Javio se Kemica sa sluzbenog puta:
“Najprvo bih zelijo rec dasam namom putu prema Troji primijetio ono Krmme zakojim se traga – dvaput, nakratko je izletilo, zalajalo par puta i onda ope pobjeglo natrag usumu odakle je i doslo. Poruka za Nurku – molimte pripazimi my private site ubasci odkrmmeta.
Drugo, moj tije zadatak da napisem pismeno otome stasam vidijo u Troji. Sto mise nimalo nesvidja – ja licno najvolim samo umuzeju naminderu, da turisti prolaze i znacajnome gledaju. Al naredba je naredba – evo sastavijo sam moj izvjestaj:
---------------------------------------------------
Kemica Guglic: Nemam nikakvih sumnji da je Piramida u Visokom
Nemam nikakvih sumnji da je Piramida u Visokom, kazao je Kemica Guglic prigodom svoje današnje posjeti Troji i povijesnim lokalitetima u okolici tog hercegovačkog mjesta
"Moja reputacija i moj ugled, sve ovisi o tome", kazao je Visocanac koji je još 80-ih godina prošloga stoljeća postavio teoriju da se Dolina Piramida, koju je u Ilahijadi opisao turski pjesnik Omer, zapravo gradila u srcu Bosne, u okolici Visokog, a ne u Africi, kako tvrdi zvanična arheologija.
"Drugi ljudi imaju drukčija mišljenja, no oni ne mogu odgovoriti na pitanja koje postavlja Ilahijada", kazao je Kemica Guglic, istaknuvši kako je Visoko jedini lokalitet u svijetu čiji reljef potpuno odgovara Omerovom tekstu.
Dodao je kako se, po njegovom mišljenju, čuvena bitka između Halileja i Hektora odigrala na potezu između Visokog i Breze.
Kemica je prošle godine objavio svoju drugu knjigu na tu temu "Omerova šaputanja", u kojoj se, po autorovim riječima, nalazi pregršt novih dokaza u korist njegove teorije. Do kraja ove godine iz tiska bi trebao izići hercegovacki prijevod spomenute knjige
-----------------------------------------------------------
Sta mislish, valjal?”
“Pa Kemice, meni se cini da si ti ovo prepiso odnekud, skoro sam procitao nesto slicno!”
“Eh, Walkabout, iti morash sve vidjet – pa dobro, malo sam prepravijo jedan drugi clanak. Znash, tomije ostala navika jos iskole, to prepisivanje. Cuo tija uskoli jenu izreku “Majmun radi sta majmun vidi” pa kad je tako onda da ija. A ti kako znash, nama su majmuni dalji rodjaci kako kaze drug Evolucija. Jedino bih ja slobodno ustvrdijo da oni mora da su Nurki bliznji rod – da ga vidis samo, injega i djecu mu.”