Arapi u BiH, dobro ili lose?

Locked
GeeTnT

#1426 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by GeeTnT »

...lik na osnovu arapa izradi direktora i uze mu kamion gradjevinskog...haj sad neka mi neko kaze da pos'o nije kren'o....
Haman

#1427 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Haman »

Stvarno se divim nasoj samodestrukciji.
Last edited by Haman on 02/12/2016 23:51, edited 2 times in total.
Haman

#1428 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Haman »

Fino, fino razmisljaju neki?????????
Last edited by Haman on 02/12/2016 23:49, edited 2 times in total.
Haman

#1429 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Haman »

Da gospon Mujica, Arapi ostavljaju pare i kod Engleza, Francuza, Italijana itd. i to puno vise nego kod nas, oni tamo i drze svoj novac, samo ne kupuju njihovu zemlju kao sto kupuju nasu. Valjda znas zasto.

Sta mislis kad ima kcerka sutra podje u I raz. OS, a Arapin - Arapi pocne traziti posebno odjeljenje za njegovu ili njihove kcerke, jer ona-onene ne moze - ne mogu ici u odjeljenje zajedno sa muskom djecom. Da li je to jedan problem vise?

Image

U zamisljenom hrvatskom entitetu bosnjacka i hrvatska djeca ne mogu ici zajdno u skolu, pa imamo dvije skole pod jednim krovom. Sutra mozda budemo imali tri skole pod jednim krovom, pocev od osnovne, sednje skole skole pa sve do fakulteta. Ma nikakv problem za one koji "ne vide dalje od svog nosa" kako kaze nas narod.

Sad imamo problem koji godinama ne mozemo da rijesimo "Sejdic-Finci". Mozda vec sutra budemo imali jos jedan slican problem, jer ce Arapi biti dikriminirani u politickom smislu. I oni zele imati svoga clama u Predsjednistvu BiH, pa svoje delegate u skupstinama kantona i FBiH, i Skupstini BiH itd, itd. Mozda i onu budu trazili i svoj entitet. Ljudi zele da se oraniziraju u skladu sa svojom tradicijom, zakoni BiH im to sprecavaju, a Bakir i njgova svita nce biti stalno na ovim pozicijama. Doci ce neki drugi i jednog dana im kazu "ne moze", i sta onda slijedi?????????

Kako to da mi nemamo dobru turisticku ponudu?. Najatraktivnija ponuda za Arape je " brzi seks na eks". Dodje cova, obrati se nekom -lako ih prepozna na ulici-vec ranije dobro informisan, ovaj mu da adesu, kad tamo dodje odmah mu ponude da izabere jednu od 3 dame. Tu ih odmah i vjenca. Arapin se lijepo, provede, ode svojoj kuci, kad pozeli opet se vrati dok ne izgustira, a onda ih onaj isti razvjenca, mladu stavi na spisak do sledeceg musterije.
Fudo Bosna

#1430 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Haman wrote:Da gospon Mujica, Arapi ostavljaju pare i kod Engleza, Francuza, Italijana itd. i to puno vise nego kod nas, oni tamo i drze svoj novac, samo ne kupuju njihovu zemlju kao sto kupuju nasu. Valjda znas zasto.

Sta mislis kad ima kcerka sutra podje u I raz. OS, a Arapin - Arapi pocne traziti posebno odjeljenje za njegovu ili njihove kcerke, jer ona-onene ne moze - ne mogu ici u odjeljenje zajedno sa muskom djecom. Da li je to jedan problem vise?

Image

U zamisljenom hrvatskom entitetu bosnjacka i hrvatska djeca ne mogu ici zajdno u skolu, pa imamo dvije skole pod jednim krovom. Sutra mozda budemo imali tri skole pod jednim krovom, pocev od osnovne, sednje skole skole pa sve do fakulteta. Ma nikakv problem za one koji "ne vide dalje od svog nosa" kako kaze nas narod.

Sad imamo problem koji godinama ne mozemo da rijesimo "Sejdic-Finci". Mozda vec sutra budemo imali jos jedan slican problem, jer ce Arapi biti dikriminirani u politickom smislu. I oni zele imati svoga clama u Predsjednistvu BiH, pa svoje delegate u skupstinama kantona i FBiH, i Skupstini BiH itd, itd. Mozda i onu budu trazili i svoj entitet. Ljudi zele da se oraniziraju u skladu sa svojom tradicijom, zakoni BiH im to sprecavaju, a Bakir i njgova svita nce biti stalno na ovim pozicijama. Doci ce neki drugi i jednog dana im kazu "ne moze", i sta onda slijedi?????????

Kako to da mi nemamo dobru turisticku ponudu?. Najatraktivnija ponuda za Arape je " brzi seks na eks". Dodje cova, obrati se nekom -lako ih prepozna na ulici-vec ranije dobro informisan, ovaj mu da adesu, kad tamo dodje odmah mu ponude da izabere jednu od 3 dame. Tu ih odmah i vjenca. Arapin se lijepo, provede, ode svojoj kuci, kad pozeli opet se vrati dok ne izgustira, a onda ih onaj isti razvjenca, mladu stavi na spisak do sledeceg musterije.

Bravo !!!

Odlicna analiza ! Samo potpuni diletant ili neko zlonamjeran ne vidi razliku izmedju nama neophodnog razvoja turizma i investicija, i tzv "turista" koji cijelo ljeto borave u BIH u smjenama, komplet porodice, iznajmljuju im se cijele kuce ili stanovi u Hrasnici, na Ilidzi i slicno, ali oni nisu tu sa ciljem da budu turisti, nego da kupe/nadju nekretninu, kako bi u istoj mogli boraviti , i danas sutra zivjeti, kao da im je BIH , babovina.

Samo bezobrazan moze staviti znak = izmedju investitora kakav je gospodin koji je napravio onaj zabavni park na Zlatistu, ili onih koji ulazu u Hepok, ili npr. pokrenuli fabriku "Bosanka", ili slicno, sa likom koji osnuje fiktivnu "firmu", u kojoj nema nikoga , zakljucana, katanac na vratima, a na kancelariji pise: "trazim sekretarica sa znanje bosanski", ili offis uopste i ne postoji na prijavljenoj adresi ali je lola iz Kuwaita ili sl, kupio 50 hektara oko rijeka ili na Poljinama ili Doglodima ili Dobrosevicima i sl, i prodaje/ tusi fizickim licima Arapima za gradnju individualnih kuca za fizicka lica, ili preprodao drugom Arapu da gradi resors, a gradnja naselja za stranca, da tu zivi zastalno , ili, zasada samo preko preko ljeta, je kvaziinvesticija koja traje samo nekoliko, max 1-2 godine i onda trajno ostajes bez hektara i hektara bosanskoga grunta koji ce nekada i trajno naseliti stranci, a Bosnjaci ce se sa 30% tak posto posto teritorija na koji su stjerani, svesti na 15% zemlje a protivnici BIH imati argument da se pravi "muslimanija" u kojoj oni ne zele zivjeti i traziti trajnu podjelu BIH, a Kitarevicka govoriti o BIH kao "prijetnji" a Dodik raspisivati nove referendume zbog "islamske" prijetnje i sl. ?
Point.

#1431 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Kad vidim ove nikabe u Bosni, mrak mi na oci padne.
Black swan wrote:klasičan primjer...majak gojković ide u iran (iako oni nisu arapi) mora staviti maramu
iranski vođa dolazi u italiju u muzej prekriju se svi kipovi koji su golotinja
naš biskup ide na konferenciju u arabiju... na izlazu iz aviona mora križ oko vrata skloniti
arapi dolaze vamo... mi prilagođavamo zakone, sklanjamo se, mijenjamo se,

nisu u pustinji više što nosaju odjeću koja je za pustinju :D

to je dio njihovog identiteta

pa i drugi ljudi imaju svoj identitet pa ga moraju skrivati kad vam dođu u goste

žalostan je ovaj svijet
Slazem se. Uvijek se tom nazadnom svijetu mora prilagodjavati, a oni nikad. Ako je zabranjeno u nekoj zemlji hodati ko nindza, odmah su glasni moja prava blabla. Gdje su prava u arapskim zenljama? Licemjeri sa dna kace.
sinuhe

#1432 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by sinuhe »

Slabija su strana pa im se izlazi u susret. Zamisli da se Evropljani osile na sta bi to izaslo.
KB9

#1433 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by KB9 »

zivo me zanima kolko ce vremena proc da se na ilidzi uveliko pocne pricat o uvodjenju serijata
animus

#1434 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by animus »

Nama ne moze niko udovoljiti. Kako god ne valja. Hocemo turizam ali da nam niko ne dolazi. Isti ko dalmatinci koji se masovno pljuju radi ove osobine.
Rugafet

#1435 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Hocemo turizam hocemo pare...necemo da dolaze i ukupuju zemlju. Jer ovi sto dodju i kupe nisu turisti. Je li sad jasnije?
Haris.ba

#1436 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Haris.ba »

Rugafet wrote:Hocemo turizam hocemo pare...necemo da dolaze i ukupuju zemlju. Jer ovi sto dodju i kupe nisu turisti. Je li sad jasnije?
A čiju zemlju kupuju? Ko im to prodaje vjekovnu bošnjačku, hrvatsku i srpsku zemlju? :D
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1437 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JoseMujica »

Haman wrote:Da gospon Mujica, Arapi ostavljaju pare i kod Engleza, Francuza, Italijana itd. i to puno vise nego kod nas, oni tamo i drze svoj novac, samo ne kupuju njihovu zemlju kao sto kupuju nasu. Valjda znas zasto.

Image

naisao si puno, a gotovo ništa što je tačno, čak ni u naznakama

Kao prvo, da bi bilo koji stranac mogao postati vlasnik zemljišta u BiH mi moramo imati ugovor o reciprocitetu sa tom državom, a niti sa jednom od zaljevskih zemalja nemamo. Ako ne kontate šta to znači, otprilike isti je zakon u nas kao u Hrvatskoj. Jedini način da se ostvari vlasništvo je osnivanje firme koja može biti vlasnik....pojedinac...nikako

Za tu budalaštinu od škola ti nisu arapi krivi.....to je domaći proizvod.....a te treće škole svakako imaš već više od jedne decenije npr. gore na Mojmilu i sponzorira ih čak kantonalno ministarstvo obrazovanja u KS......za to se žali krepancu na Kovačima

Ne znam kakve veze Sejdić i Finci imaju sa turizmom :? Bilo bi dobro da barem imate elementarno znanje o političko-pravnom sistemu BiH prije nego lupite ovakve gluposti :jbt: Pravo glasa imaju samo državljani BiH. Znači, ne bitno je jesi li u BiH pola godine, privremeno ili stalno boraviš. imaš kuću ili ne, jesi Bošnjak, Hrvat, Srbin, Arap ili neki deseti kurac prsavo glasa nemaš na temelju toga već na temelju DRŽAVLJANSTVA BIH! A kod nas se 100x više naših ispiše iz državljanstva u toku godine nego što stranaca dobije naše državljanstvo jer su nam propisi u ovoj oblasti veoma restriktivni, čak najzajebaniji u regiji.

Ovo o seksu ne bih ni komentarisao jer je tako smeće ala ko da crnci imaju najveće kite :facepalm: al po tome vidim da se ni ovo čitavo sranje što si napisao ne vrti ni oko čega drugoga vego oko pičke......nisu ti jadan ne bio Arapi krivi što nemreš umočit :lol:
Vipsilon

#1438 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Vipsilon »

Četnici sa Pala rade u Sarajevu, a isti ti su nas granatirali prije 20-25 godina. A nama pametnim Bošnjacima najveći problem su Arapi što dolaze, troše pare za razliku od Četnika sa Pala koji odnose, i uz to sve, popravljaju nam natalitet.
Rugafet

#1439 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

JoseMujica wrote:naisao si puno, a gotovo ništa što je tačno, čak ni u naznakama

Kao prvo, da bi bilo koji stranac mogao postati vlasnik zemljišta u BiH mi moramo imati ugovor o reciprocitetu sa tom državom, a niti sa jednom od zaljevskih zemalja nemamo. Ako ne kontate šta to znači, otprilike isti je zakon u nas kao u Hrvatskoj. Jedini način da se ostvari vlasništvo je osnivanje firme koja može biti vlasnik....pojedinac...nikako
Pa u tome i jeste problem...Vazda se nadje nacin da se dodje do cilja, pa se onda 'ovi nasi' prave budale jer kao sve je po zakonu. Ti kao da nisi u toku ili se malo pravis naivan.

@Haris.ba, znam na sta ciljas, to je i zapravo pravi problem, slazem se.
Ovo moje je bilo upuceno @animusu, koji 'slucajno' mjesa kruske i jabuke.
Point.

#1440 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Vipsilon wrote:Četnici sa Pala rade u Sarajevu, a isti ti su nas granatirali prije 20-25 godina. A nama pametnim Bošnjacima najveći problem su Arapi što dolaze, troše pare za razliku od Četnika sa Pala koji odnose, i uz to sve, popravljaju nam natalitet.
Daj da se ubijem odmah ako ce nam Arapi popravljati natalitet. Jedno je turizam, drugo je kad kupuju zemljista i grade svoja odvojena naselja kojim ne mozes prismrditi. E jebo to.
kamberovica polje

#1441 Re: RE: Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by kamberovica polje »

Vipsilon wrote:Četnici sa Pala rade u Sarajevu, a isti ti su nas granatirali prije 20-25 godina. A nama pametnim Bošnjacima najveći problem su Arapi što dolaze, troše pare za razliku od Četnika sa Pala koji odnose, i uz to sve, popravljaju nam natalitet.
Jesi to ti Arap pa ti popravljaju natalitet?

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1442 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

sinuhe wrote:Slabija su strana pa im se izlazi u susret. Zamisli da se Evropljani osile na sta bi to izaslo.
Nije to
Oni vole svoje i puca im za tudje
A kad europljanin voli svoje on je
Sovinist
Ksenofob
Fasist
Krizar
Klerofasist
Nacista
Kolonijalist

Koliko vidim arapi nemaju onu sortu ljudi da im je sve tudje bolje...barem takvi nemaju stranke i medije
Kao mi...eee ti nam ljudi ne daju voliti svoje jer je nase sranje a tudje je super
Rugafet

#1443 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Ma hajde sto oni vole svoje, nego tragicno je to sto ovde neki 'nasi' podrzavaju tu logiku.
Tarzo

#1444 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Tarzo »

Posjedujem 4 dunuma zemlje na atraktivnoj lokaciji koju Arapi smatraju atraktivnom.
Već su me kontaktirale dvije agencije za nekretnine.
Pošto mi nije bila nužda, to nisam ni žurio za prodaju već sam samo ispipavao puls koliko bih mogao dobiti novca.
Iduće godine, ako se nastavi trend rasta cijena, veoma izvjesno da ću prodati.
Ukoliko bude zainteresovanih forumaša koji žale što će zemlja otići Arapima, neću imati ništa protiv ukoliko mi neko
od od njih, zabrinutih za budućnost, ponudi istu ili veću sumu.
Point.

#1445 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Point. »

Sve za lovu. Nek bude i serijat.
Rugafet

#1446 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Rugafet »

Jesi li napravio oglas na Piku? Ako vec prodajes nije lose i tu se oglasit. Ako jesi, stavi link da malo vidimo o cemu se radi. Mozda bude i zainteresirnih forumasa.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1447 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Truba »

To je ok

Govorimo protiv politike, mejnstrima, mijenjanja latinice po ulicama, ogranicenjima...itd
Pojedinac nije kriv vec klima...

Slicno je bilo i sa certifikatima...
Fudo Bosna

#1448 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Fudo Bosna »

Hipoteticki, Dodik dobije lovu u Srbiji, Kini , Grckoj, Rusiji, nebitno gdje, od brace da rijesi srpsko pitanje, dobije dovoljno da mu sunarodnjaci, bosanski Srbi rijese problem RS u BIH, narod dobije lovu, pocnu kupavati oni ili Srbi iz Srbije zemlju na dijelu gdje su Bosnjaci vecina...

Dodje meni Srbijanac i ponudi mi dobri lovu za zemlju u cemu je razlika , ne kontam zasto bi bio izdajnik da mu prodam, pogotovu ako je iz Srbije i strani drzavljanin, ili Grku da prodam da podrzi pravoslavnu bracu u BIH, a ne bi bio izdajnik da prodam zemlju Arapu, doduse ja sam Bosnjak pa bi prije prodao Arapu, jer su ovi iz Srbije bili agresori pa mam lose iskustvo , ali , sustinski , mojoj djeci ni u prvom ni drugom slucaju nece biti buducnosti u BIH...

Znaci do vlasti je, do zakonodavca, da narod i Domovinu zastite, a ne do savjesti nas siromasnih gradjana !
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1449 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by JoseMujica »

Rugafet wrote:
JoseMujica wrote:naisao si puno, a gotovo ništa što je tačno, čak ni u naznakama

Pa u tome i jeste problem...Vazda se nadje nacin da se dodje do cilja, pa se onda 'ovi nasi' prave budale jer kao sve je po zakonu. Ti kao da nisi u toku ili se malo pravis naivan.

@Haris.ba, znam na sta ciljas, to je i zapravo pravi problem, slazem se.
Ovo moje je bilo upuceno @animusu, koji 'slucajno' mjesa kruske i jabuke.

ne pravim se naivan već tačno znam o čemu pričam....na isti način je Džeko "kupio" kuću u Dubrovniku

i još jednom da ponovim, svima vama koji iseravate ksenofobiju po forumu a niste ni jebeni Ustav pročitali niti imate elementarnog znanja o političkim pravima, da je jedini način ostvarenja građanskih prava u BiH stjecanje DRŽAVLJANSTVA BIH! A lakše je dobiti njemačko nego naše....i toliko o tome što će arapi ili bilo ko drugi ovdje nekome određivati kako će živit.

A niti živim od arapa niti ih gotivim...smeta i meni npr. Buroj, ali ne zbog samih arapa već zbog naših seoskih varalica koji grade viletine na mjestu gdje je pedesetak naših ljudi poginulo i oko 400 ranjeno 1993-e....sad se pitam za šta i za koga :? al nije to do arapa
Tarzo

#1450 Re: Arapi u BiH, dobro ili lose?

Post by Tarzo »

JoseMujica wrote:
ne pravim se naivan već tačno znam o čemu pričam....na isti način je Džeko "kupio" kuću u Dubrovniku

i još jednom da ponovim, svima vama koji iseravate ksenofobiju po forumu a niste ni jebeni Ustav pročitali niti imate elementarnog znanja o političkim pravima, da je jedini način ostvarenja građanskih prava u BiH stjecanje DRŽAVLJANSTVA BIH! A lakše je dobiti njemačko nego naše....i toliko o tome što će arapi ili bilo ko drugi ovdje nekome određivati kako će živit.

A niti živim od arapa niti ih gotivim...smeta i meni npr. Buroj, ali ne zbog samih arapa već zbog naših seoskih varalica koji grade viletine na mjestu gdje je pedesetak naših ljudi poginulo i oko 400 ranjeno 1993-e....sad se pitam za šta i za koga :? al nije to do arapa
:thumbup:

Slična situacija i sa Vlašićem. Sve borcima podijelili zemlju... :roll:
Locked