HYUNDAI & KIA all about
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
condy
#1426 Re: HYUNDAI & KIA all about
Vidis sta ti je pozitivan duh a vi vozaci Kije samo nesto ozbiljno ljutito 
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1427 Re: HYUNDAI & KIA all about
Kijaši su ti ljudi koji idu u pozorište, gledaju balet, bečka filharmonija se sluša na bose i jbl zvučnjacima, nikad ne koriste je i be, treba to respektovati.condy wrote:Vidis sta ti je pozitivan duh a vi vozaci Kije samo nesto ozbiljno ljutito
-
NediM17
#1428 Re: HYUNDAI & KIA all about
Prije svega, to papansko "bolan" ostavi za ukucane, i da znas vrijeme ne moze biti cijelo.condy wrote: Da je to i takvo održavanje auta sedam godina upravo ta cijena garancije ja to bolan cijelo vrijeme pišem.
Kako napamet, ti si rekao da koštaju 960 KM set originalni senzora.... Pa si napisao da je ulje preskupo i išao si da ti u drugom servisu zamijene ulje jeftinijim uljem i tako...gledaš i ti da prođeš jeftinije a junačiš se ovdje na sva zvona a prvi zakucao kod Hame u avliju.
Ja za svog polovnog u to vrijeme sam mogao kupiti dva nova tvoja u dvije različite bojeali to je moja odluka kao što je i tvoja da kupiš to novo auto. Vozi šta hoćeš tvoja stvar, znam ja jako dobro šta vozim i zbog čega vozim, i koliko mi se isplatilo ili ne, moja stvar, ali kao što ti ne voliš premijum polovna vozila tako ja ne volim nova vozila koja mi ne nude ništa posebno do čega je meni stalo od motorizacije, opreme, ugođaja, gabarita i sl... i čemu potreba da stalno pravdate svoj izbor novog auta
Ja to shvatam kao pravdanje...meni što se sviđa to vozim, šta ko misli šta me briga.
Da, tacno je da u ovom obliznjem ovlastenom servisu senzori kostaju toliko. Ali u danasnjem vremenu interneta i globalizacije, u par klikova saznas da u Koreji cetiri ta ista OEM senzora kostaju 100€ i jos ti dodju na vrata. A i @Amar ti je lijepo napisao, moze i bez senzora, samo gori lampica (vidjao sam ja premiJuma sa novogodisnjim lampiJonima na tabli). Jbg., imam dvije garniture tockova a ne mogu gledati nikakve lampice, da sam to zelio, kupio bih polovnjaka.
Bas ti hvala sto mi rece da se ovaj ovlasteni serviser zove Hamo, fino se s covjekom ispitah, ispozdravljah, a ne znadoh kako se zove.
Ja svoje pare posteno zaradjujem i naravno da gledam kako i gdje ih trosim. Posto vidim da pratis temu, napisao sam svoje visestruke razloge zasto nisam isao u obljiznji servis, nego kod "Hame" koji zamisli cuda, ima pecat ovlastenog servisera.
To sta si ti mogao kupiti i koliko si para dao za uprdjenog premiJum truleksa, to samo ti znas, kao sto i sam kazes to je tvoja odluka, kao sto je i moja da kupim novog kompakta, i to zamisli Kiju.
Ja koliko vidim, jedino se ti pravdas sto si kupio polovnjaka... Motorizacija, oprema, ugodjaj, bla, bla, bla... Valjda produzetak cune prije svega.
Sam kazes da svi voze sta im se svidja, e pa meni se svidja da rahat sjednem u auto i stignem gdje sam naumio. Fino vam napisa @Nadzornik, mobilna garancija.
A ne kao vas kolega 3.0TDI premiJum, poveo porodicu na Advent u Zagreb, a potrebniji mu je bio abdest u Zagrebu. Naravno da se ne nasladjujem takvim stvarima, ali ja sam vec odavno prebacio 5 banki i odlucio sam se za rahatluk umjesto sekiracije oko dizni, turbina, DPF-ova, zamajaca...
Uh, evo jos jednog premiJumasa... Mnogo si duhovit.basicm wrote:Uh ubi ga condy zadnjim postom, isto onaj u Tuzli u skoli...
-
NediM17
#1429 Re: HYUNDAI & KIA all about
Imal pozoriste u Otricevu?konektovan wrote:Kijaši su ti ljudi koji idu u pozorište, gledaju balet, bečka filharmonija se sluša na bose i jbl zvučnjacima, nikad ne koriste je i be, treba to respektovati.condy wrote:Vidis sta ti je pozitivan duh a vi vozaci Kije samo nesto ozbiljno ljutito
Makar amatersko?
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1430 Re: HYUNDAI & KIA all about
Zatvoreno pozorište, Karadzic ga 92 zatvorio, hebi ga..NediM17 wrote:Imal pozoriste u Otricevu?konektovan wrote:Kijaši su ti ljudi koji idu u pozorište, gledaju balet, bečka filharmonija se sluša na bose i jbl zvučnjacima, nikad ne koriste je i be, treba to respektovati.condy wrote:Vidis sta ti je pozitivan duh a vi vozaci Kije samo nesto ozbiljno ljutito![]()
Makar amatersko?
Nego, Nedim aga, sad vidjeh da si prebacio 5 banki, tako da ovo sve napisano ne uzimaj k srcu, sve je sala....
-
NediM17
#1431 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ma ti si meHlem dusi mojoj na ovom forumu. 
-
condy
#1432 Re: HYUNDAI & KIA all about
Zamisljam, imas pet banki, i hvalis se zeKijom

-
NediM17
#1433 Re: HYUNDAI & KIA all about
PolaHko, nadoci ces i ti u voznji. A kad kupis novog premiJuma hos me provozati, da te u ruku poljubim i na celo stavim. A do tada ostaj mi zdrav i nizbrdo brz.condy wrote:Zamisljam, imas pet banki, i hvalis se zeKijom![]()
- amar1994
#1434 Re: HYUNDAI & KIA all about
nego skupi oni senzori,960KM 4kom u servisu..
-
NediM17
#1435 Re: HYUNDAI & KIA all about
Jbg. do mene je, moglo je i bez njih. Light show ko u diskacu.amar1994 wrote:nego skupi oni senzori,960KM 4kom u servisu..
- amar1994
#1436 Re: HYUNDAI & KIA all about
suti,to je vitalni dio ko i akumulator,ako ne prijavis blokiraju tockovi,nemoŠ vozatNediM17 wrote:Jbg. do mene je, moglo je i bez njih. Light show ko u diskacu.amar1994 wrote:nego skupi oni senzori,960KM 4kom u servisu..
-
LikeLike
#1437 Re: HYUNDAI & KIA all about
Jel taj Hamo izmisljeni lik ili?
Ima li neki majstor specijalizovan za Kiu, a da nije ovlasteni servis?
-
NediM17
#1438 Re: HYUNDAI & KIA all about
Hamo je lik iz basne, inace kondijev dobar drug. A ulja i filtere umije svako zamijeniti. Kiji drugo i ne treba. E sad jedino ne znam sta ces za te diskove ako zapne.LikeLike wrote:Jel taj Hamo izmisljeni lik ili?![]()
-
condy
#1439 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sto bi se ja tebi bolan pravdaoNediM17 wrote:PolaHko, nadoci ces i ti u voznji. A kad kupis novog premiJuma hos me provozati, da te u ruku poljubim i na celo stavim. A do tada ostaj mi zdrav i nizbrdo brz.condy wrote:Zamisljam, imas pet banki, i hvalis se zeKijom![]()
Last edited by condy on 17/01/2019 22:09, edited 3 times in total.
-
NediM17
#1440 Re: HYUNDAI & KIA all about
Bona ti gujicacondy wrote:Sto bi se ja tebi bolan pravdaoNediM17 wrote:PolaHko, nadoci ces i ti u voznji. A kad kupis novog premiJuma hos me provozati, da te u ruku poljubim i na celo stavim. A do tada ostaj mi zdrav i nizbrdo brz.condy wrote:Zamisljam, imas pet banki, i hvalis se zeKijom![]()
![]()
![]()
-
NediM17
#1441 Re: HYUNDAI & KIA all about
Sto to BOLAN editujes postove po nekoliko puta. Kako znas. Mijenjo one lijepe fabricke za polovne sa protektom zimskim i jos mi ostalo za servisa kod tvog havera Hame avlijanera.condy wrote:Sto bi se ja tebi bolan pravdaoNediM17 wrote:PolaHko, nadoci ces i ti u voznji. A kad kupis novog premiJuma hos me provozati, da te u ruku poljubim i na celo stavim. A do tada ostaj mi zdrav i nizbrdo brz.condy wrote:Zamisljam, imas pet banki, i hvalis se zeKijom![]()
![]()
![]()
Jesi ono na novo auto nabacio i stare felge sa drugog auta da usparas ... e moj Hamo to je skrnavljenje auta
-
condy
#1442 Re: HYUNDAI & KIA all about
Zato sto me ne interesuje tvoja ranija pisanja po forumu kako si stavio polovne felge sa drugog auta na novo vozilo ili polovne Miselnke koje si vozio pet i kusur godina a kao ne poznajes ti Hamu

- basicm
#1443 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ne zaboravi cunu u zvrku.konektovan wrote:Kijaši su ti ljudi koji idu u pozorište, gledaju balet, bečka filharmonija se sluša na bose i jbl zvučnjacima, nikad ne koriste je i be, treba to respektovati.condy wrote:Vidis sta ti je pozitivan duh a vi vozaci Kije samo nesto ozbiljno ljutito
-
NediM17
#1444 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ne pise se odvojeno " me ne interesuje" nego zajedno " mene interesuje " posto vidim da si dobro upucen za nekog nezainteresovanog. Da su BogdoM miselinke od pet godina, nego rekoh ti Hamic mi uvaljo nakav protekt, kaze svapCki premiJum protekt tek mu sara posla rast. Kaje na vakom ti i poKONDIreni vozi svoga zvijera. Kontam kad je dobar premiJumu kako nece valjati kosookom.condy wrote:Zato sto me ne interesuje tvoja ranija pisanja po forumu kako si stavio polovne felge sa drugog auta na novo vozilo ili polovne Miselnke koje si vozio pet i kusur godina a kao ne poznajes ti Hamu![]()
I molio bih te za jos jedan struĆni savjet tj. kad je po servisnom planu predviDzeno mijenjanje felUga. Ja ne umijem pa reko da me ne prevare u ovlastenom.
Moram ti priznati da si mi popravio vece, bas se lijepo zabavljam. I halali, nemoj sta zamjeriti.
Sad znas gdje smo, pa navrati na temu kad god imas nesto pametno za reci. To ce ova korejska zajednica znati cijeniti.
-
Throttle
#1445 Re: HYUNDAI & KIA all about
Ovih dana samo prepucavanja. Opusteno...
-
NediM17
#1446 Re: HYUNDAI & KIA all about
Throttle wrote:Ovih dana samo prepucavanja. Opusteno...
Samo ne kontam ove premiJumase sto im je dusa viriti preko plota kod komsije.Valjda da malo odmore od pitamo mehaniĆare.
Doduse mora im se priznati da su im svi postovi onako sto bi se reklo konstruktivni.
-
condy
#1447 Re: HYUNDAI & KIA all about
Nedime prilegni malo, mozak ti spava, idi malo baci se i hrkni 
- basicm
#1448 Re: HYUNDAI & KIA all about
Zato sto si postao u najmanju ruku iritantan sa svojom kijom i garancijom koja ne da autu da se pokvari i senzorima iz koreje i pricom kako su svi budale koji ne voze nove aute, a pogotovo vlasnici njemackih vozila. Sta ces reci kad onaj covjek iz Zagreba kupi nov premijum? Mala mu cuna? Pogledaj samo koja kolicina nebuloza pise u tvom postu o njemu. Da je imao garanciju ne bi mu auto stalo? Da nije premijum ne bi se pokvario nikad? Je li to zakljucak?
I da, condy je pravilno napisao, tebe zeza pravopis.
-
NediM17
#1449 Re: HYUNDAI & KIA all about
Na godisnjem sam, opusteno, evo nesto i za tebe.condy wrote:Nedime prilegni malo, mozak ti spava, idi malo baci se i hrkni
Lagano preskocis KIA/Hyundai temu ako te ne interesuje prica o Kiji i Koreji.basicm wrote:Zato sto si postao u najmanju ruku iritantan sa svojom kijom i garancijom koja ne da autu da se pokvari i senzorima iz koreje i pricom kako su svi budale koji ne voze nove aute, a pogotovo vlasnici njemackih vozila. Sta ces reci kad onaj covjek iz Zagreba kupi nov premijum? Mala mu cuna? Pogledaj samo koja kolicina nebuloza pise u tvom postu o njemu. Da je imao garanciju ne bi mu auto stalo? Da nije premijum ne bi se pokvario nikad? Je li to zakljucak?
Ko kupi nov premium, to respektujem i to je pravi hadzija.
Iz price vidim da se ima para, trebao je to odmah uraditi. Uostalom i sam je rekao, nikad vise polovno.
Da je imao garanciju, auto mu vjerovatno ne bi stao, a i da je stao dobio bi vec drugi i ne bi imao troskova i tolikog srkleta.
Da nije polovan premiJum vjerovatno se ne bi ni pokvario, to je poenta.
- basicm
#1450 Re: HYUNDAI & KIA all about
Pa stvarno ovako mislis?NediM17 wrote:
Da je imao garanciju, auto mu vjerovatno ne bi stao, a i da je stao dobio bi vec drugi i ne bi imao troskova i tolikog srkleta.
Da nije polovan premiJum vjerovatno se ne bi ni pokvario, to je poenta.