pih da mi ocemo od izraela i 5 %$ naucit,sad bi s pickoustim igrali bagmintona..cekek wrote:baš mine da mira....
Neopisivo zlo (genocid) koje se desilo Bošnjacima NE SMIJE biti izlika za revanšizam u bilo kom obliku.
Hint: šta radi Izrael Palestincima danas ??? Da budemo zlobni pa da kažemo da primjenjuju što ih je onomad SS naučio ?? Možemo mi i bolje od toga
Novi rat
-
sumirprimus
#1426 Re: Novi rat
- Thorgerson
#1427 Re: Novi rat
Degradiraj ti kolko hoces, svabo je njih docekao otvorenih ruku. Rade tamo i cjenjeniji su hiljadu puta nego ovdje. Nazalost.sumirprimus wrote:ostala je samo fukara i raja...Thorgerson wrote: Covjek je upravu. Iseljavaju i nasi?
Ja imam pet prijatelja koji su u proteklih sest-sedam godina otisli sa svojim porodicama na zapad. Od tih pet, njih troje su doktori, dvoje inzinjeri. Od to troje doktora, dvoje nikad nisu uspjeli se zaposliti. Eej. Ja odem kod doktora, cekam satima - dakle ocit je manjak doktora, ali jok ne mozes se zaposlit. I naravno da ce ljudi put pod noge. I eto dvoje u njemackoj rade i ostvarili su u proteklih 2-3 godine nesto sto prosjecan bosnjo ne bi za 10-15 godina.
Dakle skolovani odlaze, ostaje ovdje bagra koja ne sutra nece vatru znat zapalit. Ostaje budzetska bagra, politicka elita...![]()
![]()
ovo skolovani,da al prijeratne generacije,ovo sad posljeratno sto u 5 godina dipl,mag i drrira...
Kakve veze ima u kolko godina magistrira? Znaci ako je studirao 15 godina to je onda pravi student? Ti inzinjeri koji su otisli, zavrsili po bolonji, informatiku rasturaju i imaju u malmo prstu. Dakle - razvaljuju. I ti meni sad kazes da je od njih sposobniji neki inzinjer koji je diplomirao 81'.
Daj ba.
- Thorgerson
#1428 Re: Novi rat
Ali moras imati viziju i moras imati neki plan - sta poslije?palermo wrote:Samo je jedan legitiman razlog zbog kojeg se u ovom trenutku može ratovati. Slamanje veliksrpske ideologije i otvaranje prostora da ova zemlja profunkcioniše punim plućima, da Bosna i Hercegovina živi na čitavom njenom prostoru. I zato ako mislimo ratovati ( ili ako budemo morali ratovati) bilo bi dobro da već sada učimo ljude da mi nećemo ratovati protiv Srba ili protiv bilokoga drugog, nego da ćemo ratovati za Bosnu i Hercegovinu, otovorenu, široku, prostranu za svakog onog koji je spreman da je prihvati, poštuje njene zakone i u njoj gradi svoj život. Svaka druga premisa je vrlo opasna i za Bosnu i hercegovinu i za Bošnjake
Naravno bilo bi puno ljepše ovo dobiti u miru.
Dakle, ne mozes samo lupiti da oslobodimo BiH od veliko-srpstva? Sta to znaci konkretno? Kako ces milion srba, koji se tako izjasnjavaju preko noci preobratiti u bosance. Pa nikako.
Ovdje niko nema odgovor na to pitanje. Jer poslije bilo kakvog sukoba. Neminovno je da dolazi opet do nekog drugog dejtona.
Bolje nam je da u miru uredimo drzavu. A nije da se ne moze.
Trebaju svi prestati glasati prvo za nacionalisticke stranke koje prodaju pricu o ocuvanju drzave / rs-a, ocuvanju bosnjaka, hrvata, srba i slicnih gluposti. Dakle osloboditi se od tog straha da te oni stite. Oni stite tajkune, stite svoje interese licne. Jebe im se i za rs, i za bih, i za federaciju. To je valjda jasno.
Sta smo mi evo konkretno bosnjaci uradili? Pa SDA nam vlada sve vrijeme? Srbi barem nesta mijenjaju. I taj isti dodik koji je izabran, pa nije on bio ovakav kakav je sada. Ne treba zaboraviti da je mile furao skroz drugu pricu, da je priznao genocid, da je javno govorio da su mladic i karadzic zlocinci itd. I dobio je izbore i ne sjecam se da su srbi trazili vanredne izbore tada. I mile naredne izbore leti. Sta smo mi uradili, osim sto smo bosnjacko glasacko tijelo rastrkali na sve strane?
Da se prihvatio aprilski paket, mozda bi stvari bile drugacije. Ako nista nesta bi se promjenilo, pa na gore ili bolje vidjeli bi. Bolje i to nego status quoe hiljadu godina.
Ali dzaba kad je svaki pokusaj dogovora padao. Jer mi smo ko stoka, hare htio 100% sad smo dobili 25%. RS nikad jaca, hrvati nikad slozeniji.
-
cekek
#1429 Re: Novi rat
Taj sada ima oko 60 god i čeka svojih 500 KM penzije, taj neće nigdje, ne brini. Veći ti je problem zašto se njegov jaran sa fakulteta nikad nije vratio iz Houstona ili sela u Francuskoj što smo itekako osjetili u ovih 20 god.Thorgerson wrote: I ti meni sad kazes da je od njih sposobniji neki inzinjer koji je diplomirao 81'.
Daj ba.
Naravno, ovi mladi što odoše su posebna priča, njih ćemo tek osjetiti tj. nedostatak istih.
-
sumirprimus
#1430 Re: Novi rat
naravno nemos generalizirat...
i ne razumijemo se...
i itekako ima veze, ne govorim ja o obicnim mladim ljudima,nego o onim koji zaposjedaju fotelje i sve u rekordnom roku pozavrsavaju da bi imali sto vecu dr mr titulu...a takvih je nemali broj ...
i ne razumijemo se...
i itekako ima veze, ne govorim ja o obicnim mladim ljudima,nego o onim koji zaposjedaju fotelje i sve u rekordnom roku pozavrsavaju da bi imali sto vecu dr mr titulu...a takvih je nemali broj ...
-
palermo
#1431 Re: Novi rat
pa o čem ja govorim nego o viziji. Moraš ratovati za nešto, ne protiv nekoga.Thorgerson wrote:
Ali moras imati viziju i moras imati neki plan - sta poslije?
Dakle, ne mozes samo lupiti da oslobodimo BiH od veliko-srpstva? Sta to znaci konkretno? Kako ces milion srba, koji se tako izjasnjavaju preko noci preobratiti u bosance. Pa nikako.
Ovdje niko nema odgovor na to pitanje. Jer poslije bilo kakvog sukoba. Neminovno je da dolazi opet do nekog drugog dejtona.
Bolje nam je da u miru uredimo drzavu. A nije da se ne moze.
nego status quoe hiljadu godina.
Ali dzaba kad je svaki pokusaj dogovora padao. Jer mi smo ko stoka, hare htio 100% sad smo dobili 25%. RS nikad jaca, hrvati nikad slozeniji.
Preko noći sasvim sigurno nećeš Srbe preobratiti u bosance, ali možeš im ponuditi da žive u miru, redu i radu,kao Srbi, stanovnici Bosne i Hercegovine. Vjerujem da bi mnog prije to odabrali nego bili bitku koju ne mogu dobiti
Naravno da je bolje da u miru uredimo državu. Ali ovi neće, neće velikosrpska ideologija.
Ovaj zadnji pasus sam ostavio samo zbog toga da ti kažem da je to upravo na tragu velikosrpske priče. Ispostavilo se da i kad Hareta nema opet ima velikosrpske ideologije.
Last edited by palermo on 10/07/2015 14:33, edited 1 time in total.
- bach
#1432 Re: Novi rat

Ovo balavo vlaseničko govedo mi nekako facom liči na Mladića.
- Thorgerson
#1433 Re: Novi rat
Pa znam. Zato i kazem. Takva bagra ce ovdje i ostati. Lezihljebovi, sitne varalice...sposobniji, vecina, ode glavom bez obzira. I ne misle se vracati. I to je izrazeno i kod hrvata, srba i bosnjaka.sumirprimus wrote:naravno nemos generalizirat...
i ne razumijemo se...
Ja kazem. Sutra da se svi srbi i hrvati isele. Mi bi opet bili karina zemlja. Jednostavno bagra smo. Samo ti se tada ne bi svadjali srbi i hrvati, nego bi se svadjali bakirovi i komsicevi, zlajini i peti, deseti...opet bi narod ispastao, a oni punili dzepove, zajedno sa svojim poltronima, familijom. To je cinjenica.
Uostalom evo u Sarajevskom kantonu koji je budimo realni bosnjacki, dakle bosnjacke i probosanske stranke su glavne, ja ne vidim nikakav napredak? Razjebali smo sve sto se moglo razjebati. Sad ces ti reci, eeee al kriv Dodik za to. Kako? Jel dodik kriv sto nacelnik odobri da se unisti park i napravi zgradurina. Jel dodik kriv sto kanton zmiri sve ove godine i dopusti da gras ima 1000 radnika viska....itd itd...
Ma jest qrac. Al naravno, Bakir ce ti reci da jeste.
- Mister Yes
#1434 Re: Novi rat
Kakva je situacija na paljanskom frontu? Jel Brčko cijelo u našim rukama ili samo luka? 
-
cekek
#1435 Re: Novi rat
Ima li ovo govedo kojim slučajem nekog pretpostavljenog koji bi mu dao otkaz?bach wrote:
Ako OS BiH nemaju interne mehanizme uklanjanja ovakvih kloceva, e onda smo mi kolektivno na*ebali
P.S. Kako si ga samo nanjušio?
- Thorgerson
#1436 Re: Novi rat
Isto ko sto je i ona halapaca za dom spremni dobila otkaz.
-
cekek
#1437 Re: Novi rat
Majke mi, treba kolektivno prestati plaćati porez dok stoka ne krepa od gladi
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1438 Re: Novi rat
Reci mi koliko je bilo muslimana 1995. godine u poredjenju sa 1992.?ILVIIR wrote:rat ne treba nikome, jer apsolutno gledano je sviju manje. ali...Dado dijasporitus wrote:Tacno, poslije svakog rata muslimana je bilo sve manje. U vrijeme mira uvijek su imali najveci natalitet. Kome onda treba novi rat?Danguba wrote:
Cinjenica jeste da poslije svakog rata muslimana sve manje na ovim prostorima.
Protjerivanje muslimanskog zivlja poslije Turaka je strasan genocid nad istim. Poslije II s.r. stidno se govorilo o muslimanskim zrtvama a sada otvoreno negiraju genocid od prije 20 godina.
1992: Muslimana 43%
1992-1995: rat
2013: Bosnjaka 50%
o cemu ti pricas?
- tandmand
#1439 Re: Novi rat
Uz dužno poštovanje izuzecima, apsolutna većina Srba i Hrvata glasa za nacionalističke stranke, suživot, bratstvo i jedinstvo te bosanstvo ih ne zanima.Thorgerson wrote: Trebaju svi prestati glasati prvo za nacionalisticke stranke ...
Najčudnije mi je kada neko iz pozicije žrtve nastoji da prevaspita svog dželata.
-
cekek
#1440 Re: Novi rat
Uz dužno poštovanje, al' mi nešto šuhveli da kod nas rezultati bilo kojih izbora odražavaju mišljenje ili nedajbože volju naroda.
-
Dado dijasporitus
- Grijem se na: Trčanje oko zgrade
#1441 Re: Novi rat
tandmand wrote:Uz dužno poštovanje izuzecima, apsolutna većina Srba i Hrvata glasa za nacionalističke stranke, suživot, bratstvo i jedinstvo te bosanstvo ih ne zanima.Thorgerson wrote: Trebaju svi prestati glasati prvo za nacionalisticke stranke ...
Najčudnije mi je kada neko iz pozicije žrtve nastoji da prevaspita svog dželata.
Tuzna cinjenica. U BiH nece biti promjena dok se Banja Luka i Mostar ne odluce na promjene.
-
triiksa
#1442 Re: Novi rat
Hemijska kastracija, bitno je da se ne razmnozi. A i otkaz, naravno...bach wrote:
-
Juliuscezar
#1443 Re: Novi rat
Pogledajte šta nam spremaju neprijatelji,
Gospoda Milošević, Tuđman, misle da smo mi mi oni sa kojima su njihovi prethodnici igrali.
Odavde sa svih mjesta ići će poruka živote za Bosnu i Hercegovinu ćemo dati"...
Gospoda Milošević, Tuđman, misle da smo mi mi oni sa kojima su njihovi prethodnici igrali.
-
L u c i f e r
#1444 Re: Novi rat
Ali bogme i uzeti.bhnapoleon1 wrote:Pogledajte šta nam spremaju neprijatelji,
- japin_mutapi
- Location: Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#1445 Re: Novi rat
ja bih samo jednu stvar da naglasim
taj novi rat ili nastavak starog ako ga i bude neće biti federacija protiv eres ili bošnjaci protiv srba
biće to;
republika bih protiv paradržavne tvorevine
oružane snage rbih protiv separatista i terorista
antifašizam protiv fašizma
civilizacija protiv barbarizma
kultura protiv divljaštva
istina protiv laži
... nastavite niz
taj novi rat ili nastavak starog ako ga i bude neće biti federacija protiv eres ili bošnjaci protiv srba
biće to;
republika bih protiv paradržavne tvorevine
oružane snage rbih protiv separatista i terorista
antifašizam protiv fašizma
civilizacija protiv barbarizma
kultura protiv divljaštva
istina protiv laži
... nastavite niz
- Skijaš
#1447 Re: Novi rat
I baš kao što je Milošević na pola karijere od socijalističkog apartčika postao nacionalistički huškač zarad konsolidacije sopstvene moći, Dodik je uradio isto - postajao je sve vatreniji u svojoj retorici dok je korupcija rasla, a ekonomija klizila u ambisdječak sa šibicama wrote:Dokle je ofanziva?
Predsjednik RS želi da se održi na vlasti. Želi da živi u svijetu u kojem je on taj koji kontroliše sudove, sudije, tužioce, policiju, revizore banaka... pretpostavljam i revizore "Integral inženjeringa". Da kojim slučajem njegova zapaljiva retorika ponovo izazove izazove požar u zemlji, predsjednik Republike Srpske već je jednom nogom na aerodromskoj pisti u Banjaluci. Već sutra će možda piti kaficu sa Mirom i Markom i pričati o "papcima" koje su ostavili na cjedilu. Nemojte se zavaravati: nacionalisti motivirani pohlepom mogu biti izuzetno opasni po narod kojeg tvrde da štite.
Nicholas Hill
Kao što vidiš, ozbiljna zabrinutost zbog Dodikovog kursa nije ograničena samo na forum. To hoće li Dodik jednostranim potezima izazvati rat jeste nešto čime treba da se bavimo, kao i pripremama za tu eventualnost. Ako ne stavi državne zakone van snage na tlu manjeg entiteta, dobro i jes'. Ali ako stavi, a obećava da hoće, imaćemo krvoproliće. Ja se nadam da oko Dodika ima dovoljno svjesnih koji će ga ipak na vrijeme zaustaviti.
- seorusilac
#1448 Re: Novi rat
Do p**** salonske materine.Eto dokle jedječak sa šibicama wrote:Dokle je ofanziva?
-
zrakomlat
#1449 Re: Novi rat
sumirprimus wrote:pih da mi ocemo od izraela i 5 %$ naucit,sad bi s pickoustim igrali bagmintona..cekek wrote:baš mine da mira....
Neopisivo zlo (genocid) koje se desilo Bošnjacima NE SMIJE biti izlika za revanšizam u bilo kom obliku.
Hint: šta radi Izrael Palestincima danas ??? Da budemo zlobni pa da kažemo da primjenjuju što ih je onomad SS naučio ?? Možemo mi i bolje od toga
-
L u c i f e r
#1450 Re: Novi rat
zrakomlat wrote:sumirprimus wrote:da mi ocemo od izraela i 5 %$ naucit,sad bi s pickoustim igrali bagmintona..