Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post Reply
BHCluster

#1426 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

Image

Kakvi kreteni... :lol:
NAPAD u Parizu pokrenuo je i val straha i panike u cijelom svijetu. No, jedan Kanađanin je postao meta. Njegova fotografija počela je kružiti Internetom u subotu popodne nakon terorističkog napada, a neki strani mediji su objavili kako je upravo on jedan od napadača u Parizu te da nosi samoubijalički prsluk.

No, ista je fotografija podigla i sumnje korisnika društvenih mreža jer su vrlo brzo shvatili da u rukama uopće ne drži Kuran već iPad, utičnice u kupaoni su američke, dok na glavi ima turban. Uskoro je otkriven i njegov pravi identitet.

Riječ je o Veerenderu Jubbalu, Kanađaninu koji je postao žrtva Photoshopa. "Da nešto raščistimo. Nikada nisam bio u Parizu. Ja sam Sikh s turbanom i živim u Kanadi", poručio je Veerender koji se tako obukao jer je profesionalni igrač video igara te dio GamerGate-a, kontroverznog online pokreta.

Inače, Sikizam (ili sikhizam) je religija nastala u Indiji u kontekstu sukoba doktrine hinduizma i islama. Pripadnici ove vjere se zovu siki (ili sikhi) što na punjabi jeziku znači "učenik".
:lol: :lol: :lol:
AleksoMKD

#1427 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by AleksoMKD »

BHCluster wrote:Image

Kakvi kreteni... :lol:

Jos su mu dildo fotosopirali, desno na precrtanoj slici kod kosulje i torbice. :-)

Stvarno su kreteni, ovzko mogu sjebati nekoga ni krivog ni duznog.
tututuuuu

#1428 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Eh, oni ksenofobi Madjari, Slovaci, Cesi, Poljaci ne znaju sta propustaju... Da su liberalni i covjekoljubni kao njihovi zapadni susjedi sad bi i njima bilo uzbudljivije, a ne dosadjivali se ispijajuci pive i gledajuci utakmice. ha ja. :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1429 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

ja ne znam je li ali se nadam da jeste i zelim da jeste i mislim da jeste laž o onom famoznom pismu cehinje doktorice u njemačkoj
kažu dođu imigranti nakon tri mjeseca pješačenja s bebom i ljute se kad ne mogu doktori da izlijece i kad moraju kupovati lijekove
jer misle u njemačkoj je sve besplatno,
i kad umre beba čakijaju doktore
moraju drotovi biti u bolnicama

imaju bolesti koje su u europi više nepoznanica... a muški se ljute kad ih žene pregledaju

vuče mi na trolovsko pismo ali vjerujem da u svemu ima zrnce istine
Keiko

#1430 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Keiko »

Black swan wrote:ja ne znam je li ali se nadam da jeste i zelim da jeste i mislim da jeste laž o onom famoznom pismu cehinje doktorice u njemačkoj
kažu dođu imigranti nakon tri mjeseca pješačenja s bebom i ljute se kad ne mogu doktori da izlijece i kad moraju kupovati lijekove
jer misle u njemačkoj je sve besplatno,
i kad umre beba čakijaju doktore
moraju drotovi biti u bolnicama

imaju bolesti koje su u europi više nepoznanica... a muški se ljute kad ih žene pregledaju

vuče mi na trolovsko pismo ali vjerujem da u svemu ima zrnce istine
Ima li link?
Keiko

#1431 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Keiko »

Evo sad naletih na ovo http://www.dailymail.co.uk/news/article ... omber.html

Do sad osam sa identicnim pasosem. :(
Keiko

#1433 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Keiko »

Hvala @ST11! Malo mi je pretjerano ovo pismo, mada, imam jednu prijateljicu koja radi u velikoj regionalnoj bolnici i koja se povremeno zali na africke imigrante (ovih sirijskih jos uvijek nemamo). Kaze da su glasni, nasilni, ne postuju osoblje i ostale pacijente, zahtijevaju da ih se primi preko reda,... Naravno, ne svi ali ih ima jer se pojedini tako ponasaju i u supermarketima, shopping centrima (debelguza hanuma se ugura u lift sa petoro mobilne djece dok za invalida u kolicima ili majku s' bebom u kolicima kojima je lift i namijenjen nema mjesta), javnom prevozu,...
Truba

#1434 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

žao mi je što moram reći primitivna svijest... i mi smo isti kod nas... samo nije tako drastično

takodjer moram dodati gledao sam al lažiru i 5 marokanaca pričaju svoju priču = ISTA BALKANSKA I BOSANSKA

nema života bez štela, džaba fax ako nemaš štelu
idem u život u njemačku
tututuuuu

#1435 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Jadne izbjeglice.
Veliki dio nizozemske javnosti u utorak je u nevjerici slušao neimenovanu mladu damu koja je uz nekolicinu istomišljenika organizirala prosvjed ispred prihvatnog centra u Hagu.

Naime, ta je Sirijka iz protesta odlučila spavati na ulici, a jedna od stvari koja ju je naljutila je to što je u sobi nije dočekao televizor.

"To nije život. U sobi imamo samo krevete. Nemamo televizore, nemamo frižidere, nemamo čak niti brave na sobama. Možda bismo se trebali vratiti u svoju zemlju poginuti. Nismo pobjegli iz nje zato da bismo živjeli u zatvorima", kazala je ta djevojka, koja se razgovor s novinarom završila uz ironičnu zahvalu nizozemskim vlastima.

:D

http://dnevnik.hr/vijesti/zanimljivosti ... 16112.html
Truba

#1436 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

tri godu izbjeglištvu nisam imao TV
lažem imao sam tv kasnije kojemu se nije vidjelo 4 centa s lijeve i 8 s desne strane
tako da sam umjesto
ŽENA VRAČ
mislio da je serija doktorica kvin žena VRAG
telefon nix 3 godine
doduše što jes jes imao sam frižider :D i caritas je hranio i komšije da kucnem od drvo
tututuuuu

#1437 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

ebote, oni bi izgleda penthaus kao izbjeglice. dobiju 12 eura po osobi svako 7 dana cini mi se (uz sto imaju kakvu takvu hranu, al je redovna, rezije pokrivene, sobe, zdravstveno sigurno) al ono bi i televizore, plazme valjda itd... i onda neko kaze "izbjeglice". toliko nezahvalno, a toliko su problema napravili, pocevsi od toga sta je svega njima uslo ilegalno preko granica.
Njezine sunarodnjake naljutilo je i to što primaju samo 12 eura tjedno po osobi
:-)

:lol:
BHCluster

#1438 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

Nijedan od napadača nije bio izbjeglica, svi posjedovali pasoš EU

Bilal Hadfi, 20 - Francuska
Ismael Omar Mostefia, 29 - Francuska
Samy Amimour, 29 - Francuska
Ibrahim Abdeslam, 31 - Francuska
Salah Abdeslam, 26 - Francuska
Hamza Attou, 21 - Belgija
Mohamed Amri, 27 - Belgija (rođen u Maroku)
Abdelhamid Abaaoud, 27 - Belgija
BHCluster

#1439 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

tututuuuu wrote:ebote, oni bi izgleda penthaus kao izbjeglice. dobiju 12 eura po osobi svako 7 dana cini mi se (uz sto imaju kakvu takvu hranu, al je redovna, rezije pokrivene, sobe, zdravstveno sigurno) al ono bi i televizore, plazme valjda itd... i onda neko kaze "izbjeglice". toliko nezahvalno, a toliko su problema napravili, pocevsi od toga sta je svega njima uslo ilegalno preko granica.
Njezine sunarodnjake naljutilo je i to što primaju samo 12 eura tjedno po osobi
:-)

:lol:
I onda se pitate sto se ne integrisu? Na osnovu cega od poceka su na marginama drustva, a koga briga za tim vazno je da se ti ljudi dehumaniziraju.
ST11

#1440 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by ST11 »

Stvarno se polako mijenja klima u Europi, došlo nam je novo naredjenje iz Brusela.
http://www.rtvslo.si/svet/slovenija-zav ... ski/379011
sha_ba

#1441 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sha_ba »

BHCluster wrote:
I onda se pitate sto se ne integrisu? Na osnovu cega od poceka su na marginama drustva, a koga briga za tim vazno je da se ti ljudi dehumaniziraju.
dehumaniziraju??? nedostatkom tv-a? jedenjem iste hrane?
vidi se da nisi bio izbjeglica u proslom ratu....

i nek vas bude sram sviju koji tako mislite , fuj :arrow:
tututuuuu

#1442 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

Cuj to. Pa i ja sam bio izbjeglica i nisam imao TV u sobi, i ne znam nikog da je pravio frku oko tog, a kamo li isao prosvjedovati zbog tog. :lol:

Eto, vi sto brinete da ne budu na "marginama drustva" zbog tog sto nema svaka soba TV i sl., kupite im od sebe i posaljite. Usput saljite i mjesecno za TV pretplatu. Sve to, naravno, neko placa, ti i kompanija sigurno necete.

Covjek bi rekao da ce izbjeglica biti i vise nego zadovoljna sto ima sigurnost, krov nad glavom, redovan obrok i nekakav, kakav takav djeparac. Ali oni su i isli na sjever EU jer su mislili da ce tu sve dobiti dzabe, a ne zbog sigurnosti, da je sigurnost u pitanju ostali bi oni u desetak drugih zemelja prije nego su dosli na sjever. Nisu to dobili niti trebaju dobiti.
Truba

#1443 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by Truba »

nas su ganjali u izbjeglištvu... ista vera i nacija što bi se reklo
i onda ti iskopaju da ti je dedo bio na onoj tamo strani i udri :D
BHCluster

#1444 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

Zar ce mo porediti standarde od prije 20 godina i sada i standarde EU sa Balkanskim kontam ja da se kod nas nije nista mjenjalo zadnjih 20 godina ali ipak je ovo EU.
sha_ba

#1445 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sha_ba »

BHCluster wrote:Zar ce mo porediti standarde od prije 20 godina i sada i standarde EU sa Balkanskim kontam ja da se kod nas nije nista mjenjalo zadnjih 20 godina ali ipak je ovo EU.
ne budi smijesan i ne jasi samo po netu... ukljuci se i idi spasavaj jadne izbjeglice, cini nesto dobro

PS znaci " su namjerno izostavljeni
BHCluster

#1446 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

sha_ba wrote:
BHCluster wrote:Zar ce mo porediti standarde od prije 20 godina i sada i standarde EU sa Balkanskim kontam ja da se kod nas nije nista mjenjalo zadnjih 20 godina ali ipak je ovo EU.
ne budi smijesan i ne jasi samo po netu... ukljuci se i idi spasavaj jadne izbjeglice, cini nesto dobro

PS znaci " su namjerno izostavljeni
To ti je ono ko kad bi ja tebi sad napisao ako ti smetaju izbjeglice i njihovi zahtjevi onda idi i sprijecavaj njihov dolazak ono nidje veze. A pomazem od kako sam ja prestao biti izbjeglica jer me je izbjeglistvo to naucilo a vidim neke nije.
sha_ba

#1447 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sha_ba »

BHCluster wrote: To ti je ono ko kad bi ja tebi sad napisao ako ti smetaju izbjeglice i njihovi zahtjevi onda idi i sprijecavaj njihov dolazak ono nidje veze. A pomazem od kako sam ja prestao biti izbjeglica jer me je izbjeglistvo to naucilo a vidim neke nije.
hah, pomazes kako, kmececi po netu? naucilo te izbjeglistvo sta? ispunjavati liste zelja? blago tebi...
a ako mene i mnoge nije nauilo da budemo zahvalni na osnovnome, onda ne znam sta nas je trebalo nauciti... mozda da jasemo po socijali mrske nam evrope ili da sa triJes' idemo u penziju, takodjer u toj strasnoj evropi???
i ok je, rekoh sta mislih reci :arrow:
BHCluster

#1448 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by BHCluster »

sha_ba wrote:
BHCluster wrote: To ti je ono ko kad bi ja tebi sad napisao ako ti smetaju izbjeglice i njihovi zahtjevi onda idi i sprijecavaj njihov dolazak ono nidje veze. A pomazem od kako sam ja prestao biti izbjeglica jer me je izbjeglistvo to naucilo a vidim neke nije.
hah, pomazes kako, kmececi po netu? naucilo te izbjeglistvo sta? ispunjavati liste zelja? blago tebi...
a ako mene i mnoge nije nauilo da budemo zahvalni na osnovnome, onda ne znam sta nas je trebalo nauciti... mozda da jasemo po socijali mrske nam evrope ili da sa triJes' idemo u penziju, takodjer u toj strasnoj evropi???
i ok je, rekoh sta mislih reci :arrow:
Ma ne nego financiski znas ono uplati svakog mjeseca kad ti plata bude itd; kolega puni ste predrasuda a izgleda razlog je dublji, a izbjeglice vam zato nisu krive pa ni ja. Sta te muci cakani/a?
sha_ba

#1449 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by sha_ba »

nisam ti ja kolega nit me ista muci, lijep dan ti zelim
tututuuuu

#1450 Re: Izbjeglički talas iz Azije i Afrike

Post by tututuuuu »

pa eto ti im posalji od sebe. dogovori se Drvosjecom i jos par vas i kupite im par televizora. Ja znam da bi vi ovako samo rekli sta treba, a nek Hans financira. A jer nema svaka soba svoj TV, pa su getoizirani zbog tog, i dana sutra ce neko zbog te traume svezati bombu oko struka. :lol:
Post Reply