Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
klavirdžija

#1426 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by klavirdžija »

Toplo preporučujem povremeno skeniranje WiFi kanala s vremena na vrijeme, posebno u zgradama s puno stanova.

Ja ga s vremena na vrijeme moram ručno mijenjati i odabrati kanal koji niko drugi ne koristi.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1427 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

sabanss wrote:
jasko__ wrote:Meni i dalje Acestream cim ga pokrenem "uzme cijelu konekciju" i onda mi nijedan uredjaj u kuci nema interneta
I stagod sam pokusao nisam uspio da rijesim..isto mi se desava i kada ga pokrenem na laptopu

Zakljucak, pisham se na Telecomov Netflat 10 koji placam 30 KM a pruza mi nista...o bufferingu da ne pricam
Koji ruter? Acestream koliko znam radi na torrent principu sto moze biti jako stresno za rutere...

bihnet je najgore smeće od provajdera ali jedini imaju opciju da samo internet priključiš bez smećarskih televizija :(
jasko__

#1428 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

klavirdžija wrote:Toplo preporučujem povremeno skeniranje WiFi kanala s vremena na vrijeme, posebno u zgradama s puno stanova.

Ja ga s vremena na vrijeme moram ručno mijenjati i odabrati kanal koji niko drugi ne koristi.
Ne bih ti ja to znao druže moj odraditi..al na kraju krajeva, RPi koristi žičnu vezu sa routerom
jasko__

#1429 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

JoseMujica wrote:
sabanss wrote:
jasko__ wrote:Meni i dalje Acestream cim ga pokrenem "uzme cijelu konekciju" i onda mi nijedan uredjaj u kuci nema interneta
I stagod sam pokusao nisam uspio da rijesim..isto mi se desava i kada ga pokrenem na laptopu

Zakljucak, pisham se na Telecomov Netflat 10 koji placam 30 KM a pruza mi nista...o bufferingu da ne pricam
Koji ruter? Acestream koliko znam radi na torrent principu sto moze biti jako stresno za rutere...

bihnet je najgore smeće od provajdera ali jedini imaju opciju da samo internet priključiš bez smećarskih televizija :(
A ima nas i kojima je jedina opcija jbg
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#1430 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by JoseMujica »

da i to :sad:
klavirdžija

#1431 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by klavirdžija »

jasko__ wrote:
klavirdžija wrote:Toplo preporučujem povremeno skeniranje WiFi kanala s vremena na vrijeme, posebno u zgradama s puno stanova.

Ne bih ti ja to znao druže moj odraditi..al na kraju krajeva, RPi koristi žičnu vezu sa routerom
Probaj, nije preteško:

http://www.howtogeek.com/197268/how-to- ... ng-system/

Onda odredi "dobar" kanal na routeru i to je to.

PS: dobro će ti doći za sve WiFi uređaje. :D
sabanss

#1432 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

jasko__ wrote:
sabanss wrote:
Imam onaj standardni Telecomov bijeli TPlink TD8840-t
ali za wifi i ostale uredjaje (izmedju ostalog i za RPi2) koristim joa jedan koji je skopcan na ovaj bijeli..model tog drugog je D-Link GO-RT-N150

Imas li kakvu ideju da mi pomognes???
U kojem modu radi ovaj Bihnetov? Ukoliko imas svoj ruter koji je pretpostavljam bolji od bihnetovog onda ne bi bilo lose da bihnetov radi kao obicni modem. Nemam pretjeranog iskustva sa ovim kucnim uredjajima, sjecam se da sam nekad na linksys wrt54g radio neka setovanja da bi streaming isao glatko.

Nazalost ne mogu ti vise pomoci...
BornInHell

#1433 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by BornInHell »

.
Sarajevo__071

#1434 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sarajevo__071 »

Pozdrav svima,

poprilično sam tehnološki i informaciono pismen i prvo sam pogledao vaše ranije komentare i upute, ali nažalost nisam riješio svoj problem.

Imam KODI BOX već nekoliko mjeseci i poprilično sam zadovoljan onime što nudi.

Imam problem vezan za ACE STREAM. Stalno mi se javlja poruka da nije moguće spojiti se na Torrent.

Imam instaliran Plexus i sve druge potrebne fajlove i što je zanimljvo, ACESTREAM je ranije normalno radio. Pokušao sam i reinstalaciju cijelog Boxa, ali nisam riješio problem. Pročitao sam u vašim komentarima da ACESTREAM treba biti dodatno samostalno pokrenut, ali ne znam da lis e to odnosi na pokretanje na PC-u ili na ovako zasebnom BOX-u kako je to kod mene?

Drugo pitanje je da li neko zna kako je moguće povezati mobitel i KODI box da funkcioniše poput SMART TV-a. Vidim da mobitel prepozna KODI i spoji se na njega, ali na samom KODI-ju ne znam gdje otvoriti da vidim ono što vidim i na ekranu telefona.

Hvala vam i pozdrav
vicious

#1435 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Sarajevo__071 wrote: Imam problem vezan za ACE STREAM. Stalno mi se javlja poruka da nije moguće spojiti se na Torrent.

Imam instaliran Plexus i sve druge potrebne fajlove i što je zanimljvo, ACESTREAM je ranije normalno radio. Pokušao sam i reinstalaciju cijelog Boxa, ali nisam riješio problem. Pročitao sam u vašim komentarima da ACESTREAM treba biti dodatno samostalno pokrenut, ali ne znam da lis e to odnosi na pokretanje na PC-u ili na ovako zasebnom BOX-u kako je to kod mene?
Na android boxu acestream mora biti pokrenut, na pc-u ne mora.
Dakle, pokreneš acestream, pokreneš kodi, i onda bi trebalo raditi.

EDIT:
Kad smo već kod acestreama, sinoć me je toliko nervirala slika na OBNu (i komentatori naravno) da sam prebacio da gledam utakmicu na kodiju i otvorio castaway. Na acestreamu (torrent-tv.ru, onaj match football hd kanal) je bilo povremenog bufferinga, onda prebacim na neki sopcast link i nije nijednom kahnuo do kraja utakmice (doduše acestream je bio 1080, a ovaj "samo" 720...). :D
Maharadza

#1436 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Maharadza »

vicious wrote:
Sarajevo__071 wrote: Imam problem vezan za ACE STREAM. Stalno mi se javlja poruka da nije moguće spojiti se na Torrent.

Na android boxu acestream mora biti pokrenut, na pc-u ne mora.

EDIT:
Kad smo već kod acestreama, sinoć me je toliko nervirala slika na OBNu (i komentatori naravno) da sam prebacio da gledam utakmicu na kodiju i otvorio castaway. Na acestreamu (torrent-tv.ru, onaj match football hd kanal) je bilo povremenog bufferinga, onda prebacim na neki sopcast link i nije nijednom kahnuo do kraja utakmice (doduše acestream je bio 1080, a ovaj "samo" 720...). :D
Boga mi kod mene na PC-u (win 8.1 Pro) nema šanse da radi acestream dok ne pokrenem isti u pozadini (tj. dok se njegova ikona ne pojavi u taskbaru), tek onda mogu otvoriti link i gledati isti preko Ace player-a! :thumbup:
sabanss

#1437 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by sabanss »

vicious wrote: Kad smo već kod acestreama, sinoć me je toliko nervirala slika na OBNu (i komentatori naravno) da sam prebacio da gledam utakmicu na kodiju i otvorio castaway. Na acestreamu (torrent-tv.ru, onaj match football hd kanal) je bilo povremenog bufferinga, onda prebacim na neki sopcast link i nije nijednom kahnuo do kraja utakmice (doduše acestream je bio 1080, a ovaj "samo" 720...). :D
Kod mene takodjer sopcast radi puno bolje nego acestream. Ne znam zasto...
Sarajevo__071

#1438 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sarajevo__071 »

vicious wrote: Na android boxu acestream mora biti pokrenut, na pc-u ne mora.
Ako ti nije problem molim te da mi objasniš korake kako to napraviti? Ima li neko upustvo na internetu?

Hvala!
vicious

#1439 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Sarajevo__071 wrote:
Ako ti nije problem molim te da mi objasniš korake kako to napraviti? Ima li neko upustvo na internetu?

Hvala!
Naravno da ima uputstava, samo treba naći koje valja :)

Vidi, ja ne koristim android box, samo sam kratko malo eksperimentisao s tim pa sam se vratio na pc, tako da ti ne znam reći 100% šta ti je rješenje. Pokušaj s ovim:
https://www.youtube.com/watch?v=rbsUkof7UkA

Vidjećeš dakle, nakon što instaliraš acestream i sopcast trebaš ih pokrenuti i ostaviti da rade u pozadini, onda startaš kodi.
Moraš imati instaliran Plexus https://seo-michael.co.uk/tutorial-how- ... d-on-kodi/

A umjesto P2P Sport addona koji je u ovom videu, instaliraj Castaway (to je od istog autora, faktički "nasljednik" P2P Sporta).
http://kodicommunity.com/how-to-install ... tegration/
U Castaway ideš na P2P corner, i tu ćeš naći acestream i sopcast linkove.

Eto, nadam se da će ti ovo pomoći.
saxton

#1440 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by saxton »

vicious wrote:
Sarajevo__071 wrote:

Hvala!
Naravno da ima uputstava, samo treba naći koje valja :)

Vidi, ja ne koristim android box, samo sam kratko malo eksperimentisao s tim pa sam se vratio na pc, tako da ti ne znam reći 100% šta ti je rješenje. Pokušaj s ovim:
https://www.youtube.com/watch?v=rbsUkof7UkA

Vidjećeš dakle, nakon što instaliraš acestream i sopcast trebaš ih pokrenuti i ostaviti da rade u pozadini, onda startaš kodi.
Moraš imati instaliran Plexus https://seo-michael.co.uk/tutorial-how- ... d-on-kodi/

A umjesto P2P Sport addona koji je u ovom videu, instaliraj Castaway (to je od istog autora, faktički "nasljednik" P2P Sporta).
http://kodicommunity.com/how-to-install ... tegration/
U Castaway ideš na P2P corner, i tu ćeš naći acestream i sopcast linkove.

Eto, nadam se da će ti ovo pomoći.
Kada to odradis instalaciju Plexus-a i skines Acestream i Sopcast, idi u folder downloads manuelno u android sistem i tu ti se nalazi Acestream i Sopcast .APK instaliraji ih manuelno i onda prije pokretanja nekog straem-a odes na Acestream ili Sopcast koji si vec instalirao na BOX pokrenes ga da radi u pozadini i tek onda kliknes na taj link u KODI-ju koji zelis da gledas.

Have fun!! :D
jasko__

#1441 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

Raja jel se ko od vas "igrao" sa ovim novim Kodijem 17 ???

Gledam malo ovaj video i poprilično me je privukao...mada piše dole da je u razvojnoj fazi i da nastavimo na sopstveni rizik..a šta je to uopšte rizik u svemu tome, šta se može desiti??? :D

https://www.youtube.com/watch?v=KPR259jMCZs
vicious

#1442 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Ma ja sam tek neki dan prešao na jarvis, treba još vremena da prođe da se odlučim na ovaj potpuno novi izgled... :)
irac300

#1443 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

jasko__ wrote:Raja jel se ko od vas "igrao" sa ovim novim Kodijem 17 ???

Gledam malo ovaj video i poprilično me je privukao...mada piše dole da je u razvojnoj fazi i da nastavimo na sopstveni rizik..a šta je to uopšte rizik u svemu tome, šta se može desiti??? :D

Nemaš neki specijalni rizik, samo se mogu dešavati neki problemi, tipa štekanja, rušenja i sličnih zavrzlama na nedovršenom projektu. Malo sam se igrao, i desi se da blokira, pa samo restart pomaže. Šta ja znam, mene ne privlači ovaj novi vizelni identitet, moraš ponovo učiti šta, kako gdje... sa addonima. Sreća, može se odabrati Confluence skin, pa onda nema neke razlike u odnosu na starije verzije.
jasko__

#1444 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by jasko__ »

irac300 wrote:
jasko__ wrote:Raja jel se ko od vas "igrao" sa ovim novim Kodijem 17 ???

Nemaš neki specijalni rizik, samo se mogu dešavati neki problemi, tipa štekanja, rušenja i sličnih zavrzlama na nedovršenom projektu. Malo sam se igrao, i desi se da blokira, pa samo restart pomaže. Šta ja znam, mene ne privlači ovaj novi vizelni identitet, moraš ponovo učiti šta, kako gdje... sa addonima. Sreća, može se odabrati Confluence skin, pa onda nema neke razlike u odnosu na starije verzije.
Ne znam, meni se nekako sviđa, razmišljam da ga "metnem" na RPi 2..samo me strah da ne poyebem Acestream koji sam štimao mjesec dana :D

Inače, kad bi mogao izaći Official ove verzije??
klavirdžija

#1445 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by klavirdžija »

Ima li koji font da valja, a da pokriva i naša slova kako treba?

Arial je OK, ali malo dosadan. :D
rovac13

#1446 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by rovac13 »

Ima li neko da prati Formula 1 :?

Ima li koja sigurnija varijanta na kodi.........danas kad sam gledao kvale.......pronasao na sport devils tamo gdje su streamovi........stream arena sport hr 2 mislim.......ali u pola kvala puce sve i ne pojavljuje se vise.

Preko sport devils su mi prije radili sky sport ovi,medju njima i sky sport f1.......ali to vise ne radi.

Ako ima kakva sigurnija varijanta slobodno napisite .......da se ujutro ne desi u pola utrke belaj :-D
karanana

#1447 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by karanana »

evo sad i mene jebaje ace stream. a radio je zadnji put kad sam otvaro ove ruse torrent-tv.ru.
a sad kaze acestream fail to load file. a successful otvoren ace stream u pozadini.
moke_31

#1448 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

karanana wrote:evo sad i mene jebaje ace stream. a radio je zadnji put kad sam otvaro ove ruse torrent-tv.ru.
a sad kaze acestream fail to load file. a successful otvoren ace stream u pozadini.
Kod mene na sony tv-u ista stvar. Pokušavam naštimati ima 3-4 dana ali ništa. Acestream se pokrene ali ista poruka kao i kod tebe. Ja prvo mislio da je razlog neki update koji je došao na tv prije prije 5-6 dana ali izgleda da nije to. Reinstaliro KODI, acestream, sopcast, plexus ali nema fajde.

Srećom ima dosta ostalih sport addona. Zem je betton, DNA isto nije loš. U Castawayu radi sekcija Sport on demand za reprize NBA. Meni sasvim dosta :D A valjda će proraditi i Castaway.
almirony

#1449 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by almirony »

karanana wrote:evo sad i mene jebaje ace stream. a radio je zadnji put kad sam otvaro ove ruse torrent-tv.ru.
Uninstall Ace Player, instalirati samo Ace engine. U Plexusu nastimati da player za sopcast i acestream linkove bude Kodi. Meni je proradilo, poslije ovoga.
Spasitelj

#1450 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Spasitelj »

Nece ni vako!
Post Reply