BHTelekom vs Eronet vs Mtel vs ostali mobilni operateri
Moderator: Benq
- escobar__
#1426 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
BH Mobile, pominjao je to već par puta.
- kloniran
#1427 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ma gdje ce se to desiti, pa oni imaju najbolju pokrivenostescobar__ wrote:BH Mobile, pominjao je to već par puta.
Ja kad to spomenem za okolinu Sarajeva prave me budalom i govore da lazem
- ja sam amoniman
#1428 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
to su ti pomalo i glupavi današnji smartfoniescobar__ wrote:BH Mobile, pominjao je to već par puta.
toliki displej, i nema čega nema, ali ono vrlo važno, a što je kod "prastarih" mobitela bilo najvažnije, najkrupnije i najuočljivije na displeju, a to je naziv oepratera....NEMA
dotičnu "spravu" dole sam lično nekad davno imao
-
doff
#1429 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne znam kako očekuješ da piše naziv mreže kad uopšte nema signala, usluga limitirana.ja sam amoniman wrote:to su ti pomalo i glupavi današnji smartfoniescobar__ wrote:BH Mobile, pominjao je to već par puta.
toliki displej, i nema čega nema, ali ono vrlo važno, a što je kod "prastarih" mobitela bilo najvažnije, najkrupnije i najuočljivije na displeju, a to je naziv oepratera....NEMA

- suad-sarajevo
- Horoskop: sarajevski seljak
#1430 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Hvala.purgatorio wrote:Opcija uređaj ti je nešto kao rate na eronetu, daš određenu količinu keša i ostatak mjesečno uz račun. Npr. super 25 kupis 640 xl, das 109 km i onda 24mj po 6.25
-
porobljeni
#1431 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Kupim ja tako NorthKorea telecom karticu, uslikam i kažem nema BHT signaladoff wrote:Ne znam kako očekuješ da piše naziv mreže kad uopšte nema signala, usluga limitirana.ja sam amoniman wrote:to su ti pomalo i glupavi današnji smartfoniescobar__ wrote:BH Mobile, pominjao je to već par puta.
Šalim se naravno.
Iskreno, tako nešto nisam vidio od 1999. godine i mislim da bi trebao prvo provjeriti svoj telefon i postavke na telefonu. Način rada mreže treba biti automatski i SIM kartica ne smije biti rezana. Rezane mini sim kartice imaju čipove koji rade na 5V naponu dok micro SIM ima čip za 3V naponom. Rezana kartica stvara probleme upravo ovakve vrste pa ako ti je izrezana kartica, uradi zamjenu za micro sim i biće uredu. Posebno me zbunjuje to što nikako nema 2G signala budući da 2G signal radi na 900 MHz i ima jako veliki domet tako da jedino u špiljama nema mobilnog signala 2G ili GSM.
Možeš mi se javiti u PM pa da vidimo malo detaljnije šta se dešava na tvom broju i da probamo to riješiti
-
doff
#1432 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Druže nije ni do moba ni do sim kartice, sim sa davno zamijenio za micro, nije u pitanju rezanje. Ovaj problem nije samo kod mene, nego ko god koristi BHT. Lokal koji je izuzetno posjećen mreže nema ili ako uhvatiš to je skroz slabo. Opet napominjem da druga dva operatera imaju čak i 3G. Znači ovo nije problem koji je od juče, godinama izlazim tamo i uvijek ista stvar, promijenio sam i telefona u međuvremenu pa znam da nije do moba. Doduše sad je stvar malo dugačija, ima wifi pa sam opet kako-tako dostupan.
Ipak se ne radi o nekoj zabiti, nego skoro pa centar...
- kloniran
#1433 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Los raspored baznih stanica, i meni se to desava, a u krugu od kilometar imam najmanje dvije bazne od telekoma.doff wrote:Druže nije ni do moba ni do sim kartice, sim sa davno zamijenio za micro, nije u pitanju rezanje. Ovaj problem nije samo kod mene, nego ko god koristi BHT. Lokal koji je izuzetno posjećen mreže nema ili ako uhvatiš to je skroz slabo. Opet napominjem da druga dva operatera imaju čak i 3G. Znači ovo nije problem koji je od juče, godinama izlazim tamo i uvijek ista stvar, promijenio sam i telefona u međuvremenu pa znam da nije do moba. Doduše sad je stvar malo dugačija, ima wifi pa sam opet kako-tako dostupan.
Nije mi jasno sto ne metnu na Igman jednu, pola Sarajeva bi mogli pokriti ili barem ove dzepove gdje je slab prijem.
- dileja
#1434 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
rezana ili nerezana kartica veze nemaporobljeni wrote:
SIM kartica ne smije biti rezana. Rezane mini sim kartice imaju čipove koji rade na 5V naponu dok micro SIM ima čip za 3V naponom. Rezana kartica stvara probleme upravo ovakve vrste pa ako ti je izrezana kartica, uradi zamjenu za micro sim i biće uredu. Posebno me zbunjuje to što nikako nema 2G signala budući da 2G signal radi na 900 MHz i ima jako veliki domet tako da jedino u špiljama nema mobilnog signala 2G ili GSM.
Možeš mi se javiti u PM pa da vidimo malo detaljnije šta se dešava na tvom broju i da probamo to riješiti
moja izimobil kartica je rezana, od bht nije
pa sa izimobil nemam ili imam daleko manje problema gubljenja 3g sigala nego sa bht a još je ova namjenjena isključivo za internet i to na svakoj lokaciji po gradu Tuzli
o jačini signala suvišno razglabat

[
-
mirza_15
#1435 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ne ide to tako sa baznim stanicama. Imaju one svoja ogranicenja pogotovo u gusto naseljenom podrucju. Jedna bazna stanica moze da podrzi ogranicen broj korisnika. Kada imas puno korisnika na ogranicenom prostoru onda moras da postavis vise baznih stanica da ih opsluzis. E onda moras da vodis racuna o reuseu frekvencija i snazi kojom izlazis sa bazne stanice da jedna ne smeta drugoj. Zbog toga oni koji imaju malo korisnika na nekom podrucju postave jednu baznu stanicu, a signal "odvrnu do daske" Desi se onda neki nepokriveni dzep, da ne pricam sada o fedingu, slabljenju, prostiranju signala i sl. Problem je kada nemas dzep ili manji problem sa kapacitetom vec citavu rupetinu koju nisi pokrio ili pucanje kao sto ti rece 3 puta od Otoke do Nedzarica na otvorenom prostoru. Tada im puca i govorni saobracaj ako si na 3G mrezi ali neda onaj smart to reci. Vjerovatno je koristio samo 2G.
Last edited by mirza_15 on 03/01/2016 16:08, edited 1 time in total.
-
porobljeni
#1436 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Prihvati se konvertora i mani se rasprave o nečenu što ne razumiješ. Eno pun play store konvertora pa isprobaj još nekedileja wrote:rezana ili nerezana kartica veze nemaporobljeni wrote:
SIM kartica ne smije biti rezana. Rezane mini sim kartice imaju čipove koji rade na 5V naponu dok micro SIM ima čip za 3V naponom. Rezana kartica stvara probleme upravo ovakve vrste pa ako ti je izrezana kartica, uradi zamjenu za micro sim i biće uredu. Posebno me zbunjuje to što nikako nema 2G signala budući da 2G signal radi na 900 MHz i ima jako veliki domet tako da jedino u špiljama nema mobilnog signala 2G ili GSM.
moja izimobil kartica je rezana, od bht nije
pa sa izimobil nemam ili imam daleko manje problema gubljenja 3g sigala nego sa bht a još je ova namjenjena isključivo za internet i to na svakoj lokaciji po gradu Tuzli
o jačini signala suvišno razglabat
[
- ja sam amoniman
#1437 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Last edited by ja sam amoniman on 03/01/2016 16:21, edited 1 time in total.
- dileja
#1438 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ograničeni sjebani zveki za sve što nemaš pojma, prdiš retardirane gluposti tipa tog konvertora, ali očigledno je to tvoj nivo i mentalni sklopporobljeni wrote: Prihvati se konvertora i mani se rasprave o nečenu što ne razumiješ. Eno pun play store konvertora pa isprobaj još neke
- kloniran
#1439 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Ali evo jedno pitanje, zasto nema nijedna bazna stanica na Igmanu ili podnozju Igmana, od Hrasnice do Hadzica, tu dzepova s losim bht signalom ima mali milion.mirza_15 wrote:Ne ide to tako sa baznim stanicama. Imaju one svoja ogranicenja pogotovo u gusto naseljenom podrucju. Jedna bazna stanica moze da podrzi ogranicen broj korisnika. Kada imas puno korisnika na ogranicenom prostoru onda moras da postavis vise baznih stanica da ih opsluzis. E onda moras da vodis racuna o reuseu frekvencija i snazi kojom izlazis sa bazne stanice da jedna ne smetaju drugoj. Zbog toga oni koji imaju malo korisnika na nekom podrucju postave jednu baznu stanicu, a signal "odvrnu do daske" Desi se onda neki nepokriveni dzep, da ne pricam sada o fedingu, slabljenju, prostiranju signala i sl. Problem je kada nemas dzep ili manji problem sa kapacitetom vec citavu rupetinu koju nisi pokrio ili pucanje kao sto ti rece 3 puta od Otoke do Nedzarica na otvorenom prostoru. Tada im puca i govorni saobracaj ako si na 3G mrezi ali neda onaj smart to reci. Vjerovatno je koristio samo 2G.
A telecom u tom reonu ima baznu u Osjeku blizu mtelove i u Vlakovu koja je bar duplo niza od mtelove i eronetove koje se nalaze u blizini.
Ima jos tih dzepova mali milion i po gradu gdje smetaju zgrade ali je signal koliko toliko ok.
Ali na stranu i prijemi i k*urci palci, zasto je ponuda na ultri jadna u odnosu na ostale. Prije je bilo i razumljivo zbog javnih nabavki, ali taj zakon ne vazi za telekom od prosle godine pa se nista nije popravilo.
A 3g mreza je pucala u voznji, mislim da bi se i sa ostala dva operatora isto desavalo voznjom kroz grad.
-
porobljeni
#1440 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Eno izašla aplikacija, kaže u opisu da snižava krvni pritisak pa isprobaj je. Ima dobre ocjene.dileja wrote:ograničeni sjebani zveki za sve što nemaš pojma, prdiš retardirane gluposti tipa tog konvertora, ali očigledno je to tvoj nivo i mentalni sklopporobljeni wrote: Prihvati se konvertora i mani se rasprave o nečenu što ne razumiješ. Eno pun play store konvertora pa isprobaj još neke
-
porobljeni
#1441 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Odlično zapažanjekloniran wrote:Ali evo jedno pitanje, zasto nema nijedna bazna stanica na Igmanu ili podnozju Igmana, od Hrasnice do Hadzica, tu dzepova s losim bht signalom ima mali milion.mirza_15 wrote:Ne ide to tako sa baznim stanicama. Imaju one svoja ogranicenja pogotovo u gusto naseljenom podrucju. Jedna bazna stanica moze da podrzi ogranicen broj korisnika. Kada imas puno korisnika na ogranicenom prostoru onda moras da postavis vise baznih stanica da ih opsluzis. E onda moras da vodis racuna o reuseu frekvencija i snazi kojom izlazis sa bazne stanice da jedna ne smetaju drugoj. Zbog toga oni koji imaju malo korisnika na nekom podrucju postave jednu baznu stanicu, a signal "odvrnu do daske" Desi se onda neki nepokriveni dzep, da ne pricam sada o fedingu, slabljenju, prostiranju signala i sl. Problem je kada nemas dzep ili manji problem sa kapacitetom vec citavu rupetinu koju nisi pokrio ili pucanje kao sto ti rece 3 puta od Otoke do Nedzarica na otvorenom prostoru. Tada im puca i govorni saobracaj ako si na 3G mrezi ali neda onaj smart to reci. Vjerovatno je koristio samo 2G.
A telecom u tom reonu ima baznu u Osjeku blizu mtelove i u Vlakovu koja je bar duplo niza od mtelove i eronetove koje se nalaze u blizini.
Ima jos tih dzepova mali milion i po gradu gdje smetaju zgrade ali je signal koliko toliko ok.
Ali na stranu i prijemi i k*urci palci, zasto je ponuda na ultri jadna u odnosu na ostale. Prije je bilo i razumljivo zbog javnih nabavki, ali taj zakon ne vazi za telekom od prosle godine pa se nista nije popravilo.
A 3g mreza je pucala u voznji, mislim da bi se i sa ostala dva operatora isto desavalo voznjom kroz grad.
Last edited by porobljeni on 03/01/2016 16:41, edited 1 time in total.
-
mirza_15
#1442 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Sto se tice toga gdje ima bazna stanica i zasto negdje nema nemam pojma. Ne radim na mobilnoj.kloniran wrote:.
Sto se tice usluge rekao bih da je sa ovim akcijama bh telecomov prepaid sasvim konkurentan pogotovo ponudama prepaida ostala dva dominantna operatera.
Kada je u pitanju "pucanje" pogotovo govornog saobracaja u pokretu ima nesto sto se zove handover sto omogucava nesmetanu komunikaciju prilikom prelaska sa jedne bazne stanice na drugu. Ja sa bh telecomom nisam nikada imao problema sa tim.
- kloniran
#1443 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
mirza_15 wrote:Sto se tice toga gdje ima bazna stanica i zasto negdje nema nemam pojma. Ne radim na mobilnoj.kloniran wrote:.
Sto se tice usluge rekao bih da je sa ovim akcijama bh telecomov prepaid sasvim konkurentan pogotovo ponudama prepaida ostala dva dominantna operatera.
Kada je u pitanju "pucanje" pogotovo govornog saobracaja u pokretu ima nesto sto se zove handover sto omogucava nesmetanu komunikaciju prilikom prelaska sa jedne bazne stanice na drugu. Ja sa bh telecomom nisam nikada imao problema sa tim.
Meni je pucao net nije govorni, to nisam testirao.
Prepaid moze biti konkurentan mozda u govornom dijelu usluge, u data dijelu nije sigurno i ostali su svjetlosnu godinu ispred posebno haloo a znamo i zasto su osnovani, a svoj posao odlicno rade.
Plus je bezobrazluk koji je presucen sa smanjivanjem trajanja dopune i povecavanjem obracunske jedinice.
Ali i to je znak da ostali operatori dobro odrađuju posao i da telekom ima sve manje i manje prihoda.
Ne dozovu li se na vrijeme mislim da vam se ne pise dobro u narednih par godina.
-
porobljeni
#1444 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
BHMobile nije nikad imao problem sa Handoverom.mirza_15 wrote:Sto se tice toga gdje ima bazna stanica i zasto negdje nema nemam pojma. Ne radim na mobilnoj.kloniran wrote:.
- kloniran
#1445 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Nisam govorio o tom dijelu nego prema Hadzicima, znaci od Hrasnice do Hadzica, a livada slobodnih koliko hoces.porobljeni wrote:Odlično zapažanjekloniran wrote:Ali evo jedno pitanje, zasto nema nijedna bazna stanica na Igmanu ili podnozju Igmana, od Hrasnice do Hadzica, tu dzepova s losim bht signalom ima mali milion.mirza_15 wrote:Ne ide to tako sa baznim stanicama. Imaju one svoja ogranicenja pogotovo u gusto naseljenom podrucju. Jedna bazna stanica moze da podrzi ogranicen broj korisnika. Kada imas puno korisnika na ogranicenom prostoru onda moras da postavis vise baznih stanica da ih opsluzis. E onda moras da vodis racuna o reuseu frekvencija i snazi kojom izlazis sa bazne stanice da jedna ne smetaju drugoj. Zbog toga oni koji imaju malo korisnika na nekom podrucju postave jednu baznu stanicu, a signal "odvrnu do daske" Desi se onda neki nepokriveni dzep, da ne pricam sada o fedingu, slabljenju, prostiranju signala i sl. Problem je kada nemas dzep ili manji problem sa kapacitetom vec citavu rupetinu koju nisi pokrio ili pucanje kao sto ti rece 3 puta od Otoke do Nedzarica na otvorenom prostoru. Tada im puca i govorni saobracaj ako si na 3G mrezi ali neda onaj smart to reci. Vjerovatno je koristio samo 2G.
A 3g mreza je pucala u voznji, mislim da bi se i sa ostala dva operatora isto desavalo voznjom kroz grad.. Pozovi 1444 i prijavi da se postavi. Najviše se pokrije teritorije po dojavama korisnika jer je to prioritet. Na igmanu ima BS na: Brezovača, Malo polje, Veliko polje, Babin do i u Hrasnici u Kovačima (džamija) i kod nebodera (Ejuba Sarajkića)mislim (ovo može svako provjeriti ako koristi CB servis na mobitelu). Moguće da tu ima džepova ali opet smartam da postavljanje BS recimo na Hrasničkom stanu ne bi puno pomoglo budući da je šuma smrt za GSM signal i to je najveća boljka pokrivenosti šumskih terena. Pozovi 1444, traži mobilnu podršku i prijavi problem. Poziv je besplatan iz BHT mreže.
-
porobljeni
#1446 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Taj dio je pokriven 100%. Često idem na planinu tim putem i 3G signal je zakucan. Ne znam šta je to onda kod tebe.kloniran wrote:Nisam govorio o tom dijelu nego prema Hadzicima, znaci od Hrasnice do Hadzica, a livada slobodnih koliko hoces.porobljeni wrote:Odlično zapažanjekloniran wrote:
Ali evo jedno pitanje, zasto nema nijedna bazna stanica na Igmanu ili podnozju Igmana, od Hrasnice do Hadzica, tu dzepova s losim bht signalom ima mali milion.
A 3g mreza je pucala u voznji, mislim da bi se i sa ostala dva operatora isto desavalo voznjom kroz grad.. Pozovi 1444 i prijavi da se postavi. Najviše se pokrije teritorije po dojavama korisnika jer je to prioritet. Na igmanu ima BS na: Brezovača, Malo polje, Veliko polje, Babin do i u Hrasnici u Kovačima (džamija) i kod nebodera (Ejuba Sarajkića)mislim (ovo može svako provjeriti ako koristi CB servis na mobitelu). Moguće da tu ima džepova ali opet smartam da postavljanje BS recimo na Hrasničkom stanu ne bi puno pomoglo budući da je šuma smrt za GSM signal i to je najveća boljka pokrivenosti šumskih terena. Pozovi 1444, traži mobilnu podršku i prijavi problem. Poziv je besplatan iz BHT mreže.
-
mirza_15
#1447 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da ne komentarisem ostalo, nemam vremena, skoro svi operateri u svijetu, pa tako i domaci biljeze pad prihoda. Nije to do konkurencije nego do zasicenja trzista i smanjenja cijena.
Ove godine je dobit bh telecoma na istom nivou kao i prosle dok je dobit m:tela pala za oko 20%.
Prikazana dobit ht-a je uvijek par miliona i kod njih nikada nisam vidio ozbiljan finansijski izvjestaj.
Ove godine je dobit bh telecoma na istom nivou kao i prosle dok je dobit m:tela pala za oko 20%.
Prikazana dobit ht-a je uvijek par miliona i kod njih nikada nisam vidio ozbiljan finansijski izvjestaj.
- ja sam amoniman
#1448 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
jesil ti siguran da si izi testirokloniran wrote:Izi voznja kroz Sarajevo
http://www.speedtest.net/my-result/a/1652902651
http://www.speedtest.net/my-result/a/1652907076
http://www.speedtest.net/my-result/a/1652915834
http://www.speedtest.net/my-result/a/1652918027
http://www.speedtest.net/my-result/a/1652924203
http://www.speedtest.net/my-result/a/1652925278
http://www.speedtest.net/my-result/a/1652929586
Bilo je dva tri pucanja konekcije od Otoke do Nedžarića i brzina oko 1 Mbps
Ta brzina od 14 Mbps je prilikom zaustavljanja na semaforu kod telemacha.
jer ti kao carrier piše GSMBIH

-
porobljeni
#1449 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
ja sam amoniman wrote:jesil ti siguran da si izi testirokloniran wrote:Izi voznja kroz Sarajevo
Jao to nisam ni pogledao al fakat ne mogu da vjerujem čime se sve služe. Klonirani, ovim si sebe diskreditovao za sva vremena i sam sebe isključio iz bilo kakve ozbiljne rasprave. Postavljaš BHT-ove speedtest linkove i reklamiraš ih kao IZI. Dno dna
- kloniran
#1450 Re: bhtelekom vs eronet vs mtel vs ostali mobilni operateri - ko nudi više i bolje uz niže cijene?
Da, i ja sam se iznenadio kad sam otvorio rezultate, kad se testira na mobu prikazuje tako, a kad se testira preko hot spota onda prikazuje da je telekom srpskeja sam amoniman wrote:jesil ti siguran da si izi testirokloniran wrote:Izi voznja kroz Sarajevo
edit: evo testa i za haloo
http://www.speedtest.net/my-result/a/1654397368
isto pise kao i za izi
a ovo telekomovci nek postave speedtest sa svog androida ako uopste koriste svoje usluge