Učiteljice ni po kojem osnovu nisu sirotinja. Sirotinja radi u Bingu za 405 KM uz radno vrijeme od jutra do sutra i isplatu dijela plate u bonovima. Učiteljice imaju brojne beneficije i natprosječnu platu. Imam i prijatelja i bliskih rođaka u tom sektoru. Ne kažem da žive kao bubrezi u loju, ali puno stvari u životu je njima riješeno i ne moraju nikad više razmišljati o njima od trenutka kad potpišu ugovor.palermo wrote:
I onda i ovdje imamo priču o njima, to su k'o biva budžetlije....i nama, mi smo k'o biva realni sektor......ove budžetlije nisu naši prijatelji, rođaci, muževi, žene.....oni su tamo neki....njihovi. Sreća je što stvarne životne podjele ipak nisu tako crno-bijele kao što ovdje na forumu izgledaju
Ah, da, učiteljice i plata, pa naravno smanjiti, uvijek je najlakše po sirotinji.....niti mogu štrajkovati, niti je koga briga za njih....smanjiti na minimum.....
Jadne učiteljice, nikoga nije briga za njih... Da barem imaju sindikat, i da barem mogu tužiti državu kad im smanji tople obroke i uzeti po tom osnovi par hiljada KM. Oh wait...
Ja sam za opće smanjenje plata svih zaposlenika koje plaća budžet, uz brojna otpuštanja i racionalizacije, jedino bih izuzeo vatrogasce. Što bi učiteljice bile izuzetak? Da barem (čast, zaista, rijetkim izuzecima) one vrijedno i predano rade na odgoju djece, pa hajd'. Rade da zarade i to je to. Što bi se mi ponašali drugačije prema njima?