onda sam ja uber mlakonja
Koje djevojke treba zaobilaziti?
Moderators: _BataZiv_0809, Euridika
-
zipoo
#1426 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
to pokazatelj
- Pryda
#1427 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Kod sisara je vrlo vrlo rijetko zenka alfa. Meni je poznat jedino slucaj hijena.Boemica wrote:Malo pretjeruješ oko UNIŠTAVANJA muškaraca bjelaca.Pryda wrote:Nije im u prirodi nego su nauceni na to. Postoje naravno i beta muzjaci, ali bi oni po pravilu trebali slijediti alfu, a ne zenku. Tu je doslo do razdvajanja sa ostalim sisarima zbog institucije braka. Da nema braka i dalje bi se razmnozavali samo najsposobniji muskarci jer bi logicno njima pripadale sve zene. Taj koji dozvoli da se ti za sve pitas takav je i u svim ostalim segmentima zivota (posao, drustvo) jer je to njegova priroda da prati i slusa i radi po pravilima.cendlerbing wrote: Govorila sam o tome da se relativno često može naletjeti na muškarce koji ti sami nude ulogu superiornosti u vezi. Da se ti za sve pitaš, za sve probleme smišljaš rješenje, sve odluke prepušta tebi itd. Ako i ljudi, kao i svi sisari, imaju "tačno razdvojene karakteristike"...po osnovu spola, valjda si mislio - zašto je tako mnogo muškaraca kojima je u prirodi da im partnerica bude glavna?
Kad spomenem sredinu, ne mislim na jednakost, jer ne možemo biti jednaki, kao što reče Boemica. Ali se možemo nadopunjavati i dogovarati.
Danasnja propaganda je usmjerena na unistavanje muskarca kao vrha hijerarhije (glava kuce jel). To se posebno ogleda u unistavanju muskaraca bjelaca.
U prirodi nije slučaj da kod svih vrsta je mužjak "alfa".
Ovo što je cendler opisala je mlakonja.
A prvi pokazatelj mlakonje je banalan:
- Gdje ćemo na kafu Mujo?
- Pa ne znam, eto šta ti misliš gdje bi mogli, eto ja ne znam stvarno, meni je svejedno.
Just pick kafana for god's sake
Npr kod insekata je obrnuta situacija.
A unistavanje bijelog muskarca je cinjenica. A sve je pocelo davanjem lazne dominacije zenama. Dok kod nas to jos nije u puno jeku, zapad vec ima ogromne probleme. Sta se sad desava? Najjednostavnije receno 30% muskaraca ima seks sa 80% zena, dok je zena ta koja bira i odobrava. Promocija promiskuitetnog ponasanja vraca nas unazad u vrijeme prije izmisljanja braka, a mi kao drustvo nismo spremni se vratiti na taj nivo razvijenosti. Zamisli kako se sad osjeca nevin muskarac od 30 godina gledajuci na instagramu Dan Bilzeriana. Toga ce biti sve vise i vise. Nagomilana je ogromna frustracija i samo je pitanje kad ce taj balon puknut. Koja rasa je najvise pogodjena? Bijela naravno.
- Boemica
#1428 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
BogomoljkaPryda wrote:
Kod sisara je vrlo vrlo rijetko zenka alfa. Meni je poznat jedino slucaj hijena.
Npr kod insekata je obrnuta situacija.
A unistavanje bijelog muskarca je cinjenica. A sve je pocelo davanjem lazne dominacije zenama. Dok kod nas to jos nije u puno jeku, zapad vec ima ogromne probleme. Sta se sad desava? Najjednostavnije receno 30% muskaraca ima seks sa 80% zena, dok je zena ta koja bira i odobrava. Promocija promiskuitetnog ponasanja vraca nas unazad u vrijeme prije izmisljanja braka, a mi kao drustvo nismo spremni se vratiti na taj nivo razvijenosti. Zamisli kako se sad osjeca nevin muskarac od 30 godina gledajuci na instagramu Dan Bilzeriana. Toga ce biti sve vise i vise. Nagomilana je ogromna frustracija i samo je pitanje kad ce taj balon puknut. Koja rasa je najvise pogodjena? Bijela naravno.
Kako misliš lažne dominacije? U čemu žene imaju dominaciju? I ko im je dao?
Nismo spremni vratiti se na nivo razvijenosti prije braka? Razvijenosti ili nerazvijenosti?
Da li su žene krive što odbijaju tih ostalih sedamdeset posto muškaraca i da li misliš da bi taj omjer bio u većem balansu da se ne "promoviše" promiskuitet?
- dale cooper
#1429 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Evo opet sljedbenika one desničarske ublehe Jordana Petersona i njegovih "teorija" o pravim i naravno bijelim muškarcima kao ugroženoj vrsti u današnjem svijetu.
Krivi su naravno feminizam, žene i ljevičari. 
-
moonca
#1430 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
@Cartmane
.je na listu uvrstio i

.je na listu uvrstio i
.treba li je izbjegavatiUkoliko je jedino dijete.
Ukoliko je iz lošestojeće porodice s velikim brojem braće i sestara (koji će tebi sjesti na leda i vrat).
- MarlboroGold
#1431 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Ima Peterson pravo u nekim segmentima u vezi muškaraca, ali pretjeruje. Činjenica je da su današnji muškarci najlabilniji - bez obzira na žene.dale cooper wrote:Evo opet sljedbenika one desničarske ublehe Jordana Petersona i njegovih "teorija" o pravim i naravno bijelim muškarcima kao ugroženoj vrsti u današnjem svijetu.Krivi su naravno feminizam, žene i ljevičari.
Problem sa nama je što se od nas očekuje da i dalje doprinosimo kao prije, čak i više uključujući pola toga što su nekad samo žene radile, a ako se slučajno pobuniš, recimo s pravom da si već doživio burn out, onda nastaju problemi. Mnogi muškarci pucaju pod tim pritiscima i tu leži naš problem, jer tad počne nastupati i okolina - kakav si ti muž, žena te ubija u pojam, mlakonja... žene mogu pričati šta hoće, ali danas nije lako biti muškarac. "The decline of men" je realan problem.
Hebo Petersona, Idemo li u oktobru u mejdan na Jalu i Bubu? Možda budemo dominantniji
- cendlerbing
#1432 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Poor, poor men.MarlboroGold wrote:Ima Peterson pravo u nekim segmentima u vezi muškaraca, ali pretjeruje. Činjenica je da su današnji muškarci najlabilniji - bez obzira na žene.dale cooper wrote:Evo opet sljedbenika one desničarske ublehe Jordana Petersona i njegovih "teorija" o pravim i naravno bijelim muškarcima kao ugroženoj vrsti u današnjem svijetu.Krivi su naravno feminizam, žene i ljevičari.
Problem sa nama je što se od nas očekuje da i dalje doprinosimo kao prije, čak i više uključujući pola toga što su nekad samo žene radile, a ako se slučajno pobuniš, recimo s pravom da si već doživio burn out, onda nastaju problemi. Mnogi muškarci pucaju pod tim pritiscima i tu leži naš problem, jer tad počne nastupati i okolina - kakav si ti muž, žena te ubija u pojam, mlakonja... žene mogu pričati šta hoće, ali danas nije lako biti muškarac. "The decline of men" je realan problem.
Hebo Petersona, Idemo li u oktobru u mejdan na Jalu i Bubu? Možda budemo dominantniji
Čuj, nije im danas lako. Hoćeš li reći da im je bilo lako, prije kad su im žene bile podređene u svemu, brinule se o domaćinstvu i djeci, bojale se supruga i vagale svaku svoju riječ, jer joj je on, zavisno od količine tersluka, imao puno pravo zavezati šamarčinu zbog bezobrazluka?
O, da, i meni uvuči kao da je lako kad ti se jedna strana u svemu prilagodi.
Misliš li da je ženama prije bilo lako? Misliš li da je ženama danas lako?
Jednom mi je nena pričala kako je nosila breme granja iz podnožja brda do na vrh, u ne sjećam se kojem mjesecu trudnoće.
To je samo jedan od brojnih opisa tretiranja žene u tom vremenu, u kojem nije smjela pisnuti, kako god ju se tretiralo.
Došlo je vrijeme kada oba spola pokazuju svoje tersluke, te je sve postalo komplikovanije nego nekad.
I, sad je problem zahtijevati bilo kakav balans, jer eto svi sisari funkcioniraju onako kako onaj gore napisa.
Da ne spominjemo vrijeme u kojem živimo, kad većina porodica ne može baš birati da li će ih samo muškarac "glava kuće" - izdržavati.
I "problem" je što žena, koja radi kao i njen muškarac, traži da joj pomogne sa kućnim poslovima?
Stvarno? Jesi li ovo stvarno ti napisao?
Vezano za muškarce kojima odgovaraju dominantnije žene...ja ih ne bih nazvala mlakonjama, to je jednostavno tip osobe kojoj odgovaraju određene žene - tip koji isto postoji.
Đe si, Buba?
Triput sam se vratila da vidim jesi li baš ti pisao ovaj komentar.
- bleee_sa
#1433 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Prije nije valjalo, sad je bolje.
- Ramzess Veliki
#1434 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
E vala ako ti je kafana mjerilo ...Boemica wrote:Ovo što je cendler opisala je mlakonja.
- Pa ne znam, eto šta ti misliš gdje bi mogli, eto ja ne znam stvarno, meni je svejedno.
Meni su sve kafane iste jer u kafanu idem radi drustva i piva, ne radi kafane, a najdraze su mi kafane sa jeftinom pivom.
I ako meni ostavis na izbor kafanu mogla bi sjedit' ispred granapa ili pored potoka sa gajbom piva.
- KB9
#1435 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
besposlicarke zakucane za drustvene mreze
- bleee_sa
#1436 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Dok su se žene šamarale i brakovi su bili kako treba. 
- Russki
#1437 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Kaže banalan. Mislim da hoće reći da je ovo primjer neodlučnosti i mozda nesigurnosti sto je minus za muzjaka jel.Ramzess Veliki wrote:E vala ako ti je kafana mjerilo ...Boemica wrote:Ovo što je cendler opisala je mlakonja.
Meni su sve kafane iste jer u kafanu idem radi drustva i piva, ne radi kafane, a najdraze su mi kafane sa jeftinom pivom.
I ako meni ostavis na izbor kafanu mogla bi sjedit' ispred granapa ili pored potoka sa gajbom piva.
- HAVANA
#1438 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Previse moderne i previse staromodne,previse nasminkane i previse zapustene,previse mrsave i previse debele,previse namrgodjene i previse vesele,previse namazane i previse glupe,sve sto je previse treba izbjegavati.
I u hrani,picu,poslu,seksu...
Ko ubode mjeru,dobro je ubo.
- bleee_sa
#1439 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
haj pristavi kafuHAVANA wrote:Previse moderne i previse staromodne,previse nasminkane i previse zapustene,previse mrsave i previse debele,previse namrgodjene i previse vesele,previse namazane i previse glupe,sve sto je previse treba izbjegavati.I u hrani,picu,poslu,seksu...
- Warashii
#1440 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Ne zakuhavaj jbtebleee_sa wrote:Dok su se žene šamarale i brakovi su bili kako treba.
- HAVANA
#1441 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Jarane nije nura na mejdanu,sta cu pristavljat.Ubacim marku i pritisnem dugme.Bujrum.bleee_sa wrote:haj pristavi kafuHAVANA wrote:Previse moderne i previse staromodne,previse nasminkane i previse zapustene,previse mrsave i previse debele,previse namrgodjene i previse vesele,previse namazane i previse glupe,sve sto je previse treba izbjegavati.I u hrani,picu,poslu,seksu...
- cendlerbing
#1442 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Čovjek ispred svog vremena.HAVANA wrote:Previse moderne i previse staromodne,previse nasminkane i previse zapustene,previse mrsave i previse debele,previse namrgodjene i previse vesele,previse namazane i previse glupe,sve sto je previse treba izbjegavati.I u hrani,picu,poslu,seksu...
-
zipoo
#1443 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Od danas svaku saljem na Bjelasnicu, ja znam kako cu doci, a ona neka se snalaziRusski wrote:Kaže banalan. Mislim da hoće reći da je ovo primjer neodlučnosti i mozda nesigurnosti sto je minus za muzjaka jel.Ramzess Veliki wrote:E vala ako ti je kafana mjerilo ...Boemica wrote:Ovo što je cendler opisala je mlakonja.
- Russki
- bleee_sa
#1445 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Haj za 20 dok završim s pejtonom 
- bleee_sa
#1446 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Sas vidit koga ću ti dovest 
-
Zoya
#1447 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Jeste li došli do zaključka nakon 19 stranica?
- MarlboroGold
#1448 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Sta je toliko cudno? Necu ja nikad ici protiv svog roda ako za to ne postoje jasni razlozi - poput recimo ogorcenosti prema zenama. Dotakao sam se samo psihe danasnjih muskaraca, jer drustvo se jos uvijek nije oblikovalo u tolikoj mjeri da to svi mogu podnositi, pa pucaju po svim savovima. Za jedno 50 godina ce biti skroz druga prica. Jos uvijek postoje ostaci starog odgoja u smislu da je mati bila kod kuce sa djecom itd. Neko ko nauci na tako nesto kasnije ce vjerovatno traziti slicno u buducoj supruzi... a onda se sjebu kad vide da zene to ne zele, ne zele sjediti kod kuce i brinuti se o djeci, pa nastanu problemi sa kojima se ne mogu nositi, jer neko mora ostati i kod kuce, a muski mozak kaze da on treba biti stub porodice. To se ne moze tek tako promijeniti, a zene cesto nemaju razumijevanje za to. Cesto se moze cuti impulsivni komentari, ono na prvu, nisam ti ja mati i slicno...cendlerbing wrote:Poor, poor men.MarlboroGold wrote:Ima Peterson pravo u nekim segmentima u vezi muškaraca, ali pretjeruje. Činjenica je da su današnji muškarci najlabilniji - bez obzira na žene.dale cooper wrote:Evo opet sljedbenika one desničarske ublehe Jordana Petersona i njegovih "teorija" o pravim i naravno bijelim muškarcima kao ugroženoj vrsti u današnjem svijetu.Krivi su naravno feminizam, žene i ljevičari.
Hebo Petersona, Idemo li u oktobru u mejdan na Jalu i Bubu? Možda budemo dominantniji![]()
Čuj, nije im danas lako. Hoćeš li reći da im je bilo lako, prije kad su im žene bile podređene u svemu, brinule se o domaćinstvu i djeci, bojale se supruga i vagale svaku svoju riječ, jer joj je on, zavisno od količine tersluka, imao puno pravo zavezati šamarčinu zbog bezobrazluka?
O, da, i meni uvuči kao da je lako kad ti se jedna strana u svemu prilagodi.
Misliš li da je ženama prije bilo lako? Misliš li da je ženama danas lako?
Jednom mi je nena pričala kako je nosila breme granja iz podnožja brda do na vrh, u ne sjećam se kojem mjesecu trudnoće.
To je samo jedan od brojnih opisa tretiranja žene u tom vremenu, u kojem nije smjela pisnuti, kako god ju se tretiralo.
Došlo je vrijeme kada oba spola pokazuju svoje tersluke, te je sve postalo komplikovanije nego nekad.
I, sad je problem zahtijevati bilo kakav balans, jer eto svi sisari funkcioniraju onako kako onaj gore napisa.
Da ne spominjemo vrijeme u kojem živimo, kad većina porodica ne može baš birati da li će ih samo muškarac "glava kuće" - izdržavati.
I "problem" je što žena, koja radi kao i njen muškarac, traži da joj pomogne sa kućnim poslovima?
Stvarno? Jesi li ovo stvarno ti napisao?![]()
Vezano za muškarce kojima odgovaraju dominantnije žene...ja ih ne bih nazvala mlakonjama, to je jednostavno tip osobe kojoj odgovaraju određene žene - tip koji isto postoji.
Đe si, Buba?![]()
Triput sam se vratila da vidim jesi li baš ti pisao ovaj komentar.
Licno nemam problem sa time, jer svakako sve sam radim, ali imam razumijevanje zasto neki zamisljaju brak na takav nacin - zbog toga kako su oni odgojeni.
Bjezi ba, odose mi ribe...
Jos nesto... problem u BiH je i taj sto se mnogi kasno osamostale. Imas ih koji i u 30-tim zive kod roditelja gdje su matere "tradicionalno" kod kuce. Dosta je tu faktora.
Za Jalu i Bubu je zajebancija. Dale i ja ne podnosimo tu muziku
-
zipoo
#1449 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
Zasto nema tema koje muskarce treba zaobilaziti
-
zipoo
#1450 Re: Koje djevojke treba zaobilaziti?
a da, mi smo savrseni
buncam, zaboravite
buncam, zaboravite