Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Bimmer_

#1426 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

sarajevomd wrote:
Bimmer_ wrote:
sarajevomd wrote:Samo da spomenem vozača Sarajevo taksija koji mi je od Ilidže do aerodroma tražio 7KM prije nego li sam i sjeo u taxi. Ista rekacija sa zutin tajsijem 4,50KM.

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2
Koji je kad ga spominjes vec?
Plavi mercedes, "okonja" odmah iza tramvajske tamo na standu.
Ima jedna svjetlija plava C klasa stariji ciko, cisto sumnjam da je on tako nesto izjavio, a ima jedan E klasa tamnija plava onako zadrt covjek, mislim da je izgubio licencu nedavno i izbacen iz udruzenja, vjerovatno je on...
Bimmer_

#1427 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

ozdrlje_donje wrote:Eh da se i ja nadodam na temu i prepricam moje iskustvo (bilo ih je i vise ali ovo mi je bilo top) sa sarajevskim taksistima. Bilo je to prije nekih 4-5 godina dok sam studirao u Sa, ne sjecam se tacno, nastupao je David Morales u Skenderiji. Ujutru rano posije partija, prije 6h, odem na autobusku stanicu da sacekam djevojku i pri tom cetvero "backpackera", dva momka i dvije djevojke, izlaze iz busa i prilaze mi pitajuci me na engleskom da li znam za neki hostel (ne sjecam se imena ali nije ni bitno) u Starom gradu. Pri odgovoru da nemam blage, zamolise me da pitam taksiste da ih odvedu tamo ali samo ako tacno znaju gdje je da ih ne bi vozikali jer su vec pri kraju putovanja i poprilicno iskesirani a i naculi su stosta o tasksistima u ovom dijelu Europe. Pitam taksiste, njih par stoji u krug i puse cigare, oni zovu dalje preko stanice jer sami nisu znali gdje je hostel i malo nakon toga jedan ce od njih drugom kao mao trpaj ih samo ko ih j..., naletices vec na hostel. Okrenem se prema likovima i prenesem im sve, velim da imaju namjeru da ih oderu a oni ce kao pa sta cemo sad. Prenesem ja taksistima kakva je situacija sa likovima, da nemaju love a oni ce skoro pa uglas eis nemaju k... Strendzeri i dalje stoje ko popisani a bus od djevojke mi vec poprilicno kasni i ja smoren onako velim reko ja vam mogu predloziti da odete samnom u stan, popijete nesto, sjednete na tramvaj i na zapalite na Bascarsiju i potrazite hostel. Oni naravno rado pristadose a ova vec razjarena rulja od taksista koja nestrpljivo zuri u mene pita sta je sad bilo. Reko nista nece oni na taksi, idu samnom i onda je stala kisa raznoraznih psovki, prijetnji da me znaju i da cu doci opet da ce mi usta razvalit i j... sve po spisku i cak je par predmeta poletilo za nama kad smo malo odmakli. Ovi strendzeri se pravo prepali, izvinjavaju se sto su me doveli u takvu situaciju. Bilo mi je drago sto su ostali bez te ture, jest da je njihov hljeb ali nacina na koji ga hoce zaraditi je ogavan pogotovo sto se radi o stranim turistima (ovi su bili iz Australije). I sam njihov postupak kad smo krenuli sa taksi standa je u najmanju ruku da nivou pecinskog covjeka. Eto tako je to bilo, sramota da takav sljam radi taj posao u glavnom gradu. A sto se stranaca tice, odvalili su kad su probali sarmu sto je mama zapakovala da se ima za par dana:)
Malo mi je prica sama po sebi nevjerovatna ali eto nek bude da ima takvih ljudi u gradu (umoran, srest strance na stanici, odvest ih kuci na pravdi Boga, ostavit da djevojka ceka...)
Sto se taksista tice ja se slazem da je vecina onih sa zeljeznicke-autobuske papci i vjerujem da su te verbalno napali sto si im skinuo voznju.
Ne vjerujem da su vas gadjali i fizicki napali jer su svjesni velikih posljedica ako budu prijavljeni.
To sto je on rekao trpaj ih naici ces na hostel, sta je tu problem i on je svjestan da kad dodje na carsiju mora biti neki hostel da ga j..., nije on duzan da zna gdje koji hostel sve ima, a sto se carsije tice moze biti siguran da ih ima na svako 100-tinjak metara.
Ti ako si rekao da nemaju para sta si ocekivao, da ce se on smilovat i nekom strancu bezveze maknut se sa mjesta na standu i besplatno ga odvuc :lol:
sarajevomd

#1428 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sarajevomd »

Bimmer_ wrote: Ima jedna svjetlija plava C klasa stariji ciko, cisto sumnjam da je on tako nesto izjavio, a ima jedan E klasa tamnija plava onako zadrt covjek, mislim da je izgubio licencu nedavno i izbacen iz udruzenja, vjerovatno je on...
Nesto na ovaj fazon, http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9 ... T11vtua9jv

Ne sagledah ga dobro jer sam zurio na aerodrom! Inace, auto je tu bilo parkirano a on je bio negdje drugo. Nakon sto je dosao i sklonio zastutu (ona od sunca) prisao sam i pitao da li moze do aerodroma nasto je on rekao 7KM. Mislio sam da mi se ucinilo, ali i drugi put je isto ponovio :)
Da nisam bio u zurbi da nadjem taxi slikao bi ga :)
Edin H.

#1429 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Ne znam bimmer sta se cudis :shock: da ima ljudi koji zele da pomognu strancima. Pa i meni se desilo u stranim zemljama da mi pomognu potpuno nepoznati ljudi.
Ja bih isto postupio kao navedeni forumas, jer je i meni zao da ih ovi aerodromski ili autobuski taksisti besmisleno deru. To se zove turisticka solidarnost naspram sarajevskog primitivnog mentaliteta, oderi levata, stranac je...

Nedavno nesto cekam na Autobuskoj kada dvoje stranaca (frajer i bumbatre :D ) se motaju, nekako zbunjeno izgledaju. Pitam ih (na mom engleskom sa kembridzskim i blagom primjesom oksfordskog akcenta :dance: :D ) treba li kakva pomoc, oni odgovaraju da su OK, ali se zahvaljaju. U to iz tmine izroni motorno vozilo marke Renault 4 (ne znam da li je de luxe, specijal ili obicni) :mrgreen:, izadje nekakav dedo - svaka cast (izgleda kao bivsi oficir), promrmlja nesto na engleskom sa JNA akcentom, utrpa strendzere nekako u vozilo, puna gascina i odjuri u noc :mrgreen: (ne ustvari dan je bio, ali se ne uklapa u pricu, te sam dao sebi malo slobode).
Arturo B

#1430 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Arturo B »

neku noc sam imao "incident" sa taksistom. Nije ukljucio taksimetar i pokusao da me zavali za 6-7 maraka. Jedno upozorenje da cu zvati policiju je bilo sasvim dovoljno da psujuci ode. Sarajevo taxi je definitivno najgori od sve djece.
ozdrlje_donje

#1431 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by ozdrlje_donje »

Edin H. wrote:Ne znam bimmer sta se cudis :shock: da ima ljudi koji zele da pomognu strancima. Pa i meni se desilo u stranim zemljama da mi pomognu potpuno nepoznati ljudi.
Ja bih isto postupio kao navedeni forumas, jer je i meni zao da ih ovi aerodromski ili autobuski taksisti besmisleno deru. To se zove turisticka solidarnost naspram sarajevskog primitivnog mentaliteta, oderi levata, stranac je...

Nedavno nesto cekam na Autobuskoj kada dvoje stranaca (frajer i bumbatre :D ) se motaju, nekako zbunjeno izgledaju. Pitam ih (na mom engleskom sa kembridzskim i blagom primjesom oksfordskog akcenta :dance: :D ) treba li kakva pomoc, oni odgovaraju da su OK, ali se zahvaljaju. U to iz tmine izroni motorno vozilo marke Renault 4 (ne znam da li je de luxe, specijal ili obicni) :mrgreen:, izadje nekakav dedo - svaka cast (izgleda kao bivsi oficir), promrmlja nesto na engleskom sa JNA akcentom, utrpa strendzere nekako u vozilo, puna gascina i odjuri u noc :mrgreen: (ne ustvari dan je bio, ali se ne uklapa u pricu, te sam dao sebi malo slobode).
Pa bezbeli da je cudno sto pomognes nekome, pogotovo cetvero stranaca koji su otprilike tvojih godina i dosli iz Australije bas u Bosnu eto tek tako, sto ih ne interesuje... A odveo sam ih u stan jer sam vec tada bio clan "couchsurfing" zajednice (ako neko ne zna nek pogleda na www.couchsurfing.com) tako da sam i prije imao gostiju iz raznih dijelova svijeta. A i za samu pricu korisnice Bimmer, ne znam sta je tu nevjerovatno, nisam nista rambovski ispricao pa da se u to ne povjeruje, ni za predmete nisam slagao ali bili su to sitni predmeti tipa upaljac ili zuta kovanica. To je bila samo jedna po meni jako neugodna situacija i slika i prilika svakodnevnog zivota u Seheru :-)
Opetja033

#1432 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Opetja033 »

ozdrlje_donje wrote:Eh da se i ja nadodam na temu i prepricam moje iskustvo (bilo ih je i vise ali ovo mi je bilo top) sa sarajevskim taksistima. Bilo je to prije nekih 4-5 godina dok sam studirao u Sa, ne sjecam se tacno, nastupao je David Morales u Skenderiji. Ujutru rano posije partija, prije 6h, odem na autobusku stanicu da sacekam djevojku i pri tom cetvero "backpackera", dva momka i dvije djevojke, izlaze iz busa i prilaze mi pitajuci me na engleskom da li znam za neki hostel (ne sjecam se imena ali nije ni bitno) u Starom gradu. Pri odgovoru da nemam blage, zamolise me da pitam taksiste da ih odvedu tamo ali samo ako tacno znaju gdje je da ih ne bi vozikali jer su vec pri kraju putovanja i poprilicno iskesirani a i naculi su stosta o tasksistima u ovom dijelu Europe. Pitam taksiste, njih par stoji u krug i puse cigare, oni zovu dalje preko stanice jer sami nisu znali gdje je hostel i malo nakon toga jedan ce od njih drugom kao mao trpaj ih samo ko ih j..., naletices vec na hostel. Okrenem se prema likovima i prenesem im sve, velim da imaju namjeru da ih oderu a oni ce kao pa sta cemo sad. Prenesem ja taksistima kakva je situacija sa likovima, da nemaju love a oni ce skoro pa uglas eis nemaju k... Strendzeri i dalje stoje ko popisani a bus od djevojke mi vec poprilicno kasni i ja smoren onako velim reko ja vam mogu predloziti da odete samnom u stan, popijete nesto, sjednete na tramvaj i na zapalite na Bascarsiju i potrazite hostel. Oni naravno rado pristadose a ova vec razjarena rulja od taksista koja nestrpljivo zuri u mene pita sta je sad bilo. Reko nista nece oni na taksi, idu samnom i onda je stala kisa raznoraznih psovki, prijetnji da me znaju i da cu doci opet da ce mi usta razvalit i j... sve po spisku i cak je par predmeta poletilo za nama kad smo malo odmakli. Ovi strendzeri se pravo prepali, izvinjavaju se sto su me doveli u takvu situaciju. Bilo mi je drago sto su ostali bez te ture, jest da je njihov hljeb ali nacina na koji ga hoce zaraditi je ogavan pogotovo sto se radi o stranim turistima (ovi su bili iz Australije). I sam njihov postupak kad smo krenuli sa taksi standa je u najmanju ruku da nivou pecinskog covjeka. Eto tako je to bilo, sramota da takav sljam radi taj posao u glavnom gradu. A sto se stranaca tice, odvalili su kad su probali sarmu sto je mama zapakovala da se ima za par dana:)
Seljacine sa autobuske i zeljeznicke stanice su najveci sljam ovoga grada (govorim u kompletu, ne samo o sarajevskim taksistima). Taj spoj bahatosti, primitivizma, nepismenosti, retardiranih mozgova a naposljetku i pi..ckastosti se ne moze vidjeti na bilo kojem drugom mjestu u gradu. Ko god ima veze sa turizmom, morao je prije ili kasnije imati kontakt sa tim ljudskim smecem. Ima na tim standovima i 3-4 normalna lika ali ogromna vecina su zadrte seljacine koje ne znaju spojiti prostoprosirenu recenicu. P.i.c.ke su jer pokusavaju ljude na foru uhvatiti svojim bahatim upadima u coporu, kocijaskim psovkama,itd - a u principu nikada nista nece smjeti bilo kome uraditi niti su uradili. Znam par slucajeva kada su vlasnicima/uposlenicima hotela i hostela prijetili jer su ljudi dosli da pokupe SVOJE goste :shock:. Znam za slucaj kada im je jedan od njih zvao policiju na licu mjesta te su se ovi smirili i pokupili k'o misevi u svoje rupe. U njihovom slucaju definitivno vazi ona da djukela koja laje nece i ujesti.

Sto se tice taxi standa na Carsiji, dugo vremena sam se vozao sa njima i do sada ja licno nisam imao nijedno jedino lose iskustvo sa njima. Ima ih koji pricaju previse, cije lovacke price moras slusati i kad ti nije do zivota - ali jbg. Za ove sa stanice su clanovi Vijeca kongresa bosnjackih intelektualaca....... realno.

Sljam na aerodromu je slican. Dva-tri puta su mi krenuli sa ugasenim taximetrom - medjutim nakon moje opaske ga upale preko neke stvari. Sada ili zovem crveni ili me neko pokupi.

Po meni ova dva-tri standa (zeljeznicka, autobuska i aeorodrom) su leglo primitivizma koje se mora razbiti - za dobrobit i nas gradjana Sarajeva i nasih turista.
Bimmer_

#1433 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Edin H. wrote:Ne znam bimmer sta se cudis :shock: da ima ljudi koji zele da pomognu strancima. Pa i meni se desilo u stranim zemljama da mi pomognu potpuno nepoznati ljudi.

Ne cudim se da nekome pomognes, to radi svako za sebe i pomognem kad sam god u prilici... Nisam odmah shvatio da je covjek u tom fazonu "vec tada bio clan "couchsurfing".
Ali realno gledajuci jedan gradjanin Sarajeva (globalno smo vise puni nepovjerenja prema svima, kad nas je svasta snaslo) da pokupi potpune strance i uvede ih u kucu, necu reci nemoguce, ali toliko rijetko da se moze na preste nabrojat godisnji slucajevi.
Eto to mi je cudno i cudno mi je to u prici da si umoran dosao po djevojku na autobusku i na kraju odveo strance kuci a djevojka valjda kad je dosla morala sa tim taksistima :lol:
Nisu te gadjali kovanicam sigurno ti ne bi bacili kovanicu da ima familiju gazis :skoljka:

Jesu papci iz Bukvara sto jest jest ali pricu treba malo preuredit :wink:
poznanik

#1434 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by poznanik »

Edin H. wrote:...Nedavno nesto cekam na Autobuskoj kada dvoje stranaca (frajer i bumbatre :D ) se motaju, nekako zbunjeno izgledaju. Pitam ih (na mom engleskom sa kembridzskim i blagom primjesom oksfordskog akcenta :dance: :D ) treba li kakva pomoc, oni odgovaraju da su OK, ali se zahvaljaju. U to iz tmine izroni motorno vozilo marke Renault 4 (ne znam da li je de luxe, specijal ili obicni) :mrgreen:, izadje nekakav dedo - svaka cast (izgleda kao bivsi oficir), promrmlja nesto na engleskom sa JNA akcentom, utrpa strendzere nekako u vozilo, puna gascina i odjuri u noc :mrgreen: (ne ustvari dan je bio, ali se ne uklapa u pricu, te sam dao sebi malo slobode).

Jesi siguran da se u ovoj priči, na kraju, ne pojavljuju Kinezi :D
Dead Man Walking

#1435 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dead Man Walking »

Prije 2-3 godine me uzeo taksista sa zeljeznicke, nije upalio taksimetar, bilo kasno, mi tek stigli iz Splita, nisam ni skonto da nije upalio taksimetar. Elem nejse, uglavnom tad sam rekao nikad vise tu ne sjedam taman kad pjesacio. I tako prije par dana ja i zena opet u busu s mora i u busu jos trojica malaca iz Engleske. Kazem i njima da se paze da ih ne zavaljuju i predlozim da im zovnem crvenog. Dok su bili na bankomatu, na cosku se nastelio taksista i vreba kad cemo krenuti (ovo nije kod standa, nego bas na cosku gdje dolaze busevi). Cim smo posli prema kampusu do prosirenja on govori "taxi?" na sta samo odmahnem i predjemo na prosirenje da zovem crveni. Cim je on skonto sta se desava poce arsenal prijetnji "haj samo nazovi drugog ako smijes, cekam te, praticu vas" i slicno. Iskuliram ga, kontam se mozes me povuci za onu stvar, al zena se prepala, ona trojica ne kontaju sta se desava. Crveni zauzet 2-3 min, kad slucajno naidje jedan iz kampusa i ja mu mahnem sa idu bar ova trojica. Ovaj stade, govori fol neko ga zvao i nece da ih pokupi. U medjuvremenu ja dobijem crveni i trazim dva vozila. Dodjose oni, kazem ovom prvom gdje da vozi strejndzere, mi sjedamo u drugi. Pita taksista ko je zvao, ja govorim ja uz komentar da ovi sa stanice uzimaju strance na sta on rece i treba ih uzimati, vidno nadrkan. :shock: E tu mi fakat nista nije bilo jasno, jel to slucajno da onaj prvi crveni nije htio da ih povuce, da je ovaj bio nadrkan, ili je u igri neki deal s kolegama sa zeljeznicke? Btw, onaj prijetitelj je vozio nakog karavana i kad smo mahnuli prvog crvenog opalio je gascinu i odjezdio brzinom munje ka Pofalicima, valjda da se stigne polukruzno za nama. :lol:
agent_zero

#1436 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by agent_zero »

Može li mi neko objasniti kako to da je relacija Holidej In - Karpuzova (i vazdušnom linijom i cestom duži put) jeftinija od relacije Holidej In - trolejbuska stanica kod Lorisa u Hrasnom(i vazdušnom linijom i cestom kraći put od prvog)?

Jel to skuplji kilometar prema Novom Sarajevu/Novom Gradu od onog prema Centru/Starom Gradu?

Znači nije izolovan slučaj, nego redovna mi se dešava da ova druga ruta ispadne skuplje, a kraća je vožnja. U pitanju su Žuti i Kale taksi.
sarajevomd

#1437 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by sarajevomd »

Da ne bude da se pljuje samo po sarajevo taksiju, da pomenem situaicju sa Benjo i Emir taxi. Zvao sam zuti taxi i poslase mi ove, vjerovatno rade skupa. Cekao sam na dogovorenmom mjestu sa putnom torbom u rukama, da bi po dolasku doticni gospodin ostao sjediti u autu. Kontam reko izaci cu mu u susret, mozda covjek umoran i ni ne razmislja da bi on trebao izaci i otvorit gepek, pa cu sam. Otvorim, ubaicm stvari dok se rodica smjestala nazad, i kako su vrata otezana (ne znam ni zasto, golf je u pitanju) malo jace zalupim. Ulazim u taxi i objasnim gdje da nas vozi i izvinem se radi jaceg lupanja, jer stvarno nisam osjetio da su teska vrata nasto on nesto promrlja i kaze "nisi prvi". Hajd dobro, kontam jbga shvatio covjek da nisam namjerno a i da je on trebao izaci.
Doveza nas na lokaciju, 7,60KM i uredno platim 8 i zahvalim se, izadjem iz taxia opet sam izvadim stvari i pazeci da ne lupim kao prvi put zatvorim gepek uredno. Rodica u tom zatvara vrata i ja kao da sam cuo da je nesto opsovao, ali kontam hajde nije. Pitam rodicu jesi ti cula sta, jel' mi se ucinilo, kaze jeste opsovao je sada ""jebem ti sve" a kada si zalupio gepek prvi put opsovao isto opet.

Nisam imao kredita u datom trenutku da im zovem call centar pa da ga spomenem, ali od sada NIKADA VISE U B&E, samo u zuti taxi, i nedo im bog da posalju koga drugo vise. :run:
Adriatic

#1438 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Adriatic »

sarajevomd wrote:Da ne bude da se pljuje samo po sarajevo taksiju, da pomenem situaicju sa Benjo i Emir taxi. Zvao sam zuti taxi i poslase mi ove, vjerovatno rade skupa. Cekao sam na dogovorenmom mjestu sa putnom torbom u rukama, da bi po dolasku doticni gospodin ostao sjediti u autu. Kontam reko izaci cu mu u susret, mozda covjek umoran i ni ne razmislja da bi on trebao izaci i otvorit gepek, pa cu sam. Otvorim, ubaicm stvari dok se rodica smjestala nazad, i kako su vrata otezana (ne znam ni zasto, golf je u pitanju) malo jace zalupim. Ulazim u taxi i objasnim gdje da nas vozi i izvinem se radi jaceg lupanja, jer stvarno nisam osjetio da su teska vrata nasto on nesto promrlja i kaze "nisi prvi". Hajd dobro, kontam jbga shvatio covjek da nisam namjerno a i da je on trebao izaci.
Doveza nas na lokaciju, 7,60KM i uredno platim 8 i zahvalim se, izadjem iz taxia opet sam izvadim stvari i pazeci da ne lupim kao prvi put zatvorim gepek uredno. Rodica u tom zatvara vrata i ja kao da sam cuo da je nesto opsovao, ali kontam hajde nije. Pitam rodicu jesi ti cula sta, jel' mi se ucinilo, kaze jeste opsovao je sada ""jebem ti sve" a kada si zalupio gepek prvi put opsovao isto opet.

Nisam imao kredita u datom trenutku da im zovem call centar pa da ga spomenem, ali od sada NIKADA VISE U B&E, samo u zuti taxi, i nedo im bog da posalju koga drugo vise. :run:
Mislim da se firma zove Adin i Benjo.
I istina je, neće da izađu da ubace torbu i da je izvade.
A tek što su primitivci, to je čudo jedno.
Šta li je trebalo Žutom da se poveže s njima.
jazzer

#1439 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by jazzer »

sarajevomd wrote:Da ne bude da se pljuje samo po sarajevo taksiju, da pomenem situaicju sa Benjo i Emir taxi. Zvao sam zuti taxi i poslase mi ove, vjerovatno rade skupa. Cekao sam na dogovorenmom mjestu sa putnom torbom u rukama, da bi po dolasku doticni gospodin ostao sjediti u autu. Kontam reko izaci cu mu u susret, mozda covjek umoran i ni ne razmislja da bi on trebao izaci i otvorit gepek, pa cu sam. Otvorim, ubaicm stvari dok se rodica smjestala nazad, i kako su vrata otezana (ne znam ni zasto, golf je u pitanju) malo jace zalupim. Ulazim u taxi i objasnim gdje da nas vozi i izvinem se radi jaceg lupanja, jer stvarno nisam osjetio da su teska vrata nasto on nesto promrlja i kaze "nisi prvi". Hajd dobro, kontam jbga shvatio covjek da nisam namjerno a i da je on trebao izaci.

Mogu zamisliti facu tog vozaca. Nezadovoljna, nadrkana. kao da mu je cijeli svijet kriv za njegove
probleme. Zasto ne ustene iz auta, pomogne oko torbe? Ako mu se ne svidja taj posao, ili plata neka onda
bude direktor svemira ako je sposoban. Ili neka prepusti to radno mjesto nekome drugom.

Najgore je kada te jaran zaposli u svojoj firmi, a to je vjerovatno ovdje slucaj. Iako nemas ni skole
ni znanja uvijek mozes biti taksista, konobar i sl. Bar oni tako misle. I onda drugi ispastaju njegovo
neznanje i bezobrazluk.
dzeno123

#1440 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by dzeno123 »

jazzer wrote:

Mogu zamisliti facu tog vozaca. Nezadovoljna, nadrkana. kao da mu je cijeli svijet kriv za njegove
probleme. Zasto ne ustene iz auta, pomogne oko torbe? Ako mu se ne svidja taj posao, ili plata neka onda
bude direktor svemira ako je sposoban. Ili neka prepusti to radno mjesto nekome drugom.

Najgore je kada te jaran zaposli u svojoj firmi, a to je vjerovatno ovdje slucaj. Iako nemas ni skole
ni znanja uvijek mozes biti taksista, konobar i sl. Bar oni tako misle. I onda drugi ispastaju njegovo
neznanje i bezobrazluk.
Pa zar ne moraju imati makar drzavni polozen?
Edin H.

#1441 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Bimmer_ wrote:

Ne cudim se da nekome pomognes, to radi svako za sebe i pomognem kad sam god u prilici... Nisam odmah shvatio da je covjek u tom fazonu "vec tada bio clan "couchsurfing".
Ali realno gledajuci jedan gradjanin Sarajeva (globalno smo vise puni nepovjerenja prema svima, kad nas je svasta snaslo) da pokupi potpune strance i uvede ih u kucu, necu reci nemoguce, ali toliko rijetko da se moze na preste nabrojat godisnji slucajevi.
Eto to mi je cudno i cudno mi je to u prici da si umoran dosao po djevojku na autobusku i na kraju odveo strance kuci a djevojka valjda kad je dosla morala sa tim taksistima :lol:
Nisu te gadjali kovanicam sigurno ti ne bi bacili kovanicu da ima familiju gazis :skoljka:

Jesu papci iz Bukvara sto jest jest ali pricu treba malo preuredit :wink:
bimmer bolan nisam ja strendzere vodio u kucu, nego samo dao opasku na prethodni komentar ozdrlje-donje :D
Dzenana88

#1442 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dzenana88 »

Vala ,kad sam se i ja natakarila na ovaj forum,da vam ispričam svoju priču sa taxijem,prije 20 dana.
U pitanju su ovi sarajevo taxi.
S njima se ne vozim jako dugo.Još od prve godine fakulteta,kad su me cijelu zimu odbijali i trpali nekom kolegi jer do mog odredišta se "malo daje"...Tada 5km.
4 naredne godine se služim isključivo CRVENIM TAXI-jem ...

I tako,istrese mene bus na Ciglanama i ja u taxi.SARAJEVO TAXI?!?! ne znam šta mi bi,al eto....Lik je odmah bio nadrkan,debel i oznojen,ali on na redu,sjedem ja,SAMA UTRPAM KOFER,a on gleda hoću li isprljati sjedište,pozdravim se:"dobar dan" i lokacija...čovjek krene.....u pola puta skreće negdje i ja kažem,"Oprostite,rekla sam TA LOKACIJA a ne to gdje vi skrećete...Čovjek naglo zakoči,zaključa vrata i okrenu se jedva i poče se derati,:"što ne kažeš na vrijeme,jesi li ti luda,jebem ti,trebaš reći.....bla bla bla" ja ukopala,nisam se ni snašla,lik po gasu naglo krene,zakači gumom o trotoar,.....u momentu,prije dolaska dje sam trebaa samo sam brzo rekla "ovdje izlazim" platim, sama kofer izvučem,i krenem pješice....Znači,...........a dno dna.

Iskoristiću priliku da najiskrenije pohvalim taxiste Crvenog taxija kao uljudne,ljubazne,ne primitivne ,kulturne,obazrive ljude koji vam uvijek uzvrate pozdrav i uz to požele sretan put/dobrodošlicu...
Edin H.

#1443 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Dzenana88 wrote:Vala ,kad sam se i ja natakarila na ovaj forum,da vam ispričam svoju priču sa taxijem,prije 20 dana.
S njima se ne vozim jako dugo.Još od prve godine fakulteta,kad su me cijelu zimu odbijali i trpali nekom kolegi jer do mog odredišta se "malo daje"...Tada 5km.

I tako,istrese mene bus na Ciglanama i ja u taxi.SARAJEVO TAXI?!?! ne znam šta mi bi,al eto....Lik je odmah bio nadrkan,debel i oznojen,ali on na redu,sjedem ja,SAMA UTRPAM KOFER,a on gleda hoću li isprljati sjedište,pozdravim se:"dobar dan" i lokacija...čovjek krene.....u pola puta skreće negdje i ja kažem,"Oprostite,rekla sam TA LOKACIJA a ne to gdje vi skrećete...Čovjek naglo zakoči,zaključa vrata i okrenu se jedva i poče se derati,:"što ne kažeš na vrijeme,jesi li ti luda,jebem ti,trebaš reći.....bla bla bla" ja ukopala,nisam se ni snašla,lik po gasu naglo krene,zakači gumom o trotoar,.....u momentu,prije dolaska dje sam trebaa samo sam brzo rekla "ovdje izlazim" platim, sama kofer izvučem,i krenem pješice....Znači,...........a dno dna.

Iskoristiću priliku da najiskrenije pohvalim taxiste Crvenog taxija kao uljudne,ljubazne,ne primitivne ,kulturne,obazrive ljude koji vam uvijek uzvrate pozdrav i uz to požele sretan put/dobrodošlicu...
Koliko si mu baksisa dala?
Dzenana88

#1444 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Dzenana88 »

taksimetar kaže 4.60 i nek se goni u p.m.
i kakve to veze ima...?
bull21

#1445 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Ma tebi smeta što je debeo čovjek. A boga mi ima nas i dobrih. :D

Da ne bude da telim po temi. Meni se desilo da sam na Skenderiji hvatao taxi, vodio mamu kući, pozlilo joj na ulici. I tako, nekako zaustavim taxi i pomognem joj da uđe (malo je reći da se na njoj vidi da nije dobro, pobjelila k'o ...). Kažem vozi dotle i dotle i malo požuri, vidiš da nije dobro, kad on mrtav 'ladan: ma mogli smo mi i na pečenje usput pa da mi se i isplati vožnja... :roll:

Da ne bude zabune, vožnja inače košta oko 4ipo marke i uvijek dobiju 6.
Arturo B

#1446 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Arturo B »

bull21 wrote:Ma tebi smeta što je debeo čovjek. A boga mi ima nas i dobrih. :D

Da ne bude da telim po temi. Meni se desilo da sam na Skenderiji hvatao taxi, vodio mamu kući, pozlilo joj na ulici. I tako, nekako zaustavim taxi i pomognem joj da uđe (malo je reći da se na njoj vidi da nije dobro, pobjelila k'o ...). Kažem vozi dotle i dotle i malo požuri, vidiš da nije dobro, kad on mrtav 'ladan: ma mogli smo mi i na pečenje usput pa da mi se i isplati vožnja... :roll:

Nema uopce veze koliko voznja kosta, on je duzan da te odveze. I ja sam prije bio fin ali to mi se nije isplatilo nikad. Sad cim vidim da hoce da me zakine zovem muriju. Hoce hljeba preko pogace.

Sto se tice Sarajevo taxi-ja, ne uzimam ga nikad osim ako bas nemam izbora. To su debili nevidjeni (cast izuzecima)
Bimmer_

#1447 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

Dzenana88 wrote:Vala ,kad sam se i ja natakarila na ovaj forum,da vam ispričam svoju priču sa taxijem,prije 20 dana.

E aferim :lol:
Bimmer_

#1448 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Bimmer_ »

bull21 wrote:Ma tebi smeta što je debeo čovjek. A boga mi ima nas i dobrih. :D

Da ne bude da telim po temi. Meni se desilo da sam na Skenderiji hvatao taxi, vodio mamu kući, pozlilo joj na ulici. I tako, nekako zaustavim taxi i pomognem joj da uđe (malo je reći da se na njoj vidi da nije dobro, pobjelila k'o ...). Kažem vozi dotle i dotle i malo požuri, vidiš da nije dobro, kad on 'ladan: ma mogli smo mi i na pečenje usput pa da mi se i isplati vožnja... :roll:mrtav

To sto prigovara za relaciju je debilizam, vec sam reako...
Ali to da pozuri, ne shvatam ljude sto ocekuju da ja gazim koliko mogu i zurim, rizikujem svoje auto, da udarim nekoga, popusim kaznu da bi on stigao na vrijeme. Nisam ja kriv sto nije na vrijeme krenuo... Postujem ja i to da je zeni pozlilo ali mogao si hitnu zvati ako je toliko lose a ne da taksista zuri da je odveze kuci, moze samo "tumbanjem" izazvari kontra efekat i mucninu pa da jos i povrati :-)
Ja sam jednom popusio kaznu radi musterije i nikad vise necu preko ogranicenja da gori, mozes ti govorit da ti se zuri koliko god hoces.
Vozim covjeka na aerodrom i kao zuri zakasnit ce na avion, sta god bude on ce platit, klepi me radar ja policajcu 20KM "na kafu" on se nije ni pocesao za dzep, e neces vise kontam se pa makar:D
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#1449 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by plain vanilla »

Kad dodjem u Sarajevo ici cu iskljucivo pjeske :shock:

To kod vas stvarno nije normalno :-)
Entropio
Vozim: njemackog premiuma
Horoskop: TDI

#1450 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Entropio »

plain vanilla wrote:Kad dodjem u Sarajevo ici cu iskljucivo pjeske :shock:

To kod vas stvarno nije normalno :-)
Ma nije baš tako strašno... Ja sam koristio Sarajevo Taxi puno puta i uvijek je sve prošlo okej. Međutim, preporučujem nazvati Crveni taxi.
Post Reply