Džanan Musa

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Dead Man Walking

#1426 Re: Džanan Musa

Post by Dead Man Walking »

A jbte, pa Mirza je otisao pecen i varen kao najbolja cetvorka Evrope pa je u NBA bio marginalac. Rijetki su oni koji dodju i tako se brzo nametnu i postanu bitan faktor, zamutio je Luka mozak mnogima. Ovo sto je Musa dobio je vise nego sam i ocekivao, narocito u ekipi koja planira da se bori za vrh. Njemu treba neka ekipa bez imperativa koja ima vremena da ceka i da mu dadne ozbiljniju sansu.
Vsvp

#1427 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

https://larrybrownsports.com/basketball ... dia/528748
Dobro tek mu je 20 godina, ima vremena
shalla

#1428 Re: Džanan Musa

Post by shalla »

Kakav malomozgov sa ovom Instagram provalom :roll:
Diwan

#1429 Re: Džanan Musa

Post by Diwan »

Pitanje je koliku bi minutažu imao u Partizanu, Zvezdi ili Cedeviti da sad zaigra za neki od tih timova. Čisto sumnjam da bi imao više od 15-20 minuta i opet bi se morao uklopiti u sistem, odnosno podrediti se sistemu, odnosno ne bi mogao divljati i imati slobodu kao što imaju crni igrači u nekim ekipama.
Logovan

#1430 Re: Džanan Musa

Post by Logovan »

Malo je glup ispao. :lol:
bingov buraz

#1431 Re: Džanan Musa

Post by bingov buraz »

Jebo to,ispao je on iz rotacije.
Nadzorna_ploca

#1432 Re: Džanan Musa

Post by Nadzorna_ploca »

Ima li on ikoga normalnog oko sebe? Da mu da savjet sta treba sta ne, da mu pomogne u privatnom i poslovnom smislu, da ga ohrabri ili izgrdi kad treba.
Dosta nepromisljenih poteza u malo vremena, vidi se da nije los momak ali pun je nekakve negativne energije i odaje utisak nesigurnog i izgubljenog decka. Kad ga gledam na terenu pomislim kao da je krenuo u rat i glumi nekakvog kabadahiju a ustvari radi kontra sebe jer on ocito nije taj kalibar.
shalla

#1433 Re: Džanan Musa

Post by shalla »

Ma druže, imaš par miliona KM sa 20 godina, živiš u NewYorku, nakon vjerovatne neimaštine u djetinjstvu. Nije ni prvi ni zadnji sa glupim i bahatim potezima i načinom življenja, samo što je on naš pa mi malo više pratimo šta se dešava... Slažem se da ide u totalno pogrešnom smjeru ali haj ti zauzdaj dijete od 20 godina :-?
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#1434 Re: Džanan Musa

Post by hrasno38 »

shalla wrote: 18/12/2019 09:37 Ma druže, imaš par miliona KM sa 20 godina, živiš u NewYorku, nakon vjerovatne neimaštine u djetinjstvu. Nije ni prvi ni zadnji sa glupim i bahatim potezima i načinom življenja, samo što je on naš pa mi malo više pratimo šta se dešava... Slažem se da ide u totalno pogrešnom smjeru ali haj ti zauzdaj dijete od 20 godina :-?
Zato postoji upravo ono o cemu sam ovdje pisao a to se zove sportski put sazrijevnja. Musa je preskocio prijeko potrebne omladinske faze nakon EP U16 i kaljenje u nekom dobrom klubu kojeg je sigurno mogao naci u Evropi da nije trcao u NBA. OK presao je u Cedevitu igrao nesto i za juniore ali u Cedeviti imao izuzetno lose trenere za njegov uzrast koji su ga kaznjavali za svaki promasen sut i razbijali mu samopouzdanje. Ja ne znam ko mu je menadzer ali sto se tice Muse meni je sve vezano oko njega ponajprije trcanje za parama nego za istinskim kvalitetom kojeg moze da pruzi Dzanan a sa cim onda naravno dolaze i pare. Ovdje neki pricaju da Musa nikad nije bio neki suter i da nije isto kada dajes 30-40 poena na U16.....ako si suter ti si suter i sa U16, U18, U20, seniorima itd itd samo je stvar samopuzdanja. Ako ti sa 16 godina mozes na utakmici EP da utrpas 30 poena ti nisi suter nego sutercina i vremenom uz kvalitetne trenere samo se na taj sut dogradjuje samopouzdanje. Dalje Musa je izgubio i ulaz pod kos ili bolje receno opet samopuzdanje za taj ulaz koji je isto tako bio veoma perpektivan ali sa potrebnim ispravkama.
Pazite kad reprezentaciji Rusije strpate 20 poena vi ste igrac koji i u NBA ligi moze da strpa 10 poena minimalno po utakmici. Razlika je samo u tome sto je u reprezentaciji vodja i ima maksimalno samopouzdanje a u NBA to nema jer stalno visi hoce li ili nece biti u rosteru BN. Ja da sam njegov menadzer pokusao bih ga vratiti u neki euroligaski klub u kojem ce moci da dobije znacajnu minutazu jer on zaista ima vremena za NBA. 2-3 godine kaljenja u evropskoj euroligaskoj kosarci bi njega sigurno vratilo na pravi kolosijek......jos ako bi ga zapao Obradovic ili Pesic!!!!
Vsvp

#1435 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Ma šta će jadnik, nije mu ni lako, ima 2 Mill ugovor i treba samo šutiti i trenirati a i tek mu je 20 godina.
I naravno svi su drugi krivi, Teletović, Rusi, trener Cedevite, uprava Brooklyna...
Kriv je i grad Bihać što mu je poklonio stan nakon osvojenog kadetskog prvenstva dok njegovi suigrači nisu dobili ni feninga .
Last edited by Vsvp on 18/12/2019 11:13, edited 1 time in total.
Ramsey8

#1436 Re: Džanan Musa

Post by Ramsey8 »

Logovan wrote: 18/12/2019 09:05 Malo je glup ispao. :lol:
Malo vise haha
Samo nisam upratio na tviteru da se o ovome puno pise
Proslo je ispod radara
shalla

#1437 Re: Džanan Musa

Post by shalla »

hrasno38 wrote: 18/12/2019 10:26
shalla wrote: 18/12/2019 09:37 Ma druže, imaš par miliona KM sa 20 godina, živiš u NewYorku, nakon vjerovatne neimaštine u djetinjstvu. Nije ni prvi ni zadnji sa glupim i bahatim potezima i načinom življenja, samo što je on naš pa mi malo više pratimo šta se dešava... Slažem se da ide u totalno pogrešnom smjeru ali haj ti zauzdaj dijete od 20 godina :-?
Ja da sam njegov menadzer pokusao bih ga vratiti u neki euroligaski klub u kojem ce moci da dobije znacajnu minutazu jer on zaista ima vremena za NBA. 2-3 godine kaljenja u evropskoj euroligaskoj kosarci bi njega sigurno vratilo na pravi kolosijek......jos ako bi ga zapao Obradovic ili Pesic!!!!
Pa mislim da mu je to, nakon ove propuštene prilike sasvim realna i najbolja opcija. Ma i da ne zaigra NBA, može biti odličan euroligaški igrač samo da padne pravom treneru u ruke...
Thorgerson

#1438 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

Kakvo ba vracanje u Evropu, to jedino ako baš mora. A ne vidim da mora, lik je igrao kontinuirano čitavu sezonu, jednu tekmu nije big deal. Odmah ste došli sa vašim teorijama.

Da, treba doći u Evropu pa da se neko iživljava na njemu. :-)

Ako ništa u NBA može uzeti pare.

Ovdje em neće uzeti pare, em će ispušit foru. Šta? Uzet će ga neki klub i staviti za glavnog igrača, sve njemu podrediti?
Thorgerson

#1439 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

shalla wrote: 18/12/2019 12:18
hrasno38 wrote: 18/12/2019 10:26
Ja da sam njegov menadzer pokusao bih ga vratiti u neki euroligaski klub u kojem ce moci da dobije znacajnu minutazu jer on zaista ima vremena za NBA. 2-3 godine kaljenja u evropskoj euroligaskoj kosarci bi njega sigurno vratilo na pravi kolosijek......jos ako bi ga zapao Obradovic ili Pesic!!!!
Pa mislim da mu je to, nakon ove propuštene prilike sasvim realna i najbolja opcija. Ma i da ne zaigra NBA, može biti odličan euroligaški igrač samo da padne pravom treneru u ruke...
Kako misliš propuštene prilike? Jel negdje piše da je dobio otkaz, da je otpušten?

Zar niste to isto pisali kad je otisao u razvojnu? Tipa niko se ne vraća iz razvojne u NBA, bolje nek ide u evropu,...ista priča. I onda dođe nova sezone, lik igra hladno 15 minuta po tekmi. :roll:

Pa de skontajte se.
Ramsey8

#1440 Re: Džanan Musa

Post by Ramsey8 »

a dobro uletio je u rotaciju jer su im 3 glavna igraca povrijedjena
bingov buraz

#1441 Re: Džanan Musa

Post by bingov buraz »

Ne igra više.

U zadnje vrijeme je imao sve manju i manju minutažu,sinoć ga je trener izostavio iz ekipe.
shalla

#1442 Re: Džanan Musa

Post by shalla »

Kojih 15 minuta? Neću te pitati pratiš li jer znam da pratiš. Ne igra više skoro nikako, upao je u rotaciju igrom slučaja zbog povreda nekoliko igrača, nije iskoristio priliku i toeto. Sad može mahati dolarima da se rashladi ili čak može stavljati na IG rezultate scoutinga protivničke ekipe. Ako će se zadovoljiti tim, sa 20 godina, nek se i ne vraća u Evropu a nemoj slučajno ni trade da traži, nije lud...
Ironman_88

#1443 Re: Džanan Musa

Post by Ironman_88 »

Standardna naša spika, da je po mnogima bilo i Jusuf bi danas trebao čuvati ovce. Ne protjeruje se i ne ispada se više tako lako iz NBA lige, a pogotovo ne pick prve runde - taj je led davno probijen i zna se u međuvremenu da igrači iz Evrope nisu nikakvi mutavci. Uzmite Hezonju kao primjer, 4 godine u ligi, dosadašnji učinak nikakav, mali milion propuštenih prilka da se negdje ustabili. I šta je bilo, dobio je još dodatne dvije godine da proigra.

Musa je dobio prvu priliku koju nije iskoristio, sad će ponovo u G ligu. Ljudi koji već pune topove da ospu paljbu zbog toga, neka radije razmisle o činjenici da G ligu i samim time razvoj igrača unutar iste ne prati samo stručni štab kluba za kojeg igrač nastupa već i skauti čitave lige.

Netsi iduće sezone pucaju veoma visoko, teško da bi bio kandidat za ozbiljne minute da se je sada i pokazao. Vidjet ćemo šta donosi ljeto kad se svako drugi dan nanovo ispunjavaju kadrovske križaljke u NBA i gdje će Musa završiti.
Ako dođe taj dan da mu istekne ugovor i niko ga ne bude više htio potpisati u NBA, onda se može podvući crta i reći da nije uspio u NBA, do tog dana je sve otvoreno.
Last edited by Ironman_88 on 18/12/2019 14:10, edited 1 time in total.
shalla

#1444 Re: Džanan Musa

Post by shalla »

Pročitajte moje prijašnje postove, ja mu ne želim da ne uspije već suprotno. I prvi sam ga nekidan branio, mlad je, naravno da je tek na početku karijere i da se još svašta može desiti ali je njegov problem (bar ono kako se predstavlja javnosti) njegova kurčevitost. I iskreno, savršen si primjer dao, Mario Hezonja - pandan Musi 100%. Kurčevitog ponašanja, ja sam najbolji igrač, ložiona wow puko sam bananu LBJ a u stvarnosti, treći klub u 4 godine karijere, u svakom klubu na marginama. Da nije poletio u NBA, da je ostao još 2 godine u Barceloni sada bi bio superstar a ovako ga ismijavaju i amerikanci i hrvati a njemu pritom puca kurac. E takav će i Džanan biti ako malo ne klapi ušima i skonta da NIJE najpametniji i najbolji na svijetu. U reprezentaciji je već sa 17 htio da vedri i oblači, nije priznavao ničiji autoritet, znam iz prve ruke kako se ponašao za vrijeme priprema i ono kad je bilo sranje sa Mirzom u Mejdanu...
dječak sa šibicama

#1445 Re: Džanan Musa

Post by dječak sa šibicama »

Stvar stava naravno, kurceviti igraci bez pokrica ne prodju bas najbolje.

Sa tim da je Hezonja budala, on sebi ugovor zaradi na proljece kad se zainati pa odigra pet sest odlicnih utakmica. Inace mu puca neka stvar, frajer vise paznje posveti Fortniteu nego utakmicama.

Mislim da Musa nije tolika budala, samo je kurcevit. Ne treba ga otpisati nakon jedne ipo sezone, jedino sto on mora malo promijeniti svoj stav prema igri, klubu i opcenito ocekivanja. Nije superstar i sto se prije pomiri sa tim, tim bolje za njega.
shalla

#1446 Re: Džanan Musa

Post by shalla »

dječak sa šibicama wrote: 18/12/2019 14:47 Mislim da Musa nije tolika budala, samo je kurcevit. Ne treba ga otpisati nakon jedne ipo sezone, jedino sto on mora malo promijeniti svoj stav prema igri, klubu i opcenito ocekivanja. Nije superstar i sto se prije pomiri sa tim, tim bolje za njega.
Toeto. Pitanje je kad će biti spreman da se pomiri sa tim, ništa drugo. Samo treba da prihvati da bude role player umjesto key player i mislim da može uspjeti u NBA...
Vsvp

#1447 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

shalla wrote: 18/12/2019 14:04 U reprezentaciji je već sa 17 htio da vedri i oblači, nije priznavao ničiji autoritet, znam iz prve ruke kako se ponašao za vrijeme priprema i ono kad je bilo sranje sa Mirzom u Mejdanu...
A kad sam ja o ovome pisao, svi nešto skočili da ga brane rusi prgavi i Mirza je obukao ruski dres itd...
Osvojilo dijete u16 prvenstvo, mediji napravili zvijezdu od njega i došao da vedri i oblači i da se kapitenu u facu unosi :lol:
E pa ne prolaze dobro ti kurčeviti bez pokrića u sportu i slijedi vrlo bolno prizemljenje.
bingov buraz

#1448 Re: Džanan Musa

Post by bingov buraz »

Mirza moralna veličina koja uništi sve rječica što može u Hercegovini :zzzz:
Vsvp

#1449 Re: Džanan Musa

Post by Vsvp »

Pa jeste kao sportista je bio moralna veličina , ne znam šta uništava ali znam da ulaže pare u BiH .
Moralno bi valjda bilo vratiti stan koji si dobio na poklon kad potpišeš ugovor i znaš da ih 30 takvih možeš kupiti od samo jednog ugovora .
Thorgerson

#1450 Re: Džanan Musa

Post by Thorgerson »

shalla wrote: 18/12/2019 13:40 Kojih 15 minuta? Neću te pitati pratiš li jer znam da pratiš. Ne igra više skoro nikako, upao je u rotaciju igrom slučaja zbog povreda nekoliko igrača, nije iskoristio priliku i toeto. Sad može mahati dolarima da se rashladi ili čak može stavljati na IG rezultate scoutinga protivničke ekipe. Ako će se zadovoljiti tim, sa 20 godina, nek se i ne vraća u Evropu a nemoj slučajno ni trade da traži, nije lud...
Šta nije jasno?

2018 - 19 MPG
SEASON 14.3

Eto, izvinjavam se. Nije igrao 15 minuta, vec 14 minuta i 30 sekundi po tekmi.

Znam da je vecinom igrao zbog povreda, pa? Igrao je. Mlad je igrac. Ja sam igrao kosarku i u mom klubu si morao biti ultra jeben talenat da zaigras i sa 19-20 godina, il da ti je stari neki qrac. A govorim o jednom malom lokalnom klubu iz a2 lige. Al dzaba, dodju stariji i oni igraju, a ti cekaj svojih 5 minuta, koje kakogod da odigras, dzaba.

Vi biste sad da jedan NBA klub preda jednom 20 godisnjaku eto da igra i vodi tim. :-)

Strpite se malo ba, pustite tu priču kao da mu je 36 godina, a ne 20.

Lik izabran u prvoj rundi drafta i vi bi ga nakon malo problema odmah vratili u evropu. I to frajer jos pod ugovorom. :-) :run:
Post Reply