Xiaomi mobiteli

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
jarobot

#1426 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:Naravno opet spamanje šupljom pričom
Ja se držim tvoje gluposti gore izrečene da je gornji honor 6x koji je middle range klasa Huaweia bolji od flagshipa Xiaomija Mi5s sa kojim se može poredit jedino i Huaweijev flagship, a to je P9
Ponavljam ako ne znaš tematiku ne javljaj se neprozvan i ne lupaj budalaštinje
Pa bolji je Honor 6x kompletniji telefon ,a za tvoj info " dileja" huawei ima još jedan flašip Huawei Mate 9 pojede taj tvoj Xiaomi Mi5s poluproizvod za doručak.....
citroen xm

#1427 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

Ma pusti ga, neka se još tješi.
jarobot

#1428 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:
citroen xm wrote:
Ja se držim tvoje gluposti gore izrečene da je gornji honor 6x koji je middle range klasa Huaweia bolji od flagshipa Xiaomija Mi5s sa kojim se može poredit jedino i Huaweijev flagship, a to je P9
Naravno da znam šta je Honor, a šta je Mi kod Xiaomija. Ti ako misliš da si pametniji i kompetentniji samo zbog toga što kopaš po nekim domaćim testovima i kopiraš linkove ovde, onda si smiješan.

Kada si smarao sa kamerom Mi4 i boldirao u testovima sve što ti odgovara nikada i pored ponavljanja pitanja nisi odgovorio na ono što sam ja boldirao. Zašto? Zato što nije išlo u prilog tvojoj priči i zato što si obični prodavač magle.

Flagship, flagship.... bla, bla, bla.... ko papagaj ponavljaš neke stvari. I zastava iz Kragujevca je 2007. prodavala Floridu kao svoj flagship pa je opet Grande Punto iz Fiata bio bolji od nje 10 puta iako je jedan od najjeftinijih modela Fiata. Pokušavam plastično da ti pojasnim neke stvari, ako ne kontaš stvarno zabrinjavaš.

Za razliku od tvojih glupavih postova ko ponjava gdje puno pišeš a ništa ne kažeš ja ću bit kratak: jel znači da ostaješ pri gluposti da je Huawei honor 6x bolji od Xiaomija Mi5s telefon koji ima bolje soecifikacije i od jednog s7, koji je nor. Na sd 820, a Mi5s na sd821, koji ima najbolju kameru na tržištu sony imx378 koja je i u najboljem kamera-mobu Google Pixelu, samo što Xiaomi kao i svi kinezi zaostaje u softveru kamere pa nema rezultate kao Pixel ili s7, uglavnom u low-light ambijentu....itd.itd.
Mali Kemo Hamin napravio test kamera i kaže da je kamera na Mi5s ništa za nokiu 3310...hebo te više test ufatio se jednog testa ko papagaj..
Ako Mi5s ima senzor sonija 378 ne znači da mu je i optika ista ,algoritam procesuiranja slika itd....
I taj tvoj google piksel ima najbolju kameru samo na tom testu koji si ti našao i ufatio se tog ko pjan plota.....
Tačno ćeš zgaditi xiaomi svim normalnim ljudima !!!
TvrtkoTreci

#1429 Re: Xiaomi mobiteli

Post by TvrtkoTreci »

jarobot wrote:
Pa bolji je Honor 6x kompletniji telefon ,a za tvoj info " dileja" huawei ima još jedan flašip Huawei Mate 9 pojede taj tvoj Xiaomi Mi5s poluproizvod za doručak.....

Neznalico dosadna, spamuješ non stop glupostima a veze nemaš
Mješaš kruške i jabuke kao i ostale neznalice
Flagship Xiaomija je Mi5s odnosno već dolazeći Mi6 i njemu pariraju ostali flagshipovi drugih brandova, Huawia p9, samsunga s7 (dolazi s8), lg g5 (dolazi g6)...
svi brendovi imaju i druge serije, linije koje se onda mogu upoređivati, adekvatna usporedba sa honor serijom je Xiaomijeva Redmi linija
taj Huawei Mate koji spominješ je pičkin dim spram svemirskog broda za sve mobitele a to je Mi Mix i sa tim mobitelom se poredi Mate koji je govno obično za Mi Mix
Neznalice ne javljajte se o nečemu o čem pojma nemate
Last edited by TvrtkoTreci on 16/01/2017 21:24, edited 1 time in total.
citroen xm

#1430 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

[emoji38] [emoji38] [emoji38]
Sarajevski-Seljak

#1431 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

avaks wrote:I ne treba pare vraćati, ja budala pa kontaktiram ljude poslije i šaljem naknadno.
Još malo pa ćemo na shitlisti završiti ko i Meksiko, Italija i slični ganci koji bi obraz za 3$ izgubio.
Ima Kineza pa kažu to ti je gift od mene što si čovjek ali izgleda da je malo takvih kod nas :run:

Udahni duboko, sve je dobro.

Placeno je sve, samo opusteno :thumbup:
radiša

#1432 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

Kolko ce kostat taj mi mix čaj-omi :D
15-20 maraka?
avaks

#1433 Re: Xiaomi mobiteli

Post by avaks »

Sarajevski-Seljak wrote:
avaks wrote:I ne treba pare vraćati, ja budala pa kontaktiram ljude poslije i šaljem naknadno.
Još malo pa ćemo na shitlisti završiti ko i Meksiko, Italija i slični ganci koji bi obraz za 3$ izgubio.
Ima Kineza pa kažu to ti je gift od mene što si čovjek ali izgleda da je malo takvih kod nas :run:

Udahni duboko, sve je dobro.

Placeno je sve, samo opusteno :thumbup:
Ma hajte molim vas :lol:
valjuga

#1434 Re: Xiaomi mobiteli

Post by valjuga »

Xiaomi mi5 je bolji od čitave ergele Galaxy smeća :mrgreen:
mali_milojica
Location: Hadis: Govorite istinu,pa makar bila i na vasu stetu.

#1435 Re: Xiaomi mobiteli

Post by mali_milojica »

radiša wrote:Kolko ce kostat taj mi mix čaj-omi :D
15-20 maraka?
Kostat ce 1200 KM,naravno ako imas rodjaka u DE koji ce to naruciti na sebe,pa ti nekad donijeti u BiH. Garancije nema. Nemoj slucajno da bi narucio direktno u BiH jer ce te drzava oderati jos 30% i onda ce Bake sebi kupiti novi Audi. A moguce je i da dobijes qrac od tel jer mi smo nevazno trziste. :skoljka: :run:
radiša

#1436 Re: Xiaomi mobiteli

Post by radiša »

Ma nebi ja njega dzaba,zbog dileje.
jarobot

#1437 Re: RE: Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:
jarobot wrote:

Neznalico dosadna, spamuješ non stop glupostima a veze nemaš
Mješaš kruške i jabuke kao i ostale neznalice
Flagship Xiaomija je Mi5s odnosno već dolazeći Mi6 i njemu pariraju ostali flagshipovi drugih brandova, Huawia p9, samsunga s7 (dolazi s8), lg g5 (dolazi g6)...
svi brendovi imaju i druge serije, linije koje se onda mogu upoređivati, adekvatna usporedba sa honor serijom je Xiaomijeva Redmi linija
taj Huawei Mate koji spominješ je pičkin dim spram svemirskog broda za sve mobitele a to je Mi Mix i sa tim mobitelom se poredi Mate koji je govno obično za Mi Mix
Neznalice ne javljajte se o nečemu o čem pojma nemate
Mi mix svemirski brod a ima problema sa sletanjem. Aterira li sa 15 cm visine ne moraš se saginjati da ga podigneš. Rađen za ljude sa slabom kičmom. A opet nije bolji id mate 9

Poslano sa mog HTC 10 koristeći Tapatalk
skafiskafsnjak

#1438 Re: Xiaomi mobiteli

Post by skafiskafsnjak »

Dileja is back :mrgreen:
permanentan

#1439 Re: Xiaomi mobiteli

Post by permanentan »

Sinoc uporedjivao kamere na Mi5 i huawei p9 u prilicno mracnim uslovima. Po mom misljenju su u pet deka, nekad mi je bolja slika sa mi5, nekad sa p9. Jaran koji ima p9 kaze da je njemu kamera bolja na mi5. Slikali smo sa automatskim postavkama na oba uredjaja.
jarobot

#1440 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

Xiaomi mix test izdržljivosti

https://www.youtube.com/watch?v=VeLKqjvmFvQ

Nova nokia 6..test izdržljivosti :

https://www.youtube.com/watch?v=DCsBgTaJyPU

Šta sad reći. Kupiš telefon za 1500 km padne ti sa pola metra i nemoraš se ni saginjati po njega ,a vidi ove nove nokie možeš je koristiti od slastičarne do građevine
SONY_91

#1441 Re: Xiaomi mobiteli

Post by SONY_91 »

Nakon zadnjeg updatea izgleda da je sve došlo na svoje. Telefon (RN4) konačno izdržao dva dana što ranije nije bilo moguće. Morao ga puniti svaki dan. PS: Gasim telefon uvijek preko noći.

Image

Image

Image

Image
TvrtkoTreci

#1442 Re: Xiaomi mobiteli

Post by TvrtkoTreci »

permanentan wrote:Sinoc uporedjivao kamere na Mi5 i huawei p9 u prilicno mracnim uslovima. Po mom misljenju su u pet deka, nekad mi je bolja slika sa mi5, nekad sa p9. Jaran koji ima p9 kaze da je njemu kamera bolja na mi5. Slikali smo sa automatskim postavkama na oba uredjaja.
haj ti sad objasni ovim mrziteljima branda Xiaomi i još dođu maksuz na temu XIAOMI ničim izazvani sa provokacijama, spamanjem, trolanjem, kenjanjem....

a možeš tek mislit Mi5s kolko je bolja
jarobot

#1443 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:
permanentan wrote:Sinoc uporedjivao kamere na Mi5 i huawei p9 u prilicno mracnim uslovima. Po mom misljenju su u pet deka, nekad mi je bolja slika sa mi5, nekad sa p9. Jaran koji ima p9 kaze da je njemu kamera bolja na mi5. Slikali smo sa automatskim postavkama na oba uredjaja.
haj ti sad objasni ovim mrziteljima branda Xiaomi i još dođu maksuz na temu XIAOMI ničim izazvani sa provokacijama, spamanjem, trolanjem, kenjanjem....

a možeš tek mislit Mi5s kolko je bolja
Đe će biti bolja na mi5s kad joj nevalja "tvoj glavni faktor za kvalitet kamere otvor blende " :D 2.0 naspram 1.8 u Mi4..sad odjednom " otvor blende " nije presudan .e sad dileja baš si me razočarao, sam sebe demantuješ...a u mi5 s u odnosu na mi5 nema OIS doduše OIS na Mi5 i tako nije ništa valajo
Nema veze tebi ide dobro samo tvoj prostački govor tipa citiram tebe " kenjanje, govno " ne izlazi ti iz tastature, de budi pristojan
Last edited by jarobot on 17/01/2017 09:52, edited 1 time in total.
TvrtkoTreci

#1444 Re: Xiaomi mobiteli

Post by TvrtkoTreci »

opet neznalica se javlja da spama glupostima a veze nema
mi5 isto ima otvor blende f/2.0
jarobot

#1445 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

TvrtkoTreci wrote:opet neznalica se javlja da spama glupostima a veze nema
mi5 isto ima otvor blende f/2.0
Đe si sveznalice onda nevalja u odnosu na mi4 koja je usput bila grozna !!!otvor blende 1,8 a ovamo 2.0 :D
citroen xm

#1446 Re: Xiaomi mobiteli

Post by citroen xm »

Dileja malo prolupao, sada sam sebe pobija. :lol:
TvrtkoTreci

#1447 Re: Xiaomi mobiteli

Post by TvrtkoTreci »

citroen xm wrote:Dileja malo prolupao, sada sam sebe pobija. :lol:
dileja, vidim da je ovo forum vas prolupanih
u čemu ja sebe pobijam
febo_acm

#1448 Re: Xiaomi mobiteli

Post by febo_acm »

Pustite momka, na raspustu je.

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
jarobot

#1449 Re: Xiaomi mobiteli

Post by jarobot »

febo_acm wrote:Pustite momka, na raspustu je.

Sent from my iPhone 7 plus using Tapatalk
Vidi se dok govori prostote a nema učiteljice da ga ukori...
Sarajevski-Seljak

#1450 Re: Xiaomi mobiteli

Post by Sarajevski-Seljak »

Vala ste vi gori od Dileje. Ajte na vase Samsung/Iphone temr üa spmajte, jebo vas Xiaomi.
Post Reply