Paypal u Bosni i Hercegovini

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
The Realist

#1426 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by The Realist »

Znači, oni će meni vratiti taj novac, samo trebam sačekati, jer ja sam greškom tri puta tražio kod, a oni su onda tri puta povukli. Sada ima skoro 6 dolara, a minimum da povučem je 10, tako da ne mogu to ni uraditi i da hoću, a uz to 5 dolara naplaćaju.

Problem je što novac leže tek polovinom mjeseca, pa bi mi ovaj novac sada trebao.

Da ponovim, oni će vratiti tih skoro 5,85 dolara na moj račun, samo treba biti strpljiuv, a.B.d.?
zLatk0

#1427 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zLatk0 »

Ako ti je to novac od registracije kartice i potvrdio si je, leci ce ti sa 1. augustom

Dok npr kada ti neko posalje pare na PP, cekas 30 dana radi sigurnosti i onda sa 1. u mjesecu sljedecim dobivas pare na karticu
The Realist

#1428 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by The Realist »

zLatk0 wrote:Ako ti je to novac od registracije kartice i potvrdio si je, leci ce ti sa 1. augustom

Dok npr kada ti neko posalje pare na PP, cekas 30 dana radi sigurnosti i onda sa 1. u mjesecu sljedecim dobivas pare na karticu
Da, to je od registracije sve :).

Hvala puno na informacijama :).
stidljiv

#1429 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stidljiv »

Nece ti doci bas prvog, prvog se procesuira to a treba par radnih dana da legne na karticu.
stidljiv

#1430 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stidljiv »

Lud i ponosan wrote:
stidljiv wrote:Mozes ti imati karticu ako imas 18+, ne moras nigdje raditi.

ProCredit banka, Visa Electron, podneses zahtjev, licna karta, prijava mjesta boravka (CIPS) i uplatis 10KM.

Kartica ti bude gotova za 10ak dana, radi online placanje bez problema kao i Paypal vec godinama.
UniCredit studentska kartica, sigurno najniza cijena mjesecnog vodjenja racuna, a ne uplacuje se nista. ;)
Ako je to ono sto ja znam, to je Maestro kartica koja se ne moze koristiti za online placanje.

http://www.unicreditbank.ba/home/wps/wc ... o_Student/
stidljiv

#1431 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stidljiv »

E ne znam stvarno. Ja mogu da svjedocim samo za ovu svoju iz ProCredit banke da ide bez problema vec godinama.

Odrzavanje racuna je 1 ili 1,5 KM, ne znam tacno, da se izvadi kartica je 10 KM i to je to. Ne moras nigdje biti prijavljen, jednostavno koliko love polozis toliko i trosis, nema minusa i slicno.
The Realist

#1432 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by The Realist »

stidljiv wrote:Nece ti doci bas prvog, prvog se procesuira to a treba par radnih dana da legne na karticu.
Ma nema frke, samo neka vrate, a strpim se par dana :).
Salah ad-Din

#1433 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Salah ad-Din »

Išao sam u Unicredit, studenti mogu dobiti samo Maestro karticu, koju možeš možeš okačiti mačku o rep, samo bezveze plačaš troškove računa.

Majke mi, ako sam student, kao da sam kriminalac, ne daju mi karticu :D
stidljiv

#1434 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by stidljiv »

ProCredit banka, Visa Electron, podneses zahtjev, licna karta, prijava mjesta boravka (CIPS) i uplatis 10KM.

Kartica ti bude gotova za 10ak dana, radi online placanje bez problema kao i Paypal vec godinama.
Salah ad-Din

#1435 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Salah ad-Din »

stidljiv wrote:

Ok to brate, hvala tebi.
Ali ja govorim za UniCredit banku ;)
muhafuca

#1436 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by muhafuca »

Salah ad-Din wrote:Išao sam u Unicredit, studenti mogu dobiti samo Maestro karticu, koju možeš možeš okačiti mačku o rep, samo bezveze plačaš troškove računa.

Majke mi, ako sam student, kao da sam kriminalac, ne daju mi karticu :D
otidji u intesu
debitnu trazi karticu - ili reci onoj na salteru treba mi za paypal kartica (tako je oni interno zovu :-) )

VISA - povezes na paypal i to je to
sarajevomd

#1437 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sarajevomd »

Jedno pitanje:

Dobio sa novac na paypal account prvi put i pise da treba proci 30 dana dok ih ne mognem korisitit. Kako da druga osoba "potvrdi" tu transakciju pa da mogu odmah korsititi isti novac ? Nesto ste o tome govorili ali nisam pofato....
PayPal balance: $52.06 USD
What's this?Your available balance plus your pending balance. To use your available balance, withdraw payments from your account.

Currency converter

Available balanceThe amount you can withdraw from your account. Click View limits above to see your maximum daily withdrawal.:

The amount you can withdraw from your account. Click View limits above to see your maximum daily withdrawal.
$0.00 USD
Pending balance: $52.06 USD
Saka

#1438 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ta druga osoba ima na svom PayPal-u pored tvoje transakcije dugme na kojem piše "Confirm" ili nešto slično. Kad to pritisne pare će ti biti u available balance, raspoložive za povlačenje odmah uz naknadu od $5 ili automatski prvog u sljedećem mjesecu bez naknade. Ako ne pritisne moraš čekati da prođe 30 dana.
zemberek

#1439 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zemberek »

da li je moguce primat novac na paypal racunu koji nije verifikovan, hitno mi je trebam neke pare da primim a moram cekad par dana da bi dobio taj kod radi ovih hajvana u banci???
muhafuca

#1440 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by muhafuca »

zemberek wrote:da li je moguce primat novac na paypal racunu koji nije verifikovan, hitno mi je trebam neke pare da primim a moram cekad par dana da bi dobio taj kod radi ovih hajvana u banci???
nije (da ne idem u detalje)
sarajevomd

#1441 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by sarajevomd »

Jeste, ali dok ga ne verifikujes neces moci povuci novac.
zemberek

#1442 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zemberek »

Pa dobro sta fali sacekat par dana dok ne stigne kod. :mrgreen:
zemberek

#1443 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by zemberek »

Evo maloprije sam uplatio 50km u banci na karticu, koliko sad treba vremena da mi se taj novac pokaze na paypal racunu?
holowey

#1444 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

zemberek wrote:Evo maloprije sam uplatio 50km u banci na karticu, koliko sad treba vremena da mi se taj novac pokaze na paypal racunu?
nece te se pokazati na paypal racunu ali ce ti paypal dozvoliti transakciju u okviru tog iznosa
rudy81

#1445 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by rudy81 »

vecinu teme sam procitala al nisam naisla na ovaj detalj:

moze li se s paypala povuci originalna valuta koja je i uplacena? konkretno EUR mi je uplacen i ako prebacim iznos on odmah ide na tekuci i konvertuje se u KM. pretpostavljam da je nemoguce ali eto da provjerim... (pitala bih u banci ali kad im postavis pitanje vzano za paypal isto da ih pitas nesto oko nuklearne fizike...)

i drugo, uzima li banka neki procenat za sebe u cijeloj ovoj transakciji, ili ostaje samo na onom sto paypal skida?
holowey

#1446 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by holowey »

rudy81 wrote:vecinu teme sam procitala al nisam naisla na ovaj detalj:

moze li se s paypala povuci originalna valuta koja je i uplacena? konkretno EUR mi je uplacen i ako prebacim iznos on odmah ide na tekuci i konvertuje se u KM. pretpostavljam da je nemoguce ali eto da provjerim... (pitala bih u banci ali kad im postavis pitanje vzano za paypal isto da ih pitas nesto oko nuklearne fizike...)

i drugo, uzima li banka neki procenat za sebe u cijeloj ovoj transakciji, ili ostaje samo na onom sto paypal skida?
sumjam da moze ostati u originalnoj valuti jer lijeze na racun u domacoj (km) valuti... banka ti jos samo uzme proviziju za konverziju, nesto sitno...
Saka

#1447 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Saka »

Ne postoji. :)
Ringhio

#1448 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Ringhio »

Moze pomoch ?

Napravio sam sad paypal account, zainatio sam se oko par stvarcica koje sam htio kupiti, i iz nekog razloga nisam mogao platiti odmah debitnom karticom, kao lafo blokirano ili sta vec. Odem na amazon transakcija prodje bez problema, no, da se vratimo na ono sto me interesuje.

Sredio sam sve ove verifikacije, gluposti i peripetije, i dosao do onog djela gdje mi skidaju 1.95$ sa racunom i salju kod za verifikaciju, to cu sacekati jedno 2-3 dana.

Sta dalje ?

Na koji nacin da ja prebacim novac sa svog racuna na paypal, dali je to moguce u dijelovima, ako imam 200 eura na racunu da prebacim samo 100 na paypal a ostalo da ostane na kartici ili ide sve sa kartice na taj paypal racun. Jeli moguce da se taj novac kasnije, ako se ne iskoristi vrati na karticu. Ako recimo prebacuje se 100 eura sa racuna na paypal, kupim neke stvarcice koje su 50 eura, mogu li ja tih 50 eura sto je ostalo na racunu vratiti nazad na karticu, ili bas moram potrositi preko tog paypala ?

Hvala.
Ringhio

#1449 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Ringhio »

KvaziExpert wrote:
Ringhio wrote:Moze pomoch ?

Napravio sam sad paypal account, zainatio sam se oko par stvarcica koje sam htio kupiti, i iz nekog razloga nisam mogao platiti odmah debitnom karticom, kao lafo blokirano ili sta vec. Odem na amazon transakcija prodje bez problema, no, da se vratimo na ono sto me interesuje.

Sredio sam sve ove verifikacije, gluposti i peripetije, i dosao do onog djela gdje mi skidaju 1.95$ sa racunom i salju kod za verifikaciju, to cu sacekati jedno 2-3 dana.

Sta dalje ?

Na koji nacin da ja prebacim novac sa svog racuna na paypal, dali je to moguce u dijelovima, ako imam 200 eura na racunu da prebacim samo 100 na paypal a ostalo da ostane na kartici ili ide sve sa kartice na taj paypal racun. Jeli moguce da se taj novac kasnije, ako se ne iskoristi vrati na karticu. Ako recimo prebacuje se 100 eura sa racuna na paypal, kupim neke stvarcice koje su 50 eura, mogu li ja tih 50 eura sto je ostalo na racunu vratiti nazad na karticu, ili bas moram potrositi preko tog paypala ?

Hvala.
Ne prebacujes nista na PayPal, sta potrosis on povuce sa kartice, kao npr POS terminal u marketu.
Allah te dragi nagradio, da znam ko si odma bi ti pivu i meze poslo :)

Nego, zasto onda sluzi onaj account balance sto stoji na pocetnoj strani ?
Ringhio

#1450 Re: Paypal poceo sa radom u Bosni i Hercegovini

Post by Ringhio »

@kvaziexpert

Hvala drugar puno !
Post Reply