Burkini, Evropa i demokratija
- seln
#1426 Re: Burkini, Evropa i demokratija
A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
- animals
#1427 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ima to u pravu si,ali ne mora ko nece, po volji..seln wrote: Pomakni se samo korak izvan Beca, pa ces vidjeti koliko su istjerali krscanstvo iz javnog zivota. Zapravo, ne moras ni to. Evo, djeca uskoro polaze u skolu i znas li sta je na programu prvi dan? Gottesdienst.
- seln
#1428 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Brat onog koji radi u Oruzanim snagama i velica Ratka Mladica.insomnia78 wrote:Eno lik koji poziva na silovanje radi u Oruzsnim snagama
Ccc
- seln
#1429 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
I burkini ne mora nositi ko nece, po volji...animals wrote:Ima to u pravu si,ali ne mora ko nece, po volji..seln wrote: Pomakni se samo korak izvan Beca, pa ces vidjeti koliko su istjerali krscanstvo iz javnog zivota. Zapravo, ne moras ni to. Evo, djeca uskoro polaze u skolu i znas li sta je na programu prvi dan? Gottesdienst.
-
Ripicipi
#1430 Re: Burkini, Evropa i demokratija
I onda se kao neki cude sto Evropa ovako reaguje...
Ono naslo u Londonu uvoditi Serijat, sve bi ja to s noge na nogu izbacios sa kontinenta.
Jadovi se kriju iza demokratije da ih neko dobro ne nalupa..
Ono naslo u Londonu uvoditi Serijat, sve bi ja to s noge na nogu izbacios sa kontinenta.
Jadovi se kriju iza demokratije da ih neko dobro ne nalupa..
Last edited by Ripicipi on 28/08/2016 01:33, edited 1 time in total.
- BHCluster
#1431 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pripadnici OS BiH Kovač i Vuković, te sudski policajac Nedić dali podršku zločincu Karadžiću!seln wrote:Brat onog koji radi u Oruzanim snagama i velica Ratka Mladica.insomnia78 wrote:Eno lik koji poziva na silovanje radi u Oruzsnim snagama
Ccc
Pripadnica OSBiH veličala NDH: Pokrenut disciplinski postupak protiv Ljubice Krasić-Pandžić
Miroslav Baljak, ratni zločinac predaje o ljudskim pravima
- animals
#1432 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Niko nikog ne tjera da jede svinjetinu niti nosi minicu..seln wrote:Nista, toliko dugo dok ih ne uzimas kao meritum necije ljudskosti.animals wrote: i sta fali minici i svinjetini..
nije vjerski u Bibliji propisano..
razumijes li ti mene, da mom dijetetu moja religija odredjuje da se oblaci,
onako kako je neko propisao prije 2000 god, ja bi je se odmah odrekao..
da moje zensko dijete mora da se oblaci kako propisuju katolicki svecenici,ja bi se ubio..
- seln
#1433 Re: Burkini, Evropa i demokratija
I ja bih sve ove koji traze uvodjenje serijata s noge na nogu... i sve vehabije, koji zive od socijalne pomoci a rade protiv drzave.Ripicipi wrote:I onda se kao neki cude sto Evropa ovako reaguje...
Ono naslo u Londonu uvoditi Serijat, sve bi ja to s noge na nogu iz Evrope izbacio.
Ali kakve to veze ima sa onih 99% muslimana koji zele samo da u miru zive i rade, sa hidzabom ili bez njega?
- tututuuuu
#1434 Re: Burkini, Evropa i demokratija
postoji razlika izmedju sekularne i ateisticke drzave. i da, Fra. je sekularna drzava a ne ateisticka. To sto je neradni dan za blagdan koji vecina Francuza slavi ne znaci ama bas nista. Logicno je da im se to da kao slobodno vrijeme.seln wrote:A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
-
sha_ba
#1435 Re: Burkini, Evropa i demokratija
A šta ćeš ... Kolateralna šteta
-
Ripicipi
#1436 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Muslimani moraju sami sa sobom rijesiti ovaj problem, a sve dok zatvaraju oci i za sve okrivljuju "islamofobiju", nista od toga nema.seln wrote:I ja bih sve ove koji traze uvodjenje serijata s noge na nogu... i sve vehabije, koji zive od socijalne pomoci a rade protiv drzave.Ripicipi wrote:I onda se kao neki cude sto Evropa ovako reaguje...
Ono naslo u Londonu uvoditi Serijat, sve bi ja to s noge na nogu iz Evrope izbacio.
Ali kakve to veze ima sa onih 99% muslimana koji zele samo da u miru zive i rade, sa hidzabom ili bez njega?
- seln
#1437 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ako tvoje zensko dijete za koju godinu odluci da predje na islam, sta ces uraditi? Odreci je se?animals wrote:Niko nikog ne tjera da jede svinjetinu niti nosi minicu..seln wrote:Nista, toliko dugo dok ih ne uzimas kao meritum necije ljudskosti.animals wrote: i sta fali minici i svinjetini..
nije vjerski u Bibliji propisano..
razumijes li ti mene, da mom dijetetu moja religija odredjuje da se oblaci,
onako kako je neko propisao prije 2000 god, ja bi je se odmah odrekao..
da moje zensko dijete mora da se oblaci kako propisuju katolicki svecenici,ja bi se ubio..
Ja to ne bih uradio ako moje zensko dijete odluci da predje na neku drugu vjeru.
p.s. Jeste propisano, Korincani 11-16
- animals
#1438 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Austrija ima mislim najvise religijski praznika,za koji niko ne radi, a placeno je svima..seln wrote:A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
i muslimanima i zidovima i ateistima, i nikose ne buni svima dobro...
a smetao je jednom Egipatskom drzavljaninu kriz Isusa koji je stojao ispred kuce, koju je kupio, desenijama..
pa ga brusilicom posjekao...i nije ni odgovarao ni za sta..
e to su primjeri ,koji stvaraju desnicare i ljude kao sto su Strache..
- seln
#1439 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Drzava ne mora biti ateisticka da bi 25.12. bio radni dan. Mogli su reci, ko hoce da slavi, neka uzme dan odmora.tututuuuu wrote:postoji razlika izmedju sekularne i ateisticke drzave. i da, Fra. je sekularna drzava a ne ateisticka. To sto je neradni dan za blagdan koji vecina Francuza slavi ne znaci ama bas nista. Logicno je da im se to da kao slobodno vrijeme.seln wrote:A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
Ovako je to ono, hebo bi se, ali da ne udje.
-
Ripicipi
#1440 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Pa mislim, ovo je meni barem normalno, posjekao bih ga i ja kao ateista ako bi bio na mojoj zemlji.animals wrote:Austrija ima mislim najvise religijski praznika,za koji niko ne radi, a placeno je svima..seln wrote:A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
a smetao je jednom Egipatskom drzavljaninu kriz Isusa koji je stojao ispred kuce, koju je kupio, desenijama..
- seln
#1441 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Dobro je, jedan musliman je ucinio nesto lose, eto razloga za HC. Moze milion muslimana uciniti nesto dobro, puj pik ne vazi, Egipcanin je sjebo Isusa...animals wrote:Austrija ima mislim najvise religijski praznika,za koji niko ne radi, a placeno je svima..seln wrote:A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
HC ne treba razlog ni povod. On mrzi. Egipcanin je samo primjer koji ce podastrijeti zadriglim proletima na Aschermittwoch.
-
Zgoljo
#1442 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Frajeru visis danonocno i prosipas islamofobiju.animals wrote:Prvo nemoj vrijedjati,imam mozda vise godina od tebe, i ako ne mozes normalno komunicirati, onda i nemoj..seln wrote: Mali, neko sa toliko malo razuma i znanja bi se trebao manje javljati.
Navedi mi jedan moj post u kojem velicam ljepote Saudijske Arabije ili neke slicne zemlje.
Da se pita HC Strache, ti bi izletio iz Austrije ko fisek, pa mozes biti sto puta hriscanin i moze on jos toliko pricati koliko voli Srbe.
O ljudskim pravima nema rasprave, ponajmanje sa nekim ko se zove HC Strache. Ako je cijena toga da Europa pokaze svoje pravo lice i da neki buduci predsjednik Hofer ili kancelar Strache suspendira ljudska prava, ok... daj da vec jednom kazemo popu pop i islamofobu islamofob.
Sta, muslimani su fini dok jedu svinjetinu, piju alkohol i dok muslimanke nose minice? Jebem ja taj deal....
Strache me ne interesuje, ali svaki drugi covjek u Austriji je Strache, i to zahvaljujuci Merkel, koja mu je dala vjetar u
ledja..i prestani ljude djeliti na muslimane i nemuslimane..postoje narodi,ali samo ih vas par nazivate muslimanima..
niti su svi Evropljani krscani, niti vjernici, vecina su ateisti i ne zele religiju, razumijes li ti, ne zele religiju..
i sta fali minici i svinjetini..
Koji si,istocni ili zapadni?Ako si istocni jesi li svjestan da svaka drzavna institucija,ustanova,policija,fakultet,svaka skola,svaki vrtic....ima svoju krsnu slavu?
Ako si zapadni jesi li svjestan da u svakoj drzavnoj ustanovi na zidu visi kriz,da sportske reprezentacije uoci odlaska na prvenstva idu na blagoslov kod kardinala...
Hoces jos dalje da idem na zapad,u Francusku mozda?
O kakvom ti protjerivanju religije iz Evrope pricas bolan ne bio,nemoj se vise provaljivati.
- animals
#1443 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ako mi vjerujes,bas maloprije sam gledao reportazu,o djeci u Njemackoj,koji su presli na Islam,seln wrote: Ako tvoje zensko dijete za koju godinu odluci da predje na islam, sta ces uraditi? Odreci je se?
Ja to ne bih uradio ako moje zensko dijete odluci da predje na neku drugu vjeru.
i otisli za Siriju, ili one dvije djevojcice Bosnjakinje,koje su se pokrile odjednom i otisle za Siriju..
jel znas koje su patnje ti roditelja, jer to nije samo prelazak iz vjere u vjeru..
to je radikalizacija ,koja je vecinom odvela u smrt tu djecu..
to su vecinom Turska i Bosnjacka djeca..iako ima i par Njemaca krscana..
sto se tice mojeg dijteta, ne odgajam ga religiozno, a sta se moze desiti,ne znam..
dijete je dijete, bez obzira sta napravilo..
- seln
#1444 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Sta muslimani moraju rijesiti? Koji?Ripicipi wrote:Muslimani moraju sami sa sobom rijesiti ovaj problem, a sve dok zatvaraju oci i za sve okrivljuju "islamofobiju", nista od toga nema.seln wrote:I ja bih sve ove koji traze uvodjenje serijata s noge na nogu... i sve vehabije, koji zive od socijalne pomoci a rade protiv drzave.Ripicipi wrote:I onda se kao neki cude sto Evropa ovako reaguje...
Evo, ja se odricem ove grupe i gnusam ih se. Sta jos? Trebaju li muslimani organizirati jedan vampire raid...sorry, sheriat raid?
Ne, ovo mora rijesiti pravna drzava, jedino ona ima pravo i sredstva da ovo rijesi.
I prestanite pricati o muslimanima kao o nekoj amorfnoj grupi, nisu muslimani Borg.
- animals
#1445 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne bio je ispred kuce,na drzavnom zemljistu..i tu je stajao decenijama..Ripicipi wrote:Pa mislim, ovo je meni barem normalno, posjekao bih ga i ja kao ateista ako bi bio na mojoj zemlji.animals wrote:Austrija ima mislim najvise religijski praznika,za koji niko ne radi, a placeno je svima..seln wrote:A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
-
kolegione
#1446 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Iako zaista cijenim tvoje postove, i mislim da imam štošta pametno pročitati i naučiti od tebe i sličnih zaista zanimljivih tipova ovaj post je neutemeljen na logici.seln wrote: Drzava ne mora biti ateisticka da bi 25.12. bio radni dan. Mogli su reci, ko hoce da slavi, neka uzme dan odmora.
Ovako je to ono, hebo bi se, ali da ne udje.
Jer u Sarajevu 25.tog ne radi dosta institucija po osnovu toga ko želi neka uzme dan odmora i naravno institucija nije u stanju da izvršava svoje zadatke. Naravno tako bi bilo u svim "katoličkim" zemljama, iako su one u svojoj biti sekularne zemlje, i pokazuju to na svakom koraku ali bitno je popljuvati nekoga, zbog minornih pogrešaka, a ne okrenuti se oko sebe, šta mi radimo da napredujemo.
Nadalje jasno je da između tradicije koju njeguju europljani u vjeri i našeg već odavno moglo bi se reći političkog Islama velike su razlike.
- seln
#1447 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Vjerujem. No, isto tako su ih mogli regrutirati u RAF, samo da su rodjeni 30 godina ranije.animals wrote:Ako mi vjerujes,bas maloprije sam gledao reportazu,o djeci u Njemackoj,koji su presli na Islam,seln wrote: Ako tvoje zensko dijete za koju godinu odluci da predje na islam, sta ces uraditi? Odreci je se?
i otisli za Siriju, ili one dvije djevojcice Bosnjakinje,koje su se pokrile odjednom i otisle za Siriju..
jel znas koje su patnje ti roditelja, jer to nije samo prelazak iz vjere u vjeru..
to je radikalizacija ,koja je vecinom odvela u smrt tu djecu..
to su vecinom Turska i Bosnjacka djeca..iako ima i par Njemaca krscana..
sto se tice mojeg dijteta, ne odgajam ga religiozno, a sta se moze desiti,ne znam..
dijete je dijete, bez obzira sta napravilo..
Djeca su djeca, brzo se oduseve za nesto.
Ne znam cemu stalno pozivanje na radikalizaciju. Vecina muslimana koji zive u Europi su protiv bilo kave radikalizacije.
Takodje, postoji bukadar primjera mladih koji su konvertirali i za koje se promjenila samo bogomolja, nista vise.
- animals
#1448 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Cuj Islamofobiju..Zgoljo wrote: Frajeru visis danonocno i prosipas islamofobiju.
Koji si,istocni ili zapadni?Ako si istocni jesi li svjestan da svaka drzavna institucija,ustanova,policija,fakultet,svaka skola,svaki vrtic....ima svoju krsnu slavu?
Ako si zapadni jesi li svjestan da u svakoj drzavnoj ustanovi na zidu visi kriz,da sportske reprezentacije uoci odlaska na prvenstva idu na blagoslov kod kardinala...
Hoces jos dalje da idem na zapad,u Francusku mozda?
O kakvom ti protjerivanju religije iz Evrope pricas bolan ne bio,nemoj se vise provaljivati.
jos jedan ugrozeni..
- insomnia78
#1449 Re: RE: Re: Burkini, Evropa i demokratija
I to je dokaz cega? Naravno da postoji tradicija ali religija nema nikakvog uticaja na drzavu, nauci sta je sekularnostseln wrote:A za ove koji navode Francusku kao primjer sekularne drzave u kojoj su potpuno razdvojeni religija i drzave... je li u Francuskoj 25.12. radni dan?
Osim toga hiljade crkava po Fr zjape prazne i propadaju jer bi zbog starosti rekonstrukcija kostala milione
Takodjer skoro svaki grad, u kojem ima jevreja i muslimana ima sinagogu i dzamiju
Npr velika pariska dzamija. Izgradjena 1922

Kazu da je glavni imam za vrijeme WWII spasio poprilican broj jevreja i clanova pokreta otpora
Zanimljivo da danas imam jedne od pariskih dzamija, onako pravo britak i bez dlake na jeziku, koji je istovremeno na celu medjureligijskog vijeca izmedju muslimana i jevreja ima 24satno naoruzano obezbjedjenje
Pogodi od koga ga cuvaju
Hint: nije od jevreja
- beautyfool
#1450 Re: Burkini, Evropa i demokratija
Ne znam jel ko postavljao al nek se nadje