Homoseksualnost i usvajanje djece

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
pustopoljina

#1426 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by pustopoljina »

ima li neka dobra duas da objasni ove zastave...
wtf je sve to? citav universe.
googlala sam skokie i litho kontajuci- skolioza (krivo) i kamen :-) poslije citanja skolio znam koliko sam i znala, a ovo litho je valjda kad volis da nekog volis, a taj neko to nikad ne mora ni saznati. simpaticno. vrlo.
ultima_palabra

#1427 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by ultima_palabra »

pustopoljina wrote:ima li neka dobra duas da objasni ove zastave...
wtf je sve to? citav universe.
googlala sam skokie i litho kontajuci- skolioza (krivo) i kamen :-) poslije citanja skolio znam koliko sam i znala, a ovo litho je valjda kad volis da nekog volis, a taj neko to nikad ne mora ni saznati. simpaticno. vrlo.
Skolio je valjda kad se ložiš na ove neodređenog spola... kao u Billions onaj milijarder Oscar što je odradio Taylora :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#1428 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Truba »

zamisli usvoje te ber i lipstik lezbijan u braku
a ti s 18 skontaš da si biseksualac i da se ložiš na lipstik lezbijan i berove

:lol:
pustopoljina

#1429 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by pustopoljina »

Black swan wrote:zamisli usvoje te ber i lipstik lezbijan u braku

s osamnaest nemas fokus za ove definicije :lol:
beni-bu-man

#1430 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by beni-bu-man »

pustopoljina wrote:

s osamnaest nemas fokus za ove definicije :lol:
ja neke s 33 prvi put vidim :-) :-) :-) :-)
Truba

#1431 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Truba »

tek su ih ba izmislili

ja sam znao samo za

gej, homo i lezbo, bi
normlani te aseksualni
kao i hermafroditi :D to je sve što normalan čovjek zna
annoy

#1432 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by annoy »

Ili postanes lipstick bear - dlakav a volis se sminkat :D
pustopoljina

#1433 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by pustopoljina »

Black swan wrote:tek su ih ba izmislili

ja sam znao samo za

gej, homo i lezbo, bi
normlani te aseksualni
kao i hermafroditi :D to je sve što normalan čovjek zna
podsjeca me na neku epizodu shamles, kad je onaj ian, crvenokosi, upao medju te...i onaj jedan hoce da mu se obracas u mnozini, onaj jedan se osjeca kao "to/ono"...ludAnca.
lijepa u dusi

#1434 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by lijepa u dusi »

Black swan wrote:
lijepa u dusi wrote:Danasnji stav biologije prema homoseksualnosti jeste da je to prirodni mehanizam koji donekle kontrolise brojnost populacije. U buducnosti se moze ocekivat sve veca frekvencija homoseksualaca, zbog povecanog broja ljudi. Taj standard je vec uveliko primjetan.
Dakle, nije bolest, nije nesto sto ljudi mogu izabrati, a ponajmanje nije nesto zbog cega treba bilo kome uskratiti pravo na bilo sta.
znači ako ukinemo vakcine biće manje gejeva :mrgreen:
Ne, ne, ako primoramo ljude da ih primaju. Po dvaput :D
beni-bu-man

#1435 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by beni-bu-man »

annoy wrote:

Ili postanes lipstick bear - dlakav a volis se sminkat :D
uz to sve si japanc porijeklom iz gane

znaci crni lipstck bear japanac
Dozer

#1436 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Dozer »

Hoda Tarzan Balkanom, i u nekom selu naidje na Pericu.
Skoci Perica - Dje si Tarzane, sta ima! Jel', kazu da ti mozes pricati s bilo kojom zivotinjom. Jel' to istina?
Kaze Tarzan - Jeste.
Perica ce - E, hajde da vidimo. De, boga ti, sta prica onaj magarac tamo?
Okrenu se Tarzan magarcu i nesto mu izmumlja, magarac njemu slicno, i Tarzan ce -Kaze da si ga jucer tjerao natovarenog na nekakvo brdo, polomio se noseci, a ni vode mu nisi dao.
Perica izvalio oci i konta: "hebo majku...tacno...", pa ce: A, sta mi ona dzukela prica?
Okrenu se Tarzan keru i poce lajat, svokotat, svilit, a ker njemu isto, pa ce Perici - Kaze da si ga jucer mlatn;o nekakvom toljagom i da mu nisi dao da jede.
Opet Perica razgoracio okice i konta: "Auuu, jbt... pa ovaj fakat prica sa zivotinjama".

Uto se Tarzan okrenu ovci, kad ce Perica - Nju nista ne slusaj, laze cim zine!
Truba

#1437 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Truba »

https://www.bitno.net/vijesti/svijet/sv ... -kapelana/

svecenik-odrzao-molitvu-reparacije-zbog-gay-pridea-lokalno-sveuciliste-smijenilo-ga-s-pozicije-studentskog-kapelana/

ovo bi bilo isto kao kad bi otpustili gej profu jer je organizirao gej skup kao odgovor na organiziranu molitvu za reparaciju koja je učinjena gej paradom
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
beni-bu-man

#1438 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by beni-bu-man »

Gay Imam plans to open Australia's first LGBT-friendly mosque
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 51206.html
Radio Sarajevo

#1439 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Radio Sarajevo »

Vidim da je tema iz 2015. godine, ali eto da nešto barem sada kažem na to.

Imam dvojicu komšija, Iranac i Holanđanin, u vezi su godinama. Bolje ljude i bolje komšije u životu nisam sreo, i vrlo rado ću pustiti dijete s njima bilo gdje. Sto puta su bolji ljudi nego mnogi heteroseksualni parovi koje sam upoznao. Pomogli su mi u Holandiji više nego iko dosad, a ženi je jedan od njih čak našao i najbolji posao koji je ikad imala.

Otkako se s njima družim, imam mišljenje da su ustvari i bolji ljudi od nas nepedera, baš zato što su prošli svakakva sranja, i nagledali se svega. U firmi gdje radim ih ima dosta, i nikad u životu nisam ružnu riječ od njih doživio.
BHCluster

#1440 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by BHCluster »

Black swan wrote:https://www.bitno.net/vijesti/svijet/sv ... -kapelana/

svecenik-odrzao-molitvu-reparacije-zbog-gay-pridea-lokalno-sveuciliste-smijenilo-ga-s-pozicije-studentskog-kapelana/

ovo bi bilo isto kao kad bi otpustili gej profu jer je organizirao gej skup kao odgovor na organiziranu molitvu za reparaciju koja je učinjena gej paradom
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Samo razlika je sto ovaj gey se ne mjesa u zivot ovoga svecenika. :wink:
Mišo_Kovač

#1441 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Mišo_Kovač »

Ako mogu pružiti finansijsku i emotivnu sigurnost i podršku djetetu, ne vidim razlog zašto ljudi ne bi smjeli usvajati djecu. Onemogućiti jednom siročetu da ima normalan dom zbog vjerskih fantazija trećih lica je užasan idiotizam... :roll:
Truba

#1442 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Truba »

beni-bu-man wrote:Gay Imam plans to open Australia's first LGBT-friendly mosque
https://www.independent.co.uk/news/worl ... 51206.html
trebaće mu 28 tjelohranitelja do kraja života ko onom u njemačkoj
samo naprijed levatino
Truba

#1443 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Truba »

Mišo_Kovač wrote:Ako mogu pružiti finansijsku i emotivnu sigurnost i podršku djetetu, ne vidim razlog zašto ljudi ne bi smjeli usvajati djecu. Onemogućiti jednom siročetu da ima normalan dom zbog vjerskih fantazija trećih lica je užasan idiotizam... :roll:
kad se razvedu kome djeca idu ako nema majke :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
John Cleese

#1444 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by John Cleese »

Black swan wrote:zamisli usvoje te dva bera :lol:
I daju ti ime Berislav :| :D
moonca

#1445 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by moonca »

Radio Sarajevo wrote:Vidim da je tema iz 2015. godine, ali eto da nešto barem sada kažem na to.

Imam dvojicu komšija, Iranac i Holanđanin, u vezi su godinama. Bolje ljude i bolje komšije u životu nisam sreo, i vrlo rado ću pustiti dijete s njima bilo gdje. Sto puta su bolji ljudi nego mnogi heteroseksualni parovi koje sam upoznao. Pomogli su mi u Holandiji više nego iko dosad, a ženi je jedan od njih čak našao i najbolji posao koji je ikad imala.

Otkako se s njima družim, imam mišljenje da su ustvari i bolji ljudi od nas nepedera, baš zato što su prošli svakakva sranja, i nagledali se svega. U firmi gdje radim ih ima dosta, i nikad u životu nisam ružnu riječ od njih doživio.
Nije to bas mjerilo, da bi neko bio dobar ili los. Ne vjrujem da su generalno niti bolji niti losiji od, tu smo negdje svi.

I ja zapazam da su fini, ljubazni, zabavni - no ako ih dirnnes u 'zivac' nista cudnije nisam primjetila niti vidjela - ko' najgora, najludja PMS zena. da izvinu pomenute :lol:
valjuga

#1446 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by valjuga »

Radio Sarajevo wrote:Vidim da je tema iz 2015. godine, ali eto da nešto barem sada kažem na to.

Ma ja ba,sve pet.
Samo im guzicu ne okreći ni u šali. :mrgreen:
Nastasia

#1447 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Nastasia »

moonca wrote:

Nije to bas mjerilo, da bi neko bio dobar ili los. Ne vjrujem da su generalno niti bolji niti losiji od, tu smo negdje svi.

I ja zapazam da su fini, ljubazni, zabavni - no ako ih dirnnes u 'zivac' nista cudnije nisam primjetila niti vidjela - ko' najgora, najludja PMS zena. da izvinu pomenute :lol:
Izvinula :lol:
Streptokok

#1448 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Streptokok »

valjuga wrote:

Ma ja ba,sve pet.
Samo im guzicu ne okreći ni u šali. :mrgreen:
po njegovom postu cijenim da je tvoje upozorenje stiglo prekasno. :lol:
Truba

#1449 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by Truba »

stalno se potura, između redova, teza da su strajt nenormalni i loši
a gej good gajs...
pri tome se navode slike nekih debelih amerikanaca redneka s djecom i puškama
a s druge strane pokažu se slike bogatih holivudskih gejeva koji izgledaju ko apoloni plus sretna usvojena djeca iz afrike i azije

kao da kod njih nema silovanja, psihičkog mučenja partnera, prekida i razvoda... te parničnih procesa pri razvodu za imovinu i djecu...što bi s onim slučajem ubokjstva u beogradu... ili kanibalizma u njemačkoj između dva muškarca kad mu je pojeo penis... a da ne spominjemo horore po zatvorima i silovanja slabijih zatvorenika

niko neće reći ona dvojica su se razvela pa se biju oko imovine ili djece

nego će uvijek navesti neki strašni razvod iz okolice gdje djeca trpe zbog razvoda muškog i ženskog biološkog roditelja

Image
krofnaa*

#1450 Re: Homoseksualnost i usvajanje djece

Post by krofnaa* »

Istospolnih brakova je manje nego "običnih" brakova, tako da je loših primjera generalno manje.
Ljudi se dijele na dobre i loše, neko je spomenuo gore iznad da je ima lijep primjer komšija koji su gejevi. Opet mogao je taj isti primjer biti suprotan, neovisno o tome da li su mu komšije bili gej, crnci, bijelci, azijati, zidovi, muslimani itd.

Prema ljudima ne treba jednostavno imati predrasude i tacka.
Post Reply