Marvel Cinematic Universe

Najbolji i najgori filmovi, serije, sve o sedmoj umjetnosti...

Moderator: _BataZiv_0809

Post Reply
yoda82

#1426 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by yoda82 »

KB9 wrote:joker je najbolji origin story film od svih filmova koji su ikad izasli a da se ticu stripova

bez ikakve rasprave
Film je dobar, gluma fenomenalna, ali meni fali nešto. Fali mi da povežem lik uz Jokera. To sam uspio samo nekoliko puta u filmu.
Ledgerova interpretacija Jokera mi je bolja. Čak i Nicholsonova, ali svakako vrhunska gluma Phenixa.
Raigor Stonehoof

#1427 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Raigor Stonehoof »

yoda82 wrote:
KB9 wrote:joker je najbolji origin story film od svih filmova koji su ikad izasli a da se ticu stripova

bez ikakve rasprave
Film je dobar, gluma fenomenalna, ali meni fali nešto. Fali mi da povežem lik uz Jokera. To sam uspio samo nekoliko puta u filmu.
Ledgerova interpretacija Jokera mi je bolja. Čak i Nicholsonova, ali svakako vrhunska gluma Phenixa.
Upravo.

O Ledgeru ne trebam trositi rijeci. Nicholsonov Joker mi je traume ko djetetu stvarao. Ovog mi je zao, strkljav nakav, ne zna sam cipele svezat, djeca ga prebiju, i kao trebao bi ga se bojat? I nije to feniksova krivica, nego onog ko je pisao scenario.

Film je vrlo dobar ako ga posmatram kao dramu, a kao origin story nekog supervillaina, nidje veze.

O brojnim nelogicnostima da ne pocinjem...
bunk

#1428 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

Nije da cjepidlacim :mrgreen:
Ali ovo je tema Marvel a pricate o jednom od nosioca DC comicsa :D
yoda82

#1429 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by yoda82 »

Raigor Stonehoof wrote:
yoda82 wrote:

bez ikakve rasprave
Upravo.

O Ledgeru ne trebam trositi rijeci. Nicholsonov Joker mi je traume ko djetetu stvarao. Ovog mi je zao, strkljav nakav, ne zna sam cipele svezat, djeca ga prebiju, i kao trebao bi ga se bojat? I nije to feniksova krivica, nego onog ko je pisao scenario.

Film je vrlo dobar ako ga posmatram kao dramu, a kao origin story nekog supervillaina, nidje veze.

O brojnim nelogicnostima da ne pocinjem...
Meni najviše smeta što ako ukinemo ime filma, i ako mu skinemo masku koju ima, ne bi nikad pogodio da se radi o Jokeru...Mimo toga je film dobar, a gluma vrh.
bunk wrote:Nije da cjepidlacim :mrgreen:
Ali ovo je tema Marvel a pricate o jednom od nosioca DC comicsa :D
:D Što jest, jest :D
Averus

#1430 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Ma davno smo dogovorili da se promijeni naziv teme jer realno ko ovdje piše, voli superjunake/inje, pa možemo sve strpati u jednu :D

Nekad nemamo više ideja za pisanje o Marvelovcima, pa se mora malo i o DC i drugima pisati :)

Dakle:
Yamcha wrote:Tvorac teme
De promijeni naziv ako ikako možeš :D
A ako ne možeš ti, onda...
Chmoljo wrote: moderatoreeeee

8-)
todd_smith

#1431 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Ma jok, neka ostane MCU

Gdje ces tipa Suicide Squad i Thanosa imati post poslije posta
Averus

#1432 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Ja realno ne gotivim DC filmove nikako (nisam gledao novog Jokera još)

Batman im je bio ok, hvala Ledgeru. Ovo ostalo sve osrednje ili loše. Štaviše, Suicide Squad mi je prva polovica filma bila među boljim filmovima DC univerzuma :lol:
Serija Titans mi je bolja od ijednog filma koji su napravili.

A uvijek sam preferirao Marvel, ali ne bježim od DC-a ako naprave nešto dobro.
todd_smith

#1433 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Averus wrote:Ja realno ne gotivim DC filmove nikako (nisam gledao novog Jokera još)

Batman im je bio ok, hvala Ledgeru. Ovo ostalo sve osrednje ili loše. Štaviše, Suicide Squad mi je prva polovica filma bila među boljim filmovima DC univerzuma :lol:
Serija Titans mi je bolja od ijednog filma koji su napravili.

A uvijek sam preferirao Marvel, ali ne bježim od DC-a ako naprave nešto dobro.
ma gledam i jedno i drugo jednako iskreno, cak stavise mislim da su likovi u DCu dosta kompleksniji i kompletniji nego Marvelovi, ali kroz filmove ih srozaju skroz
Averus

#1434 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

A meni se kod DC-a nikad nije sviđalo što su im svi likovi ko bogovi

Marvelovi su nekako prizemniji, više kao obični ljudi koji su eto postali superjunaci.
Qler

#1435 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Qler »

Man of steel je meni super.
Averus

#1436 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Qler wrote:Man of steel je meni super.
Ma fun watch, ali nekako se svodi na "Rušenje zgrada u 3D-u" :D
yoda82

#1437 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by yoda82 »

Qler wrote:Man of steel je meni super.
Meni je baš loš...a BvS ponajgori film sa superjunacima. Jedino je gori Venom...

Titans je super serija do sada. Nadam se da neće usrati nešto.
Averus

#1438 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Halo! Venom makar nema legendarnu "I tvoja mama se zove Martha? THAT CHANGES EVERYTHING" scenu :lol: :lol:
swanfilter

#1439 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by swanfilter »

yoda82 wrote:

bez ikakve rasprave
Meni se vec u prvom trjeleru ucini da je film nekako isprazan ...
Bloo
Globalna šefica

#1440 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

Kad čitam vaše komentare...samo pomislim...you ppl should read Alan Moore's comics... :|

Image
drogon2

#1441 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by drogon2 »

Ma DC je meni bezveze.Jedini gotivan lik mi je Batman,a i on je uglavnom uparen sa villanima tipa bas ovog Jokera,Pingvina i slicnih :lol: Jos kad tamo uzmes da se u Justice League druzi sa Supermanom i Wonder Woman koji su mu vazda nekako cringe likovi dobijes to da je DC haos haha Ah da ,da ne zaboravimo zelenu lampu i Aquamana :lol:
yoda82

#1442 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by yoda82 »

Bloo wrote:Kad čitam vaše komentare...samo pomislim...you ppl should read Alan Moore's comics... :|

Image
Jesi gledala film?

P.S. čitao sam The Killing Joke, ali opet mi fali u filmu da povežem lika sa Jokerom....
Averus wrote:Halo! Venom makar nema legendarnu "I tvoja mama se zove Martha? THAT CHANGES EVERYTHING" scenu :lol: :lol:
Ima slična scena...nešto u stilu došli smo ovdje da izvršimo invaziju na Zemlju, ali kad sam tebe upoznao odustao sam :-)
Averus

#1443 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Ma da, ali Venoma vadi što nikad nije ni predviđen da bude film koji sebe uzima za ozbiljno...

Za razliku od DC filmova koji svi hoće neki GRIM/DARK mood i atmosferu, a naprave šprdanciju. Venom je makar od početka bio poluparodija.
Sa uvođenjem Carnage-a, ako to urade makar 5% dobro, mogu film dići na sasvim novi nivo.

Ja bih volio da neki režiser stisne muda i napravi Maximum Carnage seriju filmova, jer to bi bilo vrhunski gledati...
Spidey, Black Cat, Venom, Firestar, Cloak&Dagger, Morbius, Deathlock i Moon Knight, kasnije potpomognuti i Cpt. Americom u borbi protiv (pazi sad): Carnage, Shriek, Demogoblin, Doppelganger, Carrion.

Još bi se odlično uklopilo u moderne tokove gdje žensko preuzima vodstvo, jer u suštini ova ekipa je sve vrijeme uz Carnage-a zbog Shriek :D

uhhh :izet:
yoda82

#1444 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by yoda82 »

Ma trebaju snimiti Deadpool Killogy :D
Yamcha

#1445 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Yamcha »

Averus wrote:Ma da, ali Venoma vadi što nikad nije ni predviđen da bude film koji sebe uzima za ozbiljno...

Za razliku od DC filmova koji svi hoće neki GRIM/DARK mood i atmosferu, a naprave šprdanciju. Venom je makar od početka bio poluparodija.
Sa uvođenjem Carnage-a, ako to urade makar 5% dobro, mogu film dići na sasvim novi nivo.

Ja bih volio da neki režiser stisne muda i napravi Maximum Carnage seriju filmova, jer to bi bilo vrhunski gledati...
Spidey, Black Cat, Venom, Firestar, Cloak&Dagger, Morbius, Deathlock i Moon Knight, kasnije potpomognuti i Cpt. Americom u borbi protiv (pazi sad): Carnage, Shriek, Demogoblin, Doppelganger, Carrion.

Još bi se odlično uklopilo u moderne tokove gdje žensko preuzima vodstvo, jer u suštini ova ekipa je sve vrijeme uz Carnage-a zbog Shriek :D

uhhh :izet:
Zaboravio si Nightwatcha :wink:
Averus

#1446 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Averus »

Auuuuuu đe ću njega zaboraviti, najjači mi lik :-) :-) :-)
todd_smith

#1447 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by todd_smith »

Dzaba mastate, jedno su zelje drugo su licence i autorska prava :mrgreen:
Bloo
Globalna šefica

#1448 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by Bloo »

yoda82 wrote: Jesi gledala film?

P.S. čitao sam The Killing Joke, ali opet mi fali u filmu da povežem lika sa Jokerom....
Nisam, čekam el torente :D Nisam ni trailer, ni teaser ni kurcepalce standardne, znaš me :mrgreen:
Killing Joke je samo okvirni predložak, jedna od inspiracija.

Budem vrišćala utiske kad pogledam.
bunk

#1449 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by bunk »

I am Iron Man..
Like a boss.
KB9

#1450 Re: Marvel Cinematic Universe

Post by KB9 »

Bloo wrote:
yoda82 wrote: Jesi gledala film?

Nisam, čekam el torente :D Nisam ni trailer, ni teaser ni kurcepalce standardne, znaš me :mrgreen:
Killing Joke je samo okvirni predložak, jedna od inspiracija.

Budem vrišćala utiske kad pogledam.
ooo vriscat ces od srece :mrgreen:
Post Reply