Jugoslovenstvo

Post Reply
General War

#1426 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

Connaisseur Karlin wrote:
_BataZiv_0809 wrote:
Connaisseur Karlin wrote: Ma mane definitivno fascnira , jer, vi, danasnji jugosalveni kazete, da se osjecate jugovicima radi jednog Tesle ili Mestrovica :D
Drago mi je da si toliko fascinirana jugoslovenstvom, da ono u tebi izaziva porive za milion pitanja i otvaranje posebne teme na forumu.
dva imigranata koj nisu zvijela u Titovoj Jugi nemaju nikakve veze sa vasim tito-jugoslavenstom :lol:
Ti sama se nasukas u svojoj temi :lol: Image

De se usaglasi sa sobom sta ti je cilj teme :-) :-) :lol:
General War

#1427 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

Connaisseur Karlin wrote:
_BataZiv_0809 wrote: Mene stvarno fascinira tvoje forumanje. Cim dobijes odgovor kojim nisi zadovoljna, odmah postavljas deset novih podpitanja. Sto bi bilo legitimno da podpitanja nemaju ili imaju vrlo malo veze sa odgovorom kojim nisi zadovoljna.
Ma mane definitivno fascnira , jer, vi, danasnji jugosalveni kazete, da se osjecate jugovicima radi jednog Tesle ili Mestrovica :D
Kad vi mozete opstojnost drzave slaviti koja je bila dio druge imperije...da vidis koliko je to tek nama fascinantno :D
hAZNADAR

#1428 Re: Jugoslovenstvo

Post by hAZNADAR »

General War wrote::-)
Sojic je iznenadjen i u-vredjen.
O ko se to javlja? Lik koji je utvrdio da je Bogic Bogicevic negativac zato sto je glasao protiv uspostave vojne hunte. YU silom kao najbolje rjesenje. :roll:
Jel to tribina poluprazna ili mi se samo cini?
General War

#1429 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

hAZNADAR wrote:
O ko se to javlja? Lik koji je utvrdio da je Bogic Bogicevic negativac zato sto je glasao protiv uspostave vojne hunte. YU silom kao najbolje rjesenje. :roll:
Tako je...Bogicevic je tacno znao da ce ionako srbi dobiti pola bosne...sto bi ginuli po sloveniji. :zzzz:
Tebi se inace svasta pricinjava i prenosi te, madner ce uspostavit dijagnozu.
BHCluster

#1430 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote:
hAZNADAR wrote:
Tako je...Bogicevic je tacno znao da ce ionako srbi dobiti pola bosne...sto bi ginuli po sloveniji. :zzzz:
Tebi se inace svasta pricinjava i prenosi te, madner ce uspostavit dijagnozu.
Pociniti ratne zlocine pa cak i genocid. Tesko je to breme za nositi i uvijek ce biti! :lol:
General War

#1431 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

Istorijki gledano, nema niko problema sa nosenjem bremena...Jugoslovena i bosanca ima najmanje u toj prici, drugi je par latica od cvijetova sto se to providno pokusava prenijeti na nesto sasvim drugo.
BHCluster

#1432 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote:Istorijki gledano, nema niko problema sa nosenjem bremena...Jugoslovena i bosanca ima najmanje u toj prici, drugi je par latica od cvijetova sto se to providno pokusava prenijeti na nesto sasvim drugo.
Samo se ti tješi. :lol:
General War

#1433 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:Istorijki gledano, nema niko problema sa nosenjem bremena...Jugoslovena i bosanca ima najmanje u toj prici, drugi je par latica od cvijetova sto se to providno pokusava prenijeti na nesto sasvim drugo.
I ti lamprdaj, :D vidimo rezultate.
madner

#1434 Re: Jugoslovenstvo

Post by madner »

hAZNADAR wrote:
madner wrote:Koji pacenik, ne moze nista drugo nego svoje gluposti o genetici pripisati protivnicima.

Razumijem ocaj zbog intelektualne nemoci, ali lagati te jos dalje srozava.
Evo tvojih izjava u vjecitoj temi Bosanac vs Bosnjak
madner wrote:

Bosanci su obrazovaniji u prosjeku i imaju veci IQ

Svi obrazovani su po pravilu Bosanci - ostane skart
.
I zakljucak da su Bosnjaci nizeg IQ, manje obrazovani.

Sta je sljedece - spominjanje Svecke kao nekog velikog aduta u raspravi? Za promjenu. :lol: Ili te uvrede koje nesmetano prosipas - te pacenik, te glup, te intelektualno nemocan, :D - non-stop. Ne vrijedja me - samo nastavi - diskutant koji tako komunicira obicno sam pokazuje koliko je jak u diskusiji. A ja cu tvoje bisere uvijek spomenuti jer je to pored ostalih gluposti umisljene elite zastitni znak Jugoslovena bilo da su tako deklarisani ili pod imenom Bosanci.

Pljuvanje po Bosnjacima, da su izmisljeni u hotelu ili na seciji, Alijina izmisljotina, pogresno ime jezika, radikalizam opasniji od ostalih i pikantni dodatak genetike(sta je IQ nego genetika),.. je nista drugo no atavizam standarda proslog sistema. Izuzev jasne politike susjednih drzava i propagande - sve ostalo je samo mentalni sklop stvoren u sistemu gdje je jednoj naciji velikodusno udijeljen vjerski prefiks i gdje se dozivljavala kao niza.

E sad nastavi sa statistikama koje si osmislio a nikada dokazao a tribina neka aplaudira i serucka u letu u stilu joj jaro nek si mu sukno,... Intelektualne velicine poput Bate koji te kao shvataju ali radije nebi sami tvoje nebuloze dokazivali.

Na sta je spalo nekadasnje jugoslovenstvo - jad i cemer.
Nema tu nikakvih uvreda, intelektualna nemoc je dijagnoza. Ne znaci ni da si glup ni pametan, samo da nisi u stanju da prihvatis zakljucak koji argumenti nalazu. Glup se ne sjecam da sam direktno napisao, moguce je da sam konstatovao da sasvim sigurno nije neki veci IQ na osnovu pisanja i argumentacije, ali to ne znaci da spadas u osobe sa posebnim potrebama. Nije to crno bijelo, to sto sasvim sigurno nisi pametan ne znaci da si glup.

Nije problem sto spominjes ono sto sam ja napisao, i treba da citiras pametnije od sebe, problem je kada pokusavas perfidno da stavis svoje argumente ili kvasi analize kao tudje. Recimo ovo
Pljuvanje po Bosnjacima, da su izmisljeni u hotelu ili na seciji, Alijina izmisljotina, pogresno ime jezika, radikalizam opasniji od ostalih i pikantni dodatak genetike(sta je IQ nego genetika)
s sam napisao i pravis se da je to moje. Ja stojim iza svojih rijeci i argumentacije a sasvim mi je jasno zasto pokusavas promjeniti moj argument: ne mozes istom nista.
Samo to je onda vec za osudu, ispod svakog nivoa. Intelektualni kepec - pacenik.
BHCluster

#1435 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
I ti lamprdaj, :D vidimo rezultate.
Rezultati vise nego ociti, Jugoslavije nigdje a jugosloveni umjesto da je brnane kad jetrebalo oni sesada peru i krive druge. Jugoslovenska virtualna armija JVA :lol:
Last edited by BHCluster on 23/05/2017 12:35, edited 1 time in total.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#1436 Re: Jugoslovenstvo

Post by _BataZiv_0809 »

Ili ukratko frajer ima urnek koji prodaje na svakoj temi, uz par prilagodjavanja. Mogao bi biti dobar notar.
BHCluster

#1437 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

Image
LBVIEW

#1438 Re: Jugoslovenstvo

Post by LBVIEW »

Kako nema kad se govorillo:" da se mene pitalo trebali su ici do Sentilja, a ne do gvanice; Kavvovac, Vivovitica Kavvobag"? Sto, tad ne bi bilo UZP i u Hrvatskoj i u BiH i genocida u BiH? Ono, pripremuli ga u hodu, a ne par godina ranije, sve da spiskovima za likvidaciju i mjestima za logore? :oops: Kazem ja, sami ste sebi najgora antireklama.
General War

#1439 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

LBVIEW wrote:
Kako nema kad se govorillo:" da se mene pitalo trebali su ici do Sentilja, a ne do gvanice; Kavvovac, Vivovitica Kavvobag"? Sto, tad ne bi bilo UZP i u Hrvatskoj i u BiH i genocida u BiH? Ono, pripremuli ga u hodu, a ne par godina ranije, sve da spiskovima za likvidaciju i mjestima za logore? :oops: Kazem ja, sami ste sebi najgora antireklama.
JA nista ne reklamiram, cak sta vise kad se pogleda svijest i mentalni sklop koji istices ti i ova tvoja druzina, tacno ste tu gdje jeste...udrobljavati drzavni udar i genocide, agresije, UZP, logore, u jednu recenicu samo mogu tipovi sa @madnerove ljestvice kongitivnih sposobnosti.
General War

#1440 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

BHCluster wrote: Rezultati vise nego ociti, Jugoslavije nigdje a jugosloveni umjesto da je brnane kad jetrebalo oni sesada peru i krive druge. Jugoslovenska virtualna armija JVA :lol:
Evo ovi te brane :D "Nakon što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da Rusija nema destabilizujući utjecaj i destruktivnu politiku prema BiH"
LBVIEW

#1441 Re: Jugoslovenstvo

Post by LBVIEW »

General War wrote:
LBVIEW wrote:
Kako nema kad se govorillo:" da se mene pitalo trebali su ici do Sentilja, a ne do gvanice; Kavvovac, Vivovitica Kavvobag"? Sto, tad ne bi bilo UZP i u Hrvatskoj i u BiH i genocida u BiH? Ono, pripremuli ga u hodu, a ne par godina ranije, sve da spiskovima za likvidaciju i mjestima za logore? :oops: Kazem ja, sami ste sebki najgora antireklama.
JA nista ne reklamiram, cak sta vise kad se pogleda svijest i mentalni sklop koji istices ti i ova tvoja druzina, tacno ste tu gdje jeste...udrobljavati drzavni udar i genocide, agresije, UZP, logore, u jednu recenicu samo mogu tipovi sa @madnerove ljestvice kongitivnih sposobnosti.
Onaj ko ima problema skontati kako se, u biti, radi o istom projektu, pocev od Memoranduna SANU, mitinga istine, " niko ne sme da vas bije" na Kosovu 1989-e, RAM-a/preustroja vojnih oblasti, ukidanja AP, preko naoruzavanja srpskog stanovnistva, SAO, balvana /barikada, do otvorene agresije, logora, masovnih ubistava i genicida, ne bi trebao dovoditi u pitanje kognitivnu sposobnost drugih. :wink:
BHCluster

#1442 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote: Rezultati vise nego ociti, Jugoslavije nigdje a jugosloveni umjesto da je brnane kad jetrebalo oni sesada peru i krive druge. Jugoslovenska virtualna armija JVA :lol:
Evo ovi te brane :D "Nakon što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da Rusija nema destabilizujući utjecaj i destruktivnu politiku prema BiH"
Mene sigurno ne brane, ni u ratu nisu a kamoli sada! A tebi takvi daju izgovor zato sto ste isti. :wink:
General War

#1443 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

LBVIEW wrote:
General War wrote:
LBVIEW wrote: JA nista ne reklamiram, cak sta vise kad se pogleda svijest i mentalni sklop koji istices ti i ova tvoja druzina, tacno ste tu gdje jeste...udrobljavati drzavni udar i genocide, agresije, UZP, logore, u jednu recenicu samo mogu tipovi sa @madnerove ljestvice kongitivnih sposobnosti.
Onaj ko ima problema skontati kako se, u biti, radi o istom projektu, pocev od Memoranduna SANU, mitinga istine, " niko ne sme da vas bije" na Kosovu 1989-e, RAM-a/preustroja vojnih oblasti, ukidanja AP, preko naoruzavanja srpskog stanovnistva, SAO, balvana /barikada, do otvorene agresije, logora, masovnih ubistava i genicida, ne bi trebao dovoditi u pitanje kognitivnu sposobnost drugih. :wink:
:-)
Ooo itekako kad ovako slozis svoj maliciozni komentar da treba uzeti i druge stvari..kongitivna sposobnost je samo jedan dio jednacine.
Ti bas ne znas poredati dogadjaje...mislim da si pomjesao Kadijevica (on je oficir) i Milosevica (on je civil-politicar)...Kad vojska preuzme politiku, tesko da bi se naslo mjesta za civile...Interesantno je kako bi ubacio Bogicevica u svoj zakljucak, sve planirano ali eto jos jednom da se predsjednistvo konsultuje, bi li :-)
General War

#1444 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

BHCluster wrote:
General War wrote:
Mene sigurno ne brane, ni u ratu nisu a kamoli sada! A tebi takvi daju izgovor zato sto ste isti. :wink:
O, pa ti si ugrozeniji od nas Bosanaca :D
BHCluster

#1445 Re: Jugoslovenstvo

Post by BHCluster »

General War wrote:
BHCluster wrote:
General War wrote: Evo ovi te brane :D "Nakon što je član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović izjavio da Rusija nema destabilizujući utjecaj i destruktivnu politiku prema BiH"
O, pa ti si ugrozeniji od nas Bosanaca :D
Vas "Bosanaca" ili "Jugoslovena" de odluci jednom... :lol:
Fudo387

#1446 Re: Jugoslovenstvo

Post by Fudo387 »

General War wrote:O, pa ti si ugrozeniji od nas Bosanaca :D
Sad Jugosloven, sad Bosanac...ma trolcina.
General War

#1447 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

BHCluster wrote: O, pa ti si ugrozeniji od nas Bosanaca :D
Vas "Bosanaca" ili "Jugoslovena" de odluci jednom... :lol:[/quote]
:-) Ne Safete sam!!
Nisam ja nikad rekao da sam Jugosloven, to vi krstite forumase kako vam odgovara, pa se onda cudis ovako :D
General War

#1448 Re: Jugoslovenstvo

Post by General War »

Fudo387 wrote:
Koji racQu ti trazis na ovoj temi, " Dopisni nacionalista"??
Fudo387

#1449 Re: Jugoslovenstvo

Post by Fudo387 »

General War wrote:
Fudo387 wrote:
Koji racQu ti trazis na ovoj temi, " Dopisni nacionalista"??
Sto ti je srce blizu dupeta?
Ne ide te suplja i odmah cmizdris.
uglavnomja

#1450 Re: Jugoslovenstvo

Post by uglavnomja »

ovi antijugosloveni se iskljucivo referisu na jednu DESETINU postojanja juge, i to onu zadnju.

sta sa ostalih 9 desetina?

sa opismenjavanjem naroda, gradjenjem skola, bolnica, fakulteta, citavih gradova, puteva i pruga, ... i naravno fabrika.
zemlja koja je proizvodila sve, od igle do lokomotive. (nije bilo nekih stvari za kupiti - nema ni danas u norveskoj masa, ali bukvalno masa stvari, to se zove zastita sopstvenog trzista, monopol domacih proizvodjaca, jedna firma koja kontrolise uvoz svega ... na prste se mogu izbrojati prodavnice koje pokrivaju citavu zemlju, za svaku vrstu robe)
zemlja koja je kao lider pokreta nesvrstanih imala povlasten pristup na ttrzista trecih zemalja. nisu energoinvest, hidrogradnja ... dobijali poslove zato sto su najbolji nego zato sto je politicki mudro odradjena pozicija.
titova vrijednost je dokazana i dan danas najjacom sahranom jednog drzavnika.

dalje, izgradnja zemlje poslije rata - uzaludna prica ovim tamburasima koji misle da je juga nastala sa milosevicem i sanu ...

gdje bila juga 20 godina nakon rata, negdje 65.? u odnosu na 45. a gdje je bosna danas :roll: u odnosu na 92. ?
Post Reply