Rambo-Amadeus wrote:Hajd onda procitaj jos koji put!
Ali evo, da ti malo pomognem, data istrazivanja uopste nije radilaa Fondacija, oni nisu ni nasli predmet, niti su u njegovom posjedu, niti su ga (najvjerovatnije) uopste vidjeli uzivo, tako da oni sigurno procijenili koja je to starost.
I da se razumijemo, nisam ovdje u funkciji odbrane bilo cijeg gledista, nego samo reagujem na tvoj komentar kako su iz Fondacije procijenili starost datog artefakta.

Stvarno, sta mislis ko je sta procjenio: Adnan Jaso Jasarspahic ( = Fondacija, odavno poznato), ili Univerzitet u Kielu, ili Zemaljski muzej? Je li Jaso objavio kakav link? Da je bar link od Cevabdzinice kod Faraona Rasima, lakse bi svima bilo.
Ako ne vidis dobro, ja upravo pokusavam da ti otvorim oci da vidis kako se ovdje radi o jos jednoj gnusnoj i bezobraznoj podvali Semira Obmanagica i Sabine Lazikazic, koji bi, kao, opet malo branili nekom drugom da bez njih manipulise Bosnom.
Evo ti uputstvo: pogledaj naslov, nekoliko postova gore o vijesti o "pronalasku", i uporedi s naslovom koji dobijes kad kliknes na vijest. Razlika je sitnica: hiljade godina razlike, ni Krista, ni p.n.e.
Vijest je cista bezobrazna laz.
--
"Projekt istraživanja Bosanske doline piramida pokušavaju da zaustave mnogi koje krasi želja da BiH zauvijek ostane zavisna i bez korijena s kojom je lako manipulirati." - Semir Obmanagic'.
"Funkcioniramo tako da mi Mario pošalje informacije, ja napišem saopštenje ili vijest, pošaljem njemu a on ga vrati na FENIN službeni mail pa onda izgleda kao da se Fondacija oglašava" - novinarka FENE Sabina Lazikazic'
Manipulacijom-Do-Istine, u poruci Semiru Obmanagic'u.