EURO 2016

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
patriot_1

#1426 Re: EURO 2016

Post by patriot_1 »

Korisničkoime wrote:
tututuuuu wrote:
SSemir wrote:Za razliku od hrvatskih navijaca mi svoju drzavu ireprezentaciju nikad nismo osramotili na evropskom
http://www.klix.ba/sport/nogomet/za-vri ... /151116165

al ajde, tehnicki si u pravu jer ovo nije bilo na EP. :D Po meni gore nego bilo kakva baklja.
Dzabe vam trud sviraci za HR navijace su nasi navijaci civilizirana evropska gospoda. Od ustaskih povika sa tribina i istih takvih obijezlja, svastika po terenima, uderanja s drugim i medusobno, bakljadi itd.itd. Premasili su susjedi i komsije iz Srbije a kamoli nas.
Sta ces cobani na tripu velicine.
Sto je sve ukupno steta jer imaju finu repku koja evo sada pokazuje i lijep fudbal a i rezultat je i vise nego solidan.
Današnja vijest da su neki od uhapšenih navijača od tih bakljaša iz Srbije I BiH!
zlaataan

#1427 Re: EURO 2016

Post by zlaataan »

pirmin wrote:Smijemo se Islandjanima za -son a nama se smiju drugi za -ic. :-)
Pa kako nije smiješno da otac i sin na Islandu ne dijele isto prezime.
Ako Sigurd Bjornsson ima sina i dadne mu ime Ragnar, mali će se zvati Ragnar Sigurdsson po islandskim običajima :-) I 90% prezimena je takvo, mada eto ima i izuzetaka, kao Gudjohnsen.
Korisničkoime

#1428 Re: EURO 2016

Post by Korisničkoime »

@patriot1
Da i sta sad, ja govorim o navijacima BiH, znaci pizdarije su pravili navijaci Hrvatske reprezentacije a njih kako je poznato ima dosta i u BiH. Isto tako navijaca BH imas u iz Svedske, Norveske, Njemacke, isto bi bilo da neki BH navijac napravi neki belaj i mi se napravimo ludi i kazemo eeee stani malo taj lik sto je napravio sranja je Njemac (nas covjek s Njemackim papirima) nema on veze sa BH ni sa BH repkom. To bi bilo licemjerno, providno i glupo ali ne sumnjam da ce susjedi ici upravo u tom pravcu kako bi se malo oprali i na kraju ce biti nisu to Hrvati to su oni iz BH.
Znaci ljudi su Hrvati kada je glasati, kada je igrati za repku, kada je vaditi papire, osim kada naprave sranje onda odmah to nisu Hrvati to su Bosanci i Hercegovci sto ne mogu biti, mogu biti samo Bosnjaci sto naravno nisu.
zg1911

#1429 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

ide to i obratno. nemalo puta procitah da se bih hrvate od strane bosnjackih nacionalista naziva bih katolicima odnosno bosnjacima katolicima. e jebiga, jel onda i ante pavelic bosnjak katolik :D
groove

#1430 Re: EURO 2016

Post by groove »

sto se tice prezimena na evropskom, najgore je prosao juraj kucka :D
patriot_1

#1431 Re: EURO 2016

Post by patriot_1 »

Korisničkoime wrote:@patriot1
Da i sta sad, ja govorim o navijacima BiH, znaci pizdarije su pravili navijaci Hrvatske reprezentacije a njih kako je poznato ima dosta i u BiH. Isto tako navijaca BH imas u iz Svedske, Norveske, Njemacke, isto bi bilo da neki BH navijac napravi neki belaj i mi se napravimo ludi i kazemo eeee stani malo taj lik sto je napravio sranja je Njemac (nas covjek s Njemackim papirima) nema on veze sa BH ni sa BH repkom. To bi bilo licemjerno, providno i glupo ali ne sumnjam da ce susjedi ici upravo u tom pravcu kako bi se malo oprali i na kraju ce biti nisu to Hrvati to su oni iz BH.
Znaci ljudi su Hrvati kada je glasati, kada je igrati za repku, kada je vaditi papire, osim kada naprave sranje onda odmah to nisu Hrvati to su Bosanci i Hercegovci sto ne mogu biti, mogu biti samo Bosnjaci sto naravno nisu.
Zbilja misliš da su ti iz Srbije,Hrvati?
Ili zar državljani BiH koje su uhitili moraju biti Hrvati?
No kako bilo da bilo,mogli su svi bit Hrvati , bilo otkud,imamo mi takvog smeća dovoljno!U Hrvatskoj.Ne treba ga "uvoziti" :-D
A sad , vidi koja je to bagra.Kad igramo super,Česi u našem malom džepu,oni naprave sranje.Dario Srna posvetio ocu tekmu,plače za vrijeme himne a oni mu bace sol na ranu!Kakvi su to ljudi?Ako takvu bagru uopće možemo ljudima nazvati!Sve to je kao nezadovoljstvo zbog toga što "uvozni" Mamić drma Hrvatskim nogometom pa i repkom.To je žalosno,jer tip je kreten ali jbg. Hrvatska je Hrvatska ,ona nije ni Mamić ni ustaštvo koje nam neki velikosrbi ovdje pripisuju!
patriot_1

#1432 Re: EURO 2016

Post by patriot_1 »

zg1911 wrote:ide to i obratno. nemalo puta procitah da se bih hrvate od strane bosnjackih nacionalista naziva bih katolicima odnosno bosnjacima katolicima. e jebiga, jel onda i ante pavelic bosnjak katolik :D
Ma ne,on je moj Ličan!Tamo je odselio!Lahka mu Hrvatska zemlja u kojoj NE počiva! :-D
To što je odrastao u BiH je razlog što su mnogi Muslimani bili u Ustašama.Jer ih je spasio od Četničkog klanja.Kamo sreće da se nikad nije ni rodio,možda bi Hrvate tada poveo neki mudriji Hrvat!On je zasra stvar,triba je kad I Talijani preć na stranu saveznika I ,postašmo mi Antifašisti!
Ipak,to I jesmo.Više je Hrvata bilo u partizanima nego u ustašama.Pa ni Tito nije Srbin!
groove

#1433 Re: EURO 2016

Post by groove »

zlaataan wrote: Pa kako nije smiješno da otac i sin na Islandu ne dijele isto prezime.
Ako Sigurd Bjornsson ima sina i dadne mu ime Ragnar, mali će se zvati Ragnar Sigurdsson po islandskim običajima :-) I 90% prezimena je takvo, mada eto ima i izuzetaka, kao Gudjohnsen.
na transfermarktu ima 65 igraca sto se prezivaju sigurdsson a 78 magnussona :D
zg1911

#1434 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

ok, al mislim da nema smisla da i ova tema ide u pravcu partizana i ustasa. u svakom slucaju procjena o 2/3 hrvata kao simpatizera ndh nema veze sa zdravim razumom. da sam vidio post u kojem doticni forumas objasnjava da je stav oblikovao "jer ima rodbine u hrvatskoj pa je dobro upucen" ne bih ni replicirao

moguce da modric ipak zaigrati kontra spanjolske. del bosque pak najavio da ce odmoriti iniestu. u nasim novinama se spominje vracanje brozovica u sredinu, vrsaljka na desnom boku, a srnu ispred njega, na desnkm krilu. sve ok, ali nisam za srnu na krilu. ne moze on predriblat nikoga. no sve to teoretiziranje nema veze ako nas uefa izbaci. a najavljuju se i neredi na tekmi sa spanjolcima...
uglavnomja

#1435 Re: EURO 2016

Post by uglavnomja »

zg1911 wrote:ok, al mislim da nema smisla da i ova tema ide u pravcu partizana i ustasa. u svakom slucaju procjena o 2/3 hrvata kao simpatizera ndh nema veze sa zdravim razumom. da sam vidio post u kojem doticni forumas objasnjava da je stav oblikovao "jer ima rodbine u hrvatskoj pa je dobro upucen" ne bih ni replicirao

moguce da modric ipak zaigrati kontra spanjolske. del bosque pak najavio da ce odmoriti iniestu. u nasim novinama se spominje vracanje brozovica u sredinu, vrsaljka na desnom boku, a srnu ispred njega, na desnkm krilu. sve ok, ali nisam za srnu na krilu. ne moze on predriblat nikoga. no sve to teoretiziranje nema veze ako nas uefa izbaci. a najavljuju se i neredi na tekmi sa spanjolcima...
:roll:

fino zabraniti ulazak svim hrvatskim navijacima :D

inace od juce su poostrene kontrole na ulasku na stadion :lol:
Romanista 101%

#1436 Re: EURO 2016

Post by Romanista 101% »

i sta sad da coek radi do 21.00 :-?
Korisničkoime

#1437 Re: EURO 2016

Post by Korisničkoime »

zg1911 wrote:ide to i obratno. nemalo puta procitah da se bih hrvate od strane bosnjackih nacionalista naziva bih katolicima odnosno bosnjacima katolicima. e jebiga, jel onda i ante pavelic bosnjak katolik :D
Jebiga haman pa da jeste :mrgreen: barem ako cemo se voditi logikom tih mentola. BiH je specificna drzava i mi smo specificno drustvo, prirodu i bit tog drustva, njegovu esencu cini upravo ta pomjesanost, to da u BH postoje i Hrvati i Srbi i Bosnjaci i Romi i Jevreji i Bosanci (oni se bore jos za status :-) ) je njezina sustina. Svako ko to negira i zeli da promjeni ne razumije sustinu drzave i drustva u kojem zivi.
Nego sta sam htjeo reci jedan Corluka i konj iz BiH koji baca baklje idu skupa u paketu, ne moze se reci eh Corluka je Hrvat i on je nas a ovaj sto baca baklje e on nije Hrvat on je iz BiH stoga on je Bosanac i Hercegovac / Bosnjak / Marsovac.
EDIT:
Nece vas bolan niko izbacito to bi bila i ludost i nepravda i UEFA bi se pokazala izuzetno naivnom ako bi to uradila bila bi to i odluka kontra same sebe, onda bi svako malo neko ko ima problema sa Savezom, repkom, drzavon radi osvete zasuo teren bakljama i dobio sta zeli.
Srna na krilu ne znam bas ni ja jel to dobra zamisao. Mozda igrati sa dva bloka od po 4 i gore napraviti 1-1 pa vidit sta ce biti ili se napraviti lud pa napasti Spaniju od pocetka.
zg1911

#1438 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

ma naravno. i jedan i drugi su ono kako se izjasne - dakle hrvati. isto kao sto su bosnjaci bosnjaci, a jezik kojim govore bosanski. dodje do poliglotsko apsurda, al naravno da ako postoji hrvatski i srpski onda zasto ne i bosanski i crnogorski

druga stvar sto bi ja hrvatima koji zive van rh oduzeo pravo glasa. smrad netolerantni, sta ces
zg1911

#1439 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

Korisničkoime wrote: Nece vas bolan niko izbacito to bi bila i ludost i nepravda i UEFA bi se pokazala izuzetno naivnom ako bi to uradila bila bi to i odluka kontra same sebe, onda bi svako malo neko ko ima problema sa Savezom, repkom, drzavon radi osvete zasuo teren bakljama i dobio sta zeli.
Srna na krilu ne znam bas ni ja jel to dobra zamisao. Mozda igrati sa dva bloka od po 4 i gore napraviti 1-1 pa vidit sta ce biti ili se napraviti lud pa napasti Spaniju od pocetka.
nece vjerojatno u ponedjeljak kad ce nam odrezat kaznu za ovo do sada. spominje se uvjetna kao rusima. no sto bude li nerede i kontra spanjolske?

inace, ja sam za napast ih. isti k bili drugi ili treci. samo prvo mjesto donosi bolji zdrijeb
Bosanski_kralj

#1440 Re: EURO 2016

Post by Bosanski_kralj »

Patetike oko Srne i smrti njegovog oca. Zapravo patetika je sve ovo naprđivanje kako se igrači bore, ginu za reprezentaciju. To bi rekao oni su u rovovima pa se toliko žrtvuju za državu, a ne da rade ono za što su masno plaćeni.
patriot_1

#1441 Re: EURO 2016

Post by patriot_1 »

zg1911 wrote:ok, al mislim da nema smisla da i ova tema ide u pravcu partizana i ustasa. u svakom slucaju procjena o 2/3 hrvata kao simpatizera ndh nema veze sa zdravim razumom. da sam vidio post u kojem doticni forumas objasnjava da je stav oblikovao "jer ima rodbine u hrvatskoj pa je dobro upucen" ne bih ni replicirao

Ma krajišnik garant,utekli iz Hrvatske nakon što su se na istu posrali,vratia se baba I deda I on ima rodbine :-D
Ma Srna još može ali brate ,,VIDA,,ide rukom na loptu!Pa pravi Slavonski KRETEN!Kramarića umjesto Badelja ili koga već I eto nas na prvom mjestu!
patriot_1

#1442 Re: EURO 2016

Post by patriot_1 »

:run:
Bosanski_kralj wrote:Patetike oko Srne i smrti njegovog oca. Zapravo patetika je sve ovo naprđivanje kako se igrači bore, ginu za reprezentaciju. To bi rekao oni su u rovovima pa se toliko žrtvuju za državu, a ne da rade ono za što su masno plaćeni.
Di ti vidiš petetiku ,matere ti?
Čovjeku je umro otac,plače,,bori se ,gine na terenu kao uvjek dosad ,ma legenda!Eto,,,"MI HRVATI " smo jedini na EURU ,od svih bivših republika,to očito nekima smeta!Grizite se! :-D
I što je najbolje,idemo dalje izgubili ili ne od Španjolaca!
SSemir

#1443 Re: EURO 2016

Post by SSemir »

zlaataan wrote:
Pa kako nije smiješno da otac i sin na Islandu ne dijele isto prezime.
to su oni skontali da se ne skuzi nepotizam u javnim preduzecima :D

meni je recimo novo da islandjani u abecedi imaju slovo Đ
zg1911

#1444 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

@ patriot
e jebiga, da je mozga bilo bio tu lovren u prvih 11,a ovako izmedju vide i schife ipak biram vidu

@bosanki kralj
pa di bas nadje srnu? nije da je morao igrati odmah nakon pokopa oca. teski su to trenutci bili. svaka mu cast!
Herr Flick

#1445 Re: EURO 2016

Post by Herr Flick »

Za mene je ovaj Euro izgubio svaki smisao povecanjem na 24 ekipe :-) Izgubila se ona draž,ekskluzivitet,nije to to..Nazalost Euro 2020 ce imat 24 ekipe jos ce se igrat u 13 razlicitih gradova,sta ljudi rade,uzas :-) :-)
Bosanski_kralj

#1446 Re: EURO 2016

Post by Bosanski_kralj »

patriot_1 wrote::run:
Bosanski_kralj wrote:Patetike oko Srne i smrti njegovog oca. Zapravo patetika je sve ovo naprđivanje kako se igrači bore, ginu za reprezentaciju. To bi rekao oni su u rovovima pa se toliko žrtvuju za državu, a ne da rade ono za što su masno plaćeni.
Di ti vidiš petetiku ,matere ti?
Čovjeku je umro otac,plače,,bori se ,gine na terenu kao uvjek dosad ,ma legenda!Eto,,,"MI HRVATI " smo jedini na EURU ,od svih bivših republika,to očito nekima smeta!Grizite se! :-D
I što je najbolje,idemo dalje izgubili ili ne od Španjolaca!
Jesi dosadan
Bosanski_kralj

#1447 Re: EURO 2016

Post by Bosanski_kralj »

zg1911 wrote:@ patriot
e jebiga, da je mozga bilo bio tu lovren u prvih 11,a ovako izmedju vide i schife ipak biram vidu

@bosanki kralj
pa di bas nadje srnu? nije da je morao igrati odmah nakon pokopa oca. teski su to trenutci bili. svaka mu cast!
Kao morao igrati. :-)
zg1911

#1448 Re: EURO 2016

Post by zg1911 »

Bosanski_kralj wrote: Kao morao igrati. :-)
pa kazem da nije morao igrati. a nema ni 20 godina pa da mu je bilo potreba igrati zbog eventualnog unosnog transfera. ima 34, to je to sto se transfera tice. igrao jer je zelio, jer mu je to bila oceva zelja... sad ako su suze za vrijeme himne patetika onda imas problema s empatijom.

slazem se da su te opaske kako ginu na terenu i slicno pretjerivanje
insomnia78

#1449 Re: EURO 2016

Post by insomnia78 »

Ronaldo im'o vise suteva nego pojedine reprezentacije
Image
Bosanski_kralj

#1450 Re: EURO 2016

Post by Bosanski_kralj »

zg1911 wrote:
Bosanski_kralj wrote: Kao morao igrati. :-)
pa kazem da nije morao igrati. a nema ni 20 godina pa da mu je bilo potreba igrati zbog eventualnog unosnog transfera. ima 34, to je to sto se transfera tice. igrao jer je zelio, jer mu je to bila oceva zelja... sad ako su suze za vrijeme himne patetika onda imas problema s empatijom.

slazem se da su te opaske kako ginu na terenu i slicno pretjerivanje
Meni je neshvatljivo da si u stanju odigrati jednu utakmicu na ovako visokom nivou i onda se pozivati na emocije.
Locked