AKCIZE: Ko izda - pizda

Post Reply
horkesh

#1426 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

palermo wrote:
I onda i ovdje imamo priču o njima, to su k'o biva budžetlije....i nama, mi smo k'o biva realni sektor......ove budžetlije nisu naši prijatelji, rođaci, muževi, žene.....oni su tamo neki....njihovi. Sreća je što stvarne životne podjele ipak nisu tako crno-bijele kao što ovdje na forumu izgledaju

Ah, da, učiteljice i plata, pa naravno smanjiti, uvijek je najlakše po sirotinji.....niti mogu štrajkovati, niti je koga briga za njih....smanjiti na minimum.....
Učiteljice ni po kojem osnovu nisu sirotinja. Sirotinja radi u Bingu za 405 KM uz radno vrijeme od jutra do sutra i isplatu dijela plate u bonovima. Učiteljice imaju brojne beneficije i natprosječnu platu. Imam i prijatelja i bliskih rođaka u tom sektoru. Ne kažem da žive kao bubrezi u loju, ali puno stvari u životu je njima riješeno i ne moraju nikad više razmišljati o njima od trenutka kad potpišu ugovor.

Jadne učiteljice, nikoga nije briga za njih... Da barem imaju sindikat, i da barem mogu tužiti državu kad im smanji tople obroke i uzeti po tom osnovi par hiljada KM. Oh wait...

Ja sam za opće smanjenje plata svih zaposlenika koje plaća budžet, uz brojna otpuštanja i racionalizacije, jedino bih izuzeo vatrogasce. Što bi učiteljice bile izuzetak? Da barem (čast, zaista, rijetkim izuzecima) one vrijedno i predano rade na odgoju djece, pa hajd'. Rade da zarade i to je to. Što bi se mi ponašali drugačije prema njima?
Prpa.ba

#1427 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

Zatvarati oci pred strukturnim problemom prevelike potrosnje u javnom sektoru znaci pristati na to da ono novca sto proizvedemo bacamo na tekucu potrosnju umjesto da ga reinvestiramo u ono sto generise ekonomski rast i profit. To znaci pristati na to da cemo nivo danasnje Hrvatske sustici za 30-40 godina, pristati na rast PDV-a na oko 25% kroz par godina, dodatne akcize i rast poreza na dohodak jer su to prirodne posljedice hranjenja "siromasnog" javnog sektora nasom buducnosti.

Apsolutnoj vecini je to OK, nije problem, kome se ne svidja zna gdje su iseljenicka vrata, samo treba biti svjestan posljedica. :mrgreen:

Da dodam, da bogdo postoji podjela "realni" protiv "imaginarnog" sektora i u javnosti kao sto postoji na forumu. Mnogo bi nam bolje bilo.
Janjicar

#1428 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Janjicar »

palermo wrote:
horkesh wrote:

I onda "plate učiteljica ne smiju biti problem". Problem je meni i plata učiteljice i plata čistačice u Telecomu i plate raznih pomoćnika i savjetnika, sve to ja plaćam, ne plaća niko od njih mene.
Ma smiju, naravno.

Meni zapravo jedino smeta (sada govorim o forumu) je da je jedina bitna razdjelnica to jesi li naš ili nisi. Pa onda imamo na fudbalu temu "novi selektor" pa istaknuti revolucionari na drugim temama, na ovoj pak zdušno brane očitu korupcionašku medijsku mašineriju, zašto...zato što je kandidat naš. Pa onda imamo one koji na ovim brojnim antihrvatskim temama pravobošnjački halakaju, i onda odu na temu neke partije ove naše nazovi ljevice i pozivaju na pakt sa svakim pa i HDZ-om, zašto, pa zato što HDZ ne potpada u podjelu naši i njihovi....neka ga.....al oniiii....

I onda i ovdje imamo priču o njima, to su k'o biva budžetlije....i nama, mi smo k'o biva realni sektor......ove budžetlije nisu naši prijatelji, rođaci, muževi, žene.....oni su tamo neki....njihovi. Sreća je što stvarne životne podjele ipak nisu tako crno-bijele kao što ovdje na forumu izgledaju

Ah, da, učiteljice i plata, pa naravno smanjiti, uvijek je najlakše po sirotinji.....niti mogu štrajkovati, niti je koga briga za njih....smanjiti na minimum.....
Narodu na balkanu je u krvi da se dijele. Od malih nogu dijete mrzi nekog iz npr. 4a jer je on 4b, ako je iz istog razreda onda ga mrzi jer je iz drugog sokaka/ulice, ako je iz istog dijele se od toga za koji klub navijaju itd... To ti ide u nedogled, ova drzava kada bi bila 100% muslimanska/pravoslavna/kršćanska ( trenutno je 95% idiotska) onda bi bile druge podjele.
problemnatravunu

#1429 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by problemnatravunu »

ke_ma wrote:
hizo ramidovic wrote:Ako vam vaka vlast nevalja koce vam valjat niko nepuca neginese od granata mladi odose u diasporu pace nam slat pare akcize uvedene znaci daje obezbiedzen budjet idase more jamit jos kredita od ememefa auto puteve nisu pravili al svi znademo kakae susa bila ljetos istabi stjeli vise stara paragvaiska poslovica kaze: Bolje radit u drzavnoi sluzbi za 1500 marki vego kod privatnika za 600
hizo vedro je vrijeme tičice cvrkuću čele zuje tema je dobra mrzim akcize volim piz*e ..šta lupetaš,majke ti :lol:
Hizo, vjeciti oportunista ha ha ha ha.
Ljudi ne kontaju da je ovo sve za njihovo dobro, da su se politicari zrtvovali, neki od njih sad jos dobili epitete pizde, shvatate li vi tu zrtvu, a sve za nase dobro.
Životinjska farma
Haris.ba

#1430 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

Eh. Sada idemo pdv na 21%. Minimum.
General War

#1431 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by General War »

ke_ma wrote:
hizo ramidovic wrote:Ako vam vaka vlast nevalja koce vam valjat niko nepuca neginese od granata mladi odose u diasporu pace nam slat pare akcize uvedene znaci daje obezbiedzen budjet idase more jamit jos kredita od ememefa auto puteve nisu pravili al svi znademo kakae susa bila ljetos istabi stjeli vise stara paragvaiska poslovica kaze: Bolje radit u drzavnoi sluzbi za 1500 marki vego kod privatnika za 600
hizo vedro je vrijeme tičice cvrkuću čele zuje tema je dobra mrzim akcize volim piz*e ..šta lupetaš,majke ti :lol:
Sta lupeta, cojk u pravu 100%
JThomas

#1432 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by JThomas »

budžet pune oni koji nisu na njemu. oni koji jesu, samo u budžet vraćaju dio onoga što je već uzeto od onih koji nisu. to je tako jednostavno. i još jednostavnije - postoji granica dokle se može kandžijati ovakvim mjerama da se održi vještački visok nivo primanja (i ne samo nivo, već i broj onih koji ih primaju). na kraju konj crkne i ne možeš ga više kandžijati. ustvari možeš, ali nema svrhe. naravno, one osiromašuju i one koji jesu na budžetu.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1433 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

O AKCIZAMA
Bevanda: BiH može postati centar regije ako izgradimo putne pravce
Image

minjduHar odel se do splita kadkad doma ne
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#1434 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by pici »

Haris.ba wrote:Eh. Sada idemo pdv na 21%. Minimum.
23% je njiHov trenutni domet al to poslije izbora... kad ovo razgrabe
Haris.ba

#1435 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

pici wrote:
Haris.ba wrote:Eh. Sada idemo pdv na 21%. Minimum.
23% je njiHov trenutni domet al to poslije izbora... kad ovo razgrabe
Ne kvari plan. Prvo će se izaći u javnost sa 23% pričom. Pa onda će spasonosno da se ko biva dogovore na 21%. Jer treba misliti na narod. Puno je na 23%. Pričaćemo opet o socijalnim paketima, imovinskom cenzusu....

Što malo +4%. To je sigurno najmanje milijardica godišnje u budžet.
horkesh

#1436 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

Doći će PDV na red, ali prvo privatizacija Telecoma i Elektroprivrede. Kad te pare skrše ovi siromašni budžetari, onda će se morati posegnuti za PDV-om.
cvrčak_na_hedonizmu

#1437 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Oporezivanje toplog obroka i prevoza + povecanje PDV su naredni koraci genijalaca.

Dzaba kad ne znaju nista drugo, nit' ih zanima.

Ono sto mene fascinira jeste nedostatak bilo kakve svijesti kod naroda o tome ko ih vodi, za koga glasaju i kakve posljedice to proizvodi u buducnosti. Mozes biti ober glup, jako neobrazoovan, vodjen pricom o nasim i njihovim, ali mi nije jasno da ne vidis da zivis lose sa jasnom tendencijom ka gorem.
Haris.ba

#1438 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Haris.ba »

cvrčak_na_hedonizmu wrote:Oporezivanje toplog obroka i prevoza + povecanje PDV su naredni koraci genijalaca.

Ono sto mene fascinira jeste nedostatak bilo kakve svijesti kod naroda o tome ko ih vodi, za koga glasaju i kakve posljedice to proizvodi u buducnosti. Mozes biti ober glup, jako neobrazoovan, vodjen pricom o nasim i njihovim, ali mi nije jasno da ne vidis da zivis lose sa jasnom tendencijom ka gorem.
Oporezivanje toplog obroka uopće nije loša ideja. U biti to je prikriveno ukidanje toplog obroka.

Ostaje još samo da se riješi isplata dijela plate "na ruke". Kako to uraditi ne znam. Ali, to bi trebalo uraditi.

Ali, za povećanje pdv nema opravdanja. Jedino ako ćemo i mi kupovati ratnu avijaciju ko Hrvati.
The BEN10

#1439 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by The BEN10 »

Prpa.ba wrote:Zatvarati oci pred strukturnim problemom prevelike potrosnje u javnom sektoru znaci pristati na to da ono novca sto proizvedemo bacamo na tekucu potrosnju umjesto da ga reinvestiramo u ono sto generise ekonomski rast i profit. To znaci pristati na to da cemo nivo danasnje Hrvatske sustici za 30-40 godina, pristati na rast PDV-a na oko 25% kroz par godina, dodatne akcize i rast poreza na dohodak jer su to prirodne posljedice hranjenja "siromasnog" javnog sektora nasom buducnosti.

Apsolutnoj vecini je to OK, nije problem, kome se ne svidja zna gdje su iseljenicka vrata, samo treba biti svjestan posljedica.
Aferim momče! :thumbup:
cvrčak_na_hedonizmu

#1440 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Haris.ba wrote:
cvrčak_na_hedonizmu wrote:Oporezivanje toplog obroka i prevoza + povecanje PDV su naredni koraci genijalaca.

Oporezivanje toplog obroka uopće nije loša ideja. U biti to je prikriveno ukidanje toplog obroka.

Ostaje još samo da se riješi isplata dijela plate "na ruke". Kako to uraditi ne znam. Ali, to bi trebalo uraditi.

Ali, za povećanje pdv nema opravdanja. Jedino ako ćemo i mi kupovati ratnu avijaciju ko Hrvati.
A šta misliš na čiji teret će ići oporezivanje TO i prevoza ? Već je smanjen max iznos TO, poštujem, trenutno je max TO 215,00 BAM + prevoz 53,00 BAM. Misliš da će firme koje imaju dosta radnika platiti dodatnih 187,00 BAM ? Toliko, cca, iznose doprinosi na TO i prevoz. Masa će jednostavno ukinuti TO i prevoz, malo povećati platu, biće sve oporezovano sa krajnjim primanjima koja su manja, u zavisnosti od firme do firme, između 50,00 i 100,00 BAM; Radnik koji neće na to da pristane, široko mu polje, ima ko hoće, jer posla nema.

Da bi imao pravo sve da oporezuješ moraš da urediš tržište, inspekcije trebaju da rade u korist legalnih firmi, što se zapravo ne dešava. Šta se zapravo dešava je da inspekcije ganjaju ove što su prijavljeni i gledaju kako će ih kazniti, zbog bilo čega ( kazne su od nekoliko hiljada do xy iznosa i masa je zbog nebuloza tipa nisi položio pazar - zakasnio si dan - to što izgubiš dva sata dnevno u banci, ko te jebe, tvoj problem, nisi opravdao blagajnu na vrijeme ili pogrešan ti je član na papiriru koji reguliše slobodno formiranje cijena :-) ) dok se ovi nelegalni haman i ne ganjaju. U prijevodu, država te gura, sa silnim nametima i opterećenjima, da radiš na crno, jer je isplatnije platiti kaznu od 15.000-20.000 BAM ili podmiti inspekciju i biti konkurentan sa cijenom na tržištu nego plaćati sve namete, a opet biti kažnjen kada dođe inspekcija.

Pričam o poslovima preko 200.000-300.000 godišnje, što je šega cifra u suštini.

Dolazim iz privatnog sektora pa znam o čemu pričam.

Jel i dalje misliš da je pametno oporezovati TO i prevoz, u ovim uslovima i sa ovakvim tržištem ?
horkesh

#1441 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by horkesh »

cvrčak_na_hedonizmu wrote: A šta misliš na čiji teret će ići oporezivanje TO i prevoza ? Već je smanjen max iznos TO, poštujem, trenutno je max TO 215,00 BAM + prevoz 53,00 BAM. Misliš da će firme koje imaju dosta radnika platiti dodatnih 187,00 BAM ? Toliko, cca, iznose doprinosi na TO i prevoz. Masa će jednostavno ukinuti TO i prevoz, malo povećati platu, biće sve oporezovano sa krajnjim primanjima koja su manja, u zavisnosti od firme do firme, između 50,00 i 100,00 BAM; Radnik koji neće na to da pristane, široko mu polje, ima ko hoće, jer posla nema.

Da bi imao pravo sve da oporezuješ moraš da urediš tržište, inspekcije trebaju da rade u korist legalnih firmi, što se zapravo ne dešava.
Bravo. Sve ove reforme idu na štetu običnog radnika, manjim dijelom poslodavaca, a sve u korist samo i isključivo - punjenja budžeta.

Zna se u koje sisteme koji zapošljavaju hiljade ljudi inspekcija ne smije ući, ili dođu nakon prethodne najave, da se ovi bolje spreme :-)
Prpa.ba

#1442 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Prpa.ba »

Licno podrzavam pojednostavljenje poreske politike cisto iz razloga sto predvidjenim zakonskim rjesenjima se radnike konacno tacno informise koji su to stvarni troskovi poslodavca, tj. nema vise nebuloznih skrivenih "troskova na teret poslodavca", kao da to sve ne ide iz onoga sto radnik zaradi.

Na taj nacin se nadam da ce mrznja radnika u realnom sektoru protiv ogromne drzave, njenih nadleznosti i njenih troskova porasti i pripomoci razvoju fiskalnog konzervatizma. Mi nemamo nijednu politicku opciju osim HSP-a iz perioda prije Platforme koji su ikada u ikojem javnom nastupu spomenuli fiskalni konzervatizam. Sve komunisti i socijalisti na nasem politickom nebu.

Ganjanje sive ekonomije je sizifov posao. Radnici pristaju na nepostojanje vlastitih prava samo kako bi imali iole kompetitivnu platu sa kojom mogu prezivjeti od prvog do prvog. Rjesenje nije jedno vec je u pitanju citav spektar mjera:
- smanjenje kreditima finansiranog zivotnog standarda kroz smanjenja plata u javnom sektoru od 10 do 20%
- ukidanje kategorije zaposlenja na neodredjeno kako bi krediti postali pristupacni vecini radnika u realnom sektoru pa je samim tim u interesu i prijaviti sto vecu platu
- stimulisati rast i sirenje malih biznisa kroz povecanje granica za razne obveze i parafiskalne troskove (npr. PDV)
- pojednostavljenje poreske politike tako da se objedine doprinosi i porez na dohodak na jednu uplatu i uniformnu stopu (pojednostavljeno racunovodstvo, smanjeni troskovi malim biznisima)
- mozda najznacajnije, reformisati socijalisticku zaostavstinu koja pravi tako veliku razliku izmedju obrta i d.o.o. da je ta granica ostra i efektivno blokira prirodan rast malih biznisa. Doslovno se mora utrostruciti prihode da bi isti biznis presao iz obrta u d.o.o. i stekao dodatna prava i obaveze da placa vise. :mrgreen: :mrgreen: Jasno, rjesenje je iz socijalizma gdje je bio cilj male privatnike dozvoliti ali drzati pod kontrolom, ali mi smo ipak liberalni kapitalizam. Ili nismo? :mrgreen:
The BEN10

#1443 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by The BEN10 »

Prpa.ba wrote:Licno podrzavam pojednostavljenje poreske politike cisto iz razloga sto predvidjenim zakonskim rjesenjima se radnike konacno tacno informise koji su to stvarni troskovi poslodavca, tj. nema vise nebuloznih skrivenih "troskova na teret poslodavca", kao da to sve ne ide iz onoga sto radnik zaradi.

Na taj nacin se nadam da ce mrznja radnika u realnom sektoru protiv ogromne drzave, njenih nadleznosti i njenih troskova porasti i pripomoci razvoju fiskalnog konzervatizma. Mi nemamo nijednu politicku opciju osim HSP-a iz perioda prije Platforme koji su ikada u ikojem javnom nastupu spomenuli fiskalni konzervatizam. Sve komunisti i socijalisti na nasem politickom nebu.

Ganjanje sive ekonomije je sizifov posao. Radnici pristaju na nepostojanje vlastitih prava samo kako bi imali iole kompetitivnu platu sa kojom mogu prezivjeti od prvog do prvog. Rjesenje nije jedno vec je u pitanju citav spektar mjera:
- smanjenje kreditima finansiranog zivotnog standarda kroz smanjenja plata u javnom sektoru od 10 do 20%
- ukidanje kategorije zaposlenja na neodredjeno kako bi krediti postali pristupacni vecini radnika u realnom sektoru pa je samim tim u interesu i prijaviti sto vecu platu
- stimulisati rast i sirenje malih biznisa kroz povecanje granica za razne obveze i parafiskalne troskove (npr. PDV)
- pojednostavljenje poreske politike tako da se objedine doprinosi i porez na dohodak na jednu uplatu i uniformnu stopu (pojednostavljeno racunovodstvo, smanjeni troskovi malim biznisima)
- mozda najznacajnije, reformisati socijalisticku zaostavstinu koja pravi tako veliku razliku izmedju obrta i d.o.o. da je ta granica ostra i efektivno blokira prirodan rast malih biznisa. Doslovno se mora utrostruciti prihode da bi isti biznis presao iz obrta u d.o.o. i stekao dodatna prava i obaveze da placa vise. :mrgreen: :mrgreen: Jasno, rjesenje je iz socijalizma gdje je bio cilj male privatnike dozvoliti ali drzati pod kontrolom, ali mi smo ipak liberalni kapitalizam. Ili nismo? :mrgreen:
Odličan post - ali suština svega jeste: smanjenje izdvajanja za ogromnu birokratiju.
bersK

#1444 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by bersK »

Prpa.ba wrote:Licno podrzavam pojednostavljenje poreske politike cisto iz razloga sto predvidjenim zakonskim rjesenjima se radnike konacno tacno informise koji su to stvarni troskovi poslodavca, tj. nema vise nebuloznih skrivenih "troskova na teret poslodavca", kao da to sve ne ide iz onoga sto radnik zaradi.

Suština svega napisanog je: jel ti znaš ko je na vlasti sada?
Itsoktobealone

#1445 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by Itsoktobealone »

It_is_a_Leclerc wrote:
Fudo387 wrote:
It_is_I_Leclerc wrote:SDS je demonstrirao u proteklom periodu da mogu uraditi neke stvare koje su, hajmo reći, interes države malo više nego interes entiteta, i to malo ko može poreći.
Koje stvari.
Izvoz mesa u Tursku, izvoz voća u Rusiju, riješen onaj problem sa kontrolama na granici sa RH, problem sa cijenama lijekova u BiH (tu je direktor Agencije iz PDP-a, mada isto ti dođe), prvo smo skinuti sa crne liste Moneyvala na sivu, sad više nismo ni na sivoj, kredit ERBD-a za vodosnadbijevanje KS, spriječeno stavljanje BiH na crnu listu Evropske energetske zajednice, dozvoljen izvoz sirove piletine na tržište EU, mlijeko se izvozi u EU...

To je samo što se tiče Šarovića.

Ako moram birati između još četiri godine Šarovića ili četiri godine Borisa Tučića, mislim da nije teško odlučiti.
70% toga što si nabrojao je u interesu RS-a. Pogotovo izvozi u navedenim državama iz navedenih kategorija. Tako da reci da tu nema interes entiteta je pogrešno. Al' stoji, Šarović radi dobar posao jer sve to čini jednu državu; našu Bosnu i Hercegovinu.

@Prpa.ba je fino neke stvari objasnio al' su sve te stvari nadolazeće. Prvo smanjiti porezno opterećenje pa onda misliti na kresanje javnog sektora i šta sve ne.

EDIT: Mogu vam reći poprilično sigurno da povećanje PDV-a neće biti sad za sad. Pogotovo ne 21, 23 ili 25% kako nekolicina pretpostavlja. Ako se ikad desi da dođe do nekog povećanja to će biti 19,5% što je dodatnih 500-600KM miliona na godišnjem nivou koliko Vlada procjenjuje da bi joj dodatno trebalo (barem je ovako bilo u vremenu kad sam ja konsultovao dotične). Također, treba znati da je BiH država sa najmanjom VAT na Balkanu (i u EU isključujući Luksemburg).
ke_ma

#1446 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

70% toga što si nabrojao je u interesu RS-a. Pogotovo izvozi u navedenim državama iz navedenih kategorija. Tako da reci da tu nema interes entiteta je pogrešno. Al' stoji, Šarović radi dobar posao jer sve to čini jednu državu; našu Bosnu i Hercegovinu.

@Prpa.ba je fino neke stvari objasnio al' su sve te stvari nadolazeće. Prvo smanjiti porezno opterećenje pa onda misliti na kresanje javnog sektora i šta sve ne.

EDIT: Mogu vam reći poprilično sigurno da povećanje PDV-a neće biti sad za sad. Pogotovo ne 21, 23 ili 25% kako nekolicina pretpostavlja. Ako se ikad desi da dođe do nekog povećanja to će biti 19,5% što je dodatnih 500-600KM miliona na godišnjem nivou koliko Vlada procjenjuje da bi joj dodatno trebalo (barem je ovako bilo u vremenu kad sam ja konsultovao dotične). Također, treba znati da je BiH država sa najmanjom VAT na Balkanu (i u EU isključujući Luksemburg).
Nemoj,molin te da ovaj šup*k uopšte nazivaš državom..
Ovaj šup*k je samo privatna prćija vladajućih oligarhija.
Ovaj šup*k je od neki dan postao i diktatura i za koji qurac uzimate hebeni Balkan za poređenje bilo čega..
Zašto ne uzmete hebenu Njemački i uporedite koliko joj je PDV,kolika je prosječna plata,kopaju li ljudi u kontejnerima..
Je li tebi jasno čovječe da hebena Njemačka ima HARTZ 4,odnosno socijalnu zaštitu koja obezbjeđuje svakom njenom stanovniku život dostojan
čovjeka..
Kad već praviš neke usporedbe,reci mi šta ima ovaj šup*ak od države,ima li takvo nešto..
Ima,ali u qurcu..Ima samo povećanje onih koji krpe kraj sa krajom jer su ih u takav položaj gurnuli upravo oni koji sjede na čelu nečega što
si ti nazvao državom..
Pun mi je qurac takvih nekih pametnjakovića i njihovih usporedbi ali samo sa državama koje su u istom ili sličnom sra*u
drndalo

#1447 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by drndalo »

Uh, najmanji nam je PDV na vaskolikoj vaseljeni! Juuuuppppppiiii ! Hura ! Ajmo se zapit da proslavimo! :janpi:

Hajmo ga odmah podic na 33% da nam bude najveci (ako vec nije chuna, nek bar PDV bude), i da krenemo u svekoliki prosperitet!
ke_ma

#1448 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

drndalo wrote:Uh, najmanji nam je PDV na vaskolikoj vaseljeni! Juuuuppppppiiii ! Hura ! Ajmo se zapit da proslavimo! :janpi:

Hajmo ga odmah podic na 33% da nam bude najveci (ako vec nije chuna, nek bar PDV bude), i da krenemo u svekoliki prosperitet!
Taj lupa bezveze,jedna Njemačka ima 19% na luksuz i 7% na osnovne životne namirnice..
Ako mu je to više od našeg 17%,nek se ponovo vrati u školu
drndalo

#1449 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by drndalo »

ke_ma wrote:
drndalo wrote:Uh, najmanji nam je PDV na vaskolikoj vaseljeni! Juuuuppppppiiii ! Hura ! Ajmo se zapit da proslavimo! :janpi:

Taj lupa bezveze,jedna Njemačka ima 19% na luksuz i 7% na osnovne životne namirnice..
Ako mu je to više od našeg 17%,nek se ponovo vrati u školu
Pa nominalno 19 jeste vece od 17, ali sve ostalo je nidje veze, vidila bosanska sirotinja da je u UK 20%, pa mora da je do toga njihova razlika u standardu i BDP-u... I tako nadjosmo carobnu formulu za prosperitet....
to će biti 19,5% što je dodatnih 500-600KM miliona na godišnjem nivou
Da prostis, ista ta hebena vlastela DA HOCE naguzit svoje stranacke ahbabe, mogla bi godisnje inkasirati MILIJARDU vise iz sivih tokova koje sada tolerisu, jer im gurnu 10-20% te sume u stranke...
ke_ma

#1450 Re: AKCIZE: Ko izda - pizda

Post by ke_ma »

Pa nominalno 19 jeste vece od 17, ali sve ostalo je nidje veze, vidila bosanska sirotinja da je u UK 20%, pa mora da je do toga njihova razlika u standardu i BDP-u... I tako nadjosmo carobnu formulu za prosperitet....
Je li 7 veće od 17..
O čemu uopšte pričamo,kod njih su cijene iste i 2017 i 1992 godine,veće plate,standard koji mi nikada nećemo dočekati..
A bošnjo,šta zna bošnjo osim dizati cijene,akcize,pdv..
Post Reply