Kod Pirovica. Mislim da ne naplaćuje za djecu.Mentha_Piperita wrote:Ima li neko preporuku za dobrog i stručnog dječijeg stomatologa u Sarajevu, dječaku je 7 godina? Hvala unaprijed.
Stomatolog - gdje, šta, kako...
Moderator: anex
-
Kontas?!
#1426 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
- Bianconeri1988
#1427 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ja vam preporučujem ordinaciju Razman, ja sam tokom ljeta obavio totalni ''remont'', operisao sam peticu zbog cisti, stavio i navlake i hvala Bogu ništa me nije boljelo.
- bavi
#1428 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
na gornjoj petici je izvadjen zivac prije 10-tak godina. sada se pojavila gangrena na tom zubu, ali me jos uvjek ne boli.
zubar mi je rekao da se ne rade operacije na zubima koji su sa vise korjenova jer nema pristupa, a evo sad procitah da je ovom momku radjena operacija ciste na petici??
sta je istina?
zubar mi je rekao da se ne rade operacije na zubima koji su sa vise korjenova jer nema pristupa, a evo sad procitah da je ovom momku radjena operacija ciste na petici??
sta je istina?
-
triple mama
#1429 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Nisrin wrote:Teske optuzbe, bas mi je zao sto si imala losa iskustva, prema meni je bio skroooz OK, opet kazem- poznaje muza...meni je fino uradio jedan zub, jer nije bila dobro posravljena plomba i bio je neispunjen prostor izmedju...ocistio kamenac i sve dobro pregledao i nema nista vise za popravke, znaci nije mi uzeo vise love mAKAR i zdravo popravljao...inace, sa skoro 30 god imam samo 2 plombetriple mama wrote:
ma katastrofa.....u početku je bio recimo suzdržan, ali zadnjih par puta sam mislila da će me zaskočiti na onoj zubarskoj stolici - (a i jedna moja kolegica mi je to isto nedavno potvrdila)....jednom se desilo da nisam imala u KM-ovima da platim i platila sam u Eurima (i dobro se sjećam da sam 'malo pretplatila', ali haj kontam imam još za popraviti zuba pa će mi slj. put, a to je bilo možda za par dana, manje naplatiti, a on se slj. put pravi blesav...)....da barem dobro izgleda pa hajde...uvijek sam se čudila pojedinim frajerima koje znam, a koji izgledaju ne prosječno, nego loše, odakle im takav gard/stav/samopouzdanje - u najmanju ruku kao da izgledaju kao Brad Pit, a ono...
Jeste sekundu skuplji, ali to mi nije problem ako znam da ce kvalitetno uraditi!
Sad sto kazes da te htio zaskociti? da to nije samo tvoj subjektivni osjecaj?
bolje da ne pričam....
- Bluemore
#1430 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
pa ne moze se taj subjektivni osjecaj pojaviti niodkuda, tako daNisrin wrote:Teske optuzbe, bas mi je zao sto si imala losa iskustva, prema meni je bio skroooz OK, opet kazem- poznaje muza...meni je fino uradio jedan zub, jer nije bila dobro posravljena plomba i bio je neispunjen prostor izmedju...ocistio kamenac i sve dobro pregledao i nema nista vise za popravke, znaci nije mi uzeo vise love mAKAR i zdravo popravljao...inace, sa skoro 30 god imam samo 2 plombetriple mama wrote:
ma katastrofa.....u početku je bio recimo suzdržan, ali zadnjih par puta sam mislila da će me zaskočiti na onoj zubarskoj stolici - (a i jedna moja kolegica mi je to isto nedavno potvrdila)....jednom se desilo da nisam imala u KM-ovima da platim i platila sam u Eurima (i dobro se sjećam da sam 'malo pretplatila', ali haj kontam imam još za popraviti zuba pa će mi slj. put, a to je bilo možda za par dana, manje naplatiti, a on se slj. put pravi blesav...)....da barem dobro izgleda pa hajde...uvijek sam se čudila pojedinim frajerima koje znam, a koji izgledaju ne prosječno, nego loše, odakle im takav gard/stav/samopouzdanje - u najmanju ruku kao da izgledaju kao Brad Pit, a ono...
Jeste sekundu skuplji, ali to mi nije problem ako znam da ce kvalitetno uraditi!
Sad sto kazes da te htio zaskociti? da to nije samo tvoj subjektivni osjecaj?
-
La_Forge
-
Mentha_Piperita
#1432 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Hvala puno, odličan link.La_Forge wrote:Ja prvo prosurfam... izmahalam... za inspiraciju![]()
http://zdraviji.ba/pretraga?djelatnost=54
-
Sociolog
#1433 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
pozz svima, izvinjavam se na evntualnom off topic-u
Ispao sam totalno iz fazona, zadnji put 2008, u ordinaciju Razman, a trebao bih raditi 3 navlake... koje su sad cijene za navlake, od kojih modela, i gdje uraditi..jel dovoljno 250km, po jednoj navlaci, ili su sad pretpostavljam cijene skocile??? Ispao sam totalno iz fazona...da cujem i druge ordinacije, i slicno..hvala, i pozdravljam sve ostale forumashe s slicnom problemima
Ispao sam totalno iz fazona, zadnji put 2008, u ordinaciju Razman, a trebao bih raditi 3 navlake... koje su sad cijene za navlake, od kojih modela, i gdje uraditi..jel dovoljno 250km, po jednoj navlaci, ili su sad pretpostavljam cijene skocile??? Ispao sam totalno iz fazona...da cujem i druge ordinacije, i slicno..hvala, i pozdravljam sve ostale forumashe s slicnom problemima
-
Sociolog
#1434 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
reis1 wrote:Husic Kevric Edina
Ilidza, Bosanskih gazija 29
033/621-307
1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 40KM sve/"ne treba lijecit"
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): DA
3. navlake (min/max): 180/220/400KM
4. nervoza (pristup klijentu): ovdje nema pristupa
5. starost (godiste ili procjena godina): oko 50
A. B. C.: Ova luda, smije se prenaglaseno, nesta hoda tamo-vamo po ordinaciji bezze, zapustena neuredna ordinacija (nije cisto) na 4tom spratu zgrade stan. Cijena, znanje, cistoca, ludaca = vozdrica.
Putes Alma
Ilidza, Stupska bb - Tibra Pacifik (nove zgrade)
061/514-218
1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 35KM sve/"ne treba lijecit"
2. anestezija (ukljuceno u cijenu plombiranja): NE +10KM
3. navlake (min/max): 200KM/-
4. nervoza (pristup klijentu): ok na pocetku-kasnije "nema para-spucala me nervoza" tip
5. starost (godiste ili procjena godina): oko 50
A. B. C.: Nove zgrade, nova ordinacija, I sprat u zgradi stan. No ostalo mrka kapa. Moj opci dojam = lopovica.
Husic Amela
Ilidza, Stupska bb - Tibra Pacifik (nove zgrade)
061/249-364
1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 20KM male, 20+30KM velike sve/lijecenje 60KM jednokorjensko, 80KM dvokorjensko + plomba
4. nervoza (pristup klijentu): super-odlican
5. starost (godiste ili procjena godina): '76., znaci 38
A. B. C.: Nove zgrade, nova ordinacija, u prizemlju kod kafica Zara. Uredno, cisto. Ljubaznost, nasup prema klijentu cijenama ok, ono govori ti "na ovom zubu treba raditi to, i ta je cijena", znaci profesionalnost, i pogodjeno abc. Ove su ok, jedina "odbojna" sto vidim da su pocele raditi prosle godine - znaci malo treba rizika, ali jedan od ciljeva mi je ove mladje doktorke, da mozes slijedeceih 10-20 godina kod jedne popravljati zube, a ne svako malo, trazi novu. Moj opci dojam, vrlo-dobro.
Lokvancic Valida
Dobrinja, Brace Mulic 75 )preko puta fedexa)
061/338-445
1. plombiranje (jedno, dvo, tro-povrsinska/sa "lijecenjem"): 30KM/"lijecenje = treba slikati"
4. nervoza (pristup klijentu): vrlo-dobarlican
5. starost (godiste ili procjena godina): '76., znaci 38 (ovo je interesantno, sve ove mlade dr. '76, hm)
A. B. C.: Ovo sam konto da mi je neka rodica daleka, ali ona kaze da je udato Lokvancic (znaci nista od stele jarane, peh cojk = ja). Ordinacija cakum-pakum, ima i neke raje-ceka, bogami i nekakva se evidencija vodi. Dr. = malo neki "tikovi", nije se naspavala, pa je malo previse glasna muzikica u ordinaciji, i osjeti se neka hiperaktivnost. Ne znam, ne znam, ne smijem svasta pricat ni poz ni neg ovdje...![]()
---------------------------------------------------
Eto, to bi bilo to sto se mene tice - mislim da sam si sakupio dobar fond ovih iz kojih treba izabrati ciljnog zubara, a i ovih koji me se nisu dojmili. Znaci, ako nekom ko nema nekakvih stela, pa mora nestA traziti ovako ko ja, mozda bude od neke pomoci ova pisanija... A mozda i kasnije zatreba meni, pa da mogu potraziti.
reis, sta mislis o Sonji Ceric u Hrasnom..ordinaciji Razman na Grbavici u Kemala Kapetanovica, i Ibri Basariću Stari grad...gdje bi ti radio 4 navlake, i popravio 5-6 zuba??? Moram na totalni remont..hvala puno
- VenomousV
#1435 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Sociolog wrote:
reis, sta mislis o Sonji Ceric u Hrasnom..ordinaciji Razman na Grbavici u Kemala Kapetanovica, i Ibri Basariću Stari grad...gdje bi ti radio 4 navlake, i popravio 5-6 zuba??? Moram na totalni remont..hvala puno
Ja kod Sonje idem vec 18 godina (nisam tol'ko stara nego od malih nogu
- Bianconeri1988
#1436 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Moja preporuka je Razman. 
-
ja_25
#1437 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Da li je neko isao kod dr. Faginovica? Kakva su vasa uskustva?
-
Kataklinger
#1438 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Ordinacija mu je odron, bez obzira što slovi za kvalitetnog stomatologa. +što je čoik pomalo ters, jednom davno sam bio kod njega na pregledu i usput se konsultovao za fiksne proteze, odmah je pokušao nametnuti neku svoju kolegicu kao najbolju za ortodonciju i uvaljivao mi kontakt broj. Ja je nisam kontaktirao i prilikom razgovora s njim na mob, spomenem mu da sam se odlučio za drugog ortodonta i lik mi sklopi slušalicu. Od tad prekrižen za sva vremena, ne znam zašto uopšte i odoh u onaj njegov ćumez od ordinacije...
-
Almama
#1439 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Kada sam Bila mlada i bez problema sa zubima, išla sam kod najbližeg stomatologa. A onda su zbog te nepromišljenosti nastao i moj prvi problem!!!
Tada sam otkrila dr Lejlu Cerić- Džaferović, koja je nakon dvije posjete riješila moj dugogodišnji problem sa zubima i desni.
Sada smo svi u porodici pacijenti dr. Lejle. Moja djeca je sa radošću posjećuju, kao i svi mi, jer tamo nemamo onaj dobro poznati osjećaj"kod zubara". Nalazi se u ulici Patriotske lige 43.
Svima bih je najiskrenije preporučila.
Tada sam otkrila dr Lejlu Cerić- Džaferović, koja je nakon dvije posjete riješila moj dugogodišnji problem sa zubima i desni.
Sada smo svi u porodici pacijenti dr. Lejle. Moja djeca je sa radošću posjećuju, kao i svi mi, jer tamo nemamo onaj dobro poznati osjećaj"kod zubara". Nalazi se u ulici Patriotske lige 43.
- CherryLips
#1440 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pa jbt onda je žena čarobnjak,ne zubar...Dugogodišnji problemi a rjeseni u samo dva odlaska....ofirna reklama...Almama wrote:Kada sam Bila mlada i bez problema sa zubima, išla sam kod najbližeg stomatologa. A onda su zbog te nepromišljenosti nastao i moj prvi problem!!!
- Bianconeri1988
#1441 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Pa može li ofirnije od ovoga... 
-
BIONA
#1442 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Nevjerovatno kako su ovi svi doktori ofirni kad pricaju o sebi
i svima to obavezno bude prvi post 
-
Almama
#1443 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Dragi moji,
nisam stomatolog, računovođa sam.
Zovem se Alma i na ovom sam forumu tražila neke korisne informacije za sebe, pa sam se registrirala.
Budući da sam našla mnoge korisne informacije i savjete, odlučila sam da i ja objavim svoje pozitivno iskustvo.
Oni koji imaju neki problem ili nedoumicu i tragaju za rješenjem, sigurno me razumiju.
Zato, još jednom, dr Lejlu najiskrenije preporučijem svima koji traže dobrog stomatologa u Sarajevu.
nisam stomatolog, računovođa sam.
Zovem se Alma i na ovom sam forumu tražila neke korisne informacije za sebe, pa sam se registrirala.
Budući da sam našla mnoge korisne informacije i savjete, odlučila sam da i ja objavim svoje pozitivno iskustvo.
Oni koji imaju neki problem ili nedoumicu i tragaju za rješenjem, sigurno me razumiju.
Zato, još jednom, dr Lejlu najiskrenije preporučijem svima koji traže dobrog stomatologa u Sarajevu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#1444 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
gospođo
tako ne funkcionira forum... morate imati nekoliko godina staža i točnih informacija
da vas uvažavaju i na ovoj temi
inače je sumnjivo
ja sam skontao da su zubari postali i filozofi...estetičari i svašta nešto...uglavnom sve manje su ono što su trebali i biti
dođem kažem popravi donju desnu 4
i kraj priče
i predavanja... ali jok danas... prebukirani ne možeš doći na red ali jok ono opet te mori pričom o čišćenju kamenca popravci i zamjeni plombi ma nema
sve bi to super bilo da živimo u ženevi ili new yorku
tako ne funkcionira forum... morate imati nekoliko godina staža i točnih informacija
inače je sumnjivo
ja sam skontao da su zubari postali i filozofi...estetičari i svašta nešto...uglavnom sve manje su ono što su trebali i biti
i kraj priče
i predavanja... ali jok danas... prebukirani ne možeš doći na red ali jok ono opet te mori pričom o čišćenju kamenca popravci i zamjeni plombi ma nema
- irac300
#1445 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Al' ni to nije sve, ukoliko nazovete odmah, dr. Lejla će vam besplatno uraditi čišćenje zuba.Almama wrote:Kada sam Bila mlada i bez problema sa zubima, išla sam kod najbližeg stomatologa. A onda su zbog te nepromišljenosti nastao i moj prvi problem!!!
-
SHRED
#1446 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Znate li nekog stomatologa koji moze pomoci oko problema sa upalom zubnog mesa ili parodontozom?
-
Almama
#1447 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Hvala Vam na komentaru.Black swan wrote:gospođo
inače je sumnjivo
i kraj priče
Sve mi je jasno.Svašta danas ima na ovom dunjaluku, i zato se moramo snalaziti kako znamo i umijemo.
Upravo zato čitamo forume na razne teme, pišemo,.." pa ko voli nek izvoli".
Ja sam imala svakakvih iskustava sa ljekarima općenito, i sada znam ukoliko imam neki zdravstveni problem, prvo se moram sama educirati o tome, bar općenito, da bi znala gdje, kako...
Vezano za stomatologa, ja sam imala ozbiljnih problema sa upalama desni, a od dr Lejle sam saznala da je to zbog nepravilnog razmaka između dvije plombe između 6. i 7. na obje strane. Naizgled tako bezazlena stvar, dovodila je do strašnih problema, do te mjere da sam jela samo kašice.
Drugi stomatolozi su mi govorili ispiri sa hidrogenom, maži gengegelom, itd. Ona mi je skinula postojeće plombe, napravila druge sa valjanim razmakom ( jer su uglovi zuba bili nadograđeni) i problem je fala Bogu nestao.
-
Almama
#1448 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
Vjerovatno imate isti problem kao što sam ja imala, zbog jakog pritiska vilice ( jak zagriz) i stisnutih zuba.SHRED wrote:Znate li nekog stomatologa koji moze pomoci oko problema sa upalom zubnog mesa ili parodontozom?
Ja Vam preporučujem da se javite dr Lejli.
Sretno!
- Truba
#1449 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
to imam i jaSHRED wrote:Znate li nekog stomatologa koji moze pomoci oko problema sa upalom zubnog mesa ili parodontozom?
još nešto što se zove superplastično
koristim parodontax pastu koja je izuzetno skupa
i nekako to kontroliram te krvave desni i tako to
predlagali su mi operaciju ali ja to ništa ne fermam... 33 godine živim s nečim i onda mi jedan zubar to predloži
- Truba
#1450 Re: Koji stomatolog u Sarajevu?
izgleda da ću morati oralnom kirurgu za ovu osmicu kako bi se izvadila
znate li okvirno cijene
meni je rečeno oko 200
ne bih je vadio dokle god stoji ali počela se malo kvariti
zao mi sto se sad bas pocela kvariti kad osjećam da bi se mogla pomjeriti u prihvatljiviji položaj
znate li okvirno cijene
meni je rečeno oko 200
ne bih je vadio dokle god stoji ali počela se malo kvariti
zao mi sto se sad bas pocela kvariti kad osjećam da bi se mogla pomjeriti u prihvatljiviji položaj