Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

(H)istorija/povijest Bosne i Hercegovine, regiona, itd...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Locked
seln

#1426 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Intense82 wrote:
seln wrote:
Ommadawn wrote:Šešelj je svojim fašističkim i budalastim izjavama mogao biti smiješan Srbima u Srbiji. Nama ne-Srbima u Banja Luci nije, pogotovo kad znaš da si okružen budalama koji to shvataju ozbiljno i policija te zaštititi niti hoće niti može.
Bio je toliko smesan, pa je cak i 1997 skoro 40% glasaca zeljelo njega za predsednika
Milutinović je osvojio 2.181.808 glasova (59,23%), a Šešelj 1.383.868 glasova (37,57%).
"On osvaja prvo mesto, nedostizan na tabeli", sto u prevodu znaci: Milosevic, izumitelj fenomena "pokradeni izbori", tj. namestanje istih.

Evo ga jos jedan ljubitelj gugl instant znanja. Da li ti je poznato koliko je krvi proliveno samo u Bg-u u periodu od 91-ve do 2000-te? Sto li Boze? 9 dugih godina gradjani Srbije, iz dana u dan, iz noci u noc bleje po ulicama Bg-a, bivaju krvnicki pendreceni, gutaju suzavac i sok bombe, strajkuju, ne idu u skole...A onda je dosao i taj 5-ti oktobar a ostalo je istorija.

Kad vec toliko volis da surfujes po netu postavi nam ovde linkove o protestima u Srbiji. Ima garant materijala na bacanje...Ma i ja sam budala sto se ukljucujem u diskusiju. Bolje bi mi bilo da naucim da kuvam :lol:

P.S. Posebno pamtim proteste zima 96/97. Sve klinke i zene su bile zaljubljene u Cedu Jovanovica, vodju protesta.
Tipicno srpsko laprdanje....
je li Seselj osvojio skoro 40% glasova? Da ili ne?
To sto je milion srba protestiralo nema veze s tim pitanjem.
Je li osvojio ili nije?
seln

#1427 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

_BataZiv_0809 wrote:
Intense82 wrote:
seln wrote: Bio je toliko smesan, pa je cak i 1997 skoro 40% glasaca zeljelo njega za predsednika

"On osvaja prvo mesto, nedostizan na tabeli", sto u prevodu znaci: Milosevic, izumitelj fenomena "pokradeni izbori", tj. namestanje istih.

Evo ga jos jedan ljubitelj gugl instant znanja. Da li ti je poznato koliko je krvi proliveno samo u Bg-u u periodu od 91-ve do 2000-te? Sto li Boze? 9 dugih godina gradjani Srbije, iz dana u dan, iz noci u noc bleje po ulicama Bg-a, bivaju krvnicki pendreceni, gutaju suzavac i sok bombe, strajkuju, ne idu u skole...A onda je dosao i taj 5-ti oktobar a ostalo je istorija.

Kad vec toliko volis da surfujes po netu postavi nam ovde linkove o protestima u Srbiji. Ima garant materijala na bacanje...Ma i ja sam budala sto se ukljucujem u diskusiju. Bolje bi mi bilo da naucim da kuvam :lol:

P.S. Posebno pamtim proteste zima 96/97. Sve klinke i zene su bile zaljubljene u Cedu Jovanovica, vodju protesta.
Moze se i drukcije napisati: Seselj je IZGUBIO izbore. Ali, ovako ne zvuci bas lijepo :zoka:

Pitanje za srbe na jeftinim sedistima: je li jedan ekstremni nacionalista i vjerovtni ratni zlocinac osvojio skoro 40% glasova, da ili ne?
I naravno, izgubio je protiv Milosevicevog kandidata, marionete drugog ratnog zlocinca.
Srpstvo, bre, srpstvo... ne grdi nana Muju sto se kartao, vec sto se vadio. Daleko lakse bih presao preko svega kad ne bi pokusavali da mi prodajete bele bubrege.
Kao, one granate su bile vremenske nepogode, a koljacke horde, koje su mi dosle na par stotina metara od kuce, poslao je drekavac iz tunela.
Nuclear Winter

#1428 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Nuclear Winter »

sinuhe wrote:Bogicevicevo NE se tice vise Slovenije i Hrvatske. Sa BiH i nema neke veze.
:lol: :lol: Šta lupi i osta živ
sinuhe

#1429 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by sinuhe »

Nuclear Winter wrote:
sinuhe wrote:Bogicevicevo NE se tice vise Slovenije i Hrvatske. Sa BiH i nema neke veze.
Za nekoga koga su lomili deset dana, kako kaze, Bogicevic je los politicar sto potvrdjuje njegovo nedjelovanje i nezainteresovanost zadnje 24 godine. Taman bi mogao na bachovu temu.
Nuclear Winter

#1430 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Nuclear Winter »

sinuhe wrote:
Nuclear Winter wrote:
Za nekoga koga su lomili deset dana, kako kaze, Bogicevic je los politicar sto potvrdjuje njegovo nedjelovanje i nezainteresovanost zadnje 24 godine. Taman bi mogao na bachovu temu.
Kontam ja tebe,on je loš političar što nije digao ruku za vanredno stanje i veliku smrdiju.Reci glasno brate ko nosara nemoj svoje stavove u oblandu uvijati :D
sinuhe

#1431 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by sinuhe »

Kakve veze Bogicevicevo NE ima sa BiH?
Pitar s Kariba

#1432 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Pitar s Kariba »

Intense82 wrote:@Pitar (komentar na tvoje postove sa str. 53)
Banalizovao si dosta toga...Kao prvo ta "nekakva kuma folksdojcerka" nije jedina Hrvatica koju poznajem. U Bg-u ih zivi "mali milion" ali je Bg metropola pa se na to ne obraca paznja. Zamisli kad bi u tolikom gradu obracao paznju na svako ime i prezime koje cujes i razmisljao odakle li potice i koje je nacionalnosti-doslovno bi poludeo. Kad sidjes sa Pancevackog mosta (koji je jako blizu centra Bg-a) silazis na Zrenjaninski put. Tu ti vec fakticki pocinje Vojvodina. Uz taj put su nacickana naselja Kotez, Borca, Opovo i tako sve do Zrenjanina. Autohtono stanovnistvo tih naselja su izmedju ostalih i Hrvati. A oni su preko katolicke crkve uvezani ko creva. Redovno se u njoj okupljaju. Ona im organizuje ekskurzije po povoljnim cenama, savetuje ih, 90-ih kada je kod nas bila kriza nabacivala im je poslove, pomagala i sta sve ne. Stoga se bilo kakav vid zlostavljanja ne bi nikako mogao sakriti a ni izvrsiti. Upoznala sam je 97-me i secam se da sam je otvoreno pitala da li su imali problema 91/92-ge. Rekla je da nisu. Naravno, cela ta atmosfera oko raspada YU im nije bila prijatna ali zivot i imovina im nisu bili ugrozeni. Ta naselja nadomak Bg-a su ogromna, nacickana kucama i imanjima i nemoguce je tako nesto sakriti.

Kao drugo, Sandzak. Nije u pitanju jedna fabrika farmerki nego veci broj. Da li ti uopste znas kakve su politicke, ekonomske, socijalne prilike u Srbiji bile 90-ih? Vec krajem 92-ge nastaje blago receno haos, raspad sistema. Nenormalna inflacija. Da li imas predstavu sta znaci podici platu ujutru i za nju moci u tom trenutku kupiti box cigareta, u podne za te iste pare 3 piva a uvece pakovanje zvaka? A radis za tu platu ceo mesec, puno radno vreme. Da li si nekad u ruci drzao novcanicu od milion/milijardu dinara/maraka, nebitno? Odes u banku da promenis npr. 5-10000 nemackih maraka a izadjes sa kesom punom miliona/biliona/triliona dinara. U bolnicama nije bilo cak ni kvalitetnih zavoja pa su ljudi morali sami da kupuju. Ides ulicom i saplices se o kartonske kutije na kojima se prodaju cokolade, cigare, konzerve. Na svakom cosku se prodavao razblazeni benzin u flasama i stajali sverceri deviza koji su saletali i nas decu. Samoposluge avetinjski prazne. U ponudi samo hleb, mleko, jedna vrsta parizera, neke slj cokoladice i nesto malo hemije. I to imas pravo na samo jedan hleb i jedno mleko i to ako ubodes vreme dostave. Svakodnevno presreyanje ljudi a posebno skolaraca, skidanje patika i otimanje novca. Samo u Bg-u bezbroj mafijaskih klanova, sacekuse po ulicama, droga. Dafina i Jezda...

E u toj i takvoj Srbiji muslimani iz Sandzaka otvaraju fabrike dzinsa od cega ne zivi samo Sandzak. I nije to neki bezveze poslic, kako ga ti predstavljas, nego se obrcu milioni maraka. Na teritoriji SiCG nisu imali konkurenciju. Plus izvoz u Evropu a i sire. To je bio jedan od najunosnijih poslova kod nas posle proizvodnje oruzja, sverca nafte/cigara, sto je bilo rezervisano samo za odabrane. Kao sto vec rekoh, tata mi je tesno saradjivao sa njima godinama. Svaki dan su bili na vezi. On je cesto isao u N. Pazar oni dolazili u Bg. On bi prvi znao da je bilo nekih masovnih ubijanja i progona. Jos na sve to u Bosni bukti rat. Stalno dolaze Srbi iz Bosne sa ratista, posebno u Bg. Nikakvih incidenata se ne secam. Kriminalci nisu ljudima dali dinara zaraditi. Cim osete da nekome ide posao odmah salju svoje ljude po reket.

Taj posao sa dzinsom je isao skroz na crno. Znam sigurno da je bilo friziranja knjiga i utaje poreza. Nista nije islo preko ziro racuna, nego sve pare na ruke i to u devizama. Da ne pominjem da su sve ugovarali na rec-nista ugovori, pecati, potpisi. Po vasoj teoriji Srba zlih nacionalista, moj tata je trebao milion puta da ih prevari. Drzava je znala da rade na crno i mogla je kad je htela da im rasturi taj pposao. Ali nije. Nije pre svega zbog socijalnog mira.

Te fabrike su vremenom zatvorene ali to nema veze sa odnosom Srbi-Muslimani. Na trziste dolazi jaka konkurencija. Prvo Kinezi, pa roba iz Turske, pa Zara, Mango itd. Uopste, industrija tekstila je u Srbiji propala. Giganti tipa Robne kuce Bg, Zvezdara, Zekstra, Niteks su otisli pod stecaj i privatizovani. Jedino Mona funkcionise ali oni rade vecinom kozu.

Tacno je da se u Sandzak nije ulagalo ali nije nista bolja situacija ni na jugu Srbije, pa ni u istocnoj Srbiji. Tacno kad citam neke postove kao da slusam muftiju-biznismena Zukorlica.

Trece, predstavio si Albance bukvalno kao cvecke. Ja sam ubedjena da oni ne bi odustali od teznje ka nezavisnosti ni pod tackom razno. A ovo za komunalije...hahaha...pa jel' ti shvatas koliki je to teret za drzavni budzet bio. Pa to Amerika ne bi izdrzala koliko su nas kostali. Pa onda koliko smo samo izdvajali za policiju, jos od vremena SFRJ, koja je tamo bila angazovana. Sto puta sam cula ljude kako gundjaju na vlast sto dopustaju taj bezobrazluk...hahahaha

Jos nesto...Nigde nisam napisala kako je Srbija "raj na zemlji". Samo sam rekla da je LAZ prica o masovnim ubistvima, progonima, pokrstavanjima muslimana/katolika. Istina, nismo ih drzali ni kao malo vode na dlanu...
Djevojko, ja želim vjerovati da si ti dobronamjerna i iskrena, samo, sticajem okolnosti, malo suženih vidika, pa ću jedino zbog toga odgovoriti na ovu banalizaciju moje "banalizacije". Ustvari, ne znam šta bih odgovorio više od onoga što sam već napisao, samo ti izgleda ne čitaš do kraja moje postove.
Ja nisam nigdje ni napisao da je u Srbiji bilo masovnih ubistava, progona i pokrštavanja. Toga je, istina, bilo nekad u historiji, posebno nakon povlačenja Turaka, ali to nije tema, pa nećemo o tome. Ponoviću ono što sam već rekao:
Za Miloševića koji se pred svijetom predstavljao kao mirotvorac je bilo previše da pokreće zločine i otvoreno protjerivanje Bošnjaka iz Sandžaka, posebno ne bez "povoda" - traženja političkih prava i autonomije- kakav su mu dali kosovski Albanci. Bošnjaci se jednostavno sami iseljavaju, a i ovako ih nema dovoljno da predstavljaju bilo kakav ekonomski ili politički faktor već služe kao folklorni detalj za pokazivanje zapadnim, arapskim i turski poslovnim i političkim partnerima. Eto vidite kako je Srbija slobodna i otvorena zemlja tolerancije i ljudskih prava! Vidite kako ljudi ovdje žive i prave farmerke! Da bilo šta značajno Bošnjaci u Sandžaku zatraže dobili bi po nosu kao i svi ostali što su dobili. A nije ni Sjeverin za zanemariti .. Znaš, kao, eto bio je SAMO Sjeverin!
Dakle, možeš ti meni do sutra pričati o pojedinačnim slučajevima i "malom milionu" ljudi "drugačijeg imena" koji žive u Beogradu i Srbiji i ja ne sumnjem da to jeste tako, ali poenta nije u tome. Taj "mali milion" je i dalje zanemariv u odnosu na ukupno stanovništvo Srbije i sve dok ne predstavlja bilo kakav značajan, prvenstveno politički a i ekonomski faktor, srpska nacionalistička politika, inače i dalje dominantna na političkoj sceni, će ga tolerisati. Nažalost, u tvojim postovima se jasno vidi refleks te nacionalističke politike u isticanju činjenice da ljudi nesrbi u Srbiji mogu da ŽIVE i RADE (i da ih tvoj tata nije prevario)! Pa valjda je to nešto što bi trebalo biti normalno. Ja sam postavio podatke o zaposlenim u državnim institucijama u Sandžaku i ti si ih ignorisala. Ti podaci jasno govore da su Bošnjaci tamo građani drugog reda, ali valjda trebaju da budu sretni i zahvalni što nisu doživjeli sudbinu nas u Bosni, progon i istrebljenje!?
Srpska politika je prije početka rata jasno definisala ciljeve - nacionalno teritorijalno razgraničenje sa drugima i svođenje tih drugih na srpskim teritorijama na nivo ispod 5%, onako kako je već u Srbiji. Ja sad ne mogu dokumentovati ove navode, ne da mi se da tražim (to bi vjerovatno mogao Sarajmen),ti su se dokumenti vrtili u Hagu, ali sam na svojoj koži osjetio praktično i efikasno provođenje tog plana u djelo.
Srbija je u rukavicama i bez njih vodila ratove izvan svojih granica a unutar njih održavala stanje prividnog mira i poštovanja ljudskih prava po svojim standardima - šuti, ne barkaj i ostaćeš živ - kao predstavu za svijet. Kao što već rekoh, onog trenutka kad zatražiš nešto više od toga dobićeš po nosu, kako su dobili kosovski Albanci. Oni bi sigurno bili istrijebljeni s Kosova da ih nije spasio NATO.
Što se tiče Albanaca, nisam rekao da su cvećke, rekao sam ovo:
E sad, moram reći i to da su Albanci u otporu i borbi protiv srpskog nacionalizma razvili, ili dodatno razvili, svoj nacionalizam, isto tako tvrd, isključiv i radikalan, ali Srbi im svojim bahatim i siledžijskim nastupom nisu ostavili drugi izbor, kao ni ostalim narodima u Ju. Šta bi bilo da je sa jače i brojnije, srpske strane bilo malo više dobre volje i razumijevanja za ljudska, građanska i narodna prava Albanaca na Kosovu (a i svih ostalih u Ju) i kako bi Albanci odgovorili, pitanje je na koje nikada nećemo saznati odgovor jer te volje, nažalost, NIJE bilo! ...Ovako, bilo je kako je bilo ...jbg
Naveo sam ukratko i hronologiju zbivanja na Kosovu ali si ti i to izignorisala. Dakle, Srbi su ti koji su bili brojniji i jači, imali u rukama državni aparat, vojsku, policiju, oružje i tenkove i oni su ti koji su nastupili prema njima (a i prema svima ostalim) siledžijski, drsko i nemilosrdno. Srbija je prva izabrala način i pravila igre i to su činjenice! Šta bi bilo da je bilo drugačije, nikad nećemo saznati niti ćemo se moći dogovoriti, bez obzira u šta ti bila ubeđena.

Dalje, u tvojim postovima opet refleks "srpskog nacionalističkog pogleda na svet i druge". Parafraziram: "Zar su Albanci, Bošnjaci i svi ostali mislili da će dobiti državu bez metka?!" Dakle sve ono što je ovdje spomenuto o represiji nad Albancima na Kosovu, pobijenim na demonstracijama, Suvoj Reci, masovnim grobnicama u unutrašnjosti Srbije, hladnjačama itd itd pa do prijetnji istrebljenjem u Bosni i praktično sprovedenog GENOCIDA nad muslimanima (Bošnjacima) ti si strpala u ovu banalno užasnu rečenicu. Ovdje već počinjem dobro da sumnjam u tvoju dobronamjernost, ali ću uzeti u obzir da si rasla u tom sistemu koji kroz obrazovne i sve druge institucije njeguje takvu ideologiju, pa ću nastaviti dijalog s tobom.

Dalje, ne znam kako je to izgledalo u Srbiji 90-tih, kako je podići platu i od nje kupiti šteku cigara, ja sam u to vrijeme živio od humanitarne pomoći, keksa i konzervi kojima je istekao rok, bez vode, struje, telefona, .., izbjegavajući na putu u školu, po vodu i po humanitarnu srpske snajpere, granate, bombe i rakete a naveče, da ovi s brda ne bi vidjeli i zapucali, išao na dženaze/sahrane svojim poginulim (tačnije ubijenim) i raskomadanim prijateljima, komšijama i rođacima koji taj dan nisu imali sreće. Stvarno nemam predstavu kako vam je teško bilo!

i za kraj, pročitaj jedan tekst iz kojeg možeš dosta toga naučiti:
http://pescanik.net/zasto-volim-bosnu/
Last edited by Pitar s Kariba on 14/01/2016 15:21, edited 2 times in total.
Nuclear Winter

#1433 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Nuclear Winter »

sinuhe wrote:Kakve veze Bogicevicevo NE ima sa BiH?
Čuj "Kakve veze Bogicevicevo NE ima sa BiH?" Jesi li ti pogledao video sa link-a gore?? Izgleda da nisi.U svakom slučaju da je dobri ČOVJEK a po svjetonazorima miloševića,jovića,karadžića i mnogih ovdje na ovom forumu loš srbin Bogić Bogičević digao ruku za uspostavljanje vanrednog stanja,niti jedna republika bivše Jugoslavije i među njima BiH ne bi imala pravo na nezavisnost,a stvorena bi bila velika srbija-jel sada jasnije?
seln

#1434 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ali Kemal wrote:Ako Srbiju i Crnu Goru prime u EU prije BiH, onda ce to biti jos jedan pokazatelj ko je pogriješio.
Ako Crnu Goru prime u EU, to ce biti samo zato sto srbi tamo ne smiju da pisnu. Da mogu, potopili bi je ko Atlantidu.
Bosna je najbolji primjer srpske zlobe.
Pitar s Kariba

#1435 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Pitar s Kariba »

.
seln

#1436 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

PM72 wrote:
Fudo387 wrote:
PM72 wrote: niko ti ne brani da vjeruješ u bajke.Samo,nemoj drugog tjerati.
De da cujem, kako bi ti izbjegao agresiju iz mordora?
Kako ono ti meni reče,da sam "pizdun"?

Pa jarane,pošto sam ogorčen i razočaran svakim segmentom ovog društva i nakaradne države,sad žalim svaki sekund proveden u rovu ili bunkeru.iskreno žalim.Ne bih da nokat svog djeteta za pet Bosni.Žao mi je samo što nisam bio dovoljno mudar pa sa prodam svu babovinu pa sa komplet porodicom odem na Aljasku.Pa da otamo kuckam i podjebavam,baš kao i ti.
Culi smo... pa, sigurno jedno 100 puta. Zavijas za propustenom prilikom kao teolog za djecjom guzicom.
sinuhe

#1437 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by sinuhe »

Nuclear Winter wrote:
Čuj "Kakve veze Bogicevicevo NE ima sa BiH?" Jesi li ti pogledao video sa link-a gore?? Izgleda da nisi.U svakom slučaju da je dobri ČOVJEK a po svjetonazorima miloševića,jovića,karadžića i mnogih ovdje na ovom forumu loš srbin Bogić Bogičević digao ruku za uspostavljanje vanrednog stanja,niti jedna republika bivše Jugoslavije i među njima BiH ne bi imala pravo na nezavisnost,a stvorena bi bila velika srbija-jel sada jasnije?
To on kaze da je bio COVJEK a ne Srbin. Stranacki kolega Miro Lazovic kaze da je on to 'nako -slucajno. Njegov rad od 1991 do 2015 to i potvrdjuje. Vecina onih koji ga hvale Srbe ne moze smisliti.
Fudo387

#1438 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

sinuhe wrote:
Nuclear Winter wrote:
To on kaze da je bio COVJEK a ne Srbin. Stranacki kolega Miro Lazovic kaze da je on to 'nako -slucajno. Njegov rad od 1991 do 2015 to i potvrdjuje. Vecina onih koji ga hvale Srbe ne moze smisliti.
aaaa, matere ti?
'nako on to, slucajno?
Dobio si konkretan odgovor i stvarno nema potrebe da sve pretvaras u besmisleno laprdanje.
seln

#1439 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

PM72 wrote:
Sarajmen wrote:
muha_sa wrote:U skupštini SRBiH tad samo SDA i HDZ glasali da se održi referendum :? :?
Ne, glasalo je sedam stranaka.

Nije glasao onaj iza kojeg je stajalo 1,6 miliona Srba.NAORUŽANIH do zuba.Tu je kvaka...
Dakle, za tebe je sila LEGITIMNO oruzje politike?
Nuclear Winter

#1440 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Nuclear Winter »

sinuhe wrote:
Nuclear Winter wrote:
To on kaze da je bio COVJEK a ne Srbin. Stranacki kolega Miro Lazovic kaze da je on to 'nako -slucajno. Vecina onih koji ga hvale Srbe ne moze smisliti.
Njegov rad od 1991 do 2015 to i potvrdjuje.
Ne kaže ON već JA,a miro lazović kojeg ti nabacuješ bezuspješno ti je tipičan primjer "alijinog" srbina. Baš to što ga nema "nigdje" u politici i "talovima" sve ove godine potvrđuje činjenicu u inat tebi i svima ostalima koji ga zbog vanrednog stanja nemožete smisliti očima da je Bogić na svu sreću prvo ČOVJEK pa tek onda Srbin :bih: . I za kraj mi koji ga hvalimo,itekako možemo smisliti Srbe,družimo se i živimo sa njima,za razliku od mrzitelja Bogića koji su mu spalili rodnu kuću u selu kraj ugljevika.
seln

#1441 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

PM72 wrote:
oni su krenuli u akciju kad su vidjeli da nema dogovora...
A dogovor je bio: ili podvijte rep ili umrite...
seln

#1442 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Danguba wrote: Vjerovatno da je imao nerealna ocekivanja. Moja jedina ocekivanja su se ispunila(BiH nezavisna u svojim granicama)
Ja nisam imao nikakva ocekivanja.
Ocekivanja imas kad nesto poduzmes. A noz pod vrat je stigao, pa je bilo bori se ili umri.
Fudo387

#1443 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Fudo387 »

Intense82 wrote:
Fudo387 wrote:
Intense82 wrote:@ Fudo, hhaarree, Pitar, Drinski i ostali "robovi"
Pokusaj da ne platis racun za struju samo jedan mesec pa ces da vidis sta ce da ti se desi :lol:
Samo ti pisi, postovi su ti veoma edukativni. :wink:
Drago mi je da ti se svidzaju. Samo ti citaj i tumaci. A ovo sto bulaznis za Vojvodinu - ne zanosi se. Ta prica je tako isfurana. Pros'o voz. :wink:
Ne bih ja na tvom mjestu bio tako siguran u prolazak voza, kakve ste idiote izabrali da vas vode u svijetlu buducnost bice tu jos svasta. :D
Ali Kemal

#1444 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

seln wrote:
Ali Kemal wrote:Ako Srbiju i Crnu Goru prime u EU prije BiH, onda ce to biti jos jedan pokazatelj ko je pogriješio.
Ako Crnu Goru prime u EU, to ce biti samo zato sto srbi tamo ne smiju da pisnu. Da mogu, potopili bi je ko Atlantidu.
Bosna je najbolji primjer srpske zlobe.
A ako prime Srbiju :oops:
seln wrote:
PM72 wrote:oni su krenuli u akciju kad su vidjeli da nema dogovora...
A dogovor je bio: ili podvijte rep ili umrite...
Tacnije da neko drugi umre za njih.
Alija je svog sina cuvao u trezoru narodne banke, to znaju i ptice na grani, snaha setala po Zagrebu, da ne spominjem jedna vreca zlata za mog Bakira itd itd.
Toliko koliko se brinulo za narod, ja odlucujem, a vi umirete :oops:
seln

#1445 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ommadawn wrote:
Intense82 wrote: Samo polako...Nista jos nije gotovo. Ne do' im Bog da Ameri okrenu glavu. :lol:
:shock: :shock:

Bože sačuvaj...
Ma to je ona iz kola srpskih sestara...sve sa bradom (skrivenom) i kokardom. :D
seln

#1446 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ali Kemal wrote: A ako prime Srbiju :oops:
Ko to ima sta da kaze u srbiji osim srba? mada su iz zlobe u stanju zasjeci vlastito meso...
Alija je svog sina cuvao u trezoru narodne banke, to znaju i ptice na grani, snaha setala po Zagrebu, da ne spominjem jedna vreca zlata za mog Bakira itd itd.
Fakat, Alija mi je postavi noz pod vrat i granatirao me 4 godine...
Je li Alija los politicar? Jeste.
Je li Bakir kukavicki supak i podrumas? Jeste.
Jesu li oni izvrsili agresiju i genocid?
Nisu oni, vec srbi.
Ali Kemal

#1447 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Ali Kemal »

seln wrote:
Ali Kemal wrote: A ako prime Srbiju :oops:
Ko to ima sta da kaze u srbiji osim srba? mada su iz zlobe u stanju zasjeci vlastito meso...
Mislim da si se malo pogubio.
Pitanje je bilo, ako prime Srbiju u EU prije BiH :oops:
seln wrote:
Fakat, Alija mi je postavi noz pod vrat i granatirao me 4 godine...
Je li Alija los politicar? Jeste.
Je li Bakir kukavicki supak i podrumas? Jeste.
Jesu li oni izvrsili agresiju i genocid?
Nisu oni, vec srbi.
I sta cemo sad, Srbi kolektivno krivi, a RS je stvarnost, Aliju je naslijedio sin, zenu mu u njega zatvara bolnice, drzava je u qurcu, na dnu Evrope, svi pregovaraju sa EU osim BiH, i kazes nije moglo bolje :-)
Pa nije kada se ne slusaju pametni ljudi, kao sto je akademik Filipovic i gospodin Zulfikarpasic, nego se sve prepusti klero-nacionalistima.
Mislim gotovo je sad, vrijeme se ne moze vratiti, ali vazno je da se vide i priznaju greske da se ne ponove u buducnosti, da proradi svijest sta se dogadja kada vlast preuzmu klero-nacionalisti, pogotovu u jendoj visenacionalnoj zajednici :oops:
Drinski

#1448 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by Drinski »

Neviđeni nacionalizam i mržnja, strasno je ovo čitati.
Last edited by Drinski on 14/01/2016 15:52, edited 1 time in total.
seln

#1449 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by seln »

Ali Kemal wrote: Mislim da si se malo pogubio.
Pitanje je bilo, ako prime Srbiju u EU prije BiH :oops:
Ne, Mitre, no ti ne shvatas nista sto nije u desetercu...
Zamisli da je pola srbije pod vlascu Albanaca i da se ni jedna odluka ne moze donijeti bez njih.
mislis da bi srbija usla u EU prije Kosova? Bi, al u kurcu.

I sta cemo sad, Srbi kolektivno krivi, a RS je stvarnost, Aliju je naslijedio sin, zenu mu u njega zatvara bolnice, drzava je u qurcu, na dnu Evrope, svi pregovaraju sa EU osim BiH, i kazes nije moglo bolje :-)
Pa nije kada se ne slusaju pametni ljudi, kao sto je akademik Filipovic i gospodin Zulfikarpasic, nego se sve prepusti klero-nacionalistima.
Mislim gotovo je sad, vrijeme se ne moze vratiti, ali vazno je da se vide i priznaju greske da se ne ponove u buducnosti, da proradi svijest sta se dogadja kada vlast preuzmu klero-nacionalisti, pogotovu u jendoj visenacionalnoj zajednici :oops:
moglo je bolje, Mitre, i moze bolje... ali ne skreci sa teme.
Tema je: Alija nesposoban politicar, Bakir lopovsko kopile...
ali AGRESIJU i GENOCID su sproveli srbi.
I mogao je tad Bosnjake predstavljati Mahatma Gandi, sve uzalud... kame su vec bile naostrene.
trocadero

#1450 Re: Ostanak BiH u "krnjoj" Jugoslaviji

Post by trocadero »

Pitar s Kariba wrote:
Što se tiče Sandžaka, opšte je poznato da je to najnerazvijenija i najsiromašnije regija u Srbiji iz koje se ljudi decenijama ili vijekovima iseljavaju ... E sad, može me neko uvjeravati da je to slučajno, ali ja eto ne vjerujem da jeste! I ono malo posla što ima u državnim institucijama i firmama rezervisano je za Srbe, čak i danas, a mogu tek pretpostaviti kako je bilo 90-tih.
:lol:
Hajde ti to malo bolje provjeri pa se opet javi!
Pocni od nekih vaznijih funkcija u zdravstvu, prosvjeti, policiji, sudstvu...
Locked