pici wrote:Alfons Kauders wrote:
Sta ces, ipak sam se skolovao u elitnoj gimnaziji Mesa Selimovic, zavrsio cetvorkom covjece, a sash cut i kako!
U GMS smo tradicionalno derali guzove babinim sinovima iz Sarajeva na svim takmicenjima, na svim terenima... I mene su jednom htjeli poslati na takmicenje, ali ja se nisam dao, jer sam imao losu zakljucnu - imao sam 2, a trazio 5 da odem na takmicenje...
Rekli mi dati peticu ako pobijedimo Saralije, ja se nadao barem 4orci... Ja i ekipa dosli na takmicenje u 7 i kusur, a do 9 sam vec popio polovku Jubilarnog Zvekana... Prije 11 smo otresli Sarajlijice, uzeli prvo mjesto i nastavili pit.
Vratio se kuci dva dana kasnije, zakljucili mi 5, cime su mi digli prosjek na vrlodobar, kako bih se mogao upisati na faks... I ja odlucim studirati u Sarajevu... mislim... kad sam vidio kakva je konkurencija, znao sam da je Sarajevo kao stvoreno za mene!
I tako 20 godina prcam Sarajlije - samo zato jer sam konj i jer nisam mogao fino zamoliti da odgovaram za bolju ocjenu ko normalan svijet...
ne znam Kčemu pravdanje, smatram te jednim od boljih fHorumaša(ljudi) ta dječija podjebavanja i nadjebavanja nisu tvoj domet ilitiga kulturološki domen... nit jedan grad nije idealan, ruku na srce ja kad dojdem u Tuzlu i bilo koji grad, mene dočeka oval i piće... ovdjekana u naske u CarajvU moreš samo batina popit i popare pojest... čast izuzetcima... svako nek krene od svoje avlije tj mahale tj kasabe... ja bi svoju u pojedinim momentima zapaliJo... sve je ošlo u MP3.
pozz pici
Ne radi se uopste o tome, a ja fakat volim pretjerivati - s razlogom, jer ljudi su kod nas oguglali na fin i stalozen pristup. Ne pije vode, mozes ti pricati i navoditi argumente, ali to je stvar proslosti. Ako hoces da te ko saslusa, danas moras jebavati matere i urlati. Zato i ja danas urlam da je Sarajevo manje grad nego pocetkom 1996, kada sam prvi put usao u Sarajevo nakon rata.
Zato jer se danas u Sarajevu nista ne moze zavrsiti fino, vec iskljucivo krkanski. Drugi jezik vecina ljudi danas jednostavno ne konta. Kada si fin i kulturan, to se vidi kao znak slabosti - tako da sam ja davno odlucio biti sve sem fin i kulturan, a taj pristup se dokazao puno boljim i efikasnijim.
Zato kad se danas obracam Sarajevu i njegovim gradjanima, zamislite da to izgleda ovako: da uhvatim nekog na sred ulice, da ga podignem u zrak i tresem, urlajuci "Hajvancino, grad nema vode radi idiota poput tebe koji glasaju za SDA!"
Drugacije ne mozes. Jebiga sta ces, takav narod, sve oguglalo...
Salu na stranu, ne vidim da je neko ovdje odgovorio na onaj post gdje sam naveo izborne rezultate, osim ismijavanjem? Ne znam cemu se to Sarajevo ima smijati ostatku zemlje i provinciji, kada "sarajevska" i "carsijanerska" Nasa Stranka dobije vise glasova u Gracanici nego u Sarajevu i kada Kalesija izabere progresivniju politiku od Sarajeva. Koji kurac raja u Sarajevu ima pricati o "papcima" koji biraju vlast, kada SDA jedan od cetiri glasa koja dobije u cijeloj BiH, dobije upravo u Kantonu Sarajevo, a u samom gradu pobijedi u svim opstinama?
Ja to govorim jer mi je stalo do Sarajeva koje dozivljavam kao svoje. U protivnom bi me bolio kurac, kao sto me boli kurac za desavanjima u Zenici, Mostaru, Banjaluci... Vecini Sarajlija ocito nije stalo ni do Sarajeva, ni do drzave, a vala ni do samih sebe. To dokazuju izborni rezultati i to postaje problem koji ne dotice iskljucivo Sarajevo, vec i ostatak zemlje u kojem vlada SDA - a ne vlada glasovima iz Kalesije i Tuzle, vec glasovima iz Sarajeva.
To sto dosta ljudi na forumu zivi u paralelnom svijetu i vjeruje u forumske ankete u kojim SDA u Sarajevu gubi od Nase Stranke postaje ozbiljan problem. Stanje na terenu je drugacije i ne vidim kako se moze promijeniti ako se ignorise stvarnost?