Ljubav je....

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#1426 Re: Ljubav je....

Post by Dado dijasporitus »

kiki-miki wrote:Da znam gdje da tražim to slatko. :D

Ima sladjih stvari u Krajini od ruzinog slatka ;-)
bosniandizdar

#1427 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

djana77 wrote:[
Nemoj biti tako strog @bosniandizdar,o ljubavi pisemo.@hadzinica nezna da imas i ljepsih i razumljivijih postova,na nekim drugim mjestima ;-) Ovi ovdje su malcice otuzni,kao i da dozu ljutnje imaju?

hehee...grli prijatelj svoju(moju) savjest.
Nego....tko to pshe o ljubavi??? Mozda "hadzinica"!!?? Paaa...ljepoto moja...ako mogu skromno zapazanje!? Mogu!! U redu!
Dakle... "hadzinica" i ini razvlache Bosansku pamet mjeshajuchi je ,doslovno,sa kalezom.Dok je masa obuzeta sa "use nase i podase"sa sofrom velemajstora po Luciferu...dotle Lucifer provodi svoj paklenski plan.Naravno...gledajuchi sa njegovog aspekta ...to je ljubav i kao takva bez puno zamora i truda masama prihvatljiva.Kad mi dokazesh da nije ovako ...ja ti na koljena padam da sijechesh ovu moju ludaru.
Ljubav je ,draga moja,da svojim dostojanstvom zazivish ljubav kroz slobodu ...sebi...svom dragom...predpostavljenom ili datom pokoljenju i obitavalishte svoje i spomenutih, uchinish prohodnim za vjetrove istoka i zapada usmjeravajuchi ih na svoju vjetrenjachu a nikako vjetrenjachu Lucifera.
Vrlo chesto cesh imati priliku susresti Lucifera koji te raspamachuje sa vjerom odvajajuchi te od ovozemaljskog i ljubavi po ovozemaljskom.
Njegov cilj,draga moja ,nije ljubav niti vjera zazvana po Bogu.On je Lucifer i poslanstvo mu je odvojiti te od samog sebe,od rodzenog,od zemlje rodzenja...i konacno unishtiti.Dakle,kad govorimo o ljubavi, neminovno se mora govoriti i o zlu i njegovom izvoru.Slijedom toga i o nosiocu zla postupati kao sa zmijom u njedrima.Nema ljubavi bez dostojanstva i slobode!!.Nema...to upamti ako mislish da robom ne budesh iliti mejt nad kojim che Lucifer spjevati i pjevati svoje pjesme u ime njegove ljubavi.Lucifer svoju ljubav nameche kao opchi parametar ljubavi.Dobro ovo progruntaj!!
Hvala ti na brizi!Samooo...ne beri brigu da se ja opisanim Luciferima dopadnem.Budi uz mene i kad buljuk Lucifera atakuju.Takvu te grlim i sebe zalazem zbog tebe.
djana h

#1428 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

bosniandizdar wrote:
djana77 wrote:[
Nemoj biti tako strog @bosniandizdar,o ljubavi pisemo.@hadzinica nezna da imas i ljepsih i razumljivijih postova,na nekim drugim mjestima ;-) Ovi ovdje su malcice otuzni,kao i da dozu ljutnje imaju?

hehee...grli prijatelj svoju(moju) savjest.
Nego....tko to pshe o ljubavi??? Mozda "hadzinica"!!?? Paaa...ljepoto moja...ako mogu skromno zapazanje!? Mogu!! U redu!
Dakle... "hadzinica" i ini razvlache Bosansku pamet mjeshajuchi je ,doslovno,sa kalezom.Dok je masa obuzeta sa "use nase i podase"sa sofrom velemajstora po Luciferu...dotle Lucifer provodi svoj paklenski plan.Naravno...gledajuchi sa njegovog aspekta ...to je ljubav i kao takva bez puno zamora i truda masama prihvatljiva.Kad mi dokazesh da nije ovako ...ja ti na koljena padam da sijechesh ovu moju ludaru.
Ljubav je ,draga moja,da svojim dostojanstvom zazivish ljubav kroz slobodu ...sebi...svom dragom...predpostavljenom ili datom pokoljenju i obitavalishte svoje i spomenutih, uchinish prohodnim za vjetrove istoka i zapada usmjeravajuchi ih na svoju vjetrenjachu a nikako vjetrenjachu Lucifera.
Vrlo chesto cesh imati priliku susresti Lucifera koji te raspamachuje sa vjerom odvajajuchi te od ovozemaljskog i ljubavi po ovozemaljskom.
Njegov cilj,draga moja ,nije ljubav niti vjera zazvana po Bogu.On je Lucifer i poslanstvo mu je odvojiti te od samog sebe,od rodzenog,od zemlje rodzenja...i konacno unishtiti.Dakle,kad govorimo o ljubavi, neminovno se mora govoriti i o zlu i njegovom izvoru.Slijedom toga i o nosiocu zla postupati kao sa zmijom u njedrima.Nema ljubavi bez dostojanstva i slobode!!.Nema...to upamti ako mislish da robom ne budesh iliti mejt nad kojim che Lucifer spjevati i pjevati svoje pjesme u ime njegove ljubavi.Lucifer svoju ljubav nameche kao opchi parametar ljubavi.Dobro ovo progruntaj!!
Hvala ti na brizi!Samooo...ne beri brigu da se ja opisanim Luciferima dopadnem.Budi uz mene i kad buljuk Lucifera atakuju.Takvu te grlim i sebe zalazem zbog tebe.
;-)
Razumijem sta zelis reci,samo mislim da je covjek vise obdaren da sam sebe zavarava,a manje da bude cist pred sobom.Mora se i ovo uzeti u obzir,a onda neznam kako ce izgledati ta ljubav cista od svega,samo ljubav prepuna svoje jasnosti.
bosniandizdar

#1429 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

djana77 wrote: ;-)
Razumijem sta zelis reci,samo mislim da je covjek vise obdaren da sam sebe zavarava,a manje da bude cist pred sobom.Mora se i ovo uzeti u obzir,a onda neznam kako ce izgledati ta ljubav cista od svega,samo ljubav prepuna svoje jasnosti.

Eeeh....to "samo....samo...."je mahanje u mimoilazenju.
Za Boga miloga...pa nije on ,chovjek, obdaren time shto se Svevisnji nije reproducirao po razumu u chovjeku.Ukoliko je zavaravanje sa aspekta nerazuma,demona podsvjenog ,narcisa,kabadahije i shta ti ga ja znem chega vishe...to je i nabrojano nesrecha i ziva rana po chovjeka i chovjechanstvo.
No,opcha svijest kristalizira karakter chovjeka .Masovna psihologija oblikuje jedinku.Nepoznavajuchi zivot i praksu ...masovne psihologije...vrlo lahko upadamo u zamku tvrdechi da misao u nama ima subjektivni karakter.U mislima je shta malo subjektivnog.Subjektivan je chin nastao po motivu kojeg opet stvara "masovna psihologija"
Da se razumijemo;Ovih par rijechi o "masovnoj psihologiji"i individualnoj apsorbaciji,nema u vidu Socio-patoloshke fenomene.Ali,svakako ih potvrdzuje i koristi se njima sa krilaticom"cilj sredstva opravdava"Kad je ustav i zakon suspendiran tada i nastaje Apokalipsa po rechenim luciferima.Bosna je egzaktan primjer za isto.

Gdje govorih o savrsenstvu po tvojim rijechima"samo ljubav prepuna svoje jasnosti"???? Nikad i nigdje!! Nastojim ukazati na permanentnu borbu zla i dobra i prikazati ljubav kao generator ovozemaljski bez cheg nema opstojnosti zemaljske.Nema!!!Vrati se na moje prethodne postove i vidi zapise o tome.
Da se ne naduravamo...uleti ti ljepoto ovdje sa kojom numerom i solistkinjom.Biti chi ti zahvalan
Zoya

#1430 Re: Ljubav je....

Post by Zoya »

.
Last edited by Zoya on 01/02/2013 23:10, edited 1 time in total.
bosniandizdar

#1431 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Zoya wrote:Ljubav može od svakog da stvori velikog pesnika; ako vas ona ne može učiniti pesnikom tada vas ništa ne može učiniti pesnikom. Ljubav otvara u vašem biću potpuno drugačiju dimenziju. Bez ljubavi ostajete ograničeni svetom logike. Kada u životu započne da vam se dešava ljubav, logika nestaje, dogadja se da ljubav nadmaši logiku. Zato logični umovi ljubav uvek nazivaju ludošću, slepilom. Logika je uvek ljubav proglašavala slepom, ludom i nazivala je svakojakim imenima iz prostog razloga što intelekt nikada ne može da je shvati. Svet ljubavi je sasvim drugačiji; nema nikakve veze sa matematikom, logikom, naukom. Ne može se meriti niti isplanirati. Niko ne zna tačno i precizno šta je zapravo ljubav. Čak i oni koji su najdublje uronili u nju ustanovili su da su gotovo glupi – ona je neopisiva. Medjutim, iskustvo ljubavi je sjajno, ono u svom zanosu eksplodira na mnogo načina. Može eksplodirati u plesu, u muzici, u slikanju, u svim vrstama stvaranja. Ljubav je uvek stvaralačka. Napokon, svet je ovako destruktivan upravo zato što učimo ljude da potiskuju svoju energiju ljubavi. Potisnuta ljubav postaje destruktivna; a izražena ljubav postaje stvaralačka. Ljubav može od svakog da stvori velikog pesnika; ako vas ona ne može učiniti pesnikom tada vas ništa ne može učiniti pesnikom. Ljubav otvara u vašem biću potpuno drugačiju dimenziju. Bez ljubavi ostajete ograniceni svetom logike.
Kada u zivotu zapocne da vam se desava ljubav, logika nestaje, dogadja se da ljubav nadmasi logiku.

Osho
Citat ima liijpih misli i tvrdnji.Ali,pazljivim prouchavanjem doci cesh do sljedecheg:prethodna konstatacija biva anulirana sa nastavkom misli i tvrdnji .Umjesto da se rijechi nizu u ogrlicu stvarajuchi potporu konstataciji one,rijeci,degradiraju istu.Dakle,konfuzija.
Slobodan sam rechi sljedeche:Govoriti " ljubav je slijepa" je nista drugo do podvrgavati se stereotipu i arhaichnosti sa kojim se ne moze argumentirati tvrdnja da je "ljubav slijepa".Sam pojam ,kao "sljepoca" ljubavi, se podudara sa voljenom osobom za kojom stremimo pa makar i u Dzehenem.Ali,to nije (za Boga miloga) sljepocha!!To se podvodi pod istrajnost zacrtanog cilja kojim si ispunjen i tu LOGIKA nije iskljuchena.
Naprotiv,ako kazesh..."ljubav je stvaralacka",kako stvaralashtvo mozesh chiniti bez logike.Stvarash(stvaramo)zahvaljujuchi 1-nadarenosti 2-memoriramon znanju i 3-LOGICI koja prvo dvoje objedinjuje i stvara nadahnuche po stvaranju u ljubavi.Ako tvrdimo da je ljubav generator zemaljskog i ljudskog opstanka(a to jeste)
kako iskljuchiti logiku koja to isto tvrdi.Kako jednom slikaru razgranichiti :nadarenost,memorirano znanje,logiku i ljubav kao pokretac stvaranja.Moze se ,u ovom primjeru dosta(egzaktno) utvrditi shta je na platnu produkt navedenih pojmova.Ali,ne mogu se odvajati i izolovati te rechi:"KAD SE LJUBAV DESHAVA LOGIKA NESTAJE"To je apsurdno i stereotipno,arhaichno i shta ti ja znam shta vishe.
Dalje,navodim primjer u ljubavi partnerskoj.
Pred agresiju na Bosnu ...trajala velika ljubav olichena u mojoj komshinici(mada nisam zivio tada tamo)i dragog joj chije poznanstvo seze u predratno stanje na putu im zajednichkog naukovanja.Ona je bila Pravoslavka a on Islamske vjeroispovijesti.Nechu sada navoditi sadrzaj i poetskim rijechima davati njihov zajednichki zivot kroz uzdahe,dodire,strepnju ,snove i nadanja.Prelazim odmah na kraj.Odluchili su sebi oduzeti zivot.To su i uchinili.Razlog:Masovna psihologija je bila dovedena do apsurda i nacional-fashizam zazivio do krajnosti.Imali su nekoliko izbora:uprkos svemu vjenchati se,Neche biti vjenchanja i zaboraviti jedno drugo ili napustiti teritorij i traziti svoju srechu pod drugim nebom.Ovdje je logika i razum,kod mladih i zaljubljenih ,itekako radila.Kada bih pisao knjigu o tome...svakako bih trazio svjedoke i prijatelje po svakodnevnom druzenju.No,i ovo shto znam...znam da su logikom izlaz trazili.Shto ga nisu nashli???Eeeeh...to je duga pricha i trazi knjigu.Dakle,sve se ovdje moze o ljubavi zboriti..ali..da je bila slijepa i da je logika bila OFF ...to nikako.Dakako...moze po narodnom...tako im sudzeno i ljubav je slijepa ,ali,upadamo u kalez.Toliko
Last edited by bosniandizdar on 09/10/2009 01:45, edited 1 time in total.
Latina
Location: I'd ratha' be hated 4 who I am, than loved 4 who I'm not.

#1432 Re: Ljubav je....

Post by Latina »

Prekrasan citat @Zoya. Svaka rijec je istina. :)

Ljubav je...

andrija2007

#1433 Re: Ljubav je....

Post by andrija2007 »

" In love, all of life's contradictions dissolve and disappears" - R.Tagore
djana h

#1434 Re: Ljubav je....

Post by djana h »

bosniandizdar wrote:
djana77 wrote: ;-)

Eeeh....to "samo....samo...."je mahanje u mimoilazenju.
Za Boga miloga...pa nije on ,chovjek, obdaren time shto se Svevisnji nije reproducirao po razumu u chovjeku.Ukoliko je zavaravanje sa aspekta nerazuma,demona podsvjenog ,narcisa,kabadahije i shta ti ga ja znem chega vishe...to je i nabrojano nesrecha i ziva rana po chovjeka i chovjechanstvo.
No,opcha svijest kristalizira karakter chovjeka .Masovna psihologija oblikuje jedinku.Nepoznavajuchi zivot i praksu ...masovne psihologije...vrlo lahko upadamo u zamku tvrdechi da misao u nama ima subjektivni karakter.U mislima je shta malo subjektivnog.Subjektivan je chin nastao po motivu kojeg opet stvara "masovna psihologija"
Da se razumijemo;Ovih par rijechi o "masovnoj psihologiji"i individualnoj apsorbaciji,nema u vidu Socio-patoloshke fenomene.Ali,svakako ih potvrdzuje i koristi se njima sa krilaticom"cilj sredstva opravdava"Kad je ustav i zakon suspendiran tada i nastaje Apokalipsa po rechenim luciferima.Bosna je egzaktan primjer za isto.

Gdje govorih o savrsenstvu po tvojim rijechima"samo ljubav prepuna svoje jasnosti"???? Nikad i nigdje!! Nastojim ukazati na permanentnu borbu zla i dobra i prikazati ljubav kao generator ovozemaljski bez cheg nema opstojnosti zemaljske.Nema!!!Vrati se na moje prethodne postove i vidi zapise o tome.
Da se ne naduravamo...uleti ti ljepoto ovdje sa kojom numerom i solistkinjom.Biti chi ti zahvalan
zasto se ne bi naduravali,kako kazes?Umisljas da niko ne moze poimati ljubav,osim tebe??Kako si dosao do tog zakljucka?

Ljubav najbolje moze poimati onaj koji je osjeca,a nikako onaj koji misli da joj moze napisati formulu ili rijesiti razlomak.
Ja numere ne postam na temu ljubavi.Mislim da se rijecima moze mnogo vise opisati ljubav,onako kako je osjetimo i dozivljavamo.A,ti sa takvim misljenjem o nama ostalima nemas sta traziti na forumu.Toliko si nerazuman i prepun osjecaja koji ti ne maju nikakvu svrhu u zivotu da mozes samo lijepo otvoriti svoj blog pa tamo pametuj o "ljubavi".
Latina

#1435 Re: Ljubav je....

Post by Latina »

Ljubav je ...

plemba

#1436 Re: Ljubav je....

Post by plemba »

nesto sto me pomalo i polako unistava... ali... nakon sto polomi kosti, ta ista ljubav stavi mehlem na njih i izlijeci me...
cudno je... ako me ista na ovome svijetu ubije, bice to ljubav... ubije=napravi od mene loseg covjeka
bosniandizdar

#1437 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Latina wrote:Ljubav je ...

Hvala "latina"na lijepoj pjesmi koja me na uranku ...onako...bash pomilova.
Uz nju bi ishle i rijechi iz iz posta "Andrija2007"koji lijepo zbori kroz:Sve kontradikcije zivota nam ...tope se u ljubavi i kroz logiku ljubavi.Slobodan prevod ali istog fona.Lijepo forumashi i ugodno je sa vama.Hvala
jedna tamo

#1438 Re: Ljubav je....

Post by jedna tamo »

ljubav nepostoji...to je samo iluzija....
Latina

#1439 Re: Ljubav je....

Post by Latina »

bosniandizdar wrote: Hvala "latina"na lijepoj pjesmi koja me na uranku ...onako...bash pomilova.
Uz nju bi ishle i rijechi iz iz posta "Andrija2007"koji lijepo zbori kroz:Sve kontradikcije zivota nam ...tope se u ljubavi i kroz logiku ljubavi.Slobodan prevod ali istog fona.Lijepo forumashi i ugodno je sa vama.Hvala
Nema na cemu. Drago mi je da ti se svidja. :)
bosniandizdar

#1440 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Latina wrote:
bosniandizdar wrote: Hvala "latina"na lijepoj pjesmi koja me na uranku ...onako...bash pomilova.
Nema na cemu. Drago mi je da ti se svidja. :)
E...nek' sam i od tebe iscijedio koju!!!
Hajde de...rijechi su hladne i distanciraju te od sagovornika...ma...budi nadu da se izrazavash sa kulturoloshkog aspekta.Ne samo nadu...vech respekt nedodirljivoj osebujnosti.Poshtujem...nedodirljivu privatnost!!!
Nego...reci ti meni:imali kakvih osjechaja ljudskog i ljubavnog domena u sljedecim rijechima????

Da,draga moja,virove misli ...slapove i vodoskoke po mislima nastojimo navesti na datu uvalu po nama da jezerom se ispunimo.Hvatamo slap u padu...dodajemo ,to isto, sprudu po uvali ...zazivljavamo prirodno raslinje i zazarenost hridina uvale gasimo... zazivljavamo zivot u pukotinama po hridini kojim bi ljiljan da pulsira.Beskonachnost u viziji dodavanja i oduzimanja slike i zivota po uvali.Kad se smorimo i vizijom presahnemo ...zahvachamo punochu u preljevanju, uvalom datoj, i tragom bljeska munje odlazimo do drugoga ,sa posudom date punoche iz uvale po nama, u potrazi za istom ili slichnom uvalom. Bljesak nastojimo ovjekovjechiti da koritom bude izmedzu dvije uvale...moje i tvoje.Korito duhom i dushom oblazemo...mislima (stasalim kroz rijechi) mu dajemo vjechnost kroz prolaznost i tijelom se ugradzujemo u njegovu eroziju da procjepima korita voda,rjechima data i djelima nemirna, ne iscuri u nepovratnost.
Ma svashta neshto chovjek napipa i zirkajuchi pomisli i promisli...jel' tako???

@Djana....shto me bona naruzi tako???

.
Latina

#1441 Re: Ljubav je....

Post by Latina »

Da. Ne razumijem bas najbolje tvoj nacin izrazavanja, ali mislim da otprilike razumijem emociju.
bosniandizdar

#1442 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Latina wrote:
Da. Ne razumijem bas najbolje tvoj nacin izrazavanja, ali mislim da otprilike razumijem emociju.

CCCC....zar(samo) sa citiranim imash sliku mojih emocija!!???
Dobro...bolje ishta nego nishta...lijepo nash narod veli...jel' tako??
Volio bih da osjetim to tvoje "otprilike razumijem"...emocije...jel??
'bem mu zivot!!! Biti che,otprilike,vidjecemo,ne razumijem,..................i na kraju neprilike.
Hoche li prilike izbrisati otprilike??? Ili ce prilike iznjedriti neprilike??Ma tko ce ga znati!!??
Nisam pesimista...zaista...i zashto bih to bio...velim sebi...jel??

I bash volim optimistichnost ma kojeg nivoa iluzija ,u 'optimu", bila uneshena. Iz istog razloga i sljedeche sa kojim sam iz dana udan...iz mjeseca u mjesec ..iiii.....
Latina

#1443 Re: Ljubav je....

Post by Latina »

:)
KREMEN

#1444 Re: Ljubav je....

Post by KREMEN »

Ljubav je kad dajes a ne trazis nista zauzvrat..
kolega

#1445 Re: Ljubav je....

Post by kolega »

ostalo je još malo kremena u ovom mom starom upaljaču :D
kmirsad

#1446 Re: Ljubav je....

Post by kmirsad »

Ljubav nije paradajz.
Ljubav je kada minut nakon početka utakmice ištekaš televizor iz zida...izvadiš slušalice od malešnog radija u đepu...i kažeš..."Da draga...jebeš utakmicu..." :-D :lol:
zelenashica

#1447 Re: Ljubav je....

Post by zelenashica »

kmirsad wrote:Ljubav nije paradajz.
Ljubav je kada minut nakon početka utakmice ištekaš televizor iz zida...izvadiš slušalice od malešnog radija u đepu...i kažeš..."Da draga...jebeš utakmicu..." :-D :lol:
:lol: :lol: :lol:

to nije ljubaF to je strah od mogućih sankcija :D :dance:
kmirsad

#1448 Re: Ljubav je....

Post by kmirsad »

zelenashica wrote:
kmirsad wrote:Ljubav nije paradajz.
:lol: :lol: :lol:

to nije ljubaF to je strah od mogućih sankcija :D :dance:
:lol: ... batina je je iz raja izašla... :lol: i švabe bi bacale opuške po ulicama...da ne moraju platiti 100€... :lol:
bosniandizdar

#1449 Re: Ljubav je....

Post by bosniandizdar »

Lady xxx wrote:Ljubav je interes od početka do kraja.

Ledi...ti moras obrazloziti kad neshto tvrdish.Jednostavno je to...navedesh primjere koji podupiru tvoju tvrdnju.Dakle fakti i logika...jel??
Neshto ili netko je stvorio svijet u tebi koji se oglasava sa citiranim ti!!! Tko?? Kako??? Shta??
Interes je svera ekonomije i bitan faktor za zadovoljavanje ljudskih(fizioloshkih)potreba.
Chemu taj pojam uvoditi i njime se oglashavati kroz relacije:roditelj-dijete,brat-braca,chovjek-sadaka,dragi-draga itd????
Hajde...eto ..samo pitam!!

P.S.
Latin(k)a...i tebi :) :) Al' se napricasmo!!! Rekao bih ja i vishe...nedostatak znakova (smajlica)...jel???
Last edited by bosniandizdar on 11/10/2009 18:09, edited 1 time in total.
Latina

#1450 Re: Ljubav je....

Post by Latina »

Ljubav je ...

Post Reply