To jeste tačno ali to jeste i floskula koja skriva glavne krivce za loše stanje na ovim prostorima.vivaldi wrote:u balkanskoj ligi fenjerasa ne zna se ko ima gore politicare, dal makedonci ili albanci, dok su crnogorci tek za nijansu bolji
Makedonija
- Challenger__
#1426 Re: Makedonija
- zlaataan
#1427 Re: Makedonija
Zapadni Balkan sačinjavaju BiH, CG, SRB, MKD, ALB i KOS. Šta mislite na koje je mislio, tj na koju nije mislio?Challenger__ wrote:Dobro pretpostavljaš. Šteta je što se Lajčak nije osvrnuo na ulogu Brisela u kreiranju takvog stanja.Lincoln-Burrows wrote:Lajčak o jugoistoku Evrope: Dvije države su pred raspadom, a tri u dubokoj krizi.
Doduše nije rekao koje države a pretpostavljam da je jedna od ove dvije Makedonija.
- vivaldi
#1428 Re: Makedonija
ma krivce uvijek treba trazit u svom dvoristuChallenger__ wrote:To jeste tačno ali to jeste i floskula koja skriva glavne krivce za loše stanje na ovim prostorima.vivaldi wrote:u balkanskoj ligi fenjerasa ne zna se ko ima gore politicare, dal makedonci ili albanci, dok su crnogorci tek za nijansu bolji
- Challenger__
#1429 Re: Makedonija
Onda makedonski slučaj ostaje bez odgovora.vivaldi wrote:ma krivce uvijek treba trazit u svom dvoristu
- ljevoruki
#1430 Re: Makedonija
SRB se vec raspala (to nije rekao), MKD i BiH se nece raspasti, Kosovo ce se raspasti tako sto ce se pripojiti ALB.zlaataan wrote: Zapadni Balkan sačinjavaju BiH, CG, SRB, MKD, ALB i KOS. Šta mislite na koje je mislio, tj na koju nije mislio?
Dakle(m), to su te dvije drzave.
- vivaldi
#1431 Re: Makedonija
kakav ce biti odgovor zavisi od zaeva i gruevskog, a po dosadasnjim potezima talentovani su ko i svi im prethodnici. Ni albanski politicari cini se nisu nista sposobniji od sunarodnjaka u matici i na kosovuChallenger__ wrote:Onda makedonski slučaj ostaje bez odgovora.vivaldi wrote:ma krivce uvijek treba trazit u svom dvoristu
- Challenger__
#1432 Re: Makedonija
Znači, Brisel i Vašington nemaju udjela u kreiranju krize u Makedoniji. OK. Ha,ha!
______
______
- vivaldi
#1433 Re: Makedonija
pogresno si me shvatio. velike sile su trendesteri, na buraniji je da se prilagodi. nas aleksa nije glasao ni za trampa ni za putina ni za merkelovu, vec za zaeva ili gruevskogChallenger__ wrote:Znači, Brisel i Vašington nemaju udjela u kreiranju krize u Makedoniji. OK. Ha,ha!
______
- Challenger__
#1434 Re: Makedonija
...ili chaos makeri, Vivaldi, chaos makeri.vivaldi wrote:...trendesteri...
- vivaldi
#1435 Re: Makedonija
ma moze i tako, naziv nije bitan jer vardarci na to ne mogu uticati. sta donosi buducnost makedoniji zavisi od mudrosti zaeva, gruevskog i par albanskih lideraChallenger__ wrote:...ili chaos makeri, Vivaldi, chaos makeri.vivaldi wrote:...trendesteri...
- Challenger__
#1436 Re: Makedonija
Lako bi se oni dogovorili da Brisel i Vašington imaju izbalansiraniji, uravnoteženiji pristup Makedoniji. Da ne kažem - odgovorniji, senzibilniji. Pošto toga kod njih NEMA, njima će biti jako teško.vivaldi wrote:sta donosi buducnost makedoniji zavisi od mudrosti zaeva, gruevskog i par albanskih lidera
Toliko.
_____
-
radostan dan
#1438 Re: Makedonija
Dojcinovski, goracinov, djurovski, kanatlarovski, pancev, i medju njima bogotac, sve i svja - ilija najdoski ..
-
Alfaromeo
#1439 Re: Makedonija
Kako da ih neko zavadi kad nikad nisi niAcid25 wrote:Ko ih bre zavadi.
bili u normalnim odnosima.
Zalosno ali je tako.
Nadam se da ce ipak sve mirno proci
Dole ako pukne, mislim da bi moglo da
zapali dobar dio Balkana
- vivaldi
#1440 Re: Makedonija
mi stvari generalno gledamo iz drugacijih perpsektiva i to je sasvim ok, ali to ni sekunde ne utice na moje misljenje da si ti vjerovatno najinteligentnija osoba na forumu.Challenger__ wrote:Lako bi se oni dogovorili da Brisel i Vašington imaju izbalansiraniji, uravnoteženiji pristup Makedoniji. Da ne kažem - odgovorniji, senzibilniji. Pošto toga kod njih NEMA, njima će biti jako teško.vivaldi wrote:sta donosi buducnost makedoniji zavisi od mudrosti zaeva, gruevskog i par albanskih lidera
Toliko.
_____
ja sam pragmatik, ti nisi. meni je bitno da znam da sunce izlazi na istoku i zalazi na zapadu i shodno tome se prilagodjavam. a zasto je to tako je meni suvisna informacija. zasto ne izlazi na sjeveru, jugu, zasto ne ide od zapada prema isotku...mene to ne zanima, ali poptuno rzaumijem da nekoga i to zanima.
u slucaju makedonije sile ili kreatori haosa kako ih ti nazva su takve kakve jesu i rade to sto rade. makedonci i albanci tu ne mogu nista uraditi i na njima je da u datim okolnostima odigraju najbolje sto mogu - ako je moguce odigrat dobar potez, onda ga treba odigrat. ako nema dobrog poteza onda izabrat najmanje los.
- Acid25
#1441 Re: Makedonija
Ma jok! Zavadiše ih bre masonci, Soroš, iluminati, bankari, Bush, Obama, svemirci, nindža kornjače...Alfaromeo wrote:Kako da ih neko zavadi kad nikad nisi niAcid25 wrote:Ko ih bre zavadi.
bili u normalnim odnosima.
Zalosno ali je tako.
Nadam se da ce ipak sve mirno proci
Dole ako pukne, mislim da bi moglo da
zapali dobar dio Balkana
- Challenger__
#1442 Re: Makedonija
Da nisam pragmatik ne bih imao za net a kamo li nešto više, a ima se, Bogu hvala. Ali, ako pričamo političke priče, daj da ne skrivamo detalje "u kojima đavo leži". Nema terapije bez tačne dijagnoze a istina je da se Makedoniji sa one dvije adrese daje kriva dijagnoza i još gora terapija. Od njih se ultimativno traži da prihvate dijagnozu i terapiju.vivaldi wrote:ja sam pragmatik, ti nisi.
Tu NEMA nikakvog prostora za "dogovor".
p.s.
Ne bih više dok se ne oglasi Alekso.
- vivaldi
#1443 Re: Makedonija
u makedoniji je trenutno situacija takva da se neki potez mora povuci - ili ce zaev zaobici predjesnika, ili ce prihvatiti manjinsku vladu, nove izbore, da li ce gruevski zaostriti prosteste, da li ce traziti direktnu pomoc nekih zemalja...nesto od toga ce morati. kakav god da se potez povuce tesko da moze biti neki dobar, ali zato pogresan potez moze bukvalno donijeti katastrofu. bez obzira na snagu, moc i motive suflera, kljucne figure su ipak domace - konkretno zaev i gruevskiChallenger__ wrote:Da nisam pragmatik ne bih imao za net a kamo li nešto više, a ima se, Bogu hvala. Ali, ako pričamo političke priče, daj da ne skrivamo detalje "u kojima đavo leži". Nema terapije bez tačne dijagnoze a istina je da se Makedoniji sa one dvije adrese daje kriva dijagnoza i još gora terapija. Od njih se ultimativno traži da prihvate dijagnozu i terapiju. Tu NEMA nikakvog prostora za "dogovor".
- Challenger__
#1444 Re: Makedonija
Čovječe dragi...
Ideš ulicom i zaskoče te dva lika, ljekari specijalisti iz Brisela i Vašingtona. Kažu ti - "ti si bolestan!" - "vodimo te u bolnicu da ti odvalimo jednu ruku, jednu nogu, a dobićeš i hemoterapiju, zlu ne trebalo".
A tebe samo svrbi desni dlan, imaš žuljeve na lijevom stopalu i dioptriju-plus na desnom oku.
E, to se Makedoniji dešava. A ti bi da ne pričamo o ova dva lika. To nije pragatizam.
______
Gdje je Alekso više...
- Challenger__
#1445 Re: Makedonija
Još čuješ glasove u pozadini: "ako pacijent umre, organe ćemo donirati susjedima a ako preživi, preživi".
Nećemo o "trendseterima", jelte.

Nećemo o "trendseterima", jelte.
- Challenger__
#1446 Re: Makedonija
Sad fakat, dosta.
____
____
-
Alfaromeo
#1447 Re: Makedonija
Hihiji
Dobar
Mislim slikovito opisano
Cestitke
Dobar
Mislim slikovito opisano
Cestitke
-
Alfaromeo
#1448 Re: Makedonija
Na sta tacno mislis da je uzas?!
Situacija u Makedoniji?!
Situacija u Makedoniji?!
-
Alfaromeo
#1449 Re: Makedonija
Pitanje je kome ona kao drzava odgovara?!
Naravno ne uzimam u obzir Makedonce
Kako ono Kissinger rece jednom
Je8eno je ako si neprijatelj usa, a jos vise
si naj3bo ako si prijatelj USA ..
Da li neko ima interes Za ovaj scenario u MAkedoniji
ja vjerujem da ima.
Da li je to USA nemam pojma.
EU jednostavno ne zelim da vjerujem
Rusija, nisam siguran da imaju tu moc , a i nevidim
sta imaju od svega toga.
Nemam pojma.
Ne mogu da vjerujem da je ovo sve slucajno
Naravno ne uzimam u obzir Makedonce
Kako ono Kissinger rece jednom
Je8eno je ako si neprijatelj usa, a jos vise
si naj3bo ako si prijatelj USA ..
Da li neko ima interes Za ovaj scenario u MAkedoniji
ja vjerujem da ima.
Da li je to USA nemam pojma.
EU jednostavno ne zelim da vjerujem
Rusija, nisam siguran da imaju tu moc , a i nevidim
sta imaju od svega toga.
Nemam pojma.
Ne mogu da vjerujem da je ovo sve slucajno
-
RtrnOfSalisbury
#1450 Re: Makedonija
... mnogo zavisi o avijaciji ... da li ce hrabra i ponosita albanska vojska biti podrzana iz zraka ...