Nova agresija na BIH?
- bh.tornjak
#1426 Re: Nova agresija na BIH?
ne treba zaboraviti na SAAJ i SAHJ 
-
hizo ramidovic
#1427 Re: Nova agresija na BIH?
I sta vele komsije, 2500 pusaka za borbu protiv terorizma...
Zanimljivo...
A recimo, ja se sjecam i kad su, u proljece '92., "banane" oko sarajeva razvozili...i "lubenice" za knin...
Zanimljivo...
A recimo, ja se sjecam i kad su, u proljece '92., "banane" oko sarajeva razvozili...i "lubenice" za knin...
-
channel10
#1428 Re: Nova agresija na BIH?
Cuj kakve konstrukcije ljudi prave? Pa gdje si ti bio 92-95? Gledas li vijesti? Jel to ti mislis da ce oni zapadni hercegovci stati u odbranu drzave ili ce raditi isto kao i 93. u slucaju da se opet zapuca?!archi_a wrote:Meni se vise nista ne izdvaja, eto ti ih izdvoj. Izdvoji jos 3000 policijskih sluzbenika i pripoji ih policiji manjeg entiteta. Ebo te,kakve konstrukcije ljudi prave.![]()
I sta? Ma ima opet da popuse k. ti koji misle da isposluju raspad.
Cemo da vidimo. Samo momenat
- 512MB
#1429 Re: Nova agresija na BIH?
2500 pusaka? U Kladusi smo u dva dana vise zarobili 
-
archi_a
#1430 Re: Nova agresija na BIH?
U diznilendu.channel10 wrote:Cuj kakve konstrukcije ljudi prave? Pa gdje si ti bio 92-95? Gledas li vijesti? Jel to ti mislis da ce oni zapadni hercegovci stati u odbranu drzave ili ce raditi isto kao i 93. u slucaju da se opet zapuca?!archi_a wrote:Meni se vise nista ne izdvaja, eto ti ih izdvoj. Izdvoji jos 3000 policijskih sluzbenika i pripoji ih policiji manjeg entiteta. Ebo te,kakve konstrukcije ljudi prave.![]()
Ma nebitno je sta ja mislim. Ionako sam se u posljednje vrijeme raspisao i o cemu ne treba da se pise. Pa, da me ne bi kostalo.
-
channel10
#1431 Re: Nova agresija na BIH?
U pametarchi_a wrote:U diznilendu.channel10 wrote:Meni se vise nista ne izdvaja, eto ti ih izdvoj. Izdvoji jos 3000 policijskih sluzbenika i pripoji ih policiji manjeg entiteta. Ebo te,kakve konstrukcije ljudi prave.![]()
Cuj kakve konstrukcije ljudi prave? Pa gdje si ti bio 92-95? Gledas li vijesti? Jel to ti mislis da ce oni zapadni hercegovci stati u odbranu drzave ili ce raditi isto kao i 93. u slucaju da se opet zapuca?!![]()
Ma nebitno je sta ja mislim. Ionako sam se u posljednje vrijeme raspisao i o cemu ne treba da se pise. Pa, da me ne bi kostalo.
- Maraschino
#1432 Re: Nova agresija na BIH?
archi_a wrote: U diznilendu.![]()
Svaka tebi cast. Jedina osoba koja sa argumentima drzi optimizam. Sve drugo je naprdjivanje i sbkb.
-
asker
#1433 Re: Nova agresija na BIH?
Bas takoMaraschino wrote:archi_a wrote: U diznilendu.![]()
Ma nebitno je sta ja mislim. Ionako sam se u posljednje vrijeme raspisao i o cemu ne treba da se pise. Pa, da me ne bi kostalo.![]()
Svaka tebi cast. Jedina osoba koja sa argumentima drzi optimizam. Sve drugo je naprdjivanje i sbkb.
- horkesh
#1434 Re: Nova agresija na BIH?
Tako jeMaraschino wrote:archi_a wrote: U diznilendu.![]()
Ma nebitno je sta ja mislim. Ionako sam se u posljednje vrijeme raspisao i o cemu ne treba da se pise. Pa, da me ne bi kostalo.![]()
-
PeraDzetic
#1435 Re: Nova agresija na BIH?
Sjetih se kako u Beigradu istupi Bake da kaze ko "veliki drzavnik", pa sad ova sva ujdurma i oko oruzja, askera, tajnih vojnih formacija... i onda se sjetih necijeg istupa na isti nacin u un-u, necijeg "drzavnog udara" i skontah da je Bake angazovao istog pr menagera kao i taj neko.
- GeeTnT
#1436 Re: Nova agresija na BIH?
UN? Skup govana koje je izmedju ostalog najvise za vrijeme Jeremicevog ustolicenja smrdio, a pogotovo za vrijeme intoniranja srpskih recitacija..PeraDzetic wrote:Sjetih se kako u Beigradu istupi Bake da kaze ko "veliki drzavnik", pa sad ova sva ujdurma i oko oruzja, askera, tajnih vojnih formacija... i onda se sjetih necijeg istupa na isti nacin u un-u, necijeg "drzavnog udara" i skontah da je Bake angazovao istog pr menagera kao i taj neko.
-
decembar2017
#1437 Re: Nova agresija na BIH?
ettakoto wrote:Meni se čini da ti živiš u nekom paralelnom univerzumu, sa više naloga na ovom forumu,pa u toj cjelokupnoj zbunjenostsi mješaš babe i žabe... Pričamo o lovačkim društvima... ne o brojevima stanovnika u Republici Srpskoj. Ne pričamo zbog toga što ja želim o tome diskutovati, već što je jedan ili si to ti sa drugim nikom, diskutant počeo priču o nekakvim silnim lovcima... pri tome zanemarujući detalj kada je počeo rasti broj lovačkih društava i lovaca, a samim time i dozvola za korištenje oružja.
Pa ko cini clanove ih lovackih drustava ako ne stanovnici genocidne stvorevine ???
Stanovnika srba ima 6 puta vise nego Bosnjaka pa je onda nemoguce da Bosnjaci cine "dobar " dio lovaca ako nemaju mnogo veci broj lovaca po glavi stanovnika nego srbi, tj da bi bio isti omjer u broju lovaca Bosnjaci trebaju da su 6 puta brojniji u lovackim drustvima od srba.
Pa ako imas dokaz da je tako postavi ga ali vidim da neces jer izbjegavas diskusiju kada si shvatio da ne mozes da lupas kako ti hoces a da ti se ne odgovori.
-
decembar2017
#1438 Re: Nova agresija na BIH?
PeraDzetic wrote:Sjetih se kako u Beigradu istupi Bake da kaze ko "veliki drzavnik", pa sad ova sva ujdurma i oko oruzja, askera, tajnih vojnih formacija... i onda se sjetih necijeg istupa na isti nacin u un-u, necijeg "drzavnog udara" i skontah da je Bake angazovao istog pr menagera kao i taj neko.
Kada Bakir skrene paznju na to ...predizborna.
Kada neko u domacim novinama skrene paznju na to...ratnohuskac.
Kada neko na forumu skrene paznju...ili je na drzavnim jaslama pa zakuhava ili je dijasporac pa zakuhava.
Kada neki stranac u stranim medijima skrene paznju na to...ma to bakirov pr .
Izgleda da najbolje znaju oni sto su najbolje znali i 1991/92 kada su nosali zastave drzave koje vise nije bilo, koji su i tada govorili da to samo politicari zakuhavaju da ostanu na vlasti ali da ce to proci, da nema ko da gine za ideale i granice, da nece obicna raja da gine za politicare, da ce nas UN,NATO, Amerikanci, Pigmeji braniti i ako pukne....i pokazalo se da oni najbolje znaju i da je Tito bio potpuni idiot kada je tvrdio da " treba zivjeti kao da ce mir biti sto godina a spremati se kao da ce sutra rat " a 90 % ih se kune u njega
- ElRe
#1439 Re: Nova agresija na BIH?
https://www.klix.ba/vijesti/bih/firma-i ... /180215082
E ovo je nova agresija na BiH. Nije samo stanovinstvo problem već i industrija. Mi smo sa svih strana okruženi neprijateljima i energetski zavisni od njihovog raspoloženja za ucjenjivanjem. Kompletna uslužna djelatnost (banke, osiguranja...) i veletrgovinu kontrolišu firme i pojedinci iz neprijateljskih grupa.
Zato bi bilo pametno da Bošnjak koliko je danas počne sa bojkotom izbacivanje proizvoda koji dolaze iz manjeg entiteta, HDZ dijela FBiH, Srbije i Hrvatske. Samo na taj način oni mogu platiti za svoje loše namjere i ucjene. Bošnjački privrednici ne mogu dobiti niti jedan posao u manjem entitetu ili HDZ dijelu FBiH, a njihovi bez ikakvih problema dobijaju poslove u Sarajevu, Zenici, Goraždu, Tuzli, Bihaću, Travniku... Vrijeme je da se naš odnos i svijest prema drugim promijeni.
E ovo je nova agresija na BiH. Nije samo stanovinstvo problem već i industrija. Mi smo sa svih strana okruženi neprijateljima i energetski zavisni od njihovog raspoloženja za ucjenjivanjem. Kompletna uslužna djelatnost (banke, osiguranja...) i veletrgovinu kontrolišu firme i pojedinci iz neprijateljskih grupa.
Zato bi bilo pametno da Bošnjak koliko je danas počne sa bojkotom izbacivanje proizvoda koji dolaze iz manjeg entiteta, HDZ dijela FBiH, Srbije i Hrvatske. Samo na taj način oni mogu platiti za svoje loše namjere i ucjene. Bošnjački privrednici ne mogu dobiti niti jedan posao u manjem entitetu ili HDZ dijelu FBiH, a njihovi bez ikakvih problema dobijaju poslove u Sarajevu, Zenici, Goraždu, Tuzli, Bihaću, Travniku... Vrijeme je da se naš odnos i svijest prema drugim promijeni.
- Omar500
#1440 Re: Nova agresija na BIH?
Odlican postdecembar2017 wrote:PeraDzetic wrote:Sjetih se kako u Beigradu istupi Bake da kaze ko "veliki drzavnik", pa sad ova sva ujdurma i oko oruzja, askera, tajnih vojnih formacija... i onda se sjetih necijeg istupa na isti nacin u un-u, necijeg "drzavnog udara" i skontah da je Bake angazovao istog pr menagera kao i taj neko.
Kada Bakir skrene paznju na to ...predizborna.
Kada neko u domacim novinama skrene paznju na to...ratnohuskac.
Kada neko na forumu skrene paznju...ili je na drzavnim jaslama pa zakuhava ili je dijasporac pa zakuhava.
Kada neki stranac u stranim medijima skrene paznju na to...ma to bakirov pr .
Izgleda da najbolje znaju oni sto su najbolje znali i 1991/92 kada su nosali zastave drzave koje vise nije bilo, koji su i tada govorili da to samo politicari zakuhavaju da ostanu na vlasti ali da ce to proci, da nema ko da gine za ideale i granice, da nece obicna raja da gine za politicare, da ce nas UN,NATO, Amerikanci, Pigmeji braniti i ako pukne....i pokazalo se da oni najbolje znaju i da je Tito bio potpuni idiot kada je tvrdio da " treba zivjeti kao da ce mir biti sto godina a spremati se kao da ce sutra rat " a 90 % ih se kune u njega
-
walk_M-A-N
#1441 Re: Nova agresija na BIH?
Ako sam dobro sve shvatio, RS troši milion KM da nabavi 2.500 novih pušaka za policajce koji ih nisu imali.
U isto vrijeme KS troši tri miliona da nabavi 90 novih auta Golf 7 i da njima zamijeni Golf 5.
Ma neka se vidi ko ima. Naši će uživati u novim golfovima, a oni neka se muče vježbajući gađanje i ofanzivno djelovanje. Svako normalan bi valjda kupio novo auto a ne pušku. I ne bi razrađivao neku strategiju šta je potrebnije. Pa imamo Nato za to.
U isto vrijeme KS troši tri miliona da nabavi 90 novih auta Golf 7 i da njima zamijeni Golf 5.
Ma neka se vidi ko ima. Naši će uživati u novim golfovima, a oni neka se muče vježbajući gađanje i ofanzivno djelovanje. Svako normalan bi valjda kupio novo auto a ne pušku. I ne bi razrađivao neku strategiju šta je potrebnije. Pa imamo Nato za to.
- Streptokok
#1442 Re: Nova agresija na BIH?
Uvijek je tako bilo, bosnjak kupi kravu a srbin pusku. Na kraju srbin ima i kravu i pusku bosnjo zavrsi u tomasici.walk_M-A-N wrote:Ako sam dobro sve shvatio, RS troši milion KM da nabavi 2.500 novih pušaka za policajce koji ih nisu imali.
- madner
#1443 Re: Nova agresija na BIH?
Nidje veze.
Kao prvo sto bi Adil rekao, vladali smo 500 godina ovdje. Znaci ako je neko kupovao oruzje to su bili Bosnjaci.
Ovi mitovi SDA gubitnika koji za svoje propuste krive tradiciju su smjesni.
Kao drugo, neke jedinice u FBiH imaju 10x skuplje puske od ovih sto su nabavili u RSu, bez da se dizala halabuka kada su kupljenje.
Kao prvo sto bi Adil rekao, vladali smo 500 godina ovdje. Znaci ako je neko kupovao oruzje to su bili Bosnjaci.
Ovi mitovi SDA gubitnika koji za svoje propuste krive tradiciju su smjesni.
Kao drugo, neke jedinice u FBiH imaju 10x skuplje puske od ovih sto su nabavili u RSu, bez da se dizala halabuka kada su kupljenje.
- Streptokok
#1444 Re: Nova agresija na BIH?
Dobro je debeli. Kupovali su automate ali ne i jurisne puske a pogotovo ne u ovoj kolicini. Neka ti pm84 objasni razliku.
- Capsicum
#1445 Re: Nova agresija na BIH?
Evo i CBS News i New York Times počeli sa ratnohuškačkom retorikom. Sreća pa mu imamo ovdje na forumu ovih dobro informisanih analitičara koji će na vrjeme izvrnuti ruglu ove amatere. Kakvi levati braćo mila... Čuj Dodik, policija,Rusija, puške... 'ta će NYT i CBSN...
https://www.cbsnews.com/amp/video/globa ... rzegovina/
https://nyti.ms/2BxZ405
https://www.cbsnews.com/amp/video/globa ... rzegovina/
https://nyti.ms/2BxZ405
- Streptokok
#1446 Re: Nova agresija na BIH?
fakat mediji po svijetu često pišu u miloradu i ruskom uticaju. da li je to posao odradilo neko naše udruženje u americi i sl ili su sami mediji namirisali probleme na balkanu?
- Opetja033
#1447 Re: Nova agresija na BIH?
........
Last edited by Opetja033 on 17/02/2018 15:09, edited 1 time in total.
-
channel10
#1448 Re: Nova agresija na BIH?
Eh otkad ja to ovdje govorim, ima sigurno 7-8 godina. Njih se moze pobijediti samo ekonomijom. Znaci ne kupovati nista njihovo, a razvijati ekonomiju na nasem vecinskom podrucju. Samo tako i nikako vise.ElRe wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/firma-i ... /180215082
Kad sam nekad davno spomenuo samo (smijesno mi i reci) onaj njihov cips (Laktasi), ljudi me napali, ti si ovakav, onakav i to je BIH.
Jednostavno necu da ih hranim. Necu da hranim ljude( i njihovu djecu) koji su ubijali moj narod. Neka ga oni kupuju i jedu, ja necu. I ne kupujem ga godinama. Nikakva razlika u cijeni izmedju njega i drugih koji su prihvatljivi.
- ElRe
#1450 Re: Nova agresija na BIH?
Upravo tako. Ne zanima me nista sto dolazi od Violete, Barpeha, Vitaminke, Vitinke, Pađenija... to nisu BH proizvodi, već se njihovom kupovinom pomažu neprijatelji Bosne i Hercegovine. Radije ću platiti strancu nego unutrašnjim neprijateljima ove zemlje.channel10 wrote:
Jednostavno necu da ih hranim. Necu da hranim ljude( i njihovu djecu) koji su ubijali moj narod. Neka ga oni kupuju i jedu, ja necu. I ne kupujem ga godinama. Nikakva razlika u cijeni izmedju njega i drugih koji su prihvatljivi.