Blokada puteva
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#1427 Re: Blokada puteva
boli te kujac, makar imaš auto i šansu da ostaneš "zaglavljena" u njemu, ovi pored logorske vatre nemaju
- Janjicar
#1428 Re: Blokada puteva
Sta ima tebe zvati ? Ako je toliko u frci ili problemu nek zove hitnu doci ce po nju i proci ce bez problema.Nisrin wrote:dzaba pises, ne kontaju!! Uopste ne mora niko bolestan biti, dosad su mnogi ostali bez goriva/grijanja, daleko su od kuce, ne podnose zimu, minus je i u autu, imaju dvoje opcije : da umru od hladnoce ili da se solidarisu i pridruze se logorskoj vatri!It_is_a_Leclerc wrote:Koji mrtvi konfor, govorimo o osnovnim ljudskim pravima - da ti je dijete u hladnom, na -15 stepeni, sa intrizik astmom koja svakog momenta može okinuti na hladan zrak, ja bih te vidio da li bi ovako lijepo i mudro filozofirao o društvenoj svijesti i samosvijesti, te potrebi kolektiviteta da preuzme invidualne terete radi raspodjele društvene odgovornosti, i šta si već nablebetao.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Isti sam, ali te i takve na vlasti upravo održava i taj jadni, zarobljeni, u paklu vozila, bez goriva, narod. Jel tako ? Kada narodu dogori do noktiju, kada više ne budu imali svoj komfor, kada svako malo bude ugrožen možda i mućne glavom kada bude glasao. Naredni izbori su idealna prilika, jer ovo što nam se dešava nije dobro. Ovi protesti, u najgorem slučaju, ne mogu biti gori od trenutne realnosti i letargije u kojoj živimo.
Fahro i SDA su najveće zlo na svijetu, da se odredim.
Nema promjene bez ulice. To valjda znaš.
P.S. Nadam se da ne očekujete da vam objašnjavam šta znače ovi razredi invaliditeta i kako se obračunavaju?
Mislim da je druga opcija realnija, neka budu zahvalni sto su uopste zivi!!
Da je moje dijete zaglavljeno ostalo, ja bih ih iz solidarnosti sve pregazila, makar zavrsila na golom otoku narenih 50 godina!!! Zasto? jer postoje vazniji ljudi od njih samih, i bez obzira sto podrzavam njihove zahtjeve i za svoje dobro, osim da naguzove dobijaju pare, alo su radno sposobno, ne podrzavam talacke krize!
S ovim se vec treba pozabaviti Minist odbrane! Sad me upravo zove kolegica koja je jos uvijek usred nicega!
Bahato dosta naseg naroda, bahato.
-
jefferson
#1429 Re: Blokada puteva
Aha, znaci bio sam na pravom putu. A nacin da to urade je da uspore rast ili smanje BDP drzave. Fantasticno.emigrazione wrote:Hoce da izganjaju lovu, istinu i pravdu koje su trebali ganjati prije 25 godina, dakle nesto sto ni u teoriji nije moguce da dobiju. Kao da se skupi dom penzionera i blokira ulicu zbog nekog ispita iz 35. godinejefferson wrote:Citam vijesti, pa postove, i nikako da skontam sta je krajnji cilj ovih protesta?
- astala_vistala
#1430 Re: Blokada puteva
Moj dajdza je tri puta ranjavan,od toga jednom ga naši pocastili sa tromblonom,dan danas pun gelera cak i hepatits fasovao na transfuziji fasovao,oko 50 KMemigrazione wrote:20% invalid je svako ko se bar jednom usro kad mu je roknula negdje u blizini
a stari mi nije imao srece da ga sta opali malo psihijatrija malo kuca al dobar je, da mu nije bilo brace iz dijaspore vjerovatno bi komplet svi pocrkali od gladi.
Novac za sve postoji ljudi,samo nije pravilno rasporedjen ovo je krupna stvar i naravno da se drustvene promjene rijesavaju na ulici a kolateralna steta je neizbjezna.
mada sumnjam da ce ovo potrajati ali su bar pokusali.
- ala7
#1431 Re: Blokada puteva
PotpisujemNisrin wrote:dzaba pises, ne kontaju!! Uopste ne mora niko bolestan biti, dosad su mnogi ostali bez goriva/grijanja, daleko su od kuce, ne podnose zimu, minus je i u autu, imaju dvije opcije : da umru od hladnoce ili da se solidarisu i pridruze se logorskoj vatri!It_is_a_Leclerc wrote:Koji mrtvi konfor, govorimo o osnovnim ljudskim pravima - da ti je dijete u hladnom, na -15 stepeni, sa intrizik astmom koja svakog momenta može okinuti na hladan zrak, ja bih te vidio da li bi ovako lijepo i mudro filozofirao o društvenoj svijesti i samosvijesti, te potrebi kolektiviteta da preuzme invidualne terete radi raspodjele društvene odgovornosti, i šta si već nablebetao.cvrčak_na_hedonizmu wrote:
Isti sam, ali te i takve na vlasti upravo održava i taj jadni, zarobljeni, u paklu vozila, bez goriva, narod. Jel tako ? Kada narodu dogori do noktiju, kada više ne budu imali svoj komfor, kada svako malo bude ugrožen možda i mućne glavom kada bude glasao. Naredni izbori su idealna prilika, jer ovo što nam se dešava nije dobro. Ovi protesti, u najgorem slučaju, ne mogu biti gori od trenutne realnosti i letargije u kojoj živimo.
Fahro i SDA su najveće zlo na svijetu, da se odredim.
Nema promjene bez ulice. To valjda znaš.
P.S. Nadam se da ne očekujete da vam objašnjavam šta znače ovi razredi invaliditeta i kako se obračunavaju?
Mislim da je druga opcija realnija, neka budu zahvalni sto su uopste zivi!!
Da je moje dijete zaglavljeno ostalo, ja bih ih iz solidarnosti sve pregazila, makar zavrsila na golom otoku narenih 50 godina!!! Zasto? jer postoje vazniji ljudi od njih samih, i bez obzira sto podrzavam njihove zahtjeve i za svoje dobro, osim da naguzove dobijaju pare ako su radno sposobni, ne podrzavam talacke krize!
S ovim se vec treba pozabaviti Minist odbrane! Sad me upravo zove kolegica koja je jos uvijek usred nicega!
- It_is_a_Leclerc
#1432 Re: Blokada puteva
Prvo, citiraš stari zakoni. Za početak.BlueBlood wrote:Ocekujem, objasni? Evo ti crno na bijelo da ima ljudi koji zive od 36KM mjesecnoIt_is_a_Leclerc wrote: P.S. Nadam se da ne očekujete da vam objašnjavam šta znače ovi razredi invaliditeta i kako se obračunavaju?
Drugo
Član 12.
Lična invalidnina ratnog vojnog invalida utvrđuje se u mjesečnom iznosu, prema grupi vojnog invaliditeta.
Osnovica za određivanje mjesečnih novčanih primanja, prema ovom Zakonu, utvrđuje se u početnom iznosu od 734,00 KM, koja se odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine početkom svake godine mijenja i usklađuje prema odredbama člana 57. ovog Zakona.
Mjesečni iznos lične invalidnine invalida od I do X grupe određuje se u procentu od osnovice iz prethodnog stava i iznosi:
Grupa Procent (%)
I. 100 %
II. 73%
III. 55%
IV. 43%
V. 32%
VI. 18%
VII. 13%
VIII. 7%
IX. 6%
X. 5%
Izvor: http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /18bos.htmČlan 57-
U slučaju da sredstva planirana za isplate mjesečnih novčanih primanja u federalnom budžetu za tekuću budžetsku godinu iznose manje od iznosa sredstava potrebnih za isplatu u visini osnovice utvrđene ovim Zakonom, primjenjivat će se koeficijent za obračun. Koeficijent se izračunava tako da se sredstva osigurana federalnim budžetom za tekuću godinu dijele sa sredstvima potrebnim primjenom utvrđene osnovice prema odredbama ovog Zakona.
Odluku o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje mjesečnih novčanih primanja i visini osnovice u skladu sa st. 3. i 4. ovog člana, donosi Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a ostaju na snazi do rebalansa budžeta ili usvajanja novog budžeta.
Isplate mjesečnih novčanih prinadležnosti izvršenih u skladu sa st. 3. i 4. ovog člana su definitivne i konačne.
Čitajte braćo, a ne samo balvani, SBB i juriiiiš !
- BlueBlood
#1433 Re: Blokada puteva
sad ce vas @It_is_a_Leclerc ubijediti da to nije istina za tako niska primanja, zna on 
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1434 Re: Blokada puteva
a i ovi što bi gazili ljude da su oni u koloni su mi najjači

- Nisrin
#1435 Re: Blokada puteva
Velkoski wrote:boli te kujac, makar imaš auto i šansu da ostaneš "zaglavljena" u njemu, ovi pored logorske vatre nemaju
Jelde? Pa nisu jedini koji nemaju u ovoj drzavi, i drugi se snalaze i bore i sami su birali gdje ce veceras biti, a pstali bas i nisu!
-
kiligonzales
#1436 Re: Blokada puteva
To ti je prica.ala7 wrote:Problem je što treba malo zasukati rukave.. Lahko je junak biti na grbači drugih, izvini "borac"..kiligonzales wrote:U ovoj drzavi su svi krivi SAMO VLAST NIJE:
- Imamo nesretne borce koji protestvuju oduvijek, nema godine bez protesta,
- imamo nesretno zdravstvo koje je protestvovalo u ovoj godini,
- imamo nesretni obrazovni sistem,
- nesretne policajce,
- imamo nesretnu omladinu i ljude od kojih 150 hiljada napusti BiH u zadnje 4 godine od dobrote ovog sistema,
- imamo nesretne poljoprivrednike,
- imali proteste protiv VIK-a,
- proteste za memica, djevojke pregazene na semaforima i neka druga ubistva po gradu zbog nepravde i kompromitovanog sudstva,
- nesretne radnike i proteste zbog neuvezivanja radnog staza,
- imamo nesretne roditelje koji protestvuju radi uskracivanja bosanskog jezika u skolama RS (godinama),
- imamo proteste protiv dvije skole pod jednim krovom i td.
Unazad tako godinama i nama su borci krivi zbog ove blokade, a nije kriva vlast iako su znali da ce se ovo desiti, ali nisu slusali, niti su zeljeli cuti, ko sto nista nisu zeljeli cuti do sada. Kontali ko ce protestvovati za 1. mart i Dan Nezavisnosti. E gospodo udaljena od naroda, znajte da u najzavisnijoj zemlji na svijetu ima jos nezavisnih koji ce protiv vas protestvovati jer im nije dobro.
I da im se s pravom ponovi opet kakva paljevina, opet bi medijski izvarali narod, rekli bi to je uradio FAHRO s kojim po pravili uvijek koaliraju da bi ostali na vlasti, pocev od SDP, pa sada SDA. KOGA VISE LAZETE ISTM LAZIMA?
Imam dovoljno zasukane rukave hvala bogu, oca sam izgubio 90-te pred rat, u zivotu nisam imao ni ono sto su imale mnoge sehidske porodice pomoc drzave, nisu me nikada mazili, ne maze me ni sada i ovo sto imam hvala bogu stekao sam boreci se i radeci nekada i za 200 maraka i sada troclano domacinstvo izdrzavam sa 650 maraka plate radeci za privatnika i ako sta sljaknem sa strane. Onaj ko je bio u slicnoj situaciji zna kako je biti nepovlasten pored more djece sehidskih porodica kojima je s pravom dato svako pravo jer su im roditelji dali zivote braneci sve nas, pa kad zajecas pred bogom sam u cetri zida, sklonjen od drugih jer nemas i zaleci se sto i tvoj otac nije sehidio nego je umro pred rat neshvatajuci da je to zivot, nezadovoljan sto se svaki dan boziji moras boriti i udaras glavom u zid jer ne mozes mnogo promjeniti onda naucis bitnu lekciju da ti niko nista nece dati dok se zato sam ne izboris.
Znam ko sam i sta sam. Citav zivot ratujem sa privatnicima. Nikada se nisam zaklanjao iza necijih guzova, niti lizao ikome guzove. Ti vjeruj ili ne vjeruj. Svejedno mi je. Svak zna svoju pricu.
Ako ti mislis da je to lak put, bujrum da se zamjenimo. A sirom BiH sam sreo mnostvo ljudi koji nemaju ni to.
Ali sigurno nisam neko koji ce bez obzira ma koliko god imao stati na stranu jaceg zbog neke dunjalucke koristi umjesto biti na strani slabijeg.
- emigrazione
#1437 Re: Blokada puteva
Ima svega, samo kazem da se islo doktoru i on ti malo procacka usi, naravno detonacija ti trajno ostetila sluh i sl.( napravis se blesav) i ti invalid, moglo se izganjati u pocetko koliko hoces...astala_vistala wrote:Moj dajdza je tri puta ranjavan,od toga jednom ga naši pocastili sa tromblonom,dan danas pun gelera cak i hepatits fasovao na transfuziji fasovao,oko 50 KMemigrazione wrote:20% invalid je svako ko se bar jednom usro kad mu je roknula negdje u blizini![]()
a stari mi nije imao srece da ga sta opali malo psihijatrija malo kuca al dobar je, da mu nije bilo brace iz dijaspore vjerovatno bi komplet svi pocrkali od gladi.
Novac za sve postoji ljudi,samo nije pravilno rasporedjen ovo je krupna stvar i naravno da se drustvene promjene rijesavaju na ulici a kolateralna steta je neizbjezna.
mada sumnjam da ce ovo potrajati ali su bar pokusali.
- supercali
#1438 Re: Blokada puteva
Priznat ces da je moja i tvoja startna pozicija bolja iz relacija ilidza bascarsija nego tamo nekog iz sela pokraj maglajaNisrin wrote:Velkoski wrote:boli te kujac, makar imaš auto i šansu da ostaneš "zaglavljena" u njemu, ovi pored logorske vatre nemaju
Jelde? Pa nisu jedini koji nemaju u ovoj drzavi, i drugi se snalaze i bore i sami su birali gdje ce veceras biti, a pstali bas i nisu!
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1439 Re: Blokada puteva
Jeste.Nisrin wrote:Velkoski wrote:boli te kujac, makar imaš auto i šansu da ostaneš "zaglavljena" u njemu, ovi pored logorske vatre nemaju
"Snaš'o se", glavna fraza kod nas. Ako se nisi "snaš'o" i ako te neko nije "pogur'o" onda te vjerovatno treba odmah eutanazirati, jelde?
Inače, imate svaki dan gužve u Sarajevu oko 4-5, mic po mic se vozi, ne znam šta čekate s gaženjem?
- BlueBlood
#1440 Re: Blokada puteva
It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, citiraš stari zakoni. Za početak.BlueBlood wrote:Ocekujem, objasni? Evo ti crno na bijelo da ima ljudi koji zive od 36KM mjesecnoIt_is_a_Leclerc wrote: P.S. Nadam se da ne očekujete da vam objašnjavam šta znače ovi razredi invaliditeta i kako se obračunavaju?
Drugo
Član 12.
Lična invalidnina ratnog vojnog invalida utvrđuje se u mjesečnom iznosu, prema grupi vojnog invaliditeta.
Osnovica za određivanje mjesečnih novčanih primanja, prema ovom Zakonu, utvrđuje se u početnom iznosu od 734,00 KM, koja se odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine početkom svake godine mijenja i usklađuje prema odredbama člana 57. ovog Zakona.
Mjesečni iznos lične invalidnine invalida od I do X grupe određuje se u procentu od osnovice iz prethodnog stava i iznosi:
Grupa Procent (%)
I. 100 %
II. 73%
III. 55%
IV. 43%
V. 32%
VI. 18%
VII. 13%
VIII. 7%
IX. 6%
X. 5%
pa sve isto kao sto sam i postavio
- cvrčak_na_hedonizmu
#1441 Re: Blokada puteva
I sad postavi link sa kojim sam sebi skace u stomakBlueBlood wrote:sad ce vas @It_is_a_Leclerc ubijediti da to nije istina za tako niska primanja, zna on
Al je dramaturg, realno.
-
kiligonzales
#1442 Re: Blokada puteva
A tamo nekog tek povratnika u Srebrenicu da ne pricamo, njima je "bas" gotiva...supercali wrote:Priznat ces da je moja i tvoja startna pozicija bolja iz relacija ilidza bascarsija nego tamo nekog iz sela pokraj maglajaNisrin wrote:Velkoski wrote:boli te kujac, makar imaš auto i šansu da ostaneš "zaglavljena" u njemu, ovi pored logorske vatre nemaju
- BlueBlood
#1443 Re: Blokada puteva
evo gledam i nevjerujemcvrčak_na_hedonizmu wrote:I sad postavi link sa kojim sam sebi skace u stomakBlueBlood wrote:sad ce vas @It_is_a_Leclerc ubijediti da to nije istina za tako niska primanja, zna on
Al je dramaturg, realno.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
#1444 Re: Blokada puteva
Sve to pobiti odmah treba, jebiga, valja ipak na skijanje na Vlašić sutra... Slobodan dan, malo da se odmori.kiligonzales wrote: A tamo nekog tek povratnika u Srebrenicu da ne pricamo, njima je "bas" gotiva...
- Oligarh
#1445 Re: Blokada puteva
Wow, znači imao bi tačno 52,01 KM da sam uzeo invalidninu. A kada bi ti ispričao svoju priču tog toplog ljetnjog praskozorja ljeta Gospodnjeg devedestetpetoga i kako sam zaradio taj novac, zaplakao bi od neke muke. Bilo mi cijelih 20 godina tog napadnog jutra.It_is_a_Leclerc wrote:Prvo, citiraš stari zakoni. Za početak.BlueBlood wrote:Ocekujem, objasni? Evo ti crno na bijelo da ima ljudi koji zive od 36KM mjesecnoIt_is_a_Leclerc wrote: P.S. Nadam se da ne očekujete da vam objašnjavam šta znače ovi razredi invaliditeta i kako se obračunavaju?
Drugo
Član 12.
Grupa Procent (%)
I. 100 %
II. 73%
III. 55%
IV. 43%
V. 32%
VI. 18%
VII. 13%
VIII. 7%
IX. 6%
X. 5%Izvor: http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/za ... /18bos.htmČlan 57-
U slučaju da sredstva planirana za isplate mjesečnih novčanih primanja u federalnom budžetu za tekuću budžetsku godinu iznose manje od iznosa sredstava potrebnih za isplatu u visini osnovice utvrđene ovim Zakonom, primjenjivat će se koeficijent za obračun. Koeficijent se izračunava tako da se sredstva osigurana federalnim budžetom za tekuću godinu dijele sa sredstvima potrebnim primjenom utvrđene osnovice prema odredbama ovog Zakona.
Odluku o utvrđivanju koeficijenta za usklađivanje mjesečnih novčanih primanja i visini osnovice u skladu sa st. 3. i 4. ovog člana, donosi Vlada Federacije Bosne i Hercegovine, a ostaju na snazi do rebalansa budžeta ili usvajanja novog budžeta.
Isplate mjesečnih novčanih prinadležnosti izvršenih u skladu sa st. 3. i 4. ovog člana su definitivne i konačne.
Čitajte braćo, a ne samo balvani, SBB i juriiiiš !
Pa toliko para koliko bi mi država platila godišnje, ne pokrije ni 20% iznosa mog liječenja kod privatnika kada me uhvati "ono moje" jer jbg ne mogu dobiti termin tek tako na UKCS.
- supercali
#1446 Re: Blokada puteva
Necu o srebrenici jer zbog politike imam lose misljenje o njoj tako da je bolje da sutim u vezi nje
- Matzan
#1447 Re: Blokada puteva
Sve mogu shvatiti, svjestan sam itekako da štošta smrdi od vlasti, preko tih famoznih 1.600 udurženja, pojedinaca koji su više puta dobijali pozamašne (čak i bespovratne) kredite, ali nikako ne mogu da provarim činjenicu da neko ko je koliko-toliko zdrav izašao iz rata, nakon 23 godine od završetka istog hladno izjavi: "NISAM NIGDJE RADIO. HOĆU PENZIJU!"
Pa ebote logika, šta si radio i od čega si živio ove 23 godine?
Jesi li to čekao si 2018. godinu da počneš razmišljati o životu?
Uz svo razumijevanje i empatiju prema ovoj populaciji, to ipak ne mogu shvatiti ni provariti.
Pa ebote logika, šta si radio i od čega si živio ove 23 godine?
Jesi li to čekao si 2018. godinu da počneš razmišljati o životu?
Uz svo razumijevanje i empatiju prema ovoj populaciji, to ipak ne mogu shvatiti ni provariti.
-
invincible1921
#1448 Re: Blokada puteva
Smijem se kladit da mnogi koji ovdje serendaju na forumu su makar jednom izvarali drzavi pa makar za besplatan parking, ali naravno tad im je ta ista drzava i taj njihov lopovluk bio ok...
Po meni su sto se tice boraca politicari jedino krivi sto nisu dali potpunu pomoc invalidima i poordicama sehida, a sto se tice boraca ...? Kakvi borci ba proslo 23 godine od rata. Uostalom za sta si ratovo za penziju i naknadu?
Treba se okrenuti i boriti za druge stvari kao sto su napredak drzave u svakom mogucem segmentu kao i prestati traziti naknade od drzave bez iakkva osnova
Po meni su sto se tice boraca politicari jedino krivi sto nisu dali potpunu pomoc invalidima i poordicama sehida, a sto se tice boraca ...? Kakvi borci ba proslo 23 godine od rata. Uostalom za sta si ratovo za penziju i naknadu?
Treba se okrenuti i boriti za druge stvari kao sto su napredak drzave u svakom mogucem segmentu kao i prestati traziti naknade od drzave bez iakkva osnova
-
kudrilo
#1449 Re: Blokada puteva
Ma nema se potrebe ovdje objašnjavati, ako kažeš da podržavaš borce i u borbi za njihova prava, ali ne podržavaš maltretiranje "random" ljudi na -15 temperaturi, 12 sati, koji su se milom ili silom zadesili na putu, među kojima ima svih starosti, bolesti i svega što ljudsko može biti, onda si uhljeb, braniš vlast i sl.
Što je najgluplje, jedini efekat je da su iznervirali i izmučili ljude u kolonama, a Fadil izašao raskopčane košulje na +26 u Energoinvestu i rekao "Nema para, poslaću vam policiju da vas rastjera", i otišao.
Svrstajte me ako hoćete u četnike, boli me kurac.
Što je najgluplje, jedini efekat je da su iznervirali i izmučili ljude u kolonama, a Fadil izašao raskopčane košulje na +26 u Energoinvestu i rekao "Nema para, poslaću vam policiju da vas rastjera", i otišao.
Svrstajte me ako hoćete u četnike, boli me kurac.
- cvrčak_na_hedonizmu
#1450 Re: Blokada puteva
Ne treba ih pobit' nego neka tamo negdje crknu, nesto urade, ali ne pred mojim ocima, to mi utice na raspolozenje.Velkoski wrote:Sve to pobiti odmah treba, jebiga, valja ipak na skijanje na Vlašić sutra... Slobodan dan, malo da se odmori.kiligonzales wrote: A tamo nekog tek povratnika u Srebrenicu da ne pricamo, njima je "bas" gotiva...
Eh, ako mi upropaste dan godisnjeg ili ako mi bude hladno zbog njih, jer traze svoja prava ( a drotovi fobili penzije od milju maraka i niko ni da se pocese ) i malo dostojanstva onda su teroristi i treba ih pobit'
Nakon sat cekanja ide rampage sa vozilicom, al mi zao Corse, swatka je
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 01/03/2018 03:10, edited 1 time in total.