Ilegalni migranti u BiH
- Oligarh
#1426 Re: Migranti
Jedan od uslova za ukidanje viznog režima za građane BiH na teritorijama država Schengenskog ugovora bili su sporazumi o readmisiji. Što znači da zemlja EU ima pravo da vrati određeno lice BiH ukoliko to lice ne zadovoljava propisane uslove boravka u EU. Po tim sporazumima Hrvatska nam i vraća ove ljude, jer da napomenem od 2016. su zatvorene granice EU za ovu populaciju. Samim tim BiH kao država ukoliko ne bude obraćala pažnju na svoje granice rizikuje ukidanje bezviznig režima sa EU. Dovoljno je samo da nas Hrvatska i Slovenija prijave zbog nepoštivanja ugovora.
- triconja
#1427 Re: Migranti
Sta je lose u tome da neces da ulaze stranci koji nisu iz zemalja koje su pogodjene ratom u tvoju drzavu? Al ovi ljevicari relativiziraju, vise ne znaju sta ce od sebe od pasjaluka.
-
Hakiz
#1428 Re: Migranti
Kakvom mržnjom? Ja uvijek govorim istu stvar. Ao negdje ideš, asimiliraj se. Ako iz nečega bježiš, nemoj to donositi tamo gdje bježiš.Connaisseur Karlin wrote:jeste, jeste, tvoje ulijetanje je ciljano, znam vlro dobro,jer si pisao vise puta sa mrznjom prema migrantima na temi
To što migranti bježe od problema koje imaju u svojim zemljama, pa kada negdje dođu donesu isti sistem vrijednosti koji je u njihovim zemljama napravio te probleme, to ljudi koji žive u zemljama u koje migranti dolaze ne moraju da trpe, ne treba da ih interesuje i imaju pravo da urade sve da se od donošenja tih problema zaštite.
- Oligarh
#1429 Re: Migranti
Evo, ni dvije minute nakon svog posta pročitam ovo na portalu:Oligarh wrote:Jedan od uslova za ukidanje viznog režima za građane BiH na teritorijama država Schengenskog ugovora bili su sporazumi o readmisiji. Što znači da zemlja EU ima pravo da vrati određeno lice BiH ukoliko to lice ne zadovoljava propisane uslove boravka u EU. Po tim sporazumima Hrvatska nam i vraća ove ljude, jer da napomenem od 2016. su zatvorene granice EU za ovu populaciju. Samim tim BiH kao država ukoliko ne bude obraćala pažnju na svoje granice rizikuje ukidanje bezviznig režima sa EU. Dovoljno je samo da nas Hrvatska i Slovenija prijave zbog nepoštivanja ugovora.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/sloveni ... /180517149
Bojim se da indolencijom sami sebi skačemo u stomak.
- CPT
#1430 Re: Migranti
To ti znas iz prakse ili onako ofrlje? Ko vam puni glavu takvim glupostima? Imas put YT klipova u zivotu u izbjeglickim/azilantskim domovima. A zubare, ortopede i sve ostalo placaju i lokalni stanovnici jer je to sve privatno i nema veze sa "drzavom".uglavnomja wrote:ta sica obuhvata stan, rezije, dovoljno para da se zivi mjesec dana (hrana, odjeca, higijena, mobitel...), besplatne kurseve jezika, racunara i ostalog sta ko izabere ... puno njih ide u osnovnu i srednju skolu za odrasle... zatim savjetnike za razna pitanja, pa doktore, zubare, naocale, ortopedska pomagala (ovo sve domaci placaju, bar jedan dio, njima je sve dzaba), ... i posebno za djecu sveCPT wrote: Btw, znas li sta uopste znaci "privaliti se na socialu"? Znas li o kakvoj sici tj. zivotu govoris?
i tako to godinama
ima prilicna cifra domaceg stanovnistva kojoj ne ostane ni toliko para za zivot koliko oni dobijaju, kad poplacaju stan, struju, vodu, telefon, tv, ...
i ovi kad se zaposle nece imati toliko para
ako se zaposle ikada naravno
zene uglavnom nikada
ni stariji od 40 (ovo je odokativno)
a mladjarija - zavisi dje upadne, neko pocne u kebab restoranu, neko u svercu ... neko nadje rupu u socijali ... neko visi na cosku ili u kakvom objektu![]()
ali se nece mrdnuti iz svog govornog podrucja
-
Hakiz
#1431 Re: Migranti
Tačno, indolencijom skačemo sebi u stomak.Oligarh wrote:Evo, ni dvije minute nakon svog posta pročitam ovo na portalu:Oligarh wrote:Jedan od uslova za ukidanje viznog režima za građane BiH na teritorijama država Schengenskog ugovora bili su sporazumi o readmisiji. Što znači da zemlja EU ima pravo da vrati određeno lice BiH ukoliko to lice ne zadovoljava propisane uslove boravka u EU. Po tim sporazumima Hrvatska nam i vraća ove ljude, jer da napomenem od 2016. su zatvorene granice EU za ovu populaciju. Samim tim BiH kao država ukoliko ne bude obraćala pažnju na svoje granice rizikuje ukidanje bezviznig režima sa EU. Dovoljno je samo da nas Hrvatska i Slovenija prijave zbog nepoštivanja ugovora.
Ali da Slovenija (kao i Hrvatska, pa i još neki) samo čekaju priliku da ocrne BIH, i to je tačno. Vrati staru deviznu štednju stoko, pa onda kritikuj druge.
-
swanfilter
#1432 Re: Migranti
Slovenci nemaju pardona. Danas pohapsili dvojicu, pravac Bec i let za Afriku. Jedan od njih vec pola godine ima dozvolu za privremen boravak. Dosao u PU sa djevojkom da postave neka pitanja. Dobio lisice, maricu i haj zdrao ...
- CPT
#1433 Re: Migranti
Bojim se da ne znas da je Slovenije pred izborima i da stranke takmice koje ce biti gora do izbjeglica. Pogotovo najveca stranka koje vise i ne krije mrznju prema svemu sto mirisi na Islam.Oligarh wrote:Evo, ni dvije minute nakon svog posta pročitam ovo na portalu:Oligarh wrote:Jedan od uslova za ukidanje viznog režima za građane BiH na teritorijama država Schengenskog ugovora bili su sporazumi o readmisiji. Što znači da zemlja EU ima pravo da vrati određeno lice BiH ukoliko to lice ne zadovoljava propisane uslove boravka u EU. Po tim sporazumima Hrvatska nam i vraća ove ljude, jer da napomenem od 2016. su zatvorene granice EU za ovu populaciju. Samim tim BiH kao država ukoliko ne bude obraćala pažnju na svoje granice rizikuje ukidanje bezviznig režima sa EU. Dovoljno je samo da nas Hrvatska i Slovenija prijave zbog nepoštivanja ugovora.
- insomnia78
#1434 Re: Migranti
Sto li majku mu? Jesu ono Austrijanci isli po ove inzinjere na granicu a sad kae Kurc dobio izbore zahvaljujuci protivizbjeglickoj prici
- Oligarh
#1435 Re: Migranti
Pa samim tim imamo još razlog više da se potrudimo da mi ne budemo kolateralna šteta nečijih tuđih ksenofobija. A možemo to i pravno vrlo brzo postati.CPT wrote:Bojim se da ne znas da je Slovenije pred izborima i da stranke takmice koje ce biti gora do izbjeglica. Pogotovo najveca stranka koje vise i ne krije mrznju prema svemu sto mirisi na Islam.Oligarh wrote:Evo, ni dvije minute nakon svog posta pročitam ovo na portalu:Oligarh wrote:Jedan od uslova za ukidanje viznog režima za građane BiH na teritorijama država Schengenskog ugovora bili su sporazumi o readmisiji. Što znači da zemlja EU ima pravo da vrati određeno lice BiH ukoliko to lice ne zadovoljava propisane uslove boravka u EU. Po tim sporazumima Hrvatska nam i vraća ove ljude, jer da napomenem od 2016. su zatvorene granice EU za ovu populaciju. Samim tim BiH kao država ukoliko ne bude obraćala pažnju na svoje granice rizikuje ukidanje bezviznig režima sa EU. Dovoljno je samo da nas Hrvatska i Slovenija prijave zbog nepoštivanja ugovora.
- CPT
#1436 Re: Migranti
zbog toga sto igraju na najgore ljudske osobine... strah, ksenobiju, egoizam, rasizam, itd, itd... nije to prvi put za Evropuinsomnia78 wrote:Sto li majku mu? Jesu ono Austrijanci isli po ove inzinjere na granicu a sad kae Kurc dobio izbore zahvaljujuci protivizbjeglickoj prici
- CPT
#1437 Re: Migranti
Pa samim tim imamo još razlog više da se potrudimo da mi ne budemo kolateralna šteta nečijih tuđih ksenofobija. A možemo to i pravno vrlo brzo postati.[/quote]
"Mi" mozemo biti na strani fasista ili na onoj drugoj strani... Budemo li na strani fasista nahebali smo svakako jer ne vide razliku medju nama. Danas gaze po muslimanu iz Sirije, sutra ce iz BiH. Uostalom, kad vidis ko najvise pljuje po tim ljudima, sve ti je jasno....
"Mi" mozemo biti na strani fasista ili na onoj drugoj strani... Budemo li na strani fasista nahebali smo svakako jer ne vide razliku medju nama. Danas gaze po muslimanu iz Sirije, sutra ce iz BiH. Uostalom, kad vidis ko najvise pljuje po tim ljudima, sve ti je jasno....
- insomnia78
#1438 Re: Migranti
Dje ima bolje?CPT wrote:zbog toga sto igraju na najgore ljudske osobine... strah, ksenobiju, egoizam, rasizam, itd, itd... nije to prvi put za Evropuinsomnia78 wrote:Sto li majku mu? Jesu ono Austrijanci isli po ove inzinjere na granicu a sad kae Kurc dobio izbore zahvaljujuci protivizbjeglickoj prici
- CPT
#1439 Re: Migranti
Kao kad bi neko 1941 pitao gdje ima bolje... Jes da ima malo fasizma&Co ali gdje ima bolje? Koja logika ... Kad vec postavljas glupa pitanja... U Kanadi (recimo).insomnia78 wrote:Dje ima bolje?CPT wrote:zbog toga sto igraju na najgore ljudske osobine... strah, ksenobiju, egoizam, rasizam, itd, itd... nije to prvi put za Evropuinsomnia78 wrote:Sto li majku mu? Jesu ono Austrijanci isli po ove inzinjere na granicu a sad kae Kurc dobio izbore zahvaljujuci protivizbjeglickoj prici
-
kockakockica
#1440 Re: Migranti
Kad pomislim da u Turskoj vec nekoliko godina zivi oko 3 MILIONA migranata, tek sad vidim kako je to jaka drzava. Do kraja ljeta u BH ce biti 20-30000 migranata, a vec sad kad ih ima mozda blizu 5000 vlasti ne mogu da se nose sa tim.
Ja bih izdvojio IZBJEGLICE iz Sirije, posebno porodice sa djecom i ponudio smjestaj i azil. Djecu odmah u skolu, momke da pomazu u poljoprivredi i polahko. Sad kad je ramazan moze covjek prosijati kroz sito jos ko je solidan od samaca, a ove sto piju, drogiraju se, otimaju i kradu sve noga nazad u Srbiju i CG.
Gledaam juce na TV kako prijete jedni drugima, otimaju i biju se. To bih koliko nocas sve nabio preko grane
Ja bih izdvojio IZBJEGLICE iz Sirije, posebno porodice sa djecom i ponudio smjestaj i azil. Djecu odmah u skolu, momke da pomazu u poljoprivredi i polahko. Sad kad je ramazan moze covjek prosijati kroz sito jos ko je solidan od samaca, a ove sto piju, drogiraju se, otimaju i kradu sve noga nazad u Srbiju i CG.
Gledaam juce na TV kako prijete jedni drugima, otimaju i biju se. To bih koliko nocas sve nabio preko grane
- insomnia78
#1441 Re: Migranti
Aha. Pa sto ne viču ‘oćemo u Kanadu? Nego baš u Njemačku, drito mečki na rupu
- insomnia78
#1442 Re: Migranti
I imal na tom spisku “boljih” i jedna muslimanska zemlja?
- Tito_i_Partija
#1443 Re: Migranti
Stipu ba to, vidis li ti kako je ona tebi totalno skrenula paznju sa onih "Egipcana" za koje si pit'o?Hakiz wrote:Kakvom mržnjom? Ja uvijek govorim istu stvar. Ao negdje ideš, asimiliraj se. Ako iz nečega bježiš, nemoj to donositi tamo gdje bježiš.Connaisseur Karlin wrote:jeste, jeste, tvoje ulijetanje je ciljano, znam vlro dobro,jer si pisao vise puta sa mrznjom prema migrantima na temi
To što migranti bježe od problema koje imaju u svojim zemljama, pa kada negdje dođu donesu isti sistem vrijednosti koji je u njihovim zemljama napravio te probleme, to ljudi koji žive u zemljama u koje migranti dolaze ne moraju da trpe, ne treba da ih interesuje i imaju pravo da urade sve da se od donošenja tih problema zaštite.
Evo da ti ja odgovorim: nije to ni E od Egipta vidilo.
- CPT
#1444 Re: Migranti
Upoznaj Google...insomnia78 wrote:Aha. Pa sto ne viču ‘oćemo u Kanadu? Nego baš u Njemačku, drito mečki na rupu

- uglavnomja
#1445 Re: Migranti
To ti znas iz prakse ili onako ofrlje? Ko vam puni glavu takvim glupostima? Imas put YT klipova u zivotu u izbjeglickim/azilantskim domovima. A zubare, ortopede i sve ostalo placaju i lokalni stanovnici jer je to sve privatno i nema veze sa "drzavom".[/quote]CPT wrote: ali se nece mrdnuti iz svog govornog podrucja
znaci od 2010. sam vani
na kursu jezika je bila gomila azilanata, sve znam sta su od drzave dobijali iz prve ruke.
i sve to napisano gore je njima drzava placala, oni dostave fakturu i drzava plati
ali ocito ti znas bolje
isto kao sto znas kako je bilo u bosni u ratu iako nisi u/iz bosne
i opet ne znas osnovno, brkas pojmove, ja pisem o ljudima koji su DOBILI azil, ne o traziocima azila, pisem o ljudima koji su upali u sistem
dva potpuno razlicita statusa
i ne trebaju mi yt klipovi, bio je jedan takav kamp pored kojeg smo cesto prolazili
inace bezobrazluk i nevaspitanje ostavi da kuci prospias
Last edited by uglavnomja on 17/05/2018 22:07, edited 1 time in total.
-
kockakockica
- CPT
#1447 Re: Migranti
uglavnomja wrote:To ti znas iz prakse ili onako ofrlje? Ko vam puni glavu takvim glupostima? Imas put YT klipova u zivotu u izbjeglickim/azilantskim domovima. A zubare, ortopede i sve ostalo placaju i lokalni stanovnici jer je to sve privatno i nema veze sa "drzavom".CPT wrote: ali se nece mrdnuti iz svog govornog podrucja
znaci od 2010. sam vani
na kursu jezika je bila gomila azilanata, sve znam sta su od drzave dobijali iz prve ruke.
i sve to napisano gore je njima drzava placala, oni dostave fakturu i drzava plati
ali ocito ti znas bolje
isto kao sto znas kako je bilo u bosni u ratu iako nisi u/iz bosne
i opet ne znas osnovno, brkas pojmove, ja pisem o ljudima koji su DOBILI azil, ne o traziocima azila, pisem o ljudima koji su upali u sistem
dva potpuno razlicita statusa
i ne trebaju mi yt klipovi, bio je jedan takav kamp pored kojeg smo cesto prolazili
Znaci vani od osemdesetih i trenutno radim sa (izmedju ostalog) migrantima/izbjeglicama. Kursevi su dobra volja ili jako lose placeni. Po tome i dijelim ljude. Oni koji zele pomoci i "ostale" koji traze racionalizaciju za svoju ksenofobiju. Neki su zaista kreativni... Od drzave dobiju generalno toliko da zive od humanitarne pomoci.
p.s.: nisam nigdje pisao o tome kako je bilu u Bosni vec sa BH izbjeglicama izvan Bosne
- CPT
#1448 Re: Migranti
clickbait, kako originalno...kockakockica wrote:Ako ne otvorite oci onda ide ovo !!!
http://www.dw.com/hr/rat-protiv-krimina ... a-19084912
-
Fudo387
#1449 Re: Migranti
CPT wrote:Upoznaj Google...insomnia78 wrote:Aha. Pa sto ne viču ‘oćemo u Kanadu? Nego baš u Njemačku, drito mečki na rupu
Kanada je velika civilizacija.
- CPT
#1450 Re: Migranti
Dio moje obitelji je tamo zavrsio devedesetih... Sve najbolje govore. Respect!
Sve se moze kad se hoce
Sve se moze kad se hoce