F.C. Internazionale
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- skafiskafsnjak
#1426 Re: Inter
Kako vas nije stid ? slavite sto ce vam ostati ukradena titula... Mislim, valjda znate da je ukradena .
- ratata
#1427 Re: Inter
L00d wrote:Kako vas nije stid ? slavite sto ce vam ostati ukradena titula... Mislim, valjda znate da je ukradena .

io non sono pirla

-
hau jes no
#1428 Re: Inter
L00d wrote:Kako vas nije stid ? slavite sto ce vam ostati ukradena titula... Mislim, valjda znate da je ukradena .

- ratata
#1429 Re: Inter
Pinzolo: lopta i samo lopta
Ponovo preko 600 navijača u Val Rendeni na treningu crnoplavih. Kompletan popodnevni trening je odrađen sa loptom, uz vježbe taktike, tehnike, te tematskim utakmicama.
Po posebnom, opuštajućem, programu su radili Cristian Chivu, Yuto Nagatomo, Nelson Rivas, Walter Samuel i - ali samo posljednji dio treninga - Davide Santon. Aerobni program za Wesleya Sneijdera i Andreu Ranocchiju: lakše ozljede zarađene na utakmici protiv Trentino Teama ne zabrinjavaju Gian Piera Gasperinija i medicinski tim predvođen profesorom Francom Combijem. Ivan Ramiro Cordoba, Jonathan i Thiago Motta nastavljaju sa rehabilitacijskim programom.
Sutra je na rasporedu samo popodnevni trening, u 17:00h.

Ponovo preko 600 navijača u Val Rendeni na treningu crnoplavih. Kompletan popodnevni trening je odrađen sa loptom, uz vježbe taktike, tehnike, te tematskim utakmicama.
Po posebnom, opuštajućem, programu su radili Cristian Chivu, Yuto Nagatomo, Nelson Rivas, Walter Samuel i - ali samo posljednji dio treninga - Davide Santon. Aerobni program za Wesleya Sneijdera i Andreu Ranocchiju: lakše ozljede zarađene na utakmici protiv Trentino Teama ne zabrinjavaju Gian Piera Gasperinija i medicinski tim predvođen profesorom Francom Combijem. Ivan Ramiro Cordoba, Jonathan i Thiago Motta nastavljaju sa rehabilitacijskim programom.
Sutra je na rasporedu samo popodnevni trening, u 17:00h.

- ratata
#1430 Re: Inter
pošto si se drznuo napisati "ciganija", molim te obrati pažnju na današnju vijest:L00d wrote:Jebe mi se za Juve, samo sam rekao da nisu ciganija ... Inter jestI to mafijaska
Na pripremama njihovog tima navijači Juventusa se potukli međusobno
Jedan navijač zboden je nožem nakon što su se navijači Juventusa potukli međusobno na pripremama,tačnije treningu koji je klub održao u jednom selu na sjeveru Italije.
Flaše i "rakete" letjele su na sve strane kako javlja Tuttosport, tako da je pored ovog teže povređenog mladića lakše stradalo još 30-tak ljudi od kojih su svi redom bili navijači Juventusa prisutni na treningu.
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... coltellato
Policija je suzavcima uspjela konačno da ih rastjera.
( a divi naših treninga pred novu sezonu
toliko o toj tvojoj "ciganiji" kao što ti nama napisa nešto ranije

Last edited by ratata on 15/07/2011 22:50, edited 3 times in total.
- skafiskafsnjak
#1431 Re: Inter
Ma brate, isto kao sto sam i rekao, hebe mi se za juve , onako sam ih spomenuo . Italija, sve je to u gram. Mafija i mafijaski poslovi i u nogometu, nazalost... Znate vi to, ali nikad necete biti realni i priznati . A stojim iza onoga sto sam rekao, nacekat ce se Inter da nesto osvoji u Evropi . Bar dok su tu Manchester United, Barcelona, Real Madrid ... za Milan to ne mogu reci, nisu ni blizu onoga sto su nekada bili .
- ratata
#1432 Re: Inter
mislim da se u ovu tvoju konstrukciju uklapa jedino Barcelona i to sa ovim videom:L00d wrote:Ma brate, isto kao sto sam i rekao, hebe mi se za juve , onako sam ih spomenuo . Italija, sve je to u gram. Mafija i mafijaski poslovi i u nogometu, nazalost... Znate vi to, ali nikad necete biti realni i priznati . A stojim iza onoga sto sam rekao, nacekat ce se Inter da nesto osvoji u Evropi . Bar dok su tu Manchester United, Barcelona, Real Madrid ... za Milan to ne mogu reci, nisu ni blizu onoga sto su nekada bili .

- lester burnham
#1433 Re: Inter
pa nema ni dva mjeseca kako nismo evropski prvaci, a vec ide prica "nacekacete se"... 
- ExNihilo
#1434 Re: Inter
Pa bilo je manche i barce i ostalih i prošle sezone kad smo osvojili LP 
-
hau jes no
#1435 Re: Inter
inter oduvijek bio gospodski, buržujski klub... fiat u qurcu, samim tim i radnička klasa pa ti vidi gdje ti je juventusL00d wrote:Jebe mi se za Juve, samo sam rekao da nisu ciganija ... Inter jestI to mafijaska
- ExNihilo
#1436 Re: Inter
Zna se, za Inter je uvijek gospoda navijala.
- Atticus Finch
#1437 Re: Inter
Da nisi malo pretjerao sa stradalim, a? I prilično je jadno od tebe što ovo koristiš kako bi na bilo koji način ocrnio Juventus F.C. Kakve veze ima klub sa nekolicinom isfrustriranih idiota? Ovo što se desilo je tragično (iako nije završilo sa smrtnim posljedicama), dešavalo se u prošlosti, nažalost dešavat će se i u budućnosti. Pokazuješ simptome izraženo-agresivnog kompleksaša, mani se toga! Doviđenja i prijatno.ratata wrote: pošto si se drznuo napisati "ciganija", molim te obrati pažnju na današnju vijest:
Na pripremama njihovog tima navijači Juventusa se potukli međusobno
Jedan navijač zboden je nožem nakon što su se navijači Juventusa potukli međusobno na pripremama,tačnije treningu koji je klub održao u jednom selu na sjeveru Italije.
Flaše i "rakete" letjele su na sve strane kako javlja Tuttosport, tako da je pored ovog teže povređenog mladića lakše stradalo još 30-tak ljudi od kojih su svi redom bili navijači Juventusa prisutni na treningu.
http://www.tuttosport.com/calcio/serie_ ... coltellato
Policija je suzavcima uspjela konačno da ih rastjera.
( a divi naših treninga pred novu sezonugospoda
)
toliko o toj tvojoj "ciganiji" kao što ti nama napisa nešto ranije![]()
- ratata
#1438 Re: Inter
ignorisacu uvrede forumasha Atticus Finch jer znam sta bi mu i kako odgovorio a to bi me onda na odredjeni vremenski period udaljilo sa foruma
Sve što želite znati o Gasperiniju, njegovim idejama, stručnom stožeru i zanimljivostima o Pinzolu i nadolazećoj sezoni...
Sa Gasperinijem i stručnim stožerom pod pljuskom u Pinzolu

Jači i od kiše. Ekipa za ekipu: Gian Piero Gasperini i svi članovi stručnog stožera (tehnički, medicinski i organizacijski: Bruno Caneo, Beppe Baresi, Daniele Bernazzani, Ivan Jurić, Alessandro Nista, Stefano Rapetti, Luca Trucchi, team manager Andrea Butti, Michele Salzarulo, doktori Franco Combi, Giorgio Panico i doktor Rossetti, zatim Scandavino, Niccolai, Fanchini, i za kraj fizoterapeuti Marco i Massimo Della Casa, Luigi Sessolo, Andrea Galli i Alberto Cambiati) su susreli navijače i predstavili se preko Inter Channela, te pričali o svom poslu. Na sredini pozornice s Edoardom Caldarom i Robertom Scarpinijem, trener Intera se prvo htio zahvaliti uvijek vjernoj publici, koja je, i pod pljuskom koji je kupao crnoplavu noć, bila mnogobrojna.

Mister, koja je bila prva pomisao kad ste postali trener Intera?
"Prvo sam pomislio da sada treba pobjediti. Inter je bio nevjerojatan osjećaj, neočekivan, koji se desio u manje od 48 sati. U startu nisam očekivao mnogo, zatim, nakon razgovora s Brancom sam se potajno nadao, na kraju sam se susreo s Morattiijem i sve se konkretiziralo."
Kako gledate na entuzijazam prisutan u Pinzolu?
"Zarazan je za mene i za ekipu. Nisam očekivao nešto tako."
Što ćete promjeniti kako biste izbjegli probleme u obrani?
"I u Genoi, u najboljim danima, obrana je primala malo, a napad je bio efikasan. Moj je nogomet uvijek bio ofenzivan i volio bi prenijeti moju ideju i u Inter, pošto sam uvijek imao dobre rezultate. Igrati ćemo sa 3 igrača u obrani kada protivnik bude igrao sa dvije špice, a sa 4 kada bude igrao sa 3 napadača."
Navijači traže od vas da pobjedite Milan i Juventus.
"Jedina ekipa koju nisam uspio pobjediti dok sam bio u Genoi bio je Inter, dakle biti će lakše (smijeh, op.a.)."
Kakav je osjećaj trenirati Svjetske prvake?
"Jednostavno je, ekipa je pobjednička, igrači se znaju kretati, imaju iskustva. Iznenađuje me njihova volja i želja za novim pobjedama."
Gdje vidite Dejana Stankovića u formaciji 3-4-3?
"Vidjeti ćemo tokom utakmice, ekipa mora biti uravnotežena, to je sinonim snage."
Zašto nogometni kritičari tvrde da Maicon ne može igrati desnog vanjskog u formaciji 3-4-3?
"Koji kritičari? Svi pričaju o tom 3-4-3, a vidjeti ćete da će ekipa znati igrati na razne načine. Svi će biti u mogućnosti igrati na najmanje dvije pozicije."
Jurić i Milanetto u Genoi su bili dokaz da vi uvijek u ekipi želite trkača plus mislioca u sredini terena.
"Ne mora značiti, koristio sam i Jurića i Mottu u paru. Jurić je igrač koji je bio izrazito važan u taktičkom smislu, zato i nije slućajnost da je sada ovdje. Volio bi da je igrao još jednu sezonu."
Tri centralna braniča nisu previše?
"Apsolutno ne. A nije ni rečeno da će uvijek igrati svi skupa."
Što mislite o navijačima Intera, koje polako upoznajete?
"Trebao bi ja njima napraviti ovacije. Fantastični su."
Mister, spremni ste za novu sezonu?
"Potpuno spreman. Fali još malo vremena i nekoliko prijateljskih za odigrati."
Mislite dati Coutinhu priliku ili ga poslati negdje na kaljenje?
"Posebno me stimulira ovdje u Interu činjenica da ću imati priliku 'gurati' mnoge perspektivne mlade igrače. Coutinho je jedan od njih."
Iz publike viču: treba pobjediti za Giacinta!
"Smatram da Giacintov lik nije zablatnjen. Ne znači ništa ako ga netko uvuče u prljave priče: lik Giacinta kojeg ljudi poznaju je onaj pozitivan i čist."
Thiago Motta ulazi u vaše taktičke planove?
"Naravno, kao i mnogi drugi, igrati ćemo puno utakmica. Najvažnije je da svi budu zdravi, nadajmo se da ćemo imati sreće po pitanju zdravlja ove sezone."
Inter će, dakle, ciljati na mlade snage ove godine?
"Sigurno. Grupa je snažna i pomoći će mi da se mladi što lakše ubace kako bi bili sadašnjost i budućnost Intera."
Kakva je organizacija u Interu?
"Avangardna. Sve najbolje za dobar rad. Mogao sam i dovesti određene ljude s kojima sam surađivao prošlih godina - stručni stožer je jak kao i ekipa na terenu."
U vašem 3-4-3, sa Jonathanom, Maiconom i Nagatomom, postoji mogućnost da se pojave rupe u obrani zbog njihovih napadačkih 'izleta'?
"Svatko ima svoju ideju. Nabrojeni igrači imaju karakteristike da budu udarne točke ove ekipe."
Možemo reći da Alvarez neće igrati vanjskog kad Sneijder bude igrao iza špica?
"Pustite nas da odigramo nekoliko utakmica pa ćete vidjeti, inače će trebati 5-5-5 od Oronza Canae' (smijeh, op.a.). Bitno je da formacija donosi pobjede."
Beppe Baresi?
"On za mene predstavlja Inter. Kada sam dolazio, pomislio sam da nikad ne bi mogao ne imati Baresija pokraj mene."
Ako vas sada publika pita da skačete na 'Chi non salta rossonero e'?
"Skakanje je obavezno..."
Joel Obi i MacDonald Mariga?
"Ovdje su, treniraju odlično i imati će priliku igrati u sljedećim utakmicama. Obi je dobro, trenirao je nakon udarca u glavu. I Ranocchija je ok."
Franco Combi dodaje:
"Nitko nema posebnih problema."
Treneru, svidio vam se Ricky Alvarez?
"Odličan je. Već sam ga gledao na snimkama, ali u živo je još bolji. Siguran sam da će u Interu eksplodirati."
Koji je vaš san za ovu sezonu?
"Iskreno, Kup sa onim velikim ušima (smijeh, op.a.)... Ali veoma je važno i prvenstvo."
Diego Milito?
"Nije nikad umro. Trenira u Argentini, čuli smo se, nema problema. Vratit će se kao šampion kojeg poznajete."
Za kraj:
"Hvala svima, nadam se da ću vam pružiti satisfakcije koje očekujete."
I ostali članovi stručnog stožera su odgovorili na nekoliko pitanja:
Ivan Jurić, biti češ veza između trenera i igrača?
"Još uvijek se malo osjećam igračem, prestao sam nedavno, nadam se da ću pomoći ovoj ekipi. Poznajem dobro igru Gian Piera, pokušat ću savjetovati svih..."
Franco Combi, koja je uloga doktora u Interu?
"Moramo dati maksimum, igraći znaju da nam mogu vjerovati."
Bruno Caneo, vaša uloga u Interu?
"Praćenje protivnika, rijetko ćete me viđati."
Beppe Baresi, sječaš se tvojih prvih priprema?
"Moje prve pripreme su bile u San Pellegrinu, bio je i Facchetti u svojoj posljednjoj sezoni. Ja sam bio klinac, prikljućen iz Primavere."
Alessandro Nista, priča se o 'izbacivaču lopti':
"Stiže do 110km/h, ekstremno koristan uređaj."
Massimo Della Casa, koji je igrač sa najboljim fizičkim predispozicijama kojeg si trenirao?
"Bez sumnje, Karl-Heinz Rumenigge."

Sve što želite znati o Gasperiniju, njegovim idejama, stručnom stožeru i zanimljivostima o Pinzolu i nadolazećoj sezoni...
Sa Gasperinijem i stručnim stožerom pod pljuskom u Pinzolu

Jači i od kiše. Ekipa za ekipu: Gian Piero Gasperini i svi članovi stručnog stožera (tehnički, medicinski i organizacijski: Bruno Caneo, Beppe Baresi, Daniele Bernazzani, Ivan Jurić, Alessandro Nista, Stefano Rapetti, Luca Trucchi, team manager Andrea Butti, Michele Salzarulo, doktori Franco Combi, Giorgio Panico i doktor Rossetti, zatim Scandavino, Niccolai, Fanchini, i za kraj fizoterapeuti Marco i Massimo Della Casa, Luigi Sessolo, Andrea Galli i Alberto Cambiati) su susreli navijače i predstavili se preko Inter Channela, te pričali o svom poslu. Na sredini pozornice s Edoardom Caldarom i Robertom Scarpinijem, trener Intera se prvo htio zahvaliti uvijek vjernoj publici, koja je, i pod pljuskom koji je kupao crnoplavu noć, bila mnogobrojna.

Mister, koja je bila prva pomisao kad ste postali trener Intera?
"Prvo sam pomislio da sada treba pobjediti. Inter je bio nevjerojatan osjećaj, neočekivan, koji se desio u manje od 48 sati. U startu nisam očekivao mnogo, zatim, nakon razgovora s Brancom sam se potajno nadao, na kraju sam se susreo s Morattiijem i sve se konkretiziralo."
Kako gledate na entuzijazam prisutan u Pinzolu?
"Zarazan je za mene i za ekipu. Nisam očekivao nešto tako."
Što ćete promjeniti kako biste izbjegli probleme u obrani?
"I u Genoi, u najboljim danima, obrana je primala malo, a napad je bio efikasan. Moj je nogomet uvijek bio ofenzivan i volio bi prenijeti moju ideju i u Inter, pošto sam uvijek imao dobre rezultate. Igrati ćemo sa 3 igrača u obrani kada protivnik bude igrao sa dvije špice, a sa 4 kada bude igrao sa 3 napadača."
Navijači traže od vas da pobjedite Milan i Juventus.
"Jedina ekipa koju nisam uspio pobjediti dok sam bio u Genoi bio je Inter, dakle biti će lakše (smijeh, op.a.)."
Kakav je osjećaj trenirati Svjetske prvake?
"Jednostavno je, ekipa je pobjednička, igrači se znaju kretati, imaju iskustva. Iznenađuje me njihova volja i želja za novim pobjedama."
Gdje vidite Dejana Stankovića u formaciji 3-4-3?
"Vidjeti ćemo tokom utakmice, ekipa mora biti uravnotežena, to je sinonim snage."
Zašto nogometni kritičari tvrde da Maicon ne može igrati desnog vanjskog u formaciji 3-4-3?
"Koji kritičari? Svi pričaju o tom 3-4-3, a vidjeti ćete da će ekipa znati igrati na razne načine. Svi će biti u mogućnosti igrati na najmanje dvije pozicije."
Jurić i Milanetto u Genoi su bili dokaz da vi uvijek u ekipi želite trkača plus mislioca u sredini terena.
"Ne mora značiti, koristio sam i Jurića i Mottu u paru. Jurić je igrač koji je bio izrazito važan u taktičkom smislu, zato i nije slućajnost da je sada ovdje. Volio bi da je igrao još jednu sezonu."
Tri centralna braniča nisu previše?
"Apsolutno ne. A nije ni rečeno da će uvijek igrati svi skupa."
Što mislite o navijačima Intera, koje polako upoznajete?
"Trebao bi ja njima napraviti ovacije. Fantastični su."
Mister, spremni ste za novu sezonu?
"Potpuno spreman. Fali još malo vremena i nekoliko prijateljskih za odigrati."
Mislite dati Coutinhu priliku ili ga poslati negdje na kaljenje?
"Posebno me stimulira ovdje u Interu činjenica da ću imati priliku 'gurati' mnoge perspektivne mlade igrače. Coutinho je jedan od njih."
Iz publike viču: treba pobjediti za Giacinta!
"Smatram da Giacintov lik nije zablatnjen. Ne znači ništa ako ga netko uvuče u prljave priče: lik Giacinta kojeg ljudi poznaju je onaj pozitivan i čist."
Thiago Motta ulazi u vaše taktičke planove?
"Naravno, kao i mnogi drugi, igrati ćemo puno utakmica. Najvažnije je da svi budu zdravi, nadajmo se da ćemo imati sreće po pitanju zdravlja ove sezone."
Inter će, dakle, ciljati na mlade snage ove godine?
"Sigurno. Grupa je snažna i pomoći će mi da se mladi što lakše ubace kako bi bili sadašnjost i budućnost Intera."
Kakva je organizacija u Interu?
"Avangardna. Sve najbolje za dobar rad. Mogao sam i dovesti određene ljude s kojima sam surađivao prošlih godina - stručni stožer je jak kao i ekipa na terenu."
U vašem 3-4-3, sa Jonathanom, Maiconom i Nagatomom, postoji mogućnost da se pojave rupe u obrani zbog njihovih napadačkih 'izleta'?
"Svatko ima svoju ideju. Nabrojeni igrači imaju karakteristike da budu udarne točke ove ekipe."
Možemo reći da Alvarez neće igrati vanjskog kad Sneijder bude igrao iza špica?
"Pustite nas da odigramo nekoliko utakmica pa ćete vidjeti, inače će trebati 5-5-5 od Oronza Canae' (smijeh, op.a.). Bitno je da formacija donosi pobjede."
Beppe Baresi?
"On za mene predstavlja Inter. Kada sam dolazio, pomislio sam da nikad ne bi mogao ne imati Baresija pokraj mene."
Ako vas sada publika pita da skačete na 'Chi non salta rossonero e'?
"Skakanje je obavezno..."
Joel Obi i MacDonald Mariga?
"Ovdje su, treniraju odlično i imati će priliku igrati u sljedećim utakmicama. Obi je dobro, trenirao je nakon udarca u glavu. I Ranocchija je ok."
Franco Combi dodaje:
"Nitko nema posebnih problema."
Treneru, svidio vam se Ricky Alvarez?
"Odličan je. Već sam ga gledao na snimkama, ali u živo je još bolji. Siguran sam da će u Interu eksplodirati."
Koji je vaš san za ovu sezonu?
"Iskreno, Kup sa onim velikim ušima (smijeh, op.a.)... Ali veoma je važno i prvenstvo."
Diego Milito?
"Nije nikad umro. Trenira u Argentini, čuli smo se, nema problema. Vratit će se kao šampion kojeg poznajete."
Za kraj:
"Hvala svima, nadam se da ću vam pružiti satisfakcije koje očekujete."
I ostali članovi stručnog stožera su odgovorili na nekoliko pitanja:
Ivan Jurić, biti češ veza između trenera i igrača?
"Još uvijek se malo osjećam igračem, prestao sam nedavno, nadam se da ću pomoći ovoj ekipi. Poznajem dobro igru Gian Piera, pokušat ću savjetovati svih..."
Franco Combi, koja je uloga doktora u Interu?
"Moramo dati maksimum, igraći znaju da nam mogu vjerovati."
Bruno Caneo, vaša uloga u Interu?
"Praćenje protivnika, rijetko ćete me viđati."
Beppe Baresi, sječaš se tvojih prvih priprema?
"Moje prve pripreme su bile u San Pellegrinu, bio je i Facchetti u svojoj posljednjoj sezoni. Ja sam bio klinac, prikljućen iz Primavere."
Alessandro Nista, priča se o 'izbacivaču lopti':
"Stiže do 110km/h, ekstremno koristan uređaj."
Massimo Della Casa, koji je igrač sa najboljim fizičkim predispozicijama kojeg si trenirao?
"Bez sumnje, Karl-Heinz Rumenigge."

- ExNihilo
#1439 Re: Inter
imaju jedan broj titula LP.
Inter ima više Uefa kupa, kao i Intercontinental cupa.
Tako da je Inter, po titulama, uspješniji u Evropi od Manchestera.
Inter ima više Uefa kupa, kao i Intercontinental cupa.
Tako da je Inter, po titulama, uspješniji u Evropi od Manchestera.
- ganjeta
-
ibizza
-
Baudelaire
#1442 Re: Inter
Mogu i ja reći da će se United načekati. Žalosno je bilo gledati kako su inferiorni protiv Barcelone. Stomak me zabolio od muke, nikako ne mogu svariti Barcelonu i htio sam da United pobijedi, ali ono je bio jad i čemer.L00d wrote:Oooooo nacekat ce se za iducu ... Romine
- skafiskafsnjak
#1443 Re: Inter
Mah, isto bi ti bilo. Iz Barselone su jedino cini mi se skupo platili VIllu ... a mogli bi lahko i bez njega 
Ali gdje bili Real, Chelski , City itd itd
Ali gdje bili Real, Chelski , City itd itd
- ratata
#1444 Re: Inter
@LOOd: fulio si temu

Danas protiv Mezzocorone: Sneijder kao centralni vezni
Danas je na rasporedu druga utakmica ovogodišnjih priprema. U Pinzolu će Nerazzurri odmjeriti snage sa Mezzocoronom, posljednjeplasiranom momčadi prošlogodišnje Serie C2, koja će se ove godine natjecati u Serie D.
U Pinzolu i dalje vlada sjajna atmosfera, a mjesto je jučer posjetilo preko 10 000 Interovih navijača. Po posebnom programu treniraju Cordoba, Thiago Motta, Jonathan i Samuel, a jučer im se priključio i Pazzini, koji je upitan za današnju utakmicu.
Sudeći prema prvim reakcijama, novo Interovo pojačanje, Argentinac Ricardo Alvarez, polako postaje miljenik tribina, pa se s nestrpljenjem očekuje njegov novi nastup, a navijače najviše zanima kako će Ricky izgledati na terenu uz Wesleya Sneijdera. Alvarez ne ostavlja ravnodušnima ni bivše igrače, pa nakon Maria Corsa, ni Evaristo Beccalossi nije propustio priliku da pohvali mladog Argentinca, a najviše ga je zadivio njegov udarac, po kojem ga uspoređuje s Alvarom Recobom. O kakvom se udarcu radi Ricky je pokazao i na jučerašnjem treningu izmamivši spontani pljesak sa tribina.
Prema izvještajima iz Pinzola, Gasperini je na jučerašnjem treningu testirao Sneijdera nešto dublje u sredini terena, kao centralnog veznog igrača u 3-4-3 sustavu i kao "registu" u 4-3-3. Prema najavama Sky-a, Interov će trener na današnjoj utakmici Nizozemca testirati u samo u 3-4-3 sustavu, a za prvih se 45 minuta najavljuje ovih jedanaest igrača: Castellazzi - Ranocchia, Chivu, Caldirola - Nagatomo, Stanković, Sneijder, Obi - Alvarez, Castaignos, Eto'o.
Utakmica je na rasporedu u 17:00 sati.
EDIT: Zavrsilo 6:1 za Inter

Danas protiv Mezzocorone: Sneijder kao centralni vezni
Danas je na rasporedu druga utakmica ovogodišnjih priprema. U Pinzolu će Nerazzurri odmjeriti snage sa Mezzocoronom, posljednjeplasiranom momčadi prošlogodišnje Serie C2, koja će se ove godine natjecati u Serie D.
U Pinzolu i dalje vlada sjajna atmosfera, a mjesto je jučer posjetilo preko 10 000 Interovih navijača. Po posebnom programu treniraju Cordoba, Thiago Motta, Jonathan i Samuel, a jučer im se priključio i Pazzini, koji je upitan za današnju utakmicu.
Sudeći prema prvim reakcijama, novo Interovo pojačanje, Argentinac Ricardo Alvarez, polako postaje miljenik tribina, pa se s nestrpljenjem očekuje njegov novi nastup, a navijače najviše zanima kako će Ricky izgledati na terenu uz Wesleya Sneijdera. Alvarez ne ostavlja ravnodušnima ni bivše igrače, pa nakon Maria Corsa, ni Evaristo Beccalossi nije propustio priliku da pohvali mladog Argentinca, a najviše ga je zadivio njegov udarac, po kojem ga uspoređuje s Alvarom Recobom. O kakvom se udarcu radi Ricky je pokazao i na jučerašnjem treningu izmamivši spontani pljesak sa tribina.
Prema izvještajima iz Pinzola, Gasperini je na jučerašnjem treningu testirao Sneijdera nešto dublje u sredini terena, kao centralnog veznog igrača u 3-4-3 sustavu i kao "registu" u 4-3-3. Prema najavama Sky-a, Interov će trener na današnjoj utakmici Nizozemca testirati u samo u 3-4-3 sustavu, a za prvih se 45 minuta najavljuje ovih jedanaest igrača: Castellazzi - Ranocchia, Chivu, Caldirola - Nagatomo, Stanković, Sneijder, Obi - Alvarez, Castaignos, Eto'o.
Utakmica je na rasporedu u 17:00 sati.
EDIT: Zavrsilo 6:1 za Inter

Last edited by ratata on 18/07/2011 01:54, edited 3 times in total.
- ratata
#1445 Re: Inter
Svako od nas je poseban.
Neko vise a neko manje.Danas bi bio rodjendan Giacinto Facchetti-ja,da je ziv.
Ipak nismo izgubili taj nezaboravni osjecaj posebnosti Sampiona,i sjecamo ga se i kao igraca simbola tih divnih vremena, i kao predsjednika.
Giacinto Facchetti je bio isti i na terenu i van njega, snazan, pravedan, odan, inteligentan i hrabar.
Danas je 18.juli i bio bi mu 69 rodjendan.Nedostaje nam,i uvijek ce nam nedostajati i to niko nicim ne moze da obezvrijedi. Pocivaj u miru , legendo...
Giacinto Facchetti, sve sto bi covjek trebao biti.

Neko vise a neko manje.Danas bi bio rodjendan Giacinto Facchetti-ja,da je ziv.
Ipak nismo izgubili taj nezaboravni osjecaj posebnosti Sampiona,i sjecamo ga se i kao igraca simbola tih divnih vremena, i kao predsjednika.
Giacinto Facchetti je bio isti i na terenu i van njega, snazan, pravedan, odan, inteligentan i hrabar.
Danas je 18.juli i bio bi mu 69 rodjendan.Nedostaje nam,i uvijek ce nam nedostajati i to niko nicim ne moze da obezvrijedi. Pocivaj u miru , legendo...
Giacinto Facchetti, sve sto bi covjek trebao biti.

- just principe
#1446 Re: Inter
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110706102
http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110718136
pa nek se oni drze goal.com-a ili to njima odgovara
koji fail covjece 
pa nek se oni drze goal.com-a ili to njima odgovara
-
hau jes no
#1447 Re: Inter
a jesu se lozilijust principe wrote:http://www.sarajevo-x.com/sport/nogomet ... /110706102
pa nek se oni drze goal.com-a ili to njima odgovarakoji fail covjece
- ExNihilo
#1448 Re: Inter
Izjedi se druže, znam da te duša boli 
-
DavidsEdgar
#1449 Re: Inter
uspjesniji smo tim od vas daleko,to je bitno,a i tebe bi bolilo da ti neko ukrade nesto tvoje, jbga ti ipak navijas za tim koji krade titule pa tu bol mozda i ne osjecas, tipicnoEllinor wrote:Izjedi se druže, znam da te duša boli
- ExNihilo
#1450 Re: Inter
Prije mjesec dana je bilo "ići ćete u Seria B".
Prije 7 dana "Uzećemo vam titulu iz 2006."
A sad " bolji smo tim"
Vidi se po vašem 7. mjestu
p.s. najbolje je kad đubrentusovac kaže "ti navijas za tim koji krade titule"
Last edited by ExNihilo on 18/07/2011 21:04, edited 1 time in total.