Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
laserShow wrote: ↑13/06/2023 21:34
Koji kreteni rade na aJrodromu to je nevjerovatno. Sletise dva aviona u razmaku od pet minuta i oni prvo isporuce prtljag ovog drugog aviona. Letaju koferi na onoj traci, niko ne uzima, jer naravno, putnici drugog leta su i dalje na kontroli.
Ono je bilo amblivbl, svi cekaju kofer, niko ne uzima kofer Koliko sam primijetio, nesto su sjebali i ostetili 2-3 kofra, barem sam primijetio da se raja zali.
sta je pisalo na ekranima koji je let bio prvi, a to zavisi i od pozicija na kojima su avioni parkirani naravno da ce brze stici prtljag sa blize pozicije nego udaljene, i ja sam tako u Berlinu cekao svoj kofer pofino dok je dosao jer je Ryanair bio parkiran u 3pm
na svakoj traci moze biti vise letova to je svugdje tako
tramvajtrojka wrote: ↑13/06/2023 22:08
sta je pisalo na ekranima koji je let bio prvi, a to zavisi i od pozicija na kojima su avioni parkirani naravno da ce brze stici prtljag sa blize pozicije nego udaljene, i ja sam tako u Berlinu cekao svoj kofer pofino dok je dosao jer je Ryanair bio parkiran u 3pm
Avion bio parkiran odmah do ulaza, ne poznajem dovoljno aerodrom da ocijenim gdje je drugi parkirao. Znam da smo naredni koji je sletio vidjeli dok smo mi bili na pasoskoj i vidjeli smo da su kofere poceli iznositi.
Nije problem bio da u jednoj traci ima vise kofera s razlictih destinacija, ovdje je bio problem 100+ kofera na traci koje niko ne preuzima, jer su putnici logicno na izlazu iz aviona i na pasoskoj kontroli
tramvajtrojka wrote: ↑13/06/2023 22:08
Avion bio parkiran odmah do ulaza, ne poznajem dovoljno aerodrom da ocijenim gdje je drugi parkirao. Znam da smo naredni koji je sletio vidjeli dok smo mi bili na pasoskoj i vidjeli smo da su kofere poceli iznositi.
Nije problem bio da u jednoj traci ima vise kofera s razlictih destinacija, ovdje je bio problem 100+ kofera na traci koje niko ne preuzima, jer su putnici logicno na izlazu iz aviona i na pasoskoj kontroli
desava se to , od svih mana na sarajevskom aerodromu najveca je ta pasoska u dolascima sirili aerodrom i da nju nisu prosirili je neshvatljivo dole na onako malom prostoru smjestiti 400+ ljudi na dva leta je ludilo , jos nasi granicari jadna majko mila sta je ono onako isto kao da ih neko tjera da rade uvijek su takav osjecaj ostavljali
Onda bi tako i na kopnenim granicama trebalo biti jedna traka posebna i iskljucivo za BH drzavljane a druga/e za ostale.
To nikada nigdje nisam vidio osim ove za EU i all passports . I neku spomenu da ima Albanija u Tiranu na aerodromu za svoje srzavljane automatsku pasosku .
Te automatske pasose ima i EU za one s EU biometrijskim pasosima.
akcija007 wrote: ↑13/06/2023 23:44
Onda bi tako i na kopnenim granicama trebalo biti jedna traka posebna i iskljucivo za BH drzavljane a druga/e za ostale.
To nikada nigdje nisam vidio osim ove za EU i all passports . I neku spomenu da ima Albanija u Tiranu na aerodromu za svoje srzavljane automatsku pasosku .
Pa imaš to isto i na ulazu u Tursku, jal kompneno, jal na aerodromu Neko će vjerovatno znati ima li i na Tesli u Beogradu, ko češće leti tamo.
Eh sad, ako se ne varam, čak je to nekad bilo kod nas? Možda griješim, ali nekad prije.
Generalno je onaj prostor dole neadekvatan i zahtijeva bolju organizaciju. Ovo s odvajanje BiH državljana bi baš ubrzalo proces.
akcija007 wrote: ↑13/06/2023 23:44
Imaju i na istoku sve drzave. Emirati, Katar…za svoje drzavljane posebne kontrole. Sto je odlicna stvar. Naravno da preuzmu i strane ako sa svojima zavrse prije. Uglavnom je guzva puno manja
Nema nista od drugog dodatnog leta iz/za Beograd. Trebao startati od 12 06 pa pomjeren za 01/07 i na kraju, sve otkazano . Samo ostaje jednom dnevno popodne
akcija007 wrote: ↑18/06/2023 07:20
Nema nista od drugog dodatnog leta iz/za Beograd. Trebao startati od 12 06 pa pomjeren za 01/07 i na kraju, sve otkazano . Samo ostaje jednom dnevno popodne
@Hakiz to je taj u 04 30h ujutro polijetanje iz SA, slijetanje u SA u 01 30h. Nema tog leta. Otkazano i nece ga biti. Samo ima jednom dnevno popodne u 15 sati standardno
akcija007 wrote: ↑18/06/2023 10:35
@Hakiz to je taj u 04 30h ujutro polijetanje iz SA, slijetanje u SA u 01 30h. Nema tog leta. Otkazano i nece ga biti. Samo ima jednom dnevno popodne u 15 sati standardno
Joj sreće u neznanju, htio preko eDreams kupiti kartu za destinaciju na koju bi se išlo preko Beograda tim letom
challmander wrote: ↑18/06/2023 10:43
Mi ocekujemo vise letova ka atraktivnim destinacijama a nismo u stanju ni Beograd rijesit
Kako se sad fino vidi da je menadzment aerodroma ofirno narucivao clanke o hvalospjesima na njihov racun.
Bolan, za Italiju, umjesto kao čovjek da kreneš oko 10, sletiš oko 12, u 13 završiš sve u hotelu i krenuš u grad, morao bi, da je bio taj let, biti na aerodromu u 3.30 ujutro, pa presijedanja itd i u 17 ili i kasnije dođeš na istu destinaciju.
Taj let je bio u svim smvjetskim rezervacijskim sistemima.
Od 12 06 je trebao pa je pomjeren na 01 07 i sada je ukinut. Aviokompanija ga je ukinula vjerovatno zbog male potraznje za tim letom.
Jos danas Air Serbia ima akcije od 77 eur povratna sa bg sa za putovanja od 08.09 do kraja godine . Moze se i jedan smjer kupiti po 37 eur
akcija007 wrote: ↑18/06/2023 11:06
Taj let je bio u svim smvjetskim rezervacijskim sistemima.
Od 12 06 je trebao pa je pomjeren na 01 07 i sada je ukinut. Aviokompanija ga je ukinula vjerovatno zbog male potraznje za tim letom.
Jos danas Air Serbia ima akcije od 77 eur povratna sa bg sa za putovanja od 08.09 do kraja godine . Moze se i jedan smjer kupiti po 37 eur
Zbog male potražnje, ili zato što jednostavno počinju promašivati rotacije jer nemaju dovoljno ni posada ni aviona za ekspanziju koju su započeli?
Ne može se mala potražnja odrediti za dvije sedmice prodaje karata bez ikakvog marketinga...
Trappist wrote: ↑18/06/2023 11:16
Ma svjetski aeorodrom, ne može mu niko parirati. Na kraju ce ostati let za bec i istanbul
svaki mujo svom stadu ide
pa onako, ne znam sta da ti kazem. Dok je proslo ljeto/proljece wizz letio, letovi su poprilicno puni bili i aerodrom je krcat svaki dan bio, nikad onako nesto nisam dozivio kod nas.
Ma svjetski aeorodrom, ne može mu niko parirati. Na kraju ce ostati let za bec i istanbul
Postao i Istanbul skup. Turkishom povratna do Istanbula, direktni letovi, dakle 4 takse, skuplji nego letovi do jednog srednjeevropskog grada Lufthansom i Austrianom sa po jednim presijedanjem, dakle 6 taksi.
challmander wrote: ↑18/06/2023 10:43
Mi ocekujemo vise letova ka atraktivnim destinacijama a nismo u stanju ni Beograd rijesit
Kako se sad fino vidi da je menadzment aerodroma ofirno narucivao clanke o hvalospjesima na njihov racun.
Kakve veze menadžment aerodroma ima sa problemima u air Serbia bogati, neka se lupa samo da se lupi sta je aerodrom kriv jer su oni nesposobni i nemaju dovoljno aviona pa kasne svaki dan na svim destinacijama
Jednostavno rezu maksimalno linije da i ovo vjedva stignu , pogledaj im danas polaske iz Beograda svaki je kasnio i tako im je zadnja dva mjeseca
Postao i Istanbul skup. Turkishom povratna do Istanbula, direktni letovi, dakle 4 takse, skuplji nego letovi do jednog srednjeevropskog grada Lufthansom i Austrianom sa po jednim presijedanjem, dakle 6 taksi.
ako ti je skup Turkish za glavni aerodrom, imas anadolujet njihov za sabihu i Pegasus barem za Istanbul ima izbora
ako ti je skup Turkish za glavni aerodrom, imas anadolujet njihov za sabihu i Pegasus barem za Istanbul ima izbora
Ama, znam da ima, nego kada forumaš reče da ćemo ostati samo sa Bečom i Istanbulom, napisah aludirajući da se ne desi da ostane samo Beč
Ali, eto, neka si mi rekao kako nemam pojma. Dobar osjećaj, zar ne