Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
- slavkoimamodilera
#1426 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Strasna nejebica vlada gradom, ljudi su uzasno nervozni i agresivno, katastrofa 
- atko
#1427 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Jes jes ... malo golotinje bi popravilo cituVaciju ... lijepi goli otok 
- Amazonka27
#1428 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
slavkoimamodilera wrote:Strasna nejebica vlada gradom, ljudi su uzasno nervozni i agresivno, katastrofa
mozete zatvoriti temu....slavkec je stavio tacku na pricu
- Dori
#1429 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Amazonka27 wrote:slavkoimamodilera wrote:Strasna nejebica vlada gradom, ljudi su uzasno nervozni i agresivno, katastrofa
mozete zatvoriti temu....slavkec je stavio tacku na pricu
- Troll_Happens
#1430 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Mercedesom udario zaštitara i vukao ga na haubi 50 metara
Osim brojih povreda, Kenan Matoruga (30) doživio i stres • Policija traga za nasilnim vozačem...
04.06.2009. 07:46
Kenan Matoruga (30) iz Sarajeva, zaštitar Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, povrijeđen je jučer na ulaznoj kapiji bolnice. Njega je vozilom "mercedes" (139-T-622) udario za sada nepoznati vozač, koji je nasilu htio da uđe u krug bolnice.
Dodao gas
Matoruga je nakon incidenta prevezen na Ortopediju, gdje je utvrđeno da ima povrede oba koljena, lijeve potkoljenice i skočnog zgloba, a ljekari su konstatirali i da je preživio stres. On će, kako nam je potvrdila portparol KCUS-a Biljana Jandrić, biti zadržan na bolničkom promatranju.
Povrijeđeni Matoruga zadržan na promatranju
Almir Tabaković, šef Odsjeka portirskorecepcijske zaštite KCUS-a, kazao nam je da je Matoruga na kapiji vozaču "mercedesa" pojasnio da ne može ući u krug bolnice ako nema propusnicu.
- Naš kolega je mislio da će se čovjek vratiti pa je nastavio raditi svoj posao. Međutim, vozač "mercedesa" pritisnuo je gas i u noge je udario Matorugu gurajući ga 50-ak metara na haubi. Porušio je zaštitne prepreke i kada je naš kolega pao s haube, vozač je nastavio juriti, pri čemu je oštetio i jedno sanitetsko vozilo. Dali smo se u potjeru za njim, ali je izjurio na naš tehnološki izlaz i uspio je pobjeći - navodi Tabaković.
Raspisana potraga
O ovom incidentu odmah je obaviještena policija, koja je od očevidaca, Matoruginih kolega, uzela podatke o crvenom "mercedesu". Inače, u Klinički centar mogu ući doktori i ljudi koji rade u dežurama ukoliko imaju propusnice.
Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, kazao nam je da je Matoruga u ovom incidentu zadobio lakše ozljede. Za "mercedesom" je policija raspisala potragu.
Tražit će policijsko osiguranje
- U KCUS ulazi 12.000 ljudi dnevno. Često se unutar klinika dešavaju nasrtaji na ljekare i ostalo osoblje, a sada je brutalno napadnut zaštitar. Mi imamo odličnu saradnju s Policijskom upravom Centar, ali ćemo od MUP-a tražiti da nam daju jednog policajca koji će osiguravati bolnicu, ili da nam osiguraju stalne policijske patrole bar do 14 sati dok traju gužve - istakao je Tabaković
Ne mozes nasem insanu objasniti da ne moze uci u bolnicu i cekaonicu sa autom. I opet ce biti na kraju pojeo vuk magarca idemo dalje, nit se zna ko je freak u mercedesu niti pise da su ga ulovili ipak je to mecka ...
Pocinje sa idenjem u kafic sa automobilom a evo dokle se dodje do bolnice mu treba dati mogucnost da udje u zgradu sa autom kakav idiot
Osim brojih povreda, Kenan Matoruga (30) doživio i stres • Policija traga za nasilnim vozačem...
04.06.2009. 07:46
Kenan Matoruga (30) iz Sarajeva, zaštitar Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, povrijeđen je jučer na ulaznoj kapiji bolnice. Njega je vozilom "mercedes" (139-T-622) udario za sada nepoznati vozač, koji je nasilu htio da uđe u krug bolnice.
Dodao gas
Matoruga je nakon incidenta prevezen na Ortopediju, gdje je utvrđeno da ima povrede oba koljena, lijeve potkoljenice i skočnog zgloba, a ljekari su konstatirali i da je preživio stres. On će, kako nam je potvrdila portparol KCUS-a Biljana Jandrić, biti zadržan na bolničkom promatranju.
Povrijeđeni Matoruga zadržan na promatranju
Almir Tabaković, šef Odsjeka portirskorecepcijske zaštite KCUS-a, kazao nam je da je Matoruga na kapiji vozaču "mercedesa" pojasnio da ne može ući u krug bolnice ako nema propusnicu.
- Naš kolega je mislio da će se čovjek vratiti pa je nastavio raditi svoj posao. Međutim, vozač "mercedesa" pritisnuo je gas i u noge je udario Matorugu gurajući ga 50-ak metara na haubi. Porušio je zaštitne prepreke i kada je naš kolega pao s haube, vozač je nastavio juriti, pri čemu je oštetio i jedno sanitetsko vozilo. Dali smo se u potjeru za njim, ali je izjurio na naš tehnološki izlaz i uspio je pobjeći - navodi Tabaković.
Raspisana potraga
O ovom incidentu odmah je obaviještena policija, koja je od očevidaca, Matoruginih kolega, uzela podatke o crvenom "mercedesu". Inače, u Klinički centar mogu ući doktori i ljudi koji rade u dežurama ukoliko imaju propusnice.
Irfan Nefić, portparol MUP-a Kantona Sarajevo, kazao nam je da je Matoruga u ovom incidentu zadobio lakše ozljede. Za "mercedesom" je policija raspisala potragu.
Tražit će policijsko osiguranje
- U KCUS ulazi 12.000 ljudi dnevno. Često se unutar klinika dešavaju nasrtaji na ljekare i ostalo osoblje, a sada je brutalno napadnut zaštitar. Mi imamo odličnu saradnju s Policijskom upravom Centar, ali ćemo od MUP-a tražiti da nam daju jednog policajca koji će osiguravati bolnicu, ili da nam osiguraju stalne policijske patrole bar do 14 sati dok traju gužve - istakao je Tabaković
Ne mozes nasem insanu objasniti da ne moze uci u bolnicu i cekaonicu sa autom. I opet ce biti na kraju pojeo vuk magarca idemo dalje, nit se zna ko je freak u mercedesu niti pise da su ga ulovili ipak je to mecka ...
Pocinje sa idenjem u kafic sa automobilom a evo dokle se dodje do bolnice mu treba dati mogucnost da udje u zgradu sa autom kakav idiot
- Troll_Happens
#1431 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Policija vozaču oduzela BMW X5 koji nije njegov
Haris Ekmeščić (30) je višestruki povratnik koji do sada ima čak 205 saobraćajnih prekršaja...
04.06.2009. 11:15
Sarajevska policija preksinoć je oduzela i treće vozilo višestrukom prekršiocu Zakona o sigurnosti saobraćaja. U Rustempašinoj ulici na Ilidži, oko 23.30 sati, zbog prevelike brzine zaustavljen je džip BMW X5 (640-T-544), kojim je upravljao Haris Ekmeščić (30) iz Sarajeva. Terenac je inače vlasništvo Ekmeščićevog prijatelja.
Provjerama je utvrđeno da je Ekmeščić višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja. Ovaj mladić je do sada počinio čak 205 prekršaja, od čega je većina njih prebrza vožnja i prolazak kroz crveno svjetlo.
Iako BMW za čijim je upravljačem zatečen nije njegov, oduzet je i deponiran u krugu Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.
Nusret Selimović, komandir saobraćajne policije, kaže da će vozilo biti kod njih do odluke nadležnog suda. Ukoliko sud odluči da se BMW trajno oduzme, bit će prodat i novac će ići u državni budžet.
- Ovaj 30-godišnjak nalazi se na spisku od 225 vozača koji imaju najviše prekršaja. Od 205 evidentiranih prekršaja, ima i nevezivanja pojasa i korištenja mobitela u vožnji, ali je puno puta zaustavljen i zbog prolaska kroz crveno svjetlo ili prebrze vožnje - kazao je Selimović.
I Haris Ekmeščić, kao i 20-godišnji Denis Kondo, kojem je prije nekoliko dana, zbog čak 203 prekršaja koje je počinio vozeći "golf" svoje majke bez položenog ispita, ima dosta neplaćenih kazni za počinjene prekršaje.
- Ova akcija, čiji je osnovni cilj sankcioniranje onih koji sjedajući za upravljač i čineći teške prekršaje svakodnevno ugrožavaju svoj i život drugih učesnika u saobraćaju, bit će nastavljena i u narednom periodu. Takvima će vozila odmah biti oduzeta, a protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave - istaknuo je Selimović.
Svaka cast ali su trebali i njemu kaznu lupiti ili ga uhapsiti ovako sutra moze posuditi od drugog prijatelja i napravit nesrecu ili ne daj boze ubiti nekoga...
samo naprijed milicijooo
Haris Ekmeščić (30) je višestruki povratnik koji do sada ima čak 205 saobraćajnih prekršaja...
04.06.2009. 11:15
Sarajevska policija preksinoć je oduzela i treće vozilo višestrukom prekršiocu Zakona o sigurnosti saobraćaja. U Rustempašinoj ulici na Ilidži, oko 23.30 sati, zbog prevelike brzine zaustavljen je džip BMW X5 (640-T-544), kojim je upravljao Haris Ekmeščić (30) iz Sarajeva. Terenac je inače vlasništvo Ekmeščićevog prijatelja.
Provjerama je utvrđeno da je Ekmeščić višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekršaja. Ovaj mladić je do sada počinio čak 205 prekršaja, od čega je većina njih prebrza vožnja i prolazak kroz crveno svjetlo.
Iako BMW za čijim je upravljačem zatečen nije njegov, oduzet je i deponiran u krugu Jedinice za saobraćaj MUP-a Kantona Sarajevo.
Nusret Selimović, komandir saobraćajne policije, kaže da će vozilo biti kod njih do odluke nadležnog suda. Ukoliko sud odluči da se BMW trajno oduzme, bit će prodat i novac će ići u državni budžet.
- Ovaj 30-godišnjak nalazi se na spisku od 225 vozača koji imaju najviše prekršaja. Od 205 evidentiranih prekršaja, ima i nevezivanja pojasa i korištenja mobitela u vožnji, ali je puno puta zaustavljen i zbog prolaska kroz crveno svjetlo ili prebrze vožnje - kazao je Selimović.
I Haris Ekmeščić, kao i 20-godišnji Denis Kondo, kojem je prije nekoliko dana, zbog čak 203 prekršaja koje je počinio vozeći "golf" svoje majke bez položenog ispita, ima dosta neplaćenih kazni za počinjene prekršaje.
- Ova akcija, čiji je osnovni cilj sankcioniranje onih koji sjedajući za upravljač i čineći teške prekršaje svakodnevno ugrožavaju svoj i život drugih učesnika u saobraćaju, bit će nastavljena i u narednom periodu. Takvima će vozila odmah biti oduzeta, a protiv njih će biti podnesene prekršajne prijave - istaknuo je Selimović.
Svaka cast ali su trebali i njemu kaznu lupiti ili ga uhapsiti ovako sutra moze posuditi od drugog prijatelja i napravit nesrecu ili ne daj boze ubiti nekoga...
samo naprijed milicijooo
- KemooSA
#1432 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Mislim da je i kod nas doslo vrijeme za kaznu u vidu drustveno korisnog rada..
Ako vec policija ne smije udarati i ako nema mjesta u zatvorima za ove "blaze" kazne i pocinitelje istih onda neka svoj dug vrate kakvim korisnim radom za drustvo..
Npr. ovog tatinog sina sa bmw-om kojem izgleda bacanje novca na "gluposti" kao sto su saobracajne kazne ne znaci nista, prisilio bi ga da obuce onaj komunalni kombinezon i da cisti Ferhadiju subotom po noci kada je najveca spica...ili nek jednostavno ucestvuje u izgradnji ovog autoputa,mislim da bi sa svim likovima kao ovaj taj put bio zavrsen za 2-3 godine...
Ako vec policija ne smije udarati i ako nema mjesta u zatvorima za ove "blaze" kazne i pocinitelje istih onda neka svoj dug vrate kakvim korisnim radom za drustvo..
Npr. ovog tatinog sina sa bmw-om kojem izgleda bacanje novca na "gluposti" kao sto su saobracajne kazne ne znaci nista, prisilio bi ga da obuce onaj komunalni kombinezon i da cisti Ferhadiju subotom po noci kada je najveca spica...ili nek jednostavno ucestvuje u izgradnji ovog autoputa,mislim da bi sa svim likovima kao ovaj taj put bio zavrsen za 2-3 godine...
-
Lesli Eldridž
#1433 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Mogu i u kamenolom... 
- hotazmaj
- bpsang
#1435 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
@ hotazmaj
da se bolje vidi...

da se bolje vidi...

- River_isle
#1436 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
zna li neko sta se desilo na pofalicima, prije nekih sat/sat i pol?
- Skyfox
#1437 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
prosao sam tamo u 20-21h nista neobicno...River_isle wrote:zna li neko sta se desilo na pofalicima, prije nekih sat/sat i pol?
-
pudlica
#1438 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kolko sam vidio onako u prolazu motorista udario u auto i ne izgleda bas fino
- S@din
#1439 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
dijete na skuteru, da budemo preciznijipudlica wrote:kolko sam vidio onako u prolazu motorista udario u auto i ne izgleda bas fino
-
pudlica
#1440 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
a iskreno te djece na skuterima nije mi zao sto padaju,prosle sedmice na pofalicima lik sa skuterom od mupa nesta uljeto izmedju auta i na semaforu je proletio izmedju auta i udario u curu koja je dijela one novine weekend,a i pored ovoga sta sve rade po gradu...
-
lolo_lolo
#1441 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
nije ni meni zao stoke na motorima,ali ta curapudlica wrote:a iskreno te djece na skuterima nije mi zao sto padaju,prosle sedmice na pofalicima lik sa skuterom od mupa nesta uljeto izmedju auta i na semaforu je proletio izmedju auta i udario u curu koja je dijela one novine weekend,a i pored ovoga sta sve rade po gradu...
- S@din
#1442 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
kako god, cudan udes, skuter je udario u auto odozada, izmedu dva semafora ....
je li lik u autu nesto naglo kocio, ne znam, ali je i on imao dijete u autu, koje je kad smo prolazili vristalo i plakalo, vjerovatno od soka ...
je li lik u autu nesto naglo kocio, ne znam, ali je i on imao dijete u autu, koje je kad smo prolazili vristalo i plakalo, vjerovatno od soka ...
-
lolo_lolo
#1443 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
to je semafor kod bristola,gdje je ko onaj talijanski restoran,puno skutera i motora ,ne znam sta se tacno desilo,hitna je odvozila nekoga...
-
Cafe Camargue
#1444 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
danas oko 16h na obali ispred delikatesne skuter spuco odzada u golfa 2
sudeći prema izgledu skutera, dabogda da je motorista čitav
sudeći prema izgledu skutera, dabogda da je motorista čitav
-
Lesli Eldridž
#1445 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
Sam pao sam se ubio. Što ne čuva odstojanje. Meni žao vozača auta. Neće biti pred zakonom kriv jer se ovaj nabio, ali trauma je to. I još mu razbio i auto... 
- Karabaja
- Neelix
#1447 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
vilicu joj idiot iscasiopudlica wrote:a iskreno te djece na skuterima nije mi zao sto padaju,prosle sedmice na pofalicima lik sa skuterom od mupa nesta uljeto izmedju auta i na semaforu je proletio izmedju auta i udario u curu koja je dijela one novine weekend,a i pored ovoga sta sve rade po gradu...
u petak ujutro gledam neka dva djecaka, dabogda po 12 godina da imaju, na nekom skuteru probusenog auspuha prolaze onom ulicom gdje su boemi, sve odzvanja od prdeza, a oni crkose od smijeha
- bpsang
#1448 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
A zavezati mu kuglu za nogu od 50 kila da ne moze pobjeci sa radno - korisnog mjestaKemooSA wrote:Mislim da je i kod nas doslo vrijeme za kaznu u vidu drustveno korisnog rada..
- terra_incognita
#1449 Re: Izvrno ga je lola...grad opasnog zivljenja....
100_KA wrote:A zavezati mu kuglu za nogu od 50 kila da ne moze pobjeci sa radno - korisnog mjestaKemooSA wrote:Mislim da je i kod nas doslo vrijeme za kaznu u vidu drustveno korisnog rada..
A kao tarabe koristiti otrovna koplja
-
musac