Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post Reply
BHCluster

#1426 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by BHCluster »

Image
Divi mu dresa jel se ovo neko zajebavo, zipa ba kolike su kocke?
Maraschino

#1427 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Maraschino »

okolopojasnim hrvatometrom se odredjuju velicina i raspored kockica.
kako je krenuo uskoro bi mogao dobiti drugaciji raspored boja.
horkesh

#1428 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by horkesh »

megaman4 wrote: Hrvati moraju shvatiti da su im jedini prijatelji u BiH Bosnjaci. Sto prije to shvate, bit ce svima bolje.
Ne, za to je kasno. Prvo hrvatska politika u BiH je Bosni i Hercegovini 1993. zabila nož u leđa. Ukratko, počinili su izradju saveznika i države, a što je prepoznato i na međunarodnim sudovima.

Nakon presuda, nije došlo ni do tračka katarze među hrvatskim življem u BiH, naprotiv - još su se više radikalizirali i naoštrili protiv mrskih Bošnji.

Ponavljam, govorim o hrvatskoj politici u BiH, ponajviše HDZ/HNS.

Danas velika većina Hrvata u BiH, posebno u Hercegovini, na Bošnjake gleda kao na najgore neprijatelje. HDZ-u je odgovaralo da stvori takvu sliku i to je teško promijeniti.

Do nekog pomirenja, da ne kažem savezništva, nikada neće doći. HDZ će nastaviti da goni kako goni jer i ne mogu drugačije. Kad bi bh. Hrvati kaznili HDZ na idućim izborima zbog toga, onda bi bilo nade. No, svakodnevno ispiranje mozga i prepadanje hegemonizirajućim Bošnjacima dovest će do toga da će HDZ imati 90 posto podršku među bh. Hrvatima.

Pomirenje se ne nazire, ali bh. Hrvati prosto ne shvaćaju šta im donosi otvoreno neprijateljstvo s Bošnjacima.

Kao što su to loše procijenili i 1993.
apsidejzi

#1429 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by apsidejzi »

BHCluster wrote:Image
O trosku BiH poreskih obveznika, koji su vecinom bosnjaci. Ovo sve govori o bosnjackoj politici prema bh hrvatima.
kmirsad

#1430 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kmirsad »

Gledam ovu temu često... vidim fercera...
Meni i sam naziv teme odvratan... i vrijeđa me...
Ne postoji bošnjačka politika, ne postoji srpska politika, ne postoji hrvatska politika...
Postoje samo STRANAČKE POLItIKE koje imaju svoje ime i nosioce... prema drugim stranačkim politikama ili eventualno narodima ili eventualno pojedinim pripadnicima tih naroda koje takođe imaju svoje ime i nosioce ...
Prihvatljiv bi mi bio naziv teme SDA, ili PDA ili... politika prema hrvatima, prema čoviću, Ljubiću, Ragužu...

Da sam nekim slučajem moderacija, ovu i sve ovakve teme bih odmah izbrisao, jer su pozadinski program koji nevidljivo ferceraju u pozadini BiH operativnog političkog sistema... i služe isključivo širenju etničke mržnje, netrpeljivosti i podjelama...
Ponavljam bošnjačka politika ne postoji, prema bilo čemu... kao ni srpska, kao ni hrvatska...
Heller

#1431 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Heller »

apsidejzi wrote:
O trosku BiH poreskih obveznika, koji su vecinom bosnjaci. Ovo sve govori o bosnjackoj politici prema bh hrvatima.
kaže začas se prilagodio Rusiji, sve na ćirilici
Novak20

#1432 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

horkesh wrote:
Lijepo je vidjeti da si s Dnevnika prešao na Avaz kao redovni izbor informiranja :-D
Hvala. Kad može Bakir "ljevičar" imati kolumnu u Avazu valjda se i ja mogu informirati iz njega. :D
Novak20

#1433 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

kmirsad wrote:Gledam ovu temu često... vidim fercera...
Meni i sam naziv teme odvratan... i vrijeđa me...
Ne postoji bošnjačka politika, ne postoji srpska politika, ne postoji hrvatska politika...
Postoje samo STRANAČKE POLItIKE koje imaju svoje ime i nosioce... prema drugim stranačkim politikama ili eventualno narodima ili eventualno pojedinim pripadnicima tih naroda koje takođe imaju svoje ime i nosioce ...
Prihvatljiv bi mi bio naziv teme SDA, ili PDA ili... politika prema hrvatima, prema čoviću, Ljubiću, Ragužu...

Da sam nekim slučajem moderacija, ovu i sve ovakve teme bih odmah izbrisao, jer su pozadinski program koji nevidljivo ferceraju u pozadini BiH operativnog političkog sistema... i služe isključivo širenju etničke mržnje, netrpeljivosti i podjelama...
Ponavljam bošnjačka politika ne postoji, prema bilo čemu... kao ni srpska, kao ni hrvatska...
Pa kakav si ti liberal ??? Gdje je tu sloboda govora i razmišljanja ?
spreca

#1434 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by spreca »

Heller wrote:
apsidejzi wrote:
kaže začas se prilagodio Rusiji, sve na ćirilici
Da sam znao da je dosao .otisao bi taj dan na Sheremetevo da koji put viknem koju parolu uvazenom UZP eovcu :lol: ...moze ovdje komotno druziti sa Zhirinovskim :mrgreen:
kmirsad

#1435 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kmirsad »

Liberalizam ne podrazumjeva širenje etničke nesloge mržnje, podjela i nacionalizma... to ima jedno svoje drugo ime... a tema sa ovakvim naslovom upravo asocira na to...
Nadam se da se slažemo da u BiH ne postoji nešto što generalno možemo nazvati bošnjačkom politiko prema bilo čemu, a kamo li BiH hrvatima... tj da postoji samo politika nekih bošnjaka i nekih stranaka koje nezasluženo atakuju na sticanje gruntovnog prava na Bošnjaštvo...
Stranke o kojima govorim, nemaju kvalitetnu politiku ni prema bošnjacina...
The 51st State

#1436 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by The 51st State »

jos jedno 30-40.000 glasova za komsu
mO k3

#1437 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

The 51st State wrote:
koliko vidite kocki :)
mO k3

#1438 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by mO k3 »

Do oktobra moze mu se :mrgreen:
kmirsad

#1439 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by kmirsad »

kmirsad wrote:Liberalizam ne podrazumjeva širenje etničke nesloge mržnje, podjela i nacionalizma... to ima jedno svoje drugo ime... a tema sa ovakvim naslovom upravo asocira na to...
Nadam se da se slažemo da u BiH ne postoji nešto što generalno možemo nazvati bošnjačkom politiko prema bilo čemu, a kamo li BiH hrvatima... tj da postoji samo politika nekih bošnjaka i nekih stranaka koje nezasluženo atakuju na sticanje gruntovnog prava na Bošnjaštvo...
Odgovornost je pojedinačna... nisu BH hrvati ukrali pare iz buđeta i otišli na SP o našem trošku... ukrao je i otišao je Dragan Čović.
Nema kolektivne odgovornosti... i kurva zna ko je otac djeteta.
SaraFina

#1440 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

The 51st State wrote:

Trebalo mu je naručiti orginal dres, sramoti se u ovom od 10 km :D
Streptokok

#1441 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Streptokok »

kmirsad wrote:
kmirsad wrote:Liberalizam ne podrazumjeva širenje etničke nesloge mržnje, podjela i nacionalizma... to ima jedno svoje drugo ime... a tema sa ovakvim naslovom upravo asocira na to...
Odgovornost je pojedinačna... nisu BH hrvati ukrali pare iz buđeta i otišli na SP o našem trošku... ukrao je i otišao je Dragan Čović.
Nema kolektivne odgovornosti... i kurva zna ko je otac djeteta.
haj ne truni. kako nema kad za njega glasa 95% hrvata? znači da ga podržavaju u onome što radi. isto kao što su srbi podržavali miloševića, prije, za vrijeme i poslije genocida.
Alfons Kauders

#1442 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

horkesh wrote:
megaman4 wrote: Hrvati moraju shvatiti da su im jedini prijatelji u BiH Bosnjaci. Sto prije to shvate, bit ce svima bolje.
Ne, za to je kasno. Prvo hrvatska politika u BiH je Bosni i Hercegovini 1993. zabila nož u leđa. Ukratko, počinili su izradju saveznika i države, a što je prepoznato i na međunarodnim sudovima.

Nakon presuda, nije došlo ni do tračka katarze među hrvatskim življem u BiH, naprotiv - još su se više radikalizirali i naoštrili protiv mrskih Bošnji.

Ponavljam, govorim o hrvatskoj politici u BiH, ponajviše HDZ/HNS.

Danas velika većina Hrvata u BiH, posebno u Hercegovini, na Bošnjake gleda kao na najgore neprijatelje. HDZ-u je odgovaralo da stvori takvu sliku i to je teško promijeniti.

Do nekog pomirenja, da ne kažem savezništva, nikada neće doći. HDZ će nastaviti da goni kako goni jer i ne mogu drugačije. Kad bi bh. Hrvati kaznili HDZ na idućim izborima zbog toga, onda bi bilo nade. No, svakodnevno ispiranje mozga i prepadanje hegemonizirajućim Bošnjacima dovest će do toga da će HDZ imati 90 posto podršku među bh. Hrvatima.

Pomirenje se ne nazire, ali bh. Hrvati prosto ne shvaćaju šta im donosi otvoreno neprijateljstvo s Bošnjacima.

Kao što su to loše procijenili i 1993.
Shvaćaju, ali sad je prekasno i nemaju izbora.
Alfons Kauders

#1443 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

Novak20 wrote:
Alfons Kauders wrote:
Novak20 wrote: Ko im je.e mater svima redom (SHBO). Da su profesionalci, uspostavili bi za ove 23 godine pravnu državu za 3,5 miliona stanovnika. Ni po babi ni po stričevima.

Ovako, svako u svoj tor i neka svaka ovca gleda u svog čobana, ovna i tornjaka.
Pa stani malo care... Osam godina se kukalo kako je Komsic na vlasti i kako ce sve biti bajno kad se vrate HDZ i Covic. Pola Evrope i cijela Hrvatska se angazovali da poguraju povratak "narodnjackih" stranaka 2014.

Eto Covica, eto HDZ-a na vlasti te cetiri godine, u kompletu s kolegama iz narodnjacke SDA. Sto ne uspostavise tu pravnu drzavu kad ste se vratili na vlast? Imali ste cetiri godine, i jedni i drugi... A prije ove cetiri godine imali ste par decenija.

Sta sad hocete? Jos cetvrt stoljeca vlasti SDA i HDZ? Bolan, pa Tito je bio na vlasti 35 godina... Copavi Zagorac izgradio drzavu i usput guzio glumice po Galebu i Brijunima. A sta ste vi koji kurac napravili za svojih 25 godina vlasti, pa da sad imate obraza traziti jos?
Koji mi, koji vi ??? Ja sam svoje jednogodišnje učešće u kratkotrajnoj vlasti Alijanse skupo platio baš zato što sam radio dobro i kako treba. Od tada mi ne pada na pamet da aktivno učestvujem u politici i vlasti. Kad već generalizuješ, tvoji mi dobro naplatili.

Od 2010. mi ne pada na pamet da glasam za SDP koji je ušao i opet će ući u koaliciju sa SDA. I sada su SDP i DF mlatilo SDA po političkim gloginjama.

Uvjeren sam da u BiH i F BiH nema više desnice, ljevice, centra, narodnjaka.. odnosno nema stranke ili elite kojoj nacionalno nije ispred ideološkog. Ni to ne mora biti nužno loše da se našla neka formula sklada u neskladu od državnog uređenja, a ne da se ide na ostvarenje ratnih ciljeva u miru.

Jbg. jedan je Tito, gospodin čovjek. Već dugo vremena masa neiživljenih BiH funkcionera svih nivoa gu.e kćerke osiromašenih roditelja za farmerke ili kakvu sitnu paru. Valjda im isto kao da gu.e glumice.
Ne znam care, nisam ti ja u politici i nisam imao tih problema oko promjene vlasti. Meni je svejedno hoce li ovo potrajati jos godinu ili deset godina. Nije do mene, nit se ja tu sta pitam.

Sto se mene tice hajmo jos koju deceniju ovako, da fino uporedimo rezultate kad SDA i HDZ iza sebe budu imali 35 godina vlasti kao Tito.

Da vidimo kome ce prije dopizdit, onim koji zive od politike ili meni?
Ci-Nick

#1444 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Ci-Nick »

Sinoć gledam proslavu pobjede u Mostaru, Novom Travniku, Uskoplju, Širokom Brijegu,. toliko dresova, toliko zastava, toliko veselja,..
Pjevaju pjesmu, "Ljubi zemlju po kojoj hodaš",.. valjda ni svjesni činjenice da se zemlja zove Bosna i Hercegovina.
Nisam ljut, jesam tužan,.. ne bi mi ni mrvice smetala takva proslava da se isto tako slavi pobjeda BiH.
I naravno na kraju se čovjek pita,.. gdje smo pogriješili,.. koliko je do nas Bošnjaka, Bosanaca, ili jednostavno lijeka nema dok svijest ljudi ne evoluira.
pemanapemani

#1445 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pemanapemani »

Ci-Nick wrote:Sinoć gledam proslavu pobjede u Mostaru, Novom Travniku, Uskoplju, Širokom Brijegu,. toliko dresova, toliko zastava, toliko veselja,..
Pjevaju pjesmu, "Ljubi zemlju po kojoj hodaš",.. valjda ni svjesni činjenice da se zemlja zove Bosna i Hercegovina.
Nisam ljut, jesam tužan,.. ne bi mi ni mrvice smetala takva proslava da se isto tako slavi pobjeda BiH.
I naravno na kraju se čovjek pita,.. gdje smo pogriješili,.. koliko je do nas Bošnjaka, Bosanaca, ili jednostavno lijeka nema dok svijest ljudi ne evoluira.
Za većinu Hrvata u BiH lijeka nema, ili ga barem ne vidim. 20 godina ispiranja mozga i manipulacije daje rezultate. Velikohrvatska politika je od početka imala za cilj ili pripajanje dijela BiH Hrvatskoj, ili da ima populacijski bazen u BiH koji će povremeno prazniti kako bi poboljšavali vlastitu demografiju. Kako nisu računali da trpljenje najgoreg kriminala ima svoj kraj, sada se hvataju za glavu kada vide ljude koji odlaze u zapadne zemlje trbuhom za kruhom i u širokom luku zaobilaze Hrvatsku, koja se opet prazni više od BiH.

S druge strane, postoji određen broj Hrvata u BiH (po meni 20%) koji su proBiH orjentisani i sa kojim bi trebalo početi graditi normalnu građansku BiH. Ali mi se čini da za to nema baš pretjeranog interesa, nego se propagiraju ideje da će Bošnjaka za 20 godina biti 70% u BiH i da će tada biti završena priča.
Kao Bosancu, meni ta priča ne smeta previše, samo da ne bude zajeb. Ona bi bila argumentirana da postoji nekakav plan povratka u manji entitet i nekog tihog naseljavanja zapadne Hercegovine i srednje Bosne, da se kupuje zemlja u Neumu i okolici, a ne da nemaš cestu za jedini BiH grad na moru.
Također, imaš Unsko Sanski kanton koji je u totalnom zapećku za samoproglašenu bošnjačku političku elitu. Ono, viste naš narod, ali ko vas jebe, snalazite se kako znate i umijete.

Suma - hajde što nema bosanskog nacionalnog plana i programa i što se famozno bosanstvo satanizira, ali nema ni bošnjačkog. Mislim, ima u glavama nekih dijasporaca i to najčešće anonimno na forumu, koji bi iz udobnog Beča i Štokholma pravili nekakve demografske bumove, asimilirali i naseljavali.
Alfons Kauders

#1446 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Alfons Kauders »

pemanapemani wrote:
Ci-Nick wrote:Sinoć gledam proslavu pobjede u Mostaru, Novom Travniku, Uskoplju, Širokom Brijegu,. toliko dresova, toliko zastava, toliko veselja,..
Za većinu Hrvata u BiH lijeka nema, ili ga barem ne vidim. 20 godina ispiranja mozga i manipulacije daje rezultate. Velikohrvatska politika je od početka imala za cilj ili pripajanje dijela BiH Hrvatskoj, ili da ima populacijski bazen u BiH koji će povremeno prazniti kako bi poboljšavali vlastitu demografiju. Kako nisu računali da trpljenje najgoreg kriminala ima svoj kraj, sada se hvataju za glavu kada vide ljude koji odlaze u zapadne zemlje trbuhom za kruhom i u širokom luku zaobilaze Hrvatsku, koja se opet prazni više od BiH.

S druge strane, postoji određen broj Hrvata u BiH (po meni 20%) koji su proBiH orjentisani i sa kojim bi trebalo početi graditi normalnu građansku BiH. Ali mi se čini da za to nema baš pretjeranog interesa, nego se propagiraju ideje da će Bošnjaka za 20 godina biti 70% u BiH i da će tada biti završena priča.
Kao Bosancu, meni ta priča ne smeta previše, samo da ne bude zajeb. Ona bi bila argumentirana da postoji nekakav plan povratka u manji entitet i nekog tihog naseljavanja zapadne Hercegovine i srednje Bosne, da se kupuje zemlja u Neumu i okolici, a ne da nemaš cestu za jedini BiH grad na moru.
Također, imaš Unsko Sanski kanton koji je u totalnom zapećku za samoproglašenu bošnjačku političku elitu. Ono, viste naš narod, ali ko vas jebe, snalazite se kako znate i umijete.

Suma - hajde što nema bosanskog nacionalnog plana i programa i što se famozno bosanstvo satanizira, ali nema ni bošnjačkog. Mislim, ima u glavama nekih dijasporaca i to najčešće anonimno na forumu, koji bi iz udobnog Beča i Štokholma pravili nekakve demografske bumove, asimilirali i naseljavali.
Bosnjaka ce mozda i biti 70% za 20 godina, s tim da ce ih u toj varijanti ukupno biti manje od milion u BiH. Fol je sto to nije neka politicka zavjera kao sto se to voli predstaviti, vec jebi ga, sudbina i nedostatak izbora. I vjera koja ce biti sve veci problem kod asimilacije u evropska drustva. Uostalom, i sama Hrvatska trazi useljenike iz Bugarske i Ukrajine, radi kulturoloskih i vjerskih slicnosti. Bosnjo im ne treba, niti je pozeljan.

U istom periodu, Hrvata koji nisu uz HDZ politiku (vise ih je od 20%, po meni), u BiH ce ostati vrlo malo do nimalo. Kolege i prijatelji iz Hercegovine mi vec par godina govore da na kraju nece ostati niko ko nije uhljebljen preko HDZ-a. Niko ko nije uz HDZ se nece politicki aktivirati u takvoj klimi, jer znaju da ne mogu napraviti nista, a mogu fasovat batine ili bombu pod auto. Tako da je u politickom smislu apsolutno nebitno da li ce za 20 godina u BiH ostati 200,000 ili 300,000 Hrvata. Sto vise ljudi ode, HDZ ce imati vise politicke moci nad preostalim, jer su vec stvorili jednopartijski sistem.

Kao i u onom jednopartijskom sistemu, iz BiH ce odlaziti Hrvati koji pod tim rezimom ne mogu osigurati solidnu egzistenciju za sebe i svoje, te Hrvati koji su politicki aktivni ili su bili aktivni protiv rezima. HDZ nema UDBu i Goli Otok, ali zato ima slican pristup politickim oponentima - diskreditacija, pritisak, iseljenje.

Komunistima je u 50tim i 60tim odgovaralo da raseljavaju Hercegovinu po Jugoslaviji i bijelom svijetu, kako bi ucvrstili vlast i iskorijenili eventualnu opoziciju. HDZ je prigrlio tu politiku u 2000tim i 2010tim, samo su malcice pretjerali jer su iz BiH (narocito Hercegovine), uspjeli otjerati vise ljudi od komunjara... A ovaj put se ti ljudi nece vracati iz Australije ili Kanade da ratuju za neku hrvatsku stvar... Kad ih je upravo ta stvar otjerala.
SaraFina

#1447 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

horkesh wrote:
Novak20 wrote: Možda si u pravu. Zeljkan i mnogi drugi hoće ovo samo da li mogu da ostvare putem izjava, papira i ručica ?

S druge strane, RS je svršena priča. Zašto bi se bošnjačka politika svađala sa pravim prijateljima kad je lažne izgubila.
Lijepo je vidjeti da si s Dnevnika prešao na Avaz kao redovni izbor informiranja :-D

Iz nekog razloga, HDZ-ovci sve češće u posljednje vrijeme spočitavaju Bošnjacima da su odustali od cjelovite BiH, a naročito RS-a.

Halo, bolan. Isti HDZ koji je još 2006. godine Dodiku lično garantirao da će u bilo kakvim budućim prekompozicijama BiH RS ostati netaknuta. Entitet s Posavinom, Kotor-Varoši, Banja Lukom, Prijedorom... Mjestima u kojima su živjele stotine hiljada Hrvata.

Ali, da, sad se HDZ našao baviti bošnjačkim povratkom u RS i pravim i lažnim prijateljima.

Većini nas je još od 1993. godine jasno ko su lažni prijatelji, a ko neskriveni neprijatelji. RS, na vašu žalost, neće nigdje iz BiH, pa je džaba roniti krokodilske suze. Slobodno, nastavite antagonizirati Bošnjake i šurovati s Dodikom, ma - slobodno. Odlično ide u posljednjih 12 godina, a svakako je samo nastavak tuđmanovske politike prema BiH.

Samo, bez previše plakanja poslije, moliću.

Ode Čović na dvadesetogodišnjicu proslave RS, i to sjedio je u prvim redovima.
Proslavljajući progon, masovne egzikucije Hrvata i zabetonirano etničko čišćenje.
I pored svih zamjerki bošnjačkim političarima, to nijedan nije uradio. Niti bi smio. Otišao bi na smetljište skupa sa strankom.
Novak20

#1448 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by Novak20 »

Alfons Kauders wrote:
pemanapemani wrote:

Bosnjaka ce mozda i biti 70% za 20 godina, s tim da ce ih u toj varijanti ukupno biti manje od milion u BiH. Fol je sto to nije neka politicka zavjera kao sto se to voli predstaviti, vec jebi ga, sudbina i nedostatak izbora. I vjera koja ce biti sve veci problem kod asimilacije u evropska drustva. Uostalom, i sama Hrvatska trazi useljenike iz Bugarske i Ukrajine, radi kulturoloskih i vjerskih slicnosti. Bosnjo im ne treba, niti je pozeljan.

U istom periodu, Hrvata koji nisu uz HDZ politiku (vise ih je od 20%, po meni), u BiH ce ostati vrlo malo do nimalo. Kolege i prijatelji iz Hercegovine mi vec par godina govore da na kraju nece ostati niko ko nije uhljebljen preko HDZ-a. Niko ko nije uz HDZ se nece politicki aktivirati u takvoj klimi, jer znaju da ne mogu napraviti nista, a mogu fasovat batine ili bombu pod auto. Tako da je u politickom smislu apsolutno nebitno da li ce za 20 godina u BiH ostati 200,000 ili 300,000 Hrvata. Sto vise ljudi ode, HDZ ce imati vise politicke moci nad preostalim, jer su vec stvorili jednopartijski sistem.

Kao i u onom jednopartijskom sistemu, iz BiH ce odlaziti Hrvati koji pod tim rezimom ne mogu osigurati solidnu egzistenciju za sebe i svoje, te Hrvati koji su politicki aktivni ili su bili aktivni protiv rezima. HDZ nema UDBu i Goli Otok, ali zato ima slican pristup politickim oponentima - diskreditacija, pritisak, iseljenje.

Komunistima je u 50tim i 60tim odgovaralo da raseljavaju Hercegovinu po Jugoslaviji i bijelom svijetu, kako bi ucvrstili vlast i iskorijenili eventualnu opoziciju. HDZ je prigrlio tu politiku u 2000tim i 2010tim, samo su malcice pretjerali jer su iz BiH (narocito Hercegovine), uspjeli otjerati vise ljudi od komunjara... A ovaj put se ti ljudi nece vracati iz Australije ili Kanade da ratuju za neku hrvatsku stvar... Kad ih je upravo ta stvar otjerala.
Očito, uopšte niste (mislim na diskutante) u stanju pričati o bošnjačkoj politici prema BiH Hrvatima. Takve politike po vama nema. To je sve sklop slučajnih događaja, povoljne pravne situacije i međunarodne volje koja bošnjačkoj politici ide na ruku. Ma hajte molim vas.

Ovde se radi o upornim pokušajima dekonstitucije Hrvata kao političkog naroda i uspostavljanja BiH kao nacionalne države Bošnjaka. Sa izlazom na Jadran i Savu kao što je govorio rahmetli Nijaz na Bošnjačkom Saboru. Zbog toga su Hrvati prisiljeni na zbijanje koje bih više poredio sa onim kad se ribe nađu u mreži nego kao okupljanje ovaca oko čobana.
I onda priča, Čović, HDZ krivi za sve pa ćemo malo gurati prst u oko Komšićem, Edimom Fejzićem, Sejdić-Fincijem dok uzimamo i krademo lopatom. :D

Eliminacijom Hrvata iz BiH sve će se riješiti osim korupcije, lopovluka i bijede u koju nas je odvela u miru najjača politička scena, bošnjačka.
SaraFina

#1449 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by SaraFina »

Jah, eto niste glasali za HDZ prije "Komšić ere", nego sve multietniĆarski ono, kako i priliĆi nosiocima HR i ojropske uljudbe! Idi bre Novak!
:lol:
pemanapemani

#1450 Re: Bošnjačka politika prema BiH Hrvatima

Post by pemanapemani »

Novak20 wrote:
Očito, uopšte niste (mislim na diskutante) u stanju pričati o bošnjačkoj politici prema BiH Hrvatima. Takve politike po vama nema. To je sve sklop slučajnih događaja, povoljne pravne situacije i međunarodne volje koja bošnjačkoj politici ide na ruku. Ma hajte molim vas.

Ovde se radi o upornim pokušajima dekonstitucije Hrvata kao političkog naroda i uspostavljanja BiH kao nacionalne države Bošnjaka. Sa izlazom na Jadran i Savu kao što je govorio rahmetli Nijaz na Bošnjačkom Saboru. Zbog toga su Hrvati prisiljeni na zbijanje koje bih više poredio sa onim kad se ribe nađu u mreži nego kao okupljanje ovaca oko čobana.
I onda priča, Čović, HDZ krivi za sve pa ćemo malo gurati prst u oko Komšićem, Edimom Fejzićem, Sejdić-Fincijem dok uzimamo i krademo lopatom. :D

Eliminacijom Hrvata iz BiH sve će se riješiti osim korupcije, lopovluka i bijede u koju nas je odvela u miru najjača politička scena, bošnjačka.
U čemu se ogleda ta, nazovimo je, "velikobošnjačka" politika izlaska na Jadran i Savu, te metode eliminacije Hrvata?

Kozijim putem preko Svitave?
Omogućavanje ljudima koji su porjeklom iz manjeg entiteta da odu u Ameriku, Australiju, Kanadu..., početkom 2000., u velikom migracijskom valu, kao i danas u nešto manjim valovima?
Stalnom koalicijom sa HDZ i etničkom podjelom svega?
Nepostojećom brzom cestom za Bihać i Tuzlu?

Psihički je vrlo teško priznati samom sebi da te neko tvoj iskorištava i jebe u mozak. Psiha uvijek traži neko realno objašnjenje. Kada se nakupi puno neobjašnjivih situacija i kada čovjek sam sebi postavi pitanje - da li je moguće da me više mrzi HDZ, nego Bošnjaci?, gotovo uvijek se probudi onaj dio mozga koji kaže, ma to je nemoguće i nerealno, ako tako pomisliš ti si izmanipuliran od Bošnjaka i sl.
Post Reply