Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Sve o općim izborima, strankama, kandidatima...
Locked

Na izborima 2018 za skupštinu Kantona Sarajevo glasat ću za:

Poll ended at 06/10/2018 23:59

BPS
2
1%
DF
13
6%
GS
8
4%
NBL
4
2%
NiP
15
7%
NS
85
39%
SBB
5
2%
SDA
30
14%
SDP
45
21%
Neka druga
10
5%

Total votes: 217

Prpa.ba

#1426 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Prpa.ba »

BOSS sefovski ide do drugog mandata. :izet:

10-6-5-4-4-2-2-2
ultima_palabra

#1427 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by ultima_palabra »

Velkoski wrote:Mislim da nam je svakako nebitno ko će biti na vlasti, svi ovi ljudi s listi su (in)direktno na vlasti u zadnjih 20 godina, samo vrte stranke i kupe kajmak iz opština i kantona. Čak i NS ima ljude koji su bili u ostalim strankama i kao došli su tobe.

Realno, SDA neće biti na vlasti u iduće četiri godine, taman da vidimo šta su nam ovi spremili, ali već predviđam brutalnu pobjedu zelenih na narednim izborima nakon što ovi sve zajebu, k'o i uvijek.
I ako uspiju sastaviti vladu, bit ce im kao setnja kroz minsko polje.

Ali neka probaju, ne moze gore od ovoga sad... novogradska struja SDA,koja zavrce gradu vodu iz obijesti i nekaznjeno ubija po cestama, nasli ljudi uzor u Karadzicu...
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#1428 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Velkoski »

ultima_palabra wrote:
Velkoski wrote:Mislim da nam je svakako nebitno ko će biti na vlasti, svi ovi ljudi s listi su (in)direktno na vlasti u zadnjih 20 godina, samo vrte stranke i kupe kajmak iz opština i kantona. Čak i NS ima ljude koji su bili u ostalim strankama i kao došli su tobe.

Realno, SDA neće biti na vlasti u iduće četiri godine, taman da vidimo šta su nam ovi spremili, ali već predviđam brutalnu pobjedu zelenih na narednim izborima nakon što ovi sve zajebu, k'o i uvijek.

Ali neka probaju, ne moze gore od ovoga sad... novogradska struja SDA,koja zavrce gradu vodu iz obijesti i nekaznjeno ubija po cestama, nasli ljudi uzor u Karadzicu...
Ma to je ona najgora, da ne kažem najseljačkija verzija SDA dole. noDi je kao malo urbaniji i čini se da bi da klepa na malo pametniji način :mrgreen:

Da smo ljudi Efendić bi imao nula glasova nakon onoga, ali avaj
sadie_forever

#1429 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by sadie_forever »

e bas mi je drago sto idu formirat vlast bez SDA,eto da i to vidimo
statixx

#1430 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by statixx »

Da smo ljudi Zahiragic ne bi dobio 6 000 glasova. :D
Nivelacija

#1431 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nivelacija »

ultima_palabra wrote:

Stim da sada kontra sebe imaju malo zajebane igrace koji su namazaniji i od njih a dobro znaju sve iznutra u SDA..Konakovic, Kasumovic..pa i onaj Kukic
baxus

#1432 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Opet botovi mute vodu i relativiziraju.

SDA + BOSS + DF = 14
I to je to.
Morali bi razbiti još 2 stranke da bi imali 18

Na drugoj strani imaš
NIP + NS + SDP = 15
Plus kćerku Nijaza Durakovica iz SBB-a to je 16
Hadzibajriceva 2 su uz njih (Čovjek reče neku noc na Face TV).
To jeste klimavih 18

A ostaju Zvonko Marić, Mirvad Kuric i Poturak koji će se priklonit koaliciji jer ako ostanu van moraju istupit iz SBB-a i Ostat će onda samo mahat usima i rukama u opoziciji sa SDA.
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/
Grijem se na: ćumur
Vozim: opel vektru

#1433 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

GandalfSivi wrote:
Pa pravili su koalicije, ganjali potencijalne partnere, kupovali papke. Nije to samo SDA, to je bila cijela koalicija. Ja koliko vidim trenutno, jos uvijek niko nece sa njima (BOSS ne racunam), a da ce placati da ne pitaju koliko, hoce. Tako da cemo vidjeti, ali ne mogu da vidim kako ce uspjeti...
ja sam samo konstatirao da su prije bili u goroj situaciji nego li su danas, jer su oni svjesni da im 4 godine opozicije zadaje jako težak udarac, od kojeg se mozda nikada nece ni oporaviti i to ih tjera da posezuju za svakakvim potezima. mozda do te mjere bude islo da upucuju i privatne prijetnje pojedinim zastupnicima i njihovim porodicama.
_Reds_

#1434 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by _Reds_ »

malakh wrote:
GandalfSivi wrote:
Pa pravili su koalicije, ganjali potencijalne partnere, kupovali papke. Nije to samo SDA, to je bila cijela koalicija. Ja koliko vidim trenutno, jos uvijek niko nece sa njima (BOSS ne racunam), a da ce placati da ne pitaju koliko, hoce. Tako da cemo vidjeti, ali ne mogu da vidim kako ce uspjeti...
ja sam samo konstatirao da su prije bili u goroj situaciji nego li su danas, jer su oni svjesni da im 4 godine opozicije zadaje jako težak udarac, od kojeg se mozda nikada nece ni oporaviti i to ih tjera da posezuju za svakakvim potezima. mozda do te mjere bude islo da upucuju i privatne prijetnje pojedinim zastupnicima i njihovim porodicama.
SDA bude li u opoziciji 4 godine, ce naprosto pomesti za 4 godine.

Prvo iz razloga, previse je "pametnih" sa druge strane, previse mirođija. Drugo, SDA ima načina da takve vlade opstuira, i jedno im ne dozvoli bilo sta bitno da urade.

SDA je svaki put kada nije bila najjaci fakator, na narednim izborima bila jaca.

SDA bi te 4 godine opzicije bile dobre, da nauce neke stvari iz toga. Relano vlast je dobra, koliko je dopbra i opozicija. Jer opozicija tjera vlast da rade.

Pa ko zna, ali da se nece oporaviti, to su sanse manje od promila.

I zaboravljas SDA nacelnike.
hizo ramidovic

#1435 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by hizo ramidovic »

sda nece u opoziciju...
a vidjece se kako, zasto, ko ce jos s njima itd
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1436 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by pici »

jednostavno precjenjujete SDA... njihova snaga lezi u uhljebljenim stakorima... samo napravite revizije uposlenih ev u zadnje 4 godine pa ce te vidjet koliko su glasaca ubacili svoju masineriju... zna to kiflasH, pa ako mu je stalo do te neke moralnosti neka pocne sa revizijom... obavezno smaknut sve direktore, upravne odbore, savjetnike te razne referente sa pozicija i dovest sposobne a ne podobne, pa ce se vidjet ta snOgo naroda na sljedecim izborima... uHljebljenje cuda cini
malakh
Location: šeher rajvosa - http://aqicn.org/city/bosnia-herzegovin ... s-embassy/

#1437 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

_Reds_ wrote:

Prvo iz razloga, previse je "pametnih" sa druge strane, previse mirođija. Drugo, SDA ima načina da takve vlade opstuira, i jedno im ne dozvoli bilo sta bitno da urade.

SDA je svaki put kada nije bila najjaci fakator, na narednim izborima bila jaca.

SDA bi te 4 godine opzicije bile dobre, da nauce neke stvari iz toga. Relano vlast je dobra, koliko je dopbra i opozicija. Jer opozicija tjera vlast da rade.

tako se onomad pričalo i za sds, pa od 2006. godine ne mogu da pobijede snsd. ljudi općenito podcjenjuju moć koju donosi vlast, pogotovo u kantonu sarajevo.

koliko je jakih preduzetnika vezano za sda, zato što im ovi preko institucija vlasti godišnje namaknu milionske poslove? to umjesto sda može uraditi neko drugi i tada isti ti preduzetnici okreću leđa sda. da ti ne pričam šta bi im preko sudova i tužilaštva uradili.

i ne znam kako možemo pričati o tome kako bi se sda ponašala u opoziciji, jer nikada nisu bili u opoziciji duže od dvije godine. znači nikada.

ali slažem se sa tobom i mislim da će se kifla, peđa, mašić i hadžibajrić posvađati već na prvom dogovoru kome će šta pripasti i tu na scenu stupa sda sa svojim ponudama. :lol:
Nivelacija

#1438 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nivelacija »

Uhljebi su snaga SDA a ne stranka u SDA nema kadra za bilo sta, pogledajte Skaku kao jednog od istaknutijih SDA covjek slagao da je zavrsio UNSA a kada su ga pitali novinari zar nije u travniku kaze jest travnik nesjecam se ko je to rekao i napisao u biografiji da sam isao na unsa :skoljka:

Ispraavit cu :lol:
malakh

#1439 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by malakh »

Nivelacija wrote:Uhljebi su snaga SDA a ne stranka u SDA nema kadra za bilo sta, pogledajte Skaku kao jednog od istaknutijih SDA covjek slagao da je zavrsio UNSA a kada su ga pitali novinari zar nije u travniku kaze jest travnik nesjecam se ko je to rekao i napisao u biografiji da sam isao na unsa :skoljka:

Ispraavit cu :lol:
http://imovinapoliticara.cin.ba/profil.php?profil=202

pitanje je sada da li je magistrirao na unsa ekonomiji?

iskreno, ja mu ni to ne vjerujem i eto još materijala za novinare, da ga malo rešetaju.
Nivelacija

#1440 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nivelacija »

I ovaj fakultet kod na u travniku ako se pojavio vise od 10 puta evo odmah glava
mesarkasapin

#1441 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by mesarkasapin »

-----
Last edited by mesarkasapin on 21/03/2020 12:39, edited 1 time in total.
Nero Histrion

#1442 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Nero Histrion »

baxus wrote:Opet botovi mute vodu i relativiziraju.

SDA + BOSS + DF = 14
I to je to.

Na drugoj strani imaš
NIP + NS + SDP = 15
To jeste klimavih 18

A ostaju Zvonko Marić, Mirvad Kuric i Poturak koji će se priklonit koaliciji jer ako ostanu van moraju istupit iz SBB-a i Ostat će onda samo mahat usima i rukama u opoziciji sa SDA.

Mislis da bi ova trojica, u slucaju da SBB ostane van koalicije, istupili iz maticne stranke? Preletaci kod Konakovica?
JThomas

#1443 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by JThomas »

nije mućenje vode niti spin reći da su do sad sto puta kupili. i da imaju najviše iskustva u tome, a premoćno najviše resursa za kupovinu nakradenih od nas. da čak i ako ne uspiju, imaju ljude u svim institucijama od vrha do dna da opstruiraju onoga ko uspije. ljude u dugogodišnjim radnim odnosima, koje ti ne možeš bez razloga zakonito otjerati. to su sve suhe činjenice a ne vrijednosni sudovi.

a da im ne ide glatko, da postoji realna šansa da ne uspiju - vidi se po njihovim istupima.
baxus

#1444 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

Nero Histrion wrote:
baxus wrote:Opet botovi mute vodu i relativiziraju.

SDA + BOSS + DF = 14
I to je to.

Na drugoj strani imaš
NIP + NS + SDP = 15
To jeste klimavih 18

Mislis da bi ova trojica, u slucaju da SBB ostane van koalicije, istupili iz maticne stranke? Preletaci kod Konakovica?
Ako ne budu htjeli kod Dine (odnosno ako ih SDA kupi) morat će istupit iz stranke i otići u nezavisne da bi koalirali sa SDA.
SBB kao stranka neće s njima.
baxus

#1445 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by baxus »

JThomas wrote:nije mućenje vode niti spin reći da su do sad sto puta kupili. i da imaju najviše iskustva u tome, a premoćno najviše resursa za kupovinu nakradenih od nas. da čak i ako ne uspiju, imaju ljude u svim institucijama od vrha do dna da opstruiraju onoga ko uspije. ljude u dugogodišnjim radnim odnosima, koje ti ne možeš bez razloga zakonito otjerati. to su sve suhe činjenice a ne vrijednosni sudovi.

a da im ne ide glatko, da postoji realna šansa da ne uspiju - vidi se po njihovim istupima.
Ma ljudi ko ljudi, neće ići kontra šefa koji bude postavljen na čelo bilo gdje.
Ima sigurno nekih hard core kadrova na nekim pozicijama ispod “direktora” lojalnih stranci koji bi sabotirali. Al to je život, tako je svugdje. Nema ništa lagano.

Pa nisu Albanci pa da su lojalni nekom nepisanom modelu funkcionisanja, od najnižeg do najvišeg.
A_A_AKCIJA

#1446 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by A_A_AKCIJA »

Niko nije rekao da će biti lako i da je uspjeh zagarantovan. Ozbiljan posao je u pitanju, štošta ja na kocki.
Zato je i prpa mnoge što komentarišu. Normalno i očekivano.

Ko sanja da se zvijezde poklope i ima sigurne preduslove, vječito će sjediti na klupi. Najgore je što ih ima takvih i što im to savršeno odgovara.
Njihova vizija budućnosti i pobjede:

Image
Novak20

#1447 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by Novak20 »

A_A_AKCIJA wrote:Niko nije rekao da će biti lako i da je uspjeh zagarantovan. Ozbiljan posao je u pitanju, štošta ja na kocki.
Zato je i prpa mnoge što komentarišu. Normalno i očekivano.

Ko sanja da se zvijezde poklope i ima sigurne preduslove, vječito će sjediti na klupi. Najgore je što ih ima takvih i što im to savršeno odgovara.
Njihova vizija budućnosti i pobjede:

Image
:lol: :lol:

:thumbup:
GandalfSivi

#1448 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by GandalfSivi »

_Reds_ wrote:
malakh wrote:
GandalfSivi wrote:

Ako SDA bude u opoziciji 4 godine i ne vidimo nikakvu razliku, onda i treba da pomete za 4 godine, ko ih jebe onda sve...
madner

#1449 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by madner »

Naravno, to je skroz posteno.

Meni je puno draze da SDA dobije te glasove, nego da ima ove satalite. Onda se pravi da nije do njih.
gidra

#1450 Re: Izbori 2018 - Kanton Sarajevo - Anketa

Post by gidra »

https://www.klix.ba/magazin/kultura/izu ... /181018078

Možemo li naslutiti u kojem pravcu i u čij zagrljaj ide SBB? :D
Locked