Sarajevo Construction
- JThomas
#1426 Re: Sarajevo Construction
vrlo dubok i dalekovidan rezon.
- Hajvan
- JThomas
#1428 Re: Sarajevo Construction
da je tebi znati koliko nam je vrata u bijelom svijetu zatvoreno zbog bosmala. ti to po vlastitom priznanju ne znaš i ne zanima te, ali svejedno znaš da je projekat uspješan i koristan...jer lijepo izgleda.
-
neki
#1429 Re: Sarajevo Construction
Da se razumijemo, nisu nam most izgradili kao poklon, nego je izgrađen od sredstava uplacenih za rentu objekta. To bi inače trebalo biti pravilo da opstina od uplacenih sredstava za rentu sredjuje i izgrađuje komunalnu infrastrukturu, ali je taj most nažalost jedan od rijetkih primjera kad je u Novom Sarajevu to i urađeno
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#1430 Re: Sarajevo Construction

ima li informacija o ovom objektu
- O'zone
- Globalni moderator
#1431 Re: Sarajevo Construction
Ima kako nema http://www.benis.ba/mk ultra wrote:
ima li informacija o ovom objektu
Fin je nekad onaj voćnjak bio, ali što je bilo bilo je.
Vidim sad se pravi prilaz i odozdo prema zgradi pored trafostanice Skenderija
- Hajvan
#1432 Re: Sarajevo Construction
Vratite nam Vočnjak, Sarajku i Brus Lija 
- karanana
#1433 Re: Sarajevo Construction
mislim da je to opstina novi grad ali nije bitno.neki wrote:Da se razumijemo, nisu nam most izgradili kao poklon, nego je izgrađen od sredstava uplacenih za rentu objekta. To bi inače trebalo biti pravilo da opstina od uplacenih sredstava za rentu sredjuje i izgrađuje komunalnu infrastrukturu, ali je taj most nažalost jedan od rijetkih primjera kad je u Novom Sarajevu to i urađeno
svidja mi se lokacija gdje ovaj penis gradi zgradu, ali za 4 tisuce po kvadratu me mogu povuci za penis.
-
neki
#1434 Re: Sarajevo Construction
Upravu si...Novi Gradkaranana wrote:mislim da je to opstina novi grad ali nije bitno.neki wrote:Da se razumijemo, nisu nam most izgradili kao poklon, nego je izgrađen od sredstava uplacenih za rentu objekta. To bi inače trebalo biti pravilo da opstina od uplacenih sredstava za rentu sredjuje i izgrađuje komunalnu infrastrukturu, ali je taj most nažalost jedan od rijetkih primjera kad je u Novom Sarajevu to i urađeno
svidja mi se lokacija gdje ovaj penis gradi zgradu, ali za 4 tisuce po kvadratu me mogu povuci za penis.
- thekupus
#1435 Re: Sarajevo Construction
Volim ovako kad mi kazu da ni ja ni profesor nemamo pojma. Za sebe priznajem da je tako (ipak se bavim necim potpuno drugim) ali za doticnog profesora nikad necu. Covjek razmatran bio za akademiju nauka, profesor na 3 fakulteta.
Ali sve mi se objasni kad vidim ko mi je odgovorio na post. Ljudi koji dozivljavaju blaze orgazme na cudovisne (i odvratne) rendere razlicitih zgrada i totalno nelogicno ignorisanje razumnog prostornog uredjenja.
Vi ste potpuno banalizirali ono sto sam napisao, necu da raspravljam je li to zbog vaseg nepoznavanja materije ili jednostavnosti vaseg uma.
Ali sve mi se objasni kad vidim ko mi je odgovorio na post. Ljudi koji dozivljavaju blaze orgazme na cudovisne (i odvratne) rendere razlicitih zgrada i totalno nelogicno ignorisanje razumnog prostornog uredjenja.
Vi ste potpuno banalizirali ono sto sam napisao, necu da raspravljam je li to zbog vaseg nepoznavanja materije ili jednostavnosti vaseg uma.
- supercali
#1436 Re: Sarajevo Construction
A inace su nam profesori sve svjetski poznati strucnjaci
Pa ja sada ne vjerujem polovini profesora da znaju sta im je struka a kamoli da su strucni
Ova nova generacija tih "naucnika" i "strucnjaka" su sve samo ne to poznata kao i ostala poslijeratna elita
Pa ja sada ne vjerujem polovini profesora da znaju sta im je struka a kamoli da su strucni
Ova nova generacija tih "naucnika" i "strucnjaka" su sve samo ne to poznata kao i ostala poslijeratna elita
-
ins
#1437 Re: Sarajevo Construction
Jasno i glasnotec wrote:U zadnjih 150 godina je taj isti trg imao zemljanu podlogu, pa kaldrmu, pa ciglu, pa kamene kocke, nakon čega je došla sadašnja (80-ih godina). Sada molim te objasni mi koja je to autentična? Nabijena Zemlja? I to ne samo trg kod šebilja nego cijela čaršija. Počevši sa Osmanlijama koji su nekoliko puta mijenjali izgled, Austrougarska je djelomično rušila i postavlja različite podloge, kraljevina yu je postavila cigle, 50 godina je stara čaršija srušena do temelja (osim džamija) da bi ponovo izgrađena brzo nakon toga i dobila sadašnji izgled osim sto je bila kaldrma od kamenih kocki, da bi 80-ih bila postavljena sadašnja kaldrma.thekupus wrote:O poplocavanju Bascarsije- strahota
Slusao sam nedavno jednog profesora koji kaze da se radi postepena "stradunizacija" cijele Bascarsije, unistavanje bas onog po cemu je posebna.
Zatezu se ulice, uniformise se oblik radnji, krovovi se ispravljaju- sve bas obrnuto od historijskih karakteristika Bascarsije.
Stvar je u tom sto se to mnogim ljudima koji imaju nikakvo ili nedovoljno znanje o tome jako svidja to sto se radi. Vecina takvih ljudi vjerovatno bi bila zadovoljna da se izlije beton preko svega i da se unisti taj posebni duh carsije.
Taj profesor živi u nekoj alternativnoj realnosti, možda bi trebao saznati o čemu govori prije nego sto dijeli pamet drugima. Po prvi put se je odlučilo srediti čaršiju na uniformirani pristojan način koji da i tradiciju i funkcionalnost. Od svih urbicida i katastrofi koje se rade u Sarajevu ovo je jedan od rijetkih pametnih potez. Dali se može malo bolje da, ali da ali sigurno ne predlažeš da se vratimo na nabijenu zemlju ili staru kaldrmu (gdje na svaki korak možeš nešto slomiti) koje su jednako korištene u Osmanskom periodu.
-
tec
#1438 Re: Sarajevo Construction
Kako je prostorno uređenje u ovom gradu stvarno me ne iznenađuje da je on na istom nivou. Ako je još ispravno da je dao izjavu koju mu ti pripisuješ onda je u rangu slavnih genija iz Saobraćaja i Ekonomije koji godinama u daruju Sarajevo i BiH svojim neznanjem. Stvarno je žalosno na koji nivo su spali akademici u Sarajevu i BiH.thekupus wrote:Volim ovako kad mi kazu da ni ja ni profesor nemamo pojma. Za sebe priznajem da je tako (ipak se bavim necim potpuno drugim) ali za doticnog profesora nikad necu. Covjek razmatran bio za akademiju nauka, profesor na 3 fakulteta.
Za ostalo malo se pobrini to tvom vlastitom umu jer očigledno nikada nisi zavirio van vlastitog haustora.
- Hajvan
#1439 Re: Sarajevo Construction
ko drmo kavez?!thekupus wrote:Volim ovako kad mi kazu da ni ja ni profesor nemamo pojma. Za sebe priznajem da je tako (ipak se bavim necim potpuno drugim) ali za doticnog profesora nikad necu. Covjek razmatran bio za akademiju nauka, profesor na 3 fakulteta.
- O'zone
- Globalni moderator
#1440 Re: Sarajevo Construction
Napokon počeli (nadam se) praviti nešto i u Velikom parku. Jes vala stajalo ono nako zelenilo bezze.

Last edited by O'zone on 25/03/2015 14:38, edited 2 times in total.
- johntra
#1441 Re: Sarajevo Construction
Obnavljaju stepeništa...
- O'zone
- Globalni moderator
#1442 Re: Sarajevo Construction
E vala su ga poglupo ogradilijohntra wrote:Obnavljaju stepeništa...
- saibaba
#1443 Re: Sarajevo Construction
bas bi volio da cujem prijedlog tog profesora sta da se radi na bascarsiji da bi bio autenticno ... ne znam sta je prije bio ali ni one kamencine polijepljene po betonu sigurno nisu iz turskog vakta ... Meni je ovo sad daleko ljepse samo treba ici sa onim grubljim kamenom ...thekupus wrote:O poplocavanju Bascarsije- strahota
Slusao sam nedavno jednog profesora koji kaze da se radi postepena "stradunizacija" cijele Bascarsije, unistavanje bas onog po cemu je posebna.
Zatezu se ulice, uniformise se oblik radnji, krovovi se ispravljaju- sve bas obrnuto od historijskih karakteristika Bascarsije.
Stvar je u tom sto se to mnogim ljudima koji imaju nikakvo ili nedovoljno znanje o tome jako svidja to sto se radi. Vecina takvih ljudi vjerovatno bi bila zadovoljna da se izlije beton preko svega i da se unisti taj posebni duh carsije.
- saibaba
#1444 Re: Sarajevo Construction
tec wrote:U zadnjih 150 godina je taj isti trg imao zemljanu podlogu, pa kaldrmu, pa ciglu, pa kamene kocke, nakon čega je došla sadašnja (80-ih godina). Sada molim te objasni mi koja je to autentična? Nabijena Zemlja? I to ne samo trg kod šebilja nego cijela čaršija. Počevši sa Osmanlijama koji su nekoliko puta mijenjali izgled, Austrougarska je djelomično rušila i postavlja različite podloge, kraljevina yu je postavila cigle, 50 godina je stara čaršija srušena do temelja (osim džamija) da bi ponovo izgrađena brzo nakon toga i dobila sadašnji izgled osim sto je bila kaldrma od kamenih kocki, da bi 80-ih bila postavljena sadašnja kaldrma.thekupus wrote:O poplocavanju Bascarsije- strahota
Taj profesor živi u nekoj alternativnoj realnosti, možda bi trebao saznati o čemu govori prije nego sto dijeli pamet drugima. Po prvi put se je odlučilo srediti čaršiju na uniformirani pristojan način koji da i tradiciju i funkcionalnost. Od svih urbicida i katastrofi koje se rade u Sarajevu ovo je jedan od rijetkih pametnih potez. Dali se može malo bolje da, ali da ali sigurno ne predlažeš da se vratimo na nabijenu zemlju ili staru kaldrmu (gdje na svaki korak možeš nešto slomiti) koje su jednako korištene u Osmanskom periodu.
- Logovan
#1445 Re: Sarajevo Construction
johntra wrote:Obnavljaju stepeništa...
Sinoć kada sam prošao pored parka, odmah sam pomislio da ne prave možda neki kafić ili kladionicu.
-
Gandra_1
#1446 Re: Sarajevo Construction
Obnavljaju dva reda stepeništa, zato su onako široko ogradili... Također rade i stepenište pored Sloge i FMUP-a...Logovan wrote:johntra wrote:Obnavljaju stepeništa...![]()
Sinoć kada sam prošao pored parka, odmah sam pomislio da ne prave možda neki kafić ili kladionicu.![]()
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1447 Re: Sarajevo Construction
zapravo saniraju klizište
-
Ali_G
#1448 Re: Sarajevo Construction
Kod nas izgleda neki trend da zaboravljamo da je ista postojalo prije 70tih-80tih. Jos kad tako nesto dolazi iz usta eminentnih profesora. Da se najezis.
- Hajvan
#1449 Re: Sarajevo Construction
ma to ti je žal za mladošću, žal za prohujalim vremenima kad su bili u naponu snage… prolazi njihovo, dolaze nove genracije koje treba da ih svrgnu- a oni se batrgaju i prave važni s tim nekim jalovim ishitrenim zaključcima.Ali_G wrote:Kod nas izgleda neki trend da zaboravljamo da je ista postojalo prije 70tih-80tih. Jos kad tako nesto dolazi iz usta eminentnih profesora. Da se najezis.
Hajd, mogu razumjeti kad to govore kolokvijalno pred studentima i u nekim drugim neobaveznim situacijama.
No, ne vjerujem da bi tako sebe lako diskreditovali pa takve budalaštine napisali u ozbiljnom stručnom radu ili nekom autoriziranom intervjuu koji su potpisani njihovim imenima i akademskim titulama.
Jebeno lijećenje frustracija preko leđa sirotih studenata…
- Logovan
#1450 Re: Sarajevo Construction
http://www.sa-c.net/index.php/news-arch ... 80%9C.html
http://www.klix.ba/biznis/investicije/p ... 50330093#1
Još malo pa Metalca više neće biti.
Po meni je bolje da se ništa ne gradi, nego samo terene urediti, staviti ogradu, rasvjetu, itd.
http://www.klix.ba/biznis/investicije/p ... 50330093#1
Još malo pa Metalca više neće biti.