B6Redhell wrote: ↑28/03/2020 14:48
‘93, ‘94. U sloveniji svako trece auto bio hjundai pony. Gdje su i zaglavili.. Odron od auta. Jugo bio pojam kvalitete.. do 96-97 nestalo ih...
Ne znam kako se dolazilo do renoa prije rata. U komsiluku nekolicina renoa 21 i petica...
U Novom Mestu su sklapali reno 5. Ne znam kad su poceli. Ali vecinom izvoz isao za zapad. Dvaput sedmicno pun voz preko ivančine gorice, grosuplja, do ljubljane i onda dalje na zapad renoa 5 i 4. Pomno sam ih pratio.
Ko je imao vezu u armiji mogao je lako doći do tih auta. Deda je imao i on je pred rat kupio Renaulta 19-ku, kojeg mu je ukrao jedan sad ugledni bizmismen iz našeg malog mista
mokhac wrote: ↑28/03/2020 16:31
Ipak se još poneka vozi...
Će nas nadživi sve
AKK wrote: ↑27/03/2020 15:09
Ja bi volio jedan dobar primjerak W210. Ali nažalost je sve W210 što se prodaju na piku istrulo i pokvareno. Ali ima jedan ne izgleda los
Ima 300TD ja mislim u Banja Luci, ima na Piku. Troši boga oca ali isplati se
rocco_siffredi wrote: ↑26/03/2020 23:16
Najbolji dizel motori su JTD iz Pratola Serra porodice Fiat motora. Od 1994 pa sve do danas se ugradjuju. Od Lancia Kappa do Giulije i Stelvia. Kako su talijani uspjeli izvesti da motor star 25 godina dotjeraju da ispunjava E6 normu pojma nemam
Vozao jaran na poslu Fiat Doblo 1.9JTD kaže nepoderivo 400-500 hiljada prešli (doduše u rukama zaista vrhunskih vozača koji su pazili). Nevjerovatno kako je vukao i zadnjih dana prije nego što će ga prodati nekom pekaru tu u gradu. Ovaj hajvan nije marke uložio i nekakva kiša mu ušla sve iznutra istrulo i za 2g na smetljište odvukao...
UmaX wrote: ↑27/03/2020 10:00
A downsizing je sve sjebao.
Sad i Audi ima drugacije oznake, koje vise nemaju veze sa motorom.
Tek što će da sjebu, to će biti za knjiga ranga Tolstoja i Dostojevskog da se piše. Nemaš više luksuznog hi-performance auta da nije raspad za 2 godine / 200,000km, mahagonija ni s glave, sve jeftina plastika. Radije ću uzet onda Forda Fiestu ST nego neko auto od 200,000KM kad isto dobijam... O udobnosti ne bi, da ne koristim banozovne termine.