Ginekologija - sve o tome
Moderator: anex
- madnessa
#1426 Re: Ginekologija i vagine....
wewa, nemoj me prepadati. od skoro sam njegova pacijentica i iskreno se nadam da necu ponovo morati ici u potragu za normalnim ginekologom.
a vjerujem da je ta pacijentica vec znala sve o svom tumoru, ali slazem se da je poslije operacije takvo nesmotreno pricanje preko mobitela o pacijentici njoj "na oci" stvarno bez imalo obzira prema njenim osjecajima.
a vjerujem da je ta pacijentica vec znala sve o svom tumoru, ali slazem se da je poslije operacije takvo nesmotreno pricanje preko mobitela o pacijentici njoj "na oci" stvarno bez imalo obzira prema njenim osjecajima.
- wewa
#1427 Re: Ginekologija i vagine....
apsolutno mi nije namjera da bilo koga prepadam, stvarno. ja nazalost imam i previse iskustva u trazenju ginekologa i opcenito prevelik broj posjeta ginekoloskim ordinacijama i salama da ne bih razumjela sta znaci pronaci nekog od povjerenja.madnessa wrote:wewa, nemoj me prepadati. od skoro sam njegova pacijentica i iskreno se nadam da necu ponovo morati ici u potragu za normalnim ginekologom.
s druge strane, smatram da je korisno imati informacije - a ovo zaista nije rekla-kazala, nego uspomena koju bih voljela da nemam.
odusevio me dr masic, recimo - bio mi je u komisiji za operaciju. jednako i dr beciragic (ili becirevic) u istoj bolnici, koji mi je, iako nepoznatoj, uputio osmijeh i pozdrav - a to se jako cijeni kad se tek probudite iz narkoze. dr gutic je bila izvrsna, sjetila me se i razgovarala sa mnom kao kompetentnom. dr nakas je prica za sebe, dobri duh koji s vama prica i vise nego sto biste pozeljeli. u toj sam bolnici obavila operaciju bez stela, bez koverti i bez ijedne ruzne uspomene.
- madnessa
#1428 Re: Ginekologija i vagine....
izgleda da je sve to kako koga zapadne, a i sta ko trazi od ljekara. sad za sad sam zadovoljna, ali kako godine idu planirat ce se i djeca i stvarno bih voljela da se konacno usrecim i primirim.
-
Emich
#1429 Re: Ginekologija i vagine....
Ja sam stvarno zadovoljna sa prof.Jadrankom Dizdarevic i njenim sinom, mogu reci i prezadovoljna....vidim da je nekim ona cak i odmogla ali valjda zavisi sve od situacije ja zaista imam jako jako pozitivno iskustvo...vodila sam obje trudnoce kod nje...i idem na preglede, a i naravno trazila sam i druga misljenja ali sam se opet njoj vratila....mogu pohvaliti Anju Tomic odlicna je!!!
- Djevrek
#1430 Re: Ginekologija i vagine....
Izvini, al' ovo meni ko pred udaju... Muž i ginekolog u paketu...madnessa wrote:izgleda da je sve to kako koga zapadne, a i sta ko trazi od ljekara. sad za sad sam zadovoljna, ali kako godine idu planirat ce se i djeca i stvarno bih voljela da se konacno usrecim i primirim.
Ova Tomić kažu da je dobra....
- madnessa
#1431 Re: Ginekologija i vagine....
Djevrek wrote:Izvini, al' ovo meni ko pred udaju... Muž i ginekolog u paketu...madnessa wrote:izgleda da je sve to kako koga zapadne, a i sta ko trazi od ljekara. sad za sad sam zadovoljna, ali kako godine idu planirat ce se i djeca i stvarno bih voljela da se konacno usrecim i primirim.![]()
Ova Tomić kažu da je dobra....
kako sam brzo pisala nisam ni skontala sta sam napisala. mislila sam vise da se smirim sa ginekologom, jer imam ceste upale i nikako da ih se rijesim. zbog problema u pronalazenju adekvatnog tretmana kod mnogih ginekologa pocinjem da se brinem i za buduce potomstvo. sreca, pa imam jos fore do "usrecivanja i primirivanja" u drugom smislu.
-
Emich
#1432 Re: Ginekologija i vagine....
Anja je odlicna a povrh svega je jedan od boljih citologa inace se bavi samo kolposkopijom.....super je...kod nje bih trebala nekad u novembru na kontrolu
-
LaCici
#1433 Re: Ginekologija i vagine....
Trebam raditi test na ureaplazmu, mikoplazmu i klamidiju. S obzirom da zaista ne zelim po mjesec i vise da cekam da dodjem na red u drzavnim ustanovama, uradila bih to privatno, ali me interesuje u kojoj laboratoriji je najbolje raditi? Je li neko to radio privatno?
- wewa
#1434 Re: Ginekologija i vagine....
mogu preporuciti laboratoriju u luzanima na ilidzi (imaju ispostavu u branilaca grada, blizu bkc-a). princip je da ti ginekolog uzme bris(eve) a ti ih onda nosis u laboratoriju. cijena nije mala, kad dodas i standardne aerobe i anaerobe dodje na 170 KM.LaCici wrote:Trebam raditi test na ureaplazmu, mikoplazmu i klamidiju. S obzirom da zaista ne zelim po mjesec i vise da cekam da dodjem na red u drzavnim ustanovama, uradila bih to privatno, ali me interesuje u kojoj laboratoriji je najbolje raditi? Je li neko to radio privatno?
sad se sjetih da ti mozda mislis na test iz krvi?
-
LaCici
#1435 Re: Ginekologija i vagine....
Ne, mislila sam na bris. Hmm to je poskupo, jer sam maloprije svratila u neku laboratoriju na Grabvici i za te 3 stvari bi me izaslo 86 KM, medjutim oni su izgleda novi i ne znam kakvi su, koliko su im pouzdani nalazi.
- wewa
#1436 Re: Ginekologija i vagine....
ne bih ja to radila bilo gdje. a sto se cijene tice, mozebit je pojeftinilo, odavno nisam radila komplet briseva, bar 3 godine.LaCici wrote:Ne, mislila sam na bris. Hmm to je poskupo, jer sam maloprije svratila u neku laboratoriju na Grabvici i za te 3 stvari bi me izaslo 86 KM, medjutim oni su izgleda novi i ne znam kakvi su, koliko su im pouzdani nalazi.
-
LaCici
#1437 Re: Ginekologija i vagine....
Imas li broj tih iz Luzana da nazovem, nema ih na internetu nigdje ?
- wewa
#1438 Re: Ginekologija i vagine....
628-302LaCici wrote:Imas li broj tih iz Luzana da nazovem, nema ih na internetu nigdje ?
Vinka Šamarlića 5 (preko puta Brajlovića)
-
LaCici
#1439 Re: Ginekologija i vagine....
Hvala, evo zvala sam oko 90 KM je.
- wewa
#1440 Re: Ginekologija i vagine....
e super, to se da podnijetiLaCici wrote:Hvala, evo zvala sam oko 90 KM je.
- Djevrek
#1441 Re: Ginekologija i vagine....
kad radiš sve radi i na HPV! Nije te neko bez razloga poslao na briseve.LaCici wrote:Trebam raditi test na ureaplazmu, mikoplazmu i klamidiju. S obzirom da zaista ne zelim po mjesec i vise da cekam da dodjem na red u drzavnim ustanovama, uradila bih to privatno, ali me interesuje u kojoj laboratoriji je najbolje raditi? Je li neko to radio privatno?
-
LaCici
#1442 Re: Ginekologija i vagine....
Radila sam na HPV, nazalost pozitivan, ali izborit cu se protiv toga. Uzimam za imunitet neke tablete pa bice ok. Evo odradila sami ostale briseve, pola na Kosevu (tj. vaginalni, cerviklani i bris za klamidiju) a posto nemaju vec 3 mjeseca reagense na mikoplazmu i ureaplazmu morala sam privatno to. Eto ako nekoga zanima taj nalaz sam odradila u Sanasi tj samo odnijela uzorak i kostalo me je 30 KM.
- Djevrek
#1443 Re: Ginekologija i vagine....
Ako planiraš trudnoću, naoružaj se strpljenjem, i sretno. Nadam se da su ti napravili tipizaciju HPV-a.LaCici wrote:Radila sam na HPV, nazalost pozitivan, ali izborit cu se protiv toga. Uzimam za imunitet neke tablete pa bice ok. Evo odradila sami ostale briseve, pola na Kosevu (tj. vaginalni, cerviklani i bris za klamidiju) a posto nemaju vec 3 mjeseca reagense na mikoplazmu i ureaplazmu morala sam privatno to. Eto ako nekoga zanima taj nalaz sam odradila u Sanasi tj samo odnijela uzorak i kostalo me je 30 KM.
-
LaCici
#1444 Re: Ginekologija i vagine....
A znam
Planiram trudnocu, ali mislim da ce ipak sada biti malo na cekanju dok ne dodju ovi nalazi i ne izlijecim ako bude nesto. Mada doktor mi je rekao da sa HPV-om nije problem ostati trudan, ali problem je ako je klamidija i slicno. Uradjena mi je tipizacija, i u visokorizicnoj sam grupi, a papa je ok.
-
zbunjena2010
#1445 Re: Ginekologija i vagine....
Da li se neka od vas susretala sa mozaikom na grlicu? Koliko je to opasno i kako se lijec? Jer doktorica mi je danas djelovala potpuno smireno, rekla je ukoliko papa bude o.k. da nema razloga za brigu, medjutim ja sam malo na netu citala i ne cini se to meni bas kao bezazleno. Na kraju krajeva koja je to promjena na grlicu bezazlena
Iskustva i savjeti su dobrodosli, razmisljam da odem bez obzira na rezultat papa testa da cujem i drugo misljenje.
Iskustva i savjeti su dobrodosli, razmisljam da odem bez obzira na rezultat papa testa da cujem i drugo misljenje.
-
zbunjena2010
#1446 Re: Ginekologija i vagine....
BTW, pitala sam je ukoliko bi ostala trudna da li bi to pravilo ikakve probleme i poteskoce, odgovorila mi je da nece to praviti nikakve probleme i poteskoce.
-
mumy
#1447 Re: Ginekologija i vagine....
Koga preporucujete na otoci?Treba mi zenski ginekolog.
-
Emich
#1448 Re: Ginekologija i vagine....
Ja imam mozaik na grlicu vec godinu i pol od poroda jos....pa mi je doktorica savjetovala bez obzira ako je papa ok da bi trebalo raditi biopsiju jer vec poprilicno dugo stoji eto da mirnije spavam da uradim biopsiju...u novembru idem na kontrolu pa cemo vidjeti...inace ranica na grlicu mi je zahvatala cijeli grlic sada se relativno smanjila na zadnjoj kolposkopiji ali mozaik grublji sa punktacijama i dalje je prisutan....savjetovala mi je samo umocen tampon preko noci u kantarion ulje....zbunjena2010 wrote:Da li se neka od vas susretala sa mozaikom na grlicu? Koliko je to opasno i kako se lijec? Jer doktorica mi je danas djelovala potpuno smireno, rekla je ukoliko papa bude o.k. da nema razloga za brigu, medjutim ja sam malo na netu citala i ne cini se to meni bas kao bezazleno. Na kraju krajeva koja je to promjena na grlicu bezazlena![]()
![]()
- vjesticanametli
#1449 Re: Ginekologija i vagine....
bila i def. prezadovoljna...............pisem kasnije opsirnije ugl. cistoca i ljubaznost ma ostala sam 1 h kod njeg bez ikakvog srkleta............preporuke svakakovjesticanametli wrote:ja kupila pa javim
@lacici
moram nazalost uraditi sve kao i ti pa ako ti nije mrsko da mi napises odakle si krenula i kako i gdje i sta ...........hvala
-
LaCici
#1450 Re: Ginekologija i vagine....
Procedura ti je ovakva: moras dobiti uputnicu od svog dr u domu zdravlja za briseve a na preporuku ginekologa. S tom uputnicom ides na DIP na mikrobiologiju po materijal za vadjenje briseva (ako imaju uopste reagense, jer sam ja uspjela dobiti samo za klamidiju). S tim materijalom ides svom ginekologu i on ti uzme briseve, i ti opet na DIP da to predas. E onda cekas nalaz. Privatno da radis bez HPV-a ce te kostati oko 100 KM, bar je tako u onoj laboratoriji u Luzanima. Ja sam uradila u Sanasi na mikoplazmu i ureaplazmu i kostalo me 30 KM, a kao sto rekoh klamidiju i HPV na Kosevu. I sto prije to odradi. Ja sam tek sad kad sam dobila pozitivan nalaz skontala ustvari sta znaci takva jedna infekcija i virus, a planiram bebu. Da sam bila malo vise odgovorna vjerovatno se sad ne bih pitala postoji li sansa da ostanem sterilna. Uglavnom, naoruzaj se zivcima i sto prije povadi te nalaze. Eto i sretno!
Ako imas jos pitanja, tu sam.
Ako imas jos pitanja, tu sam.