Eno nje opet s Flitvud Mekom...Banksy wrote:25 Break-Up Albums
1 Fleetwood Mac, ‘Rumours’ (Warner Bros)
http://www.nme.com/list/25-break-up-alb ... 439/page/3
Džast džoking bona
"...if I could, baby I'd give you my world"
Pa ne popij...
Moderator: _BataZiv_0809
Eno nje opet s Flitvud Mekom...Banksy wrote:25 Break-Up Albums
http://www.nme.com/list/25-break-up-alb ... 439/page/3
Ommadawn wrote:Eno nje opet s Flitvud Mekom...Banksy wrote:25 Break-Up Albums
http://www.nme.com/list/25-break-up-alb ... 439/page/3![]()
Džast džoking bona
"...if I could, baby I'd give you my world"
Pa ne popij...
pa wish you were here je daleko najpopularnija pjesma pink floyda. evergreen kojeg valja cijeniti. meni je bedasto da npr na listi 200 najpjesama 70-ih nema jedne stairway to heaven. nema ni good save the queen a anarchy in the uk je tek na 100 i neko mjestu, slabo je to kad se uzme da su pistolsi zaista jebeno uzdrmali (ne samo glazbeni) svijet, a radi se o 2 zaista mocne pjesme. london calling je isto bolje plasirana u slicnim anketama. ocito su sad funk/pop/soul vise cool no punk, no ima ovdje bas sjajnih pjesama i izbor mi se sve u svemu svidja jer je prilicno eklektican. al najveci shit liste je sto beatlesi imaju jednako pjesama ko stonesi... a beatlesi 70-ih izdali samo blijedunjavi let it be, a stonesi sf, exile, some klix... kozmicka nepravda, once again!dale cooper wrote:Danas je objavljena Pitchforkova lista najboljih pjesama 70-tih. Uglavnom je solidna iako ima
nekih dubioznih izbora. Na primjer, Wish You Were Here kao najbolja pjesma koju su Pink Floyd
snimili 70-tih?Ali mi je drago što su bendovi kao Steely Dan i Doobie Brothers validirani
na neki način i izvučeni iz one smrtno uncool kategorije. Nemam puno primjedbi na broj 1.![]()
http://pitchfork.com/features/lists-and ... the-1970s/
Šta vi mislite?
Ne dvojim da jeste, niti da je loša, naprotiv. Ali da li je najbolja pjesma koju su Floydi stvorili tokom 70-tih?zg1911 wrote:
pa wish you were here je daleko najpopularnija pjesma pink floyda. evergreen kojeg valja cijeniti. meni je bedasto da npr na listi 200 najpjesama 70-ih nema jedne stairway to heaven. nema ni good save the queen a anarchy in the uk je tek na 100 i neko mjestu, slabo je to kad se uzme da su pistolsi zaista jebeno uzdrmali (ne samo glazbeni) svijet, a radi se o 2 zaista mocne pjesme. london calling je isto bolje plasirana u slicnim anketama. ocito su sad funk/pop/soul vise cool no punk, no ima ovdje bas sjajnih pjesama i izbor mi se sve u svemu svidja jer je prilicno eklektican. al najveci shit liste je sto beatlesi imaju jednako pjesama ko stonesi... a beatlesi 70-ih izdali samo blijedunjavi let it be, a stonesi sf, exile, some klix... kozmicka nepravda, once again!
da dodam da su mi 70e daleko najbolja dekada. gotovo sve bitno se tada dogodilo. eksplozija soula i funka, reggaea, punk, kraftwerk i electronica, fusion jazza i rocka, world music itd itd
Atmosphere je izdata 1980-te koliko se sjećam, tako da nije ni mogla ući u izbor.dezurni_ucenik wrote:Mogli su staviti Atmosphere ili New Dawn Fades umjesto Transmission na listu.
dale cooper wrote:Atmosphere je izdata 1980-te koliko se sjećam, tako da nije ni mogla ući u izbor.
Ko? Fork je pedanterija što se tiče tih stvari.dezurni_ucenik wrote:dale cooper wrote:Atmosphere je izdata 1980-te koliko se sjećam, tako da nije ni mogla ući u izbor.
Kad mogu Beatiful day od U2 stavljat u devedesete, mogu i atmosferu u sedamdesete
dale cooper wrote:Ko? Fork je pedanterija što se tiče tih stvari.dezurni_ucenik wrote:dale cooper wrote:Atmosphere je izdata 1980-te koliko se sjećam, tako da nije ni mogla ući u izbor.
Kad mogu Beatiful day od U2 stavljat u devedesete, mogu i atmosferu u sedamdesete

Auuuuu....ExNihilo wrote:Novi EP Ghost-a Popestar. Kako je dobal.![]()
ExNihilo wrote:Novi EP Ghost-a Popestar. Kako je dobal.![]()
Zvuči dobro. Square Hammer je fakat na tragu ovog opisa gore.It's got those same Blue Oyster Cult-meets-ABBA pop hooks that metal purists have been decrying since at least album #2.
Novi album, Rabbit Eclipse (izdat čak nakon 17 godina razlike od gore spomenutog!), je isto odličan.dezurni_ucenik wrote:
![]()
Neki dan mi izleti njihov Boiler Room clip. U potrazi za dostojnom zamjenom za Burzuma oov nije lose.
dale cooper wrote: Novi album, Rabbit Eclipse (izdat čak nakon 17 godina razlike od gore spomenutog!), je isto odličan.
Ali i nešto drugačiji. Za mene lično jedno od prijatnijih iznenađenja prošle godine.