Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Rugafet

#1426 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

Joj prica milka ne valja, zato sto je preslatka, bonito svjetski brand :lol:
Fudo387

#1427 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

muha_sa wrote:ovo tema o cokoladama :?
I kazu kriza, tesko, a rasprava o cokoladama, koja valja, koja ne valja...nema tu krize.
Qrac oni u Kongu raspravljaju o tome, marne prvu koju mu izbace kroz prozor od auta. To je kriza.
Rugafet

#1428 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

I koja je najbolja cevapdzinica, gdje je najbolji kebab itd itd
uglavnomja

#1429 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by uglavnomja »

macchiato wrote:Ma Milka jest, hajde neću reći loša, ali precjenjena do boga.

Ja je već odavno ne kupujem jer je nenormalno slatka, znači zlo mi dolazi od jedne kockice.
Ne znam doduše kako je tamo "negdje gore", ali ove što uvoze kod nas su odron. Obična šećerna tabla, nemaš pojma ni šta jedeš ni koji je fil jer ti ona šečerćina ubije receptore ukusa. :skoljka:

Vispak kremali keks :bih:
isto :cry:
deny_s

#1430 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by deny_s »

bleee_sa wrote:E blago tebi kad su ti slušalice prioritet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Ne kontaš..čoja hoće da kaže, ako sebi ne možeš priuštiti čokoladu od 5 km,kupi onu od pola markice
Jbg.more biti da sam ga i ja slabo skoNto :D
Better Man

#1431 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Better Man »

MarlboroGold wrote:
Hakiz wrote:
Lindt. 9 KM u Sarajevu. Ista 2,35 Eura na aerodromu u Minhenu. Prije treba bojkotovati ove što uzmu 100 % maržu odakle god da su.
Bila jednom na akciji u Bingu i to na kasi prodavale... mala 100 gr sa lješnacima. Skoro 5 ili 6 KM...
Možeš veliku milku uzeti...
Ma Bingo je smiješan s izborom Lindt čokolada, a nisam nikad ni vidio da ih imaju, kao i Merkator kad ima. Najbolji izbor Lindt čokolada ima granap preko puta Ekonomije u Vase Miskina. Ja uzimam Lindor Dunkel i Lindor Extra Dunkel 60% cacao. One su u pakovanju od 100 grama i cijena im je 4,80 KM. A ima još jedna vrsta 70% cacao. ne mogu se sjetiti naziva. Ta je posebno dobra, ali i skupa. Pakovanje od 150 grama košta 11,70 KM. Druge čokolade tipa Milka, Kraš i slicno ne uzimam. Ima u tom granapu još jedna dobra, a to je tamna Peruanska čokolada.
Better Man

#1432 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Better Man »

Bodkin wrote:
Better Man wrote:
Thorgerson wrote:I koje slatkise kupovati.

Mislim ne kupujem ni hrvatske slatkise, ali evo...koje?

Makzara cokoloada 3 KM...a i ona je opet uvezena, istopljena ovdje i zapakovana.

Pa mi nemamo iole normalne cokolade ili slatkisa, bombona... I ako ima onda je to nesto rucno pravljeno, nesto specijalno i kosta min duplo vise od ostalih proizvoda. Ok, meni nije problem evo da platim i vise, ali da dobijem nesto za to. Ali ne doobijem nista, kupio nekoliko tih makŽara cokolada, nigdje veze. Nista specijalno i posebno da kosta 3 ili 3,50 KM. Hvala, nikad vise.

Uzimao sam neke kentove cokolade, opet oni su prejeftini...vispak, ne svidja mise ...isto ko da margarin grizem.

Mislim je li toliko tesko napraviti obicnu jebenu cokoladu, pa iskopiraj ako ne znas.... :roll:

Ako stvarno neko ima nekih prijedloga, volio bih da vidim i da probam...
Kakva BiH i čokolade. Ko hoće kvalitetnu čokoladu, ona uzima oono što valja, a zna se da su Švicarska i Belgija tu glavni za dobre čokolade. I to Lindt Švicarska i Godiva Belgija. Da sad ne spominjem još neke zemlje, koje rade vrhunske čokolade. Nije mi žao za dobru čokoladu platit i više novca.
Ko bolan u bih kupuje godivu na dnevnoj bazi. Pa nije cak ni dobra toliko. Cuj godiva
Koliko znam Godive nema u BiH. Probao je kod sestre.
Better Man

#1433 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Better Man »

Edin H. wrote:
MarlboroGold wrote: Ma ja to onako poredim. Nisam ni ja ljubitelj milke. Više volim one tamne sa narandžom, brusnicom i slično.
Ako mi se jede neka slađa uzmem onu neku bijelu sa bademima (možda su i pistacije)... jest oko 2,50KM, ali mi pravo legne s vremena na vrijeme.
Međutim te Lindtove su preskupe...
Kradja, prevara i brutalna otimacina. :oops:

Ako su ovakve bile uglavnom se mogu naci na snizenju u Engleskoj po £1.50, znaci oko tri kerma

Image

Kada nisu na snizene oko cetiri kerma
Ovo su klasične i standardne Lindt čokolade, koje se najlakše mogu naći. Ja govorim o drugim njihovim vrstama, koje su malo specifične i predobre su. Neke su jeftinije od tih na slikama, a neke su skuplje.
animals

#1434 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Sta to..u Bosni samo jedu najprefinjenije cokolade..
svaka cast za ukus..samo Lindt, jebo sve ostalo.. :D
Rugafet

#1435 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Rugafet »

Ma ja ba, samo one iznad 7 KM dolaze u obzir
Boemica

#1436 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

animals wrote:Sta to..u Bosni samo jedu najprefinjenije cokolade..
I kaže bojkotuj.

Pa eto sve i sa najboljom namjerom, kako čovjek da bojkotuje, otkud nama domaće čokolade od 12KM.
moonca

#1437 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by moonca »

Rijetko jedem cokolade, Lindt imaju vise soli. Meni ne gode vise - imaju aftertaste koji mi se ne svidja.Bile su mi ok , dok nisam napravila veliku pauzu.
No, nakon Godiva cokoladice nemam to.
Sanjarko

#1438 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Od cokolada meni najbolje pasu za jelo i kuhanje cokolade ali rijetko cokoladu jedem. Vise drugo nesto. Ove nase nemaju puno kakaa u sebi.
animals

#1439 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by animals »

Od svih cokolada najbolje je pivo..
Idemedosumom

#1440 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Idemedosumom »

Najbolja je Migros čokolada, kada rodbina iz inostranstva donese :oops:
pustopoljina

#1441 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pustopoljina »

uglavnomja wrote:
macchiato wrote:Ma Milka jest, hajde neću reći loša, ali precjenjena do boga.

Ja je već odavno ne kupujem jer je nenormalno slatka, znači zlo mi dolazi od jedne kockice.
Ne znam doduše kako je tamo "negdje gore", ali ove što uvoze kod nas su odron. Obična šećerna tabla, nemaš pojma ni šta jedeš ni koji je fil jer ti ona šečerćina ubije receptore ukusa. :skoljka:

Vispak kremali keks :bih:
isto :cry:
Danas sam dobila red triolade milka i upravo to pomislila: ovo nije vidjelo cokolade, ovo je secerna tabla.
pustopoljina

#1442 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by pustopoljina »

Iako cokoladu jedem svake prestupne...one iz hofera su bolje od fakat preslatke i premasne milke. Jos ja volim slatko...
Edin H.

#1443 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Edin H. »

animals wrote:Sta to..u Bosni samo jedu najprefinjenije cokolade..
Gdje ste sada misevi? :skoljka:
Boemica

#1444 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Boemica »

Nego .. na temu, kod mene ćaća već 5 godina bojkotuje hrvatske i srpske proizvode.
Opsjednut je deklaracijama i 387 brojem. Sad kad mu još kažem da mora pratit i distributere, neće povazdan iz Binga izlazit dok sve to prouči. :lol:
triconja

#1445 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by triconja »

Boemica wrote:Nego .. na temu, kod mene ćaća već 5 godina bojkotuje hrvatske i srpske proizvode.
Opsjednut je deklaracijama i 387 brojem. Sad kad mu još kažem da mora pratit i distributere, neće povazdan iz Binga izlazit dok sve to prouči. :lol:
Ja procitam ta naka mjesta i coram jel bosna ili nije. Mora se ucit pa cak i preko deklaracija :lol: :lol: :lol:
Sanjarko

#1446 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Sanjarko »

Ma bitno je da se kvalitet raznih nasih proizvoda popravlja i da se ne kvari. :bih:
MarlboroGold

#1447 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by MarlboroGold »

Vizionar 1985 wrote:Ma bitno je da se kvalitet raznih nasih proizvoda popravlja i da se ne kvari. :bih:
To je i najbitnije. Najprije će tako i kupovati domaće.
decembar2017

#1448 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by decembar2017 »

MarlboroGold wrote:
Vizionar 1985 wrote:Ma bitno je da se kvalitet raznih nasih proizvoda popravlja i da se ne kvari. :bih:
Naravno. Zato se i npr kupuje strana voda , jer domaca nije kvalitetna :thumbup: bljak Tesanjski Dijamant , njami Jana i Knjaz Milos :D
beni-bu-man

#1449 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by beni-bu-man »

decembar2017 wrote:
MarlboroGold wrote:
Naravno. Zato se i npr kupuje strana voda , jer domaca nije kvalitetna :thumbup: bljak Tesanjski Dijamant , njami Jana i Knjaz Milos :D
Ne kaki dobar je Knjaz Milos s Kruskom a kiseljak samo princess :mrgreen:
Hakiz

#1450 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

deny_s wrote:
bleee_sa wrote:E blago tebi kad su ti slušalice prioritet :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol:
Ne kontaš..čoja hoće da kaže, ako sebi ne možeš priuštiti čokoladu od 5 km,kupi onu od pola markice
Jbg.more biti da sam ga i ja slabo skoNto :D
Može i to.

Nego, neko plati mobitel skoro 2.000 i sluša muziku na slušalicama od 15 KM. Ja platim mobitel 200 KM i slušam muziku na slušalicama od 400 KM.

Kome je šta važnije.

I niko se ne smije onome što plati mobitel 1.000 ili 2.000 KM. To je kao normalno. A kvalitet zvuka je za smijeh. Može biti i da je tako.

Ja da imam 2.000 za mobitel, ovo bi mi sile slušalice za po kući:

Image

A ovo za po vani:

Image
Locked