako je placala.. pusti onog na studentskoj.. u svakom slucaju ces vidjeti u septembru kad se bude upisivalo ;-)
Pa ako ne valja ta skripta kakva onda valja?Mada je meni jedna kolegica sa treče govorila da je položila po toj skripti(mislim na onu skriptu od bh pravnika)
semla

#1438 Re: Pravni fakultet

Post by semla »

Jah, jučer sam bila na studentskoj službi istina je da se od sada plaća samo od jednom znači 800 i 1000 KM. Stvarno ne znam zašto jer ima bruka studenata koji jedva plate i na rate...ccc...
Irm@

#1439 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

Chmoljo wrote:
volume wrote:Ako predam kao vandredan student, moram li predat orginalnu diplomu ili moze samo ona ovjerena ?
:shock: pa koja je razlika? :-? ovjerena ima istu snagu kao i ovjerena valjda :roll: elem, predaj ovjerenu jer je podizanje dokumenata 50 KM... ja budala original predao :-)
ne moze oni nece da prime kopiju.. nego orginal..a podizanje dokumenata da bi se prebacio na neki drugi fax je 50 KM a kad uzimas da kopiras je nista..samo ostavis index...
@nuki_cika: e super ako je uspjela posrecilo se u svakoj skripti koju sam gledala ima vishe od 40 % netacnih stvari.. ja sam iz knjige ucila ;-)
meskogn

#1440 Re: Pravni fakultet

Post by meskogn »

Irm@ wrote:
Chmoljo wrote:
ne moze oni nece da prime kopiju.. nego orginal..a podizanje dokumenata da bi se prebacio na neki drugi fax je 50 KM a kad uzimas da kopiras je nista..samo ostavis index...
@nuki_cika: e super ako je uspjela posrecilo se u svakoj skripti koju sam gledala ima vishe od 40 % netacnih stvari.. ja sam iz knjige ucila ;-)
koji predmet'
nuki_cika

#1441 Re: Pravni fakultet

Post by nuki_cika »

:shock: pa koja je razlika? :-? ovjerena ima istu snagu kao i ovjerena valjda :roll: elem, predaj ovjerenu jer je podizanje dokumenata 50 KM... ja budala original predao :-)[/quote]

@nuki_cika: e super ako je uspjela posrecilo se u svakoj skripti koju sam gledala ima vishe od 40 % netacnih stvari.. ja sam iz knjige ucila ;-)[/quote]
koji predmet'[/quote]
GOVORIMO O PRAVU EUROPSKE UNIJE.E sad ti mene dovodiš u ogromnu dilemu po čemu ućiti.Mislim zašto bi neko pisao skriptu i u njoj iznosio 40 posto netačnih informacija,ako taj neko koji uzme i piše tu skriptu prepisuje rečenice iz knjige? :roll:
Irm@

#1442 Re: Pravni fakultet

Post by Irm@ »

vidi bespotrebno se opterecujes sad... uzivaj u raspustu :-D
zatim ja sam odmah polozila EU a ne se mrcvarila kao ljudi koji izlaze po 3 ili 4 puta i to dobri studenti... jer je prof cudan..kazem ti ne znas ni kako ce ti biti ispit pismeno ili usmeno a kamoli da li ces poloziti..
knjiga je ogroooomna.. i onda ljudi kad su pisali te skripte valjda im dojadi ili sta vec i onda oni to smrljave pa ili fali ili nemas tacne informacije..
ugl da se ne raspravljamo vishe.. imas pp ;-)
Chmoljo

#1443 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

Irm@ wrote:
:roll: dok sam ja upisivao moglo je, a ne znam šta sada pizdariju prave oko toga... pa ako čovjeku koji je vanredan student, a koji je iz drugog grada, treba prijava za posao, jel treba naštancat ovjerenih kopija da njih šalje na konkurse :-) :-) :-)

i da Irma, znam da se ne plaća 50 KM kad se treba kopirati. :-)
medvjed23

#1444 Re: Pravni fakultet

Post by medvjed23 »

zna li neko kako fercera polaganje Nauke o upravljanju kod Duvnjaka (predbolonjski režim)? Pegla li, koliko pitanja postavlja, iz čega se najbolje može naučiti........? Znam de su prije studenti iz skripte spremali ispit ali učiti iz skripte za ispit kod Duvnjaka.........zvuči kao loša ideja. :bih:
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1445 Re: Pravni fakultet

Post by anthraxQ »

da li bi mi neko mogao samo reci, objasniti, jednu stvar?
a to je: pedagog sam, ali bih zelio upisati postdiplomski kriminalistike! koja je tu procedura posto, kao sto je i vidljivo, nisam zavrsio fakultet kriminalistike!
tzv pravnica

#1446 Re: Pravni fakultet

Post by tzv pravnica »

Vidjela sam kako su neki pametnjakovici pisali o najboljim srednjim skolama... Mislim ljudi, sta to ima sa studiranjem? To je kao neka garancija da cete zavrstiti faks?! Nidje veze.
Iskreno receno, ja sam isla u tu neku "lijevu" gimnaziju i bila sam jedna medju prvima na listi primljenih redovnih studenata. Isto tako sam tokom citavog mog studija ponavljala samo jedan ispit i to jedanput. Usput neka bude receno da sam studirala u inostranstvu.
Eh sad ne znam koliko mi je lose bilo sto sam isla u "lijevu" srednju, a ne u neku super napucanu prvu, drugu ili stotu sarajevsku gimnaziju.
Chmoljo

#1447 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

anthraxQ wrote:da li bi mi neko mogao samo reci, objasniti, jednu stvar?
a to je: pedagog sam, ali bih zelio upisati postdiplomski kriminalistike! koja je tu procedura posto, kao sto je i vidljivo, nisam zavrsio fakultet kriminalistike!
kakve veze pravo ima sa tim? :-) nađi temu o fakultetu kriminalistike, pa tamo pitaj :roll:
Chmoljo

#1448 Re: Pravni fakultet

Post by Chmoljo »

tzv pravnica wrote:Vidjela sam kako su neki pametnjakovici pisali o najboljim srednjim skolama... Mislim ljudi, sta to ima sa studiranjem? To je kao neka garancija da cete zavrstiti faks?! Nidje veze.
Iskreno receno, ja sam isla u tu neku "lijevu" gimnaziju i bila sam jedna medju prvima na listi primljenih redovnih studenata. Isto tako sam tokom citavog mog studija ponavljala samo jedan ispit i to jedanput. Usput neka bude receno da sam studirala u inostranstvu.
Eh sad ne znam koliko mi je lose bilo sto sam isla u "lijevu" srednju, a ne u neku super napucanu prvu, drugu ili stotu sarajevsku gimnaziju.
završili smo raspravu oko toga. ok? ok. :)
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#1449 Re: Pravni fakultet

Post by anthraxQ »

Chmoljo wrote:
anthraxQ wrote:da li bi mi neko mogao samo reci, objasniti, jednu stvar?
kakve veze pravo ima sa tim? :-) nađi temu o fakultetu kriminalistike, pa tamo pitaj :roll:

u teoriji nema, ali u praxi vjeruj mnogo ima veze!... zato sam i postavio pitanje ovdje!
LDxxxxxx

#1450 Re: Pravni fakultet

Post by LDxxxxxx »

kad otprilike pocinju predavanja za prvu godinu , gospodja iz studenske je rekla da se vidimo u septembru , ali nije rekla datum tacno ???
Post Reply