Wizz air
- Maraschino
#1427 Re: Wizz air
Nema opravdanja za ovo ali treba shvatiti da se aerodrom renovira i da nije zatvoren nego se skoro na sedmicnoj bazi mijenjaju mjesta i prostorije za rad.drag_gost wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sokantn ... /180531008
Ovo je odron, a hvalite se brojem putnika.
Nema opravdanja za kasnjenje i ja bi uveo nocni rad samo da se ovo privede kraju.
Skoro smo prolazili kroz one tunele prema carinskoj, pa to je da se ugusis od isparenja a veli jedan carinik ''sta mislite kako je nama, vi ste 4 avion koji obradjujemo''.
U ovom slucaju su trebali obezbijediti jedan obican sto, plahta preko i onu lezaljku za bebu za presvlacenje, jedno paklo vlaznih maramica i to je to ali Bosna je to.
- Connaisseur Karlin
#1428 Re: Wizz air
vjesticanametli wrote:moze a ne mora
- Rockefeller
#1429 Re: Wizz air
A vela havle.drag_gost wrote:https://www.klix.ba/vijesti/bih/sokantn ... /180531008
Ovo je odron, a hvalite se brojem putnika.
Pa ne radi aerodrom od jucer. To se moralo uradit.
Kakvo smetlje jbt.
-
doktor78
#1430 Re: Wizz air
Stojimo mi u Eindhovenu u regularnom redu za ukrcaj u avion, a putnici sa prioritetom prolaze u drugoj liniji i zavrsavaju za sekundu. Jedan iz ovog naseg reda, ne kontajuci sta je zapravo u pitanju, izadje iz naseg reda, ostavi i suprugu (pokazala se ipak pametnija od njega) u tom redu, a on k'o biva pametan i snalazljiv ode u priority. Kad mu zena objasni o cemu se radi, vrati se k'o popisan, i to ne tamo gdje je stajao sa zenom, nego na kraj reda. E nek' ti je papane, mislim se ja u sebiNadzorna_ploca wrote:U Tuzli sam jednom imao prioritet i prvi sam izasao iz zgrade pa neka logika zahtjeva da sam medju prvima i usao u avion. Poslije sve vise nema veze sa prioritetom, pa neces valjda i da prvi izadjes iz aviona.
Drugi put nisam imao prioritet i izlazio sam regulare ko obican smrtnik.![]()
A prvi put mi ga je zalijepila poznanica koja radi na aerodromu, da me pocasti valjda.
Meni taj prioritet ne znaci nista vala, niti mi je neki zort da moram prvi izaci i uci niti ce avion poletiti cim ja sjednem.
Last edited by doktor78 on 01/06/2018 09:11, edited 1 time in total.
- Maraschino
#1432 Re: Wizz air
otkud sad to doktore kada smo konstatovali da nema prioriteta kod prioriteta?doktor78 wrote: Stojimo mi u Eindhovenu u regularnom redu za ukrcaj u avion, a putnici sa prioritetom prolaze u drugoj liniji i zavrsavaju za sekundu. Jedan iz ovog naseg reda, ne kontajuci sta je zapravo u pitanju, izadje iz naseg reda, ostavi i suprugu (pokazala se ipak pametnija od njega) u tom redu, a on k'o biva pametan i snalazljiv ode u priority. Kad mu zena objasni o cemu se radi, vrati se k'o popisan, i to ne tamo gdje je stajao sa zenom, nego na kraj reda. E nek' ti je papane, mislim se ja u sebi
-
doktor78
#1433 Re: Wizz air
Maraschino wrote:otkud sad to doktore kada smo konstatovali da nema prioriteta kod prioriteta?doktor78 wrote: Stojimo mi u Eindhovenu u regularnom redu za ukrcaj u avion, a putnici sa prioritetom prolaze u drugoj liniji i zavrsavaju za sekundu. Jedan iz ovog naseg reda, ne kontajuci sta je zapravo u pitanju, izadje iz naseg reda, ostavi i suprugu (pokazala se ipak pametnija od njega) u tom redu, a on k'o biva pametan i snalazljiv ode u priority. Kad mu zena objasni o cemu se radi, vrati se k'o popisan, i to ne tamo gdje je stajao sa zenom, nego na kraj reda. E nek' ti je papane, mislim se ja u sebi
- Edin H.
#1434 Re: Wizz air
Ne znam za Wizz Air, ali evo Easy Jet kaze da nece dozvoliti da se njihov avion koristi kao nocni bar.
Uhapsili momka i otkazali let.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-bristol-44346763
Uhapsili momka i otkazali let.
http://www.bbc.co.uk/news/uk-england-bristol-44346763
-
Nadzorna_ploca
#1435 Re: Wizz air
Hmmm 00:01 je a slijece avion.. Valjda nece vratiti ljude nazad. 
-
kalee
#1436 Re: Wizz air
Potrebna mi je informacija, vaše iskustvo. Prvi put putujem Wizz Air-om, nosim ručni prtljag (55x40x23) sve dimenzije odgovaraju sem visine koja prelazi neka 3-4cm kakva im je procedura da li su rigorozni po tom pitanju. Vjerujem, da zvuči smijesno ali ne bih da me zbog toga gnjave i stvaraju neprijatnosti.
Putujem iz Tuzle za Göteborg.
- vjesticanametli
#1437 Re: Wizz air
Ma nece nista....
Marashino ne vidjeh prio pri odlasku iz tuzla vise je bilo naguravanje stoke i trpanje kod izlaza ..... osoblje nista .....
Marashino ne vidjeh prio pri odlasku iz tuzla vise je bilo naguravanje stoke i trpanje kod izlaza ..... osoblje nista .....
-
cassius
#1438 Re: Wizz air
Nece ti pravit problem.kalee wrote:Potrebna mi je informacija, vaše iskustvo. Prvi put putujem Wizz Air-om, nosim ručni prtljag (55x40x23) sve dimenzije odgovaraju sem visine koja prelazi neka 3-4cm kakva im je procedura da li su rigorozni po tom pitanju. Vjerujem, da zvuči smijesno ali ne bih da me zbog toga gnjave i stvaraju neprijatnosti.Putujem iz Tuzle za Göteborg.
- Maraschino
#1439 Re: Wizz air
Kako ba? Lijevo stoje prioriteti a svi drugi desno ispred izlaznih vrata. Nekada teta kaze naglas da se pripreme prioriteti i prvo njih propuste. Nekada cekaju da udju u avion pa tek onda pustaju ostale.vjesticanametli wrote:Ma nece nista....
Ti si sigurno bila negdje drugo a ne na Dubravama.
- Maraschino
#1440 Re: Wizz air
Nemoj praviti rizik. Nekada(cesto) sve gledaju. Idu i zikaju ali diskretno velicine i kolicine prtljaga. Odmah te vraca da predas prtljag a to kosta kao manji kofer da kupis.kalee wrote:Potrebna mi je informacija, vaše iskustvo. Prvi put putujem Wizz Air-om, nosim ručni prtljag (55x40x23) sve dimenzije odgovaraju sem visine koja prelazi neka 3-4cm kakva im je procedura da li su rigorozni po tom pitanju. Vjerujem, da zvuči smijesno ali ne bih da me zbog toga gnjave i stvaraju neprijatnosti.Putujem iz Tuzle za Göteborg.
- vjesticanametli
#1441 Re: Wizz air
ma sigurno je bilo u frankfurtuMaraschino wrote:Kako ba? Lijevo stoje prioriteti a svi drugi desno ispred izlaznih vrata. Nekada teta kaze naglas da se pripreme prioriteti i prvo njih propuste. Nekada cekaju da udju u avion pa tek onda pustaju ostale.vjesticanametli wrote:Ma nece nista....
Ti si sigurno bila negdje drugo a ne na Dubravama.
- muha_sa
#1442 Re: Wizz air
meni su prije par godina zbog onih tockica na rucnom naplatili 20 eura--bog me ubio ako je bilo 5cm visocijeMaraschino wrote:Nemoj praviti rizik. Nekada(cesto) sve gledaju. Idu i zikaju ali diskretno velicine i kolicine prtljaga. Odmah te vraca da predas prtljag a to kosta kao manji kofer da kupis.kalee wrote:Potrebna mi je informacija, vaše iskustvo. Prvi put putujem Wizz Air-om, nosim ručni prtljag (55x40x23) sve dimenzije odgovaraju sem visine koja prelazi neka 3-4cm kakva im je procedura da li su rigorozni po tom pitanju. Vjerujem, da zvuči smijesno ali ne bih da me zbog toga gnjave i stvaraju neprijatnosti.Putujem iz Tuzle za Göteborg.
- muha_sa
#1443 Re: Wizz air
prije dvadesetak dana putovo za Vekše--prvo prozvali nas sa prioritetom i prvi udjosmovjesticanametli wrote:Ma nece nista....
- vjesticanametli
#1444 Re: Wizz air
Ma hajd vala laktaj se i ti malo 
- muha_sa
#1445 Re: Wizz air
vjesticanametli wrote:Ma hajd vala laktaj se i ti malo
bila unuka sU menom, zbog radi nje nisam mogo trcat da bidnem prvi na propitivanju gdje idem, koliko ostajem, koliko para uza se imam, imam li povratnu kartu, što cu u ŠveCkoj...........................
-
kalee
#1446 Re: Wizz air
Bas ti točkići prave problem, ostalo je sve urednumuha_sa wrote:meni su prije par godina zbog onih tockica na rucnom naplatili 20 eura--bog me ubio ako je bilo 5cm visocijeMaraschino wrote:Nemoj praviti rizik. Nekada(cesto) sve gledaju. Idu i zikaju ali diskretno velicine i kolicine prtljaga. Odmah te vraca da predas prtljag a to kosta kao manji kofer da kupis.kalee wrote:Potrebna mi je informacija, vaše iskustvo. Prvi put putujem Wizz Air-om, nosim ručni prtljag (55x40x23) sve dimenzije odgovaraju sem visine koja prelazi neka 3-4cm kakva im je procedura da li su rigorozni po tom pitanju. Vjerujem, da zvuči smijesno ali ne bih da me zbog toga gnjave i stvaraju neprijatnosti.Putujem iz Tuzle za Göteborg.
- drndalo
#1447 Re: Wizz air
Sto se ovog prtljaga tice, mjerenje u 99.9% slucajeva ide tako da ako sumnjaju u vizuelno osacovan prtljag testiraju ovim sablonom:

Koliko vidjoh ukoliko bez problema staje sirinom i dubinom u njega, a gore ne viri znatno, to ne bi trebao biti problem... Osim ako ih iznerviras, pa da tjeraju mak na konac...
U svakom slucaju, ako tvoj prebacuje samo 5 cm vise, bice sigurno neko od nasih sa svojim koji je 10 cm visi... Pa gledaj kako da im tvoj ne upadne u oci, nego taj neki drugi...
Koliko vidjoh ukoliko bez problema staje sirinom i dubinom u njega, a gore ne viri znatno, to ne bi trebao biti problem... Osim ako ih iznerviras, pa da tjeraju mak na konac...
U svakom slucaju, ako tvoj prebacuje samo 5 cm vise, bice sigurno neko od nasih sa svojim koji je 10 cm visi... Pa gledaj kako da im tvoj ne upadne u oci, nego taj neki drugi...
- Maraschino
#1448 Re: Wizz air
Da vas pitam, ove godine(od 01.01.2018) nisam dobio ni jedan email da su karte snizene 20%. Dobijem da je 10% ako bukiras hotel, auto iznajmis i tako ali nikako za karte.
Prosle godine skoro svakog mjeseca dolazi email da su karte snizene 20% za clanove kluba a nakon par dana i za sve ostale.
Je li ovo samo kod mene ili se i vama isto desilo?
Prosle godine skoro svakog mjeseca dolazi email da su karte snizene 20% za clanove kluba a nakon par dana i za sve ostale.
-
Gandra_1
#1449 Re: Wizz air
Bude s vremena na vrijeme, čak mislim da je jučer bilo 20% na sve letove, a nedavno i za njihov rođendan.. Samo treba pratiti, meni uredno na mail dolazi obavještenja.Maraschino wrote:Da vas pitam, ove godine(od 01.01.2018) nisam dobio ni jedan email da su karte snizene 20%. Dobijem da je 10% ako bukiras hotel, auto iznajmis i tako ali nikako za karte.
- Maraschino
#1450 Re: Wizz air
Sada mi doslo za auto 10% a za rodjendan sam vidio na drugoj stranici ali kada sam otisao na njihovu stranicu vidio sam da su cijene podigli ranije tako da sa njihovim kortingom opet me isto izadje ili mozda malo skuplje.Gandra_1 wrote:Bude s vremena na vrijeme, čak mislim da je jučer bilo 20% na sve letove, a nedavno i za njihov rođendan.. Samo treba pratiti, meni uredno na mail dolazi obavještenja.Maraschino wrote:Da vas pitam, ove godine(od 01.01.2018) nisam dobio ni jedan email da su karte snizene 20%. Dobijem da je 10% ako bukiras hotel, auto iznajmis i tako ali nikako za karte.