Hoce li kraj SDA i SDP Hadzikadic osvojiti barem vise od nekog Mustafe Cerica 2014.
Platforma za progres - Mirsad Hadžikadić
- sinuhe
#1426 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Sjetih se Borisa Miksica i vidim da su ga Hrvati sasvim lijepo pripazili sa oko 400 000 glasova 2005 pa i 2009 sa 40000.
Hoce li kraj SDA i SDP Hadzikadic osvojiti barem vise od nekog Mustafe Cerica 2014.
Last edited by sinuhe on 13/09/2018 08:54, edited 1 time in total.
- SaraFina
#1427 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Evo molim vas, uzmite i informiši te se o sustavu i ovlastima člana presjedništva.
Informišite se kako bi Hadžikadić nakon izbora bez " logistike i baze " sprovodio predizborna obećanja.
Treba čovjeka zadržati, neka mu se da i neka pozicija, ali ambicija vaša i njegova da udje u presjedništvo kao član iz reda bošnjačkog naroda je glupost. Obzirom na okolnosti.
Informišite se kako bi Hadžikadić nakon izbora bez " logistike i baze " sprovodio predizborna obećanja.
Treba čovjeka zadržati, neka mu se da i neka pozicija, ali ambicija vaša i njegova da udje u presjedništvo kao član iz reda bošnjačkog naroda je glupost. Obzirom na okolnosti.
- GandalfSivi
#1428 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
.Smrcak15 wrote:de ti nama reci zasto je taj Becirovic odbio da dodje na debatu, to je jedna velika bruka za njega, a i za njegove pristalice ako imalo prate debate u zapadnom svijetu....nesto nezamislivo da Ovako nonsalantno u jeku predizborne kampanje odbijaju debatu...trevba da vam se upali 100 lampica iznad glave kad Ovako vas politicar nesto uradi....da je Hadzikadic odbio debatu Ovako nonsalantno a da su se svi pojavili, igubio bi moju podrsku definitivno.SaraFina wrote:![]()
![]()
![]()
Bože, baci ciglu i budi precizan!
zato kada se Becirovic pojavi na debatu, dodji nam ovdje i jave se pa cemo onda...a Ovako nema smisla![]()
za mene su ova trojica velike kukavice poslije ovog poteza iako simpatisen Becirovica pored one dvojice , ja sam razocaran u Becirovica neodazivanjem na debatu.
To ti je isto kao kad bi Vrbanjusa zovnula Real Madrid, pa kada se ovi ne bi pojavili, onda bi Braco rekao, “jesi vidio sto su picke jarane, ne smiju”...
Da ne idem u daljnje analize “debate”...
-
archi_a
#1429 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne znam koliko puta treba ponoviti, realnost je da imaš 49 posto stanovništva koje podržava politike koje su protiv svega ovoga što je naveo u platformi za progres, ili su apriori za to što piše ali da to urade odvojeno, sami za sebe. Ne znam, onaj koji to ne vidi je ignorant. Čuj, “objasnio bih da trebaju raditi za BiH." Nećeee ljudi, razumijete li! Nećeš ih cvijećem nuditi, lijepim riječima i osmijesima. Moraš biti oštar! Moraš braniti državu, nezavisnost, suverenitet, narod, jer te ugrožava politički sistem koji imaš. Moraš imati stav, ali za to ti treba i logistika i baza, i ljudi na svim nivoima vlasti i na svim nivoima odlučivanja.
- SaraFina
#1430 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
archi_a wrote:Ne znam koliko puta treba ponoviti, realnost je da imaš 49 posto stanovništva koje podržava politike koje su protiv svega ovoga što je naveo u platformi za progres, ili su apriori za to što piše ali da to urade odvojeno, sami za sebe. Ne znam, onaj koji to ne vidi je ignorant. Čuj, “objasnio bih da trebaju raditi za BiH." Nećeee ljudi, razumijete li! Nećeš ih cvijećem nuditi, lijepim riječima i osmijesima. Moraš biti oštar! Moraš braniti državu, nezavisnost, suverenitet, narod, jer te ugrožava politički sistem koji imaš. Moraš imati stav, ali za to ti treba i logistika i baza, i ljudi na svim nivoima vlasti i na svim nivoima odlučivanja.
I više od 49%, sa onim koji HDZ u FBiH vide kao svoju opciju.
Da smo jednonacionalna država poput HR, eksperimenti i entuzijazam prema Hadžikadiću bili bi kul opcija.
-
cassius
#1431 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Znaci Hadzikadic ,Jerlagic, Sepic su vrbanjusa , a ostala trojka su real madrid.GandalfSivi wrote:.Smrcak15 wrote:de ti nama reci zasto je taj Becirovic odbio da dodje na debatu, to je jedna velika bruka za njega, a i za njegove pristalice ako imalo prate debate u zapadnom svijetu....nesto nezamislivo da Ovako nonsalantno u jeku predizborne kampanje odbijaju debatu...trevba da vam se upali 100 lampica iznad glave kad Ovako vas politicar nesto uradi....da je Hadzikadic odbio debatu Ovako nonsalantno a da su se svi pojavili, igubio bi moju podrsku definitivno.SaraFina wrote:![]()
![]()
![]()
Bože, baci ciglu i budi precizan!
zato kada se Becirovic pojavi na debatu, dodji nam ovdje i jave se pa cemo onda...a Ovako nema smisla![]()
za mene su ova trojica velike kukavice poslije ovog poteza iako simpatisen Becirovica pored one dvojice , ja sam razocaran u Becirovica neodazivanjem na debatu.
To ti je isto kao kad bi Vrbanjusa zovnula Real Madrid, pa kada se ovi ne bi pojavili, onda bi Braco rekao, “jesi vidio sto su picke jarane, ne smiju”...
Da ne idem u daljnje analize “debate”...
Drzi se ti mora i plovidbe Gandalfe, ne idi u daljnje analize.
- Smrcak15
#1432 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ova trojica su dosla Hadzikadic ,Jerlagic, Sepic
a ona trojica nisu......sve je tu receno....
ko ne smije na debatu doci taj nece mene predstavljati, gubi moju podrsku pa da si mi rodjeni chacha...a htjeli bi na predsjednicku stolicu a ne smiju na debatu..
vi covjece kukavice branite
a ona trojica nisu......sve je tu receno....
ko ne smije na debatu doci taj nece mene predstavljati, gubi moju podrsku pa da si mi rodjeni chacha...a htjeli bi na predsjednicku stolicu a ne smiju na debatu..
vi covjece kukavice branite
- sinuhe
#1433 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Becirovic je siroj javnosti poznat po 'slucaju Sutorina' i svjesno na tome gradi svoju popularnost.
Pojavio se manje vise niotkud iako je dugogodisnji pjesadinac SDP-a. Tek se sa 'Sutorinom' vinuo u visine - sa najlaksom pricom.
Pojavio se manje vise niotkud iako je dugogodisnji pjesadinac SDP-a. Tek se sa 'Sutorinom' vinuo u visine - sa najlaksom pricom.
-
archi_a
#1434 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
A i sama debata na N1, ko kviz, sa moderatorom (mališa koji u Rajlovcu, kada je izvještavao o pucnjavi u kojoj su život izgubila dva vojnika, nije propustio da u programu uživo kaže:"kada sam dolazio na lice mjesta, čuo sam usput kako je neko iz mraka rekao da je napadač, koji je pucao, uzvikivao Allahu Ekber."
) koji se postavio kao učitelj i insistira na odgovorima da-ne. Navrat nanos skrpljeno, strašno i smiješno u isto vrijeme.
Last edited by archi_a on 13/09/2018 09:20, edited 1 time in total.
- Not My Idea
- Chmoljo
- Administrativni siledžija u penziji
#1436 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
GandalfSivi wrote:Voditelj: Kako bi ste saradjivali sa ostalim clanovima predsjednistva?
M. H.: Ja bih im objasnio da bez obzira sto su Srbin i Hrvat, njihov posao je da zastupaju BiH.
Kupi kablove, gasi mjesalicu, gotovo sve...
- Smrcak15
#1437 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
to sto im se daje po 1 minutu da kazu sta imaju , to na dusu ide organizatoru debate...premalo je 1 minuta da bi se stiglo reci sve , pa onda u toj minuti moras opsirno govoriti a ne detaljno.archi_a wrote:A i sama debata na N1, ko kviz, sa moderatorom (mališa koji u Rajlovcu, kada je izvještavao o pucnjavi u kojoj su život izgubila dva vojnika, nije propustio da u programu uživo kaže:"kada sam dolazio na lice mjesta, čuo sam usput kako je neko iz mraka rekao da je napadač, koji je pucao, uzvikivao Allahu Ekber.") koji se postavio kao učitelj i insistira na odgovorima da-ne. Navrat nanos skrpljeno, strašno i smiješno u isto vrijeme.
- SaraFina
#1438 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
GandalfSivi wrote:Voditelj: Kako bi ste saradjivali sa ostalim clanovima predsjednistva?
M. H.: Ja bih im objasnio da bez obzira sto su Srbin i Hrvat, njihov posao je da zastupaju BiH.
Ako "Fan klubu" nakon ovoga nije sve jasno, jbg onda. Neće nikad. Zato lik IDE iz B.L.
Fakat ne zna da u RS ne može dobiti glasove, nije nikakva "simbolika" posrijedi.
-
mrjasmin
#1439 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Format sinocnje emisije jeste bio amaterski i bezveze al to ne amnestira ovu trojku sto nisu dosli.
- SaraFina
- Smrcak15
#1441 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
POSTAVITE PITANJA DIREKTNO HADZIKADICU DANAS PREKO FACEBOOKA, NAPISITE SAD PITANJE U SEKCIJI KOMENTARI I ON CE ODGOVORITI
https://www.facebook.com/mirsadhadzikadic/

https://www.facebook.com/mirsadhadzikadic/
Dragi građani Bosne i Hercegovine,
u cilju razbijanja medijske blokade prema Mirsadu Hadžikadiću – Platformi za progres, i na vaš zahtjev, pozivamo vas da ponovo budete s nama u novom izdanju „Uživo s Mirsadom Hadžikadićem“ koje zakazujemo za 13. septembar u periodu od 18.30 do 19.15 sati.
Očekujemo vaša pitanja vezana za predizborni program Mirsada Hadžikadića ovdje u komentarima, a možete da ih postavite i u komentarima u toku javljanja uživo.
Vidimo se!

-
mrjasmin
#1442 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ako tebi nije jasno da tvoj pulen Becirovic koji ima savjetnika elektricara ne moze voditi drzavu onda jbg. Meni samo nije jasno zasto visis na ovoj temi kad tvoj pulen ima svoju temu? Ja naprimjer nemam potrebe da visim na temama drugi kandidata i da pljujem po njima.SaraFina wrote:GandalfSivi wrote:Voditelj: Kako bi ste saradjivali sa ostalim clanovima predsjednistva?
Ako "Fan klubu" nakon ovoga nije sve jasno, jbg onda. Neće nikad. Zato lik IDE iz B.L.
Fakat ne zna da u RS ne može dobiti glasove, nije nikakva "simbolika" posrijedi.
- SaraFina
#1443 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Samo sam pragmatična. VI ste Fan Klub lika, koji je u političkom smislu zakinut i neinformisan. Da ne kažem šta mislim, prebrutalno je.
(Podforum je politika. Lijepite plahte i video uratke, diskusija je nemoguća.
Osnujte Fan Klub. Kad ga ima Rizo Ruža može i hadžija

A i VI s njim skupa jelte, nemate "političkog iskustva u raspravama" (blago) Podržavati njega, gore je nego biti glasač reisu Ceriću kad bio kandidat
A i VI s njim skupa jelte, nemate "političkog iskustva u raspravama" (blago) Podržavati njega, gore je nego biti glasač reisu Ceriću kad bio kandidat
Last edited by SaraFina on 13/09/2018 09:37, edited 1 time in total.
- Smrcak15
#1444 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
ja kao vjernik nisam glasao za bivseg reisa Cerica jer ga nesmatram politickom osobom..SaraFina wrote:Samo sam pragmatična. VI ste Fan Klub lika, koji je u političkom smislu zakinut i neinformisan.
A i VI s njim skupa jelte. Podržavati njega, gore je nego biti glasač reisu Ceriću kad bio kandidat
dok ovdje podrzajemo Hadzikadica svi redom, bili vjernici ili nevjernici...uopste nevazno sta smo, jer smo prepoznali kvalitet u Hadzikadicu koji niko nema od ostalih protukandidata.
- Thorgerson
#1445 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Ne bih se ja bas slozio da SDA ima neku bazu glasaca toliko veliku da joj se ne moze nista. Istina, oni imaju kao sto se vidi po statistici siguricu od nekih 150.000 glasova. Dakle, to je jednostavno granica koja se mora preci.
Takodjer, nije problem ni indolentnih glasaca. Ok, mogu se oni pokreti jedan manji dio, ali imas ljudi koji nikad nisu glasali niti ce.
Problem koji npr. ce imati Hadzikadic jeste problem koji su imali kandidati 2010. godine kada su bosnjaci i bosanci glasali za Komsica. Problem je to rasipanje glasova koje ce se neminovno i sada desiti. Komsic ovo nije trebao uraditi. Njegova popluarnost istina jeste opala, ali opet on moze uzeti dobar dio bosnjackih glasova, probosanskih.
Dodatni "problem" jeste sto se sada pojavljuje Komsic br. 2 u vidu Falatara. Koji isto tako zajedno sa Komsicem ce uzeti dobar dio glasova koji bi inace isli bosnjackom kandidatu za predsjednistvo.
Tako da pored 6 kandidata za bosnjackog clana gdje ce se glasovi rasipati, imamo i Komsica i Falatara gdje takodjer odose glasovi onih ljudi koji bi inace taj glas dali nekome od kandidata za bosnjackog clana. A obzirom na tip takvog glasa, mali broj bi isao SDA.
E zato je tesko pobjediti SDA. Kako ces ih pobjediti kada nemas uopste dovoljno glasova u opticaju da bi presao njihovu sigurnu bazu. Mozda to nece biti kao 2010, ali i Falatar i Komsic ce sigurno uzeti 100k tih glasova koji bi inace isli mozda nekom kandidatu za bosnjackog clana predsjednistva.
2014. godine hrvatski kandidati za predsjednistvo su dobilii 244.000 glasova, a 2010. kada je Komsic bio kandidat 555.000 glasova.
2014 godine za bosnjackog clana bilo je u opticaju 504.500, a 2010. 303.000 glasova. Dakle citavih 200.000 glasova u opticaju da se uzme je bilo 2014. godine. I ti glasovi su se rasprsili medju hrpom kandidata koja se tad pojavila. I nije to stvar novih glasova, jer statistika kaze da je 2014. godine bilo cak manje glasova.
Eh eto. To je taj Komsic effect.
Koji ce se ponovo desiti, jos sad u duetu sa Falatarom.
2010
Ukupno važećih glasova 1023150
2014
Ukupno važećih glasova 997532
Evo i Bakirovi rezultati.
2014
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235
2010
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 162831
2006
TIHIĆ SULEJMAN SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 153.683 (Haris Silajdzic pobijedio sa 350.000)
Ostali kandidati i broj glasova za bosnjackog clana:
2014 (ima li ko da se nije bio kandidovao?
)
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454
SULJAGIĆ EMIR - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 114334
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 75369
HALILOVIĆ SEFER - BPS-SEFER HALILOVIĆ 66230
CERIĆ MUSTAFA - CERIĆ MUSTAFA 33882
BAJRAMOVIĆ DŽEBRAIL - STRANKA DIJASPORE BOSNE I HERCEGOVINE 5041
KEBO MIRSAD - KEBO MIRSAD 3893
TUZLIĆ HALIL - TUZLIĆ HALIL 3162
ŽIGIĆ ADIL - ŽIGIĆ ADIL 1637
2010
RADONČIĆ FAHRUDIN - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 142387 30,49
SILAJDŽIĆ HARIS - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 117240 25,10
ĐEDOVIĆ IBRAHIM - DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH 13369 2,86
DEMIROVIĆ MUJO - BPS - SEFER HALILOVIĆ 8951 1,92
LATIĆ ĐEMAL - STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 8738 1,87
SPAHIĆ IBRAHIM - GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE 6948 1,49
KEŠETOVIĆ IZUDIN - BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 4228 0,91
JUSIĆ AIDA - JUSIĆ AIDA - NEZAVISNI KANDIDAT 2347 0,50
Za hrvatskog clana
2014
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 128053
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 94695
BUDIMIR ŽIVKO - STRANKA PRAVDE I POVJERENJA 15368
POPOVIĆ ANTO - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 7179
2010
KOMŠIĆ ŽELJKO - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 337065
KRIŠTO BORJANA - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 109758
RAGUŽ MARTIN - HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 60266
IVANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 45397
GALIĆ PERO - GAL75 0,18 IĆ PERO - NEOVISNI KANDIDAT 1581
KUTLE MILE - KUTLE MILE - NEOVISNI KANDIDAT 1069
GALIĆ FERDO - GALIĆ FERDO - NEOVISNI KANDIDAT 9
Takodjer, nije problem ni indolentnih glasaca. Ok, mogu se oni pokreti jedan manji dio, ali imas ljudi koji nikad nisu glasali niti ce.
Problem koji npr. ce imati Hadzikadic jeste problem koji su imali kandidati 2010. godine kada su bosnjaci i bosanci glasali za Komsica. Problem je to rasipanje glasova koje ce se neminovno i sada desiti. Komsic ovo nije trebao uraditi. Njegova popluarnost istina jeste opala, ali opet on moze uzeti dobar dio bosnjackih glasova, probosanskih.
Dodatni "problem" jeste sto se sada pojavljuje Komsic br. 2 u vidu Falatara. Koji isto tako zajedno sa Komsicem ce uzeti dobar dio glasova koji bi inace isli bosnjackom kandidatu za predsjednistvo.
Tako da pored 6 kandidata za bosnjackog clana gdje ce se glasovi rasipati, imamo i Komsica i Falatara gdje takodjer odose glasovi onih ljudi koji bi inace taj glas dali nekome od kandidata za bosnjackog clana. A obzirom na tip takvog glasa, mali broj bi isao SDA.
E zato je tesko pobjediti SDA. Kako ces ih pobjediti kada nemas uopste dovoljno glasova u opticaju da bi presao njihovu sigurnu bazu. Mozda to nece biti kao 2010, ali i Falatar i Komsic ce sigurno uzeti 100k tih glasova koji bi inace isli mozda nekom kandidatu za bosnjackog clana predsjednistva.
2014. godine hrvatski kandidati za predsjednistvo su dobilii 244.000 glasova, a 2010. kada je Komsic bio kandidat 555.000 glasova.
2014 godine za bosnjackog clana bilo je u opticaju 504.500, a 2010. 303.000 glasova. Dakle citavih 200.000 glasova u opticaju da se uzme je bilo 2014. godine. I ti glasovi su se rasprsili medju hrpom kandidata koja se tad pojavila. I nije to stvar novih glasova, jer statistika kaze da je 2014. godine bilo cak manje glasova.
Eh eto. To je taj Komsic effect.
2010
Ukupno važećih glasova 1023150
2014
Ukupno važećih glasova 997532
Evo i Bakirovi rezultati.
2014
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 247235
2010
IZETBEGOVIĆ BAKIR - SDA - STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 162831
2006
TIHIĆ SULEJMAN SDA-STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE 153.683 (Haris Silajdzic pobijedio sa 350.000)
Ostali kandidati i broj glasova za bosnjackog clana:
2014 (ima li ko da se nije bio kandidovao?
RADONČIĆ FAHRUDIN - SBB - FAHRUDIN RADONČIĆ 201454
SULJAGIĆ EMIR - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 114334
HADŽIOMEROVIĆ BAKIR - SDP-SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 75369
HALILOVIĆ SEFER - BPS-SEFER HALILOVIĆ 66230
CERIĆ MUSTAFA - CERIĆ MUSTAFA 33882
BAJRAMOVIĆ DŽEBRAIL - STRANKA DIJASPORE BOSNE I HERCEGOVINE 5041
KEBO MIRSAD - KEBO MIRSAD 3893
TUZLIĆ HALIL - TUZLIĆ HALIL 3162
ŽIGIĆ ADIL - ŽIGIĆ ADIL 1637
2010
RADONČIĆ FAHRUDIN - SAVEZ ZA BOLJU BUDUĆNOST BIH - SBB BIH FAHRUDIN RADONČIĆ 142387 30,49
SILAJDŽIĆ HARIS - STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU 117240 25,10
ĐEDOVIĆ IBRAHIM - DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA - DNZ BIH 13369 2,86
DEMIROVIĆ MUJO - BPS - SEFER HALILOVIĆ 8951 1,92
LATIĆ ĐEMAL - STRANKA DEMOKRATSKE AKTIVNOSTI A-sda 8738 1,87
SPAHIĆ IBRAHIM - GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BOSNE I HERCEGOVINE 6948 1,49
KEŠETOVIĆ IZUDIN - BOSS - BOSANSKA STRANKA - MIRNES AJANOVIĆ 4228 0,91
JUSIĆ AIDA - JUSIĆ AIDA - NEZAVISNI KANDIDAT 2347 0,50
Za hrvatskog clana
2014
ČOVIĆ DRAGAN - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 128053
RAGUŽ MARTIN - HDZ 1990 HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA 94695
BUDIMIR ŽIVKO - STRANKA PRAVDE I POVJERENJA 15368
POPOVIĆ ANTO - DEMOKRATSKA FRONTA-ŽELJKO KOMŠIĆ 7179
2010
KOMŠIĆ ŽELJKO - SDP - SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH 337065
KRIŠTO BORJANA - HDZ BIH - HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA BOSNE I HERCEGOVINE 109758
RAGUŽ MARTIN - HRVATSKA KOALICIJA HDZ 1990 - HSP BIH 60266
IVANKOVIĆ-LIJANOVIĆ JERKO - NARODNA STRANKA RADOM ZA BOLJITAK 45397
GALIĆ PERO - GAL75 0,18 IĆ PERO - NEOVISNI KANDIDAT 1581
KUTLE MILE - KUTLE MILE - NEOVISNI KANDIDAT 1069
GALIĆ FERDO - GALIĆ FERDO - NEOVISNI KANDIDAT 9
Last edited by Thorgerson on 13/09/2018 09:47, edited 4 times in total.
- SaraFina
#1446 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Smrcak15 wrote:ja kao vjernik nisam glasao za bivseg reisa Cerica jer ga nesmatram politickom osobom..SaraFina wrote:Samo sam pragmatična. VI ste Fan Klub lika, koji je u političkom smislu zakinut i neinformisan.
A i VI s njim skupa jelte. Podržavati njega, gore je nego biti glasač reisu Ceriću kad bio kandidat
dok ovdje podrzajemo Hadzikadica svi redom, bili vjernici ili nevjernici...uopste nevazno sta smo, jer smo prepoznali kvalitet u Hadzikadicu koji niko nema od ostalih protukandidata.
Sad zamisli situaciju da on Dodiku i Čoviću u presjedništvu ovo izvali?Voditelj: Kako bi ste saradjivali sa ostalim clanovima predsjednistva?
Kupi kablove, gasi mjesalicu, gotovo sve..
Dodik: Koju BiH?
Čović: Mi smatramo da HR narod, kao temeljan, a ja lično kao lokomotiva EU integracija ne zaslužujemo vaše dociranje.
-
archi_a
#1447 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Da rezimiramo, na ovim izborima je bitno izbaciti sda stranku, hrvati i srbi neka izaberu separatiste! Nije nikakav problem, samo da skinemo sda!
e to je ono što mi ide na k. kod našeg naroda. Hajmo mi da počistimo našu avliju a "komšije"..... neka isto počiste našu avliju, njihova neka ostane netaknuta. Jesmo li mi baš najgori narod u BiH, jel to sve loše od nas potiče?
-
SSemir
#1448 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Samo mi naumpadne onaj skec od nadrealista kada oni u tv studiju ismijavaju profesora, pa procitam kako ga ovdje uporno ismijavate i pravite budalom. Pa mi lijepo bude zao kad skontam da su u bosni velika vecina idioti koji izaberu najpametnijeg covjek da predstave kao glupanom i neznalicom.
-
mrjasmin
#1449 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
SaraFina wrote:Smrcak15 wrote:ja kao vjernik nisam glasao za bivseg reisa Cerica jer ga nesmatram politickom osobom..SaraFina wrote:Samo sam pragmatična. VI ste Fan Klub lika, koji je u političkom smislu zakinut i neinformisan.
dok ovdje podrzajemo Hadzikadica svi redom, bili vjernici ili nevjernici...uopste nevazno sta smo, jer smo prepoznali kvalitet u Hadzikadicu koji niko nema od ostalih protukandidata.Sad zamisli situaciju da on Dodiku i Čoviću u presjedništvu ovo izvali?Voditelj: Kako bi ste saradjivali sa ostalim clanovima predsjednistva?
Kupi kablove, gasi mjesalicu, gotovo sve..
Dodik: Koju BiH?
Čović: Mi smatramo da HR narod, kao temeljan, a ja lično kao lokomotiva EU integracija ne zaslužujemo vaše dociranje.
![]()
![]()
Postajes pomalo dosadna. Nije politika za tebe dederen ti pripremi rucak i fataj se kuhinje.
- madner
#1450 Re: Prof.dr. Mirsad Hadzikadic-kandidat za clana Predjednistva
Skinuti SDA je svakako pozeljno, pitanje je samo da je li je profa tu da to omoguci ili onemoguci.