Cigarete, odvikavanje

Sve o zdravlju...

Moderator: anex

Post Reply
bambina78

#1426 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bambina78 »

Cinjenica:

Nijedan pusac nikad nije odlucio da ce biti pusac. On je jednostavno uvucen u ovu smrtonosnu ovisnicku zamku!
limunada25

#1427 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by limunada25 »

Meni danas 15 dana da ne pusim...mislim moze se nije TOLIKOOOO strasno ;-) Meni je najgore sto sam prije 7 dana dobila novi posao..i naravno 99% svi puse..najgore mi je sto sam tu novi kolacic i kad je pauza svi idu da zapale a ja moram bjezati od ljudi, jer beze mi je da stojim sa njima u oblacima dima a da ne zapalim- bolje mi je da bjezim. Definitivno najgori period je poslije jela, al to smo vec svi zakljucili :lol:
Drzite mi fige da i dalje izdrzim :razz:
quasar

#1428 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

limunada25 wrote:Meni danas 15 dana da ne pusim...mislim moze se nije TOLIKOOOO strasno ;-) Meni je najgore sto sam prije 7 dana dobila novi posao..i naravno 99% svi puse..najgore mi je sto sam tu novi kolacic i kad je pauza svi idu da zapale a ja moram bjezati od ljudi, jer beze mi je da stojim sa njima u oblacima dima a da ne zapalim- bolje mi je da bjezim. Definitivno najgori period je poslije jela, al to smo vec svi zakljucili :lol:
Kad je moglo 15 dana, nemoj sad pasti. Budi ponosna na uspjeh.
andjelina.djoli

#1429 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by andjelina.djoli »

Udebljala se 15 kila kad sam prestala.ali vrijedilo je
limunada25

#1430 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by limunada25 »

quasar wrote:
limunada25 wrote:Meni danas 15 dana da ne pusim...mislim moze se nije TOLIKOOOO strasno ;-) Meni je najgore sto sam prije 7 dana dobila novi posao..i naravno 99% svi puse..najgore mi je sto sam tu novi kolacic i kad je pauza svi idu da zapale a ja moram bjezati od ljudi, jer beze mi je da stojim sa njima u oblacima dima a da ne zapalim- bolje mi je da bjezim. Definitivno najgori period je poslije jela, al to smo vec svi zakljucili :lol:
Kad je moglo 15 dana, nemoj sad pasti. Budi ponosna na uspjeh.
Evo danas 16-ti dan, danas nisam ni osjetila krizu :mrgreen: ,al zato juce izasla sa ovom jednom malom (19godina) na pauzu i cura pusi ronihil MENTOL :dance: , a ja se ko nesto iznervirala reko hajd ovaj mentol nije jako samo da uzmem dim-dva i drzim upaljac u ruci i taman ono da pripalim i govorim joj inace sam prestala pusiti-al hajd ovaj mentol nema veze...kad cura mi samo povuce cigaru iz usta i kaze: sto ne kazes da ne pusis :lol: :lol: i to je to ...ostala ja bez cigare srecom :-D
quasar

#1431 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

E to ti je pravi prijatelj.
anestezija123

#1432 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by anestezija123 »

Evo mene opet.
Da se pohvalim, "cista sam" jos uvijek. :D (manje od mjesec, ne znam tacno) Nije toliko tesko, moze se stvarno, ali ima trenutaka kad bas naumpadne. Nisam nijednom dosla u iskusenje da zapalim, ali je bilo trenutaka kad mi je bilo zao sto ne pusim. Eto, priznajem. :D
I da, skontala sam da vise nemam problem s onom cigarom poslije jela, a ta mi je najvise falila. Valjda se covjek navikne. Sad imam problem sa onom u vecernjim islascima, mozda zato sto sam tek 2-3 puta navece izasla od kako sam prestala pusiti, pa nisam jos navikla. Bas mi fali tad. :-)
Jos da dodam, sanjam pocesto da sam zapalila i bude mi bas vokri u snu sto jesam. :D Sinoc sam sanjala da sam uzela dva-tri dima od druga i tako sam se skenjala u snuuuu... Uf..
Bude bolje valjda. :D
kaostvorena

#1433 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by kaostvorena »

Niko nista ne pise.Svi su prestali da puse?????
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#1434 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by I am Happy »

Ma svi prestali :D
Ja se osjecam kao da nikad nisam pusio :D a prestao od 4. januara :)
quasar

#1435 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Pa sta da pisemo mi koji smo prestali? Tu smo da ohrabrimo one koji tek pokusavaju. Kad se ko javi, mi smo tu za podrsku.
Revolucionar ★

#1436 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Revolucionar ★ »

udarite po nargili povremeno 8-)
quasar

#1437 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

Revolucionar ★ wrote:udarite po nargili povremeno 8-)
Poenta je rjesiti se toksikomanije, a ne varati sebe.
Revolucionar ★

#1438 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Revolucionar ★ »

quasar wrote:
Revolucionar ★ wrote:udarite po nargili povremeno 8-)
Poenta je rjesiti se toksikomanije, a ne varati sebe.
Istina, al moj haver se ostavio cigara pomocu nargile i zvakacih guma .. dakle jednom sedmicno na nargilu i svaki dan zvake umjesto cigareta i kaze da nema potrebu vise da pusi .. nargila je vocna, dakle manje stetna nego cigarete ,,
zambaklija

#1439 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

neznam ljudi ja sam sve te karafeke isprobao sem champixa i niš mi nije djelovalo niti pomoglo :( međutim ev jeno 3 hefte nako samo od sebe,presaugana noć,jača prehlada i samo nastavio,niti mi traži niti šta.Ali ubi me iskašljavanje,malte ne do povraćanja :shock: jel ko ovaj simptom imao i kako ga je preživjeo :roll:
bambina78

#1440 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by bambina78 »

Pogresno. On se znaci necega odrice (cigara) i to odricanje zamjenjuje nargilama i zvakama.

Prestankom pusenja covjek se nicega ne odrice i to mora da slozi sebi u glavi inace je veliki rizik da se vrati pusenju. Pusaci su ti koji se odricu para i zdravog zivota, izmedju ostalog :P
muha_sa

#1441 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by muha_sa »

zambaklija wrote:neznam ljudi ja sam sve te karafeke isprobao sem champixa i niš mi nije djelovalo niti pomoglo :( međutim ev jeno 3 hefte nako samo od sebe,presaugana noć,jača prehlada i samo nastavio,niti mi traži niti šta.Ali ubi me iskašljavanje,malte ne do povraćanja :shock: jel ko ovaj simptom imao i kako ga je preživjeo :roll:
samo izdrži :) prestat ce i iskašljavanje--nemoj da bi zapalio kad prestane :lol: ne do ti dragi bog :D fataj se košpi i grickaj al cigara jok.

-bacio u januaru 91. :-D i nikad je ni medj prste uzeo nisam :)
quasar

#1442 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

@revolucionar
Ma to ti je zavaravanje. Vratice se on cigarama brzo. Jedino je ispravno baciti sve. Zvake su samo uzimanje para. Izdrzis apstinencijsku nekoliko dana i cao. Ako bas ne mozes bez nikotina i bez tih ceifova, onda se uzme elektricna cigara, kvalitetnija, pa uzivaj. Makar je 100 puta manje stetna od duhana. Udises samo rasprseni nikotinski aerosol, bez ostalih produkata gorenja duhana: dioksina, ugljenmonoksida, teskih metala, katrana...
Elektricna cigara te u startu dodje skupo, ali na godinu se ostvari usteda. Poznajem nekoliko ljudi koji sad samo to puse ili miksaju i kazu da su zadovoljni. Jedini je bed ako je zaboravis napuniti, pa su neki kupili po dupli set da im je jedna uvijek puna.
Medjutim, najbolje je prestati pusti, a ko bas ne moze iako je pokusao, onda mu je zdravije da uzme ovo na struju.
Last edited by quasar on 31/01/2012 13:57, edited 2 times in total.
Revolucionar ★

#1443 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Revolucionar ★ »

bambina78 wrote:Pogresno. On se znaci necega odrice (cigara) i to odricanje zamjenjuje nargilama i zvakama.

Prestankom pusenja covjek se nicega ne odrice i to mora da slozi sebi u glavi inace je veliki rizik da se vrati pusenju. Pusaci su ti koji se odricu para i zdravog zivota, izmedju ostalog :P
barem je redukovao nivo stetnosti koji uzrokuje svakodnevno konzumiranje cigara ..
dablO7

#1444 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by dablO7 »

Samo da se tuspasim... :) Prestala pušiti prošle godine 01.09. Kod mene inače ovaj sistem pali tj; zadam sebi deadline i to je kao nešto što moram uraditi i nema druge :-) ...Naravno, kao i sve ostale na ovoj temi, me pucala kriza svako malo...naročito prva dva mjeseca...a poslije sve manje i manje...I evo sutra će biti 5 punih mjeseci kako ne pušim. Yaaay! :)
Ono što mi je extra pomoglo u početku je bila teretana...provodila sam svaki slobodan trenutak tamo i pila dosta vode...Kao eto, da što prije izbacim toksine iz organizma. A nabavila sam i e-cigaretu, pa kad me baš ono kriza spuca, povučem koji dim...čisto da zavaram psihu! :-D

Uglavnom, za sada ovaj sistem funkcioniše i osjećam se puno bolje. O kondiciji da ne pričam...
zambaklija

#1445 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

dablO7 wrote:Samo da se tuspasim... :) Prestala pušiti prošle godine 01.09. Kod mene inače ovaj sistem pali tj; zadam sebi deadline i to je kao nešto što moram uraditi i nema druge :-) ...Naravno, kao i sve ostale na ovoj temi, me pucala kriza svako malo...naročito prva dva mjeseca...a poslije sve manje i manje...I evo sutra će biti 5 punih mjeseci kako ne pušim. Yaaay! :)
Ono što mi je extra pomoglo u početku je bila teretana...provodila sam svaki slobodan trenutak tamo i pila dosta vode...Kao eto, da što prije izbacim toksine iz organizma. A nabavila sam i e-cigaretu, pa kad me baš ono kriza spuca, povučem koji dim...čisto da zavaram psihu! :-D

Uglavnom, za sada ovaj sistem funkcioniše i osjećam se puno bolje. O kondiciji da ne pričam...
joojj nemoj tu Ecigaru ,evo ođer hoće da je zabrane skroz,kažu da je štetnija od cigare clasico :roll:
zambaklija

#1446 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

muha_sa wrote:
zambaklija wrote:neznam ljudi ja sam sve te karafeke isprobao sem champixa i niš mi nije djelovalo niti pomoglo :( međutim ev jeno 3 hefte nako samo od sebe,presaugana noć,jača prehlada i samo nastavio,niti mi traži niti šta.Ali ubi me iskašljavanje,malte ne do povraćanja :shock: jel ko ovaj simptom imao i kako ga je preživjeo :roll:
samo izdrži :) prestat ce i iskašljavanje--nemoj da bi zapalio kad prestane :lol: ne do ti dragi bog :D fataj se košpi i grickaj al cigara jok.

-bacio u januaru 91. :-D i nikad je ni medj prste uzeo nisam :)

Prozor neće pasti dok sam živ :D :D :D
quasar

#1447 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by quasar »

zambaklija wrote:
dablO7 wrote:Samo da se tuspasim... :) Prestala pušiti prošle godine 01.09. Kod mene inače ovaj sistem pali tj; zadam sebi deadline i to je kao nešto što moram uraditi i nema druge :-) ...Naravno, kao i sve ostale na ovoj temi, me pucala kriza svako malo...naročito prva dva mjeseca...a poslije sve manje i manje...I evo sutra će biti 5 punih mjeseci kako ne pušim. Yaaay! :)

joojj nemoj tu Ecigaru ,evo ođer hoće da je zabrane skroz,kažu da je štetnija od cigare clasico :roll:
Gdje si to citao? Daj nam neki link. Nemoj da zenu otrujem u neznanju, pa ce reci da sam namjerno. :mrgreen:
Nera_22

#1448 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by Nera_22 »

Ja sam kašlajala puno, nakon prestanka, pogotovo ujutro. Meni je pomagalo uvijek imati bombonu uz sebe, pa kad krenem kašljucati,, dok se nisam skroz zafurala, uzmem bombonu. Nek to budu one tvrde da ti malo duze vlaze grlo. Imas u DM-u Em- eukal sa vise okusa i bez secera, da se ne debeliš puno :D
zambaklija

#1449 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

quasar wrote:
zambaklija wrote:

Gdje si to citao? Daj nam neki link. Nemoj da zenu otrujem u neznanju, pa ce reci da sam namjerno. :mrgreen:
kralju čitao u "der spiegel" evo maksuzile googlo i nemogu da nađem a ako znaš njemački evo ti jedan drugi link,vjerovatno od ranije :roll: http://www.aerztezeitung.de/medizin/kra ... klich.html
zambaklija

#1450 Re: Cigarete, odvikavanje

Post by zambaklija »

Nera_22 wrote:

Ja sam kašlajala puno, nakon prestanka, pogotovo ujutro. Meni je pomagalo uvijek imati bombonu uz sebe, pa kad krenem kašljucati,, dok se nisam skroz zafurala, uzmem bombonu. Nek to budu one tvrde da ti malo duze vlaze grlo. Imas u DM-u Em- eukal sa vise okusa i bez secera, da se ne debeliš puno :D
:thumbup: ma mene ubi,nepomaže niš...stalno neš ima za izbaciti a odakle toliko maajko moja,pa zar je sve u meni ostalo???jal ovo iz pluća i bronhija izlazi ili ša :shock: :shock: :shock:
Post Reply