Tebi 7-ica dosla na racunaru?taureg71 wrote:zakljucak...ko se ne voli zezati i istrazivati neka ne ide od 7-ce, kao sto sam i sam....
Windows 10
Moderator: Benq
- semirsar
#1426 Re: Windows 10
-
taureg71
#1427 Re: Windows 10
msm da jeste, pa sam instalirao 8 cu pa mi se nije dopala, pa se vratio na 7...imao sam i XP a bome se sjecam i 95-ce...7 KONZAsemirsar wrote:Tebi 7-ica dosla na racunaru?taureg71 wrote:zakljucak...ko se ne voli zezati i istrazivati neka ne ide od 7-ce, kao sto sam i sam....
-
taureg71
#1428 Re: Windows 10
msm da jeste, pa sam instalirao 8 cu pa mi se nije dopala, pa se vratio na 7...imao sam i XP a bome se sjecam i 95-ce...7 KONZA
[/quote]
7 RULE sve ostalo smeće[/quote]
ma logika govori da bi svaki sledeci trebao bolji biti, sta znam nekako mi 7 ca konza, a 10 nisam probao, msm da je ok za mobace i tablete, ali ovako ...eto nisam strucan...ma sto je ok ne treba mijenjati
7 RULE sve ostalo smeće[/quote]
ma logika govori da bi svaki sledeci trebao bolji biti, sta znam nekako mi 7 ca konza, a 10 nisam probao, msm da je ok za mobace i tablete, ali ovako ...eto nisam strucan...ma sto je ok ne treba mijenjati
- semirsar
#1429 Re: Windows 10
Kako god, men se desi zajeb pa moradoh format i reinstall nazad na 8-icu, ubrzo mi jopet dodje notifikacija da nadogradim na 10-ku, vjeruj da nisam ni sekunde razmisljao. Meni se 10-ka pokazala tako brza i stabilna da mi je fakat cudno kako drugi imaju tako losa iskustva. 7-ica mi nije ni u mislima, mada imam disk za instalaciju a takodje mi se pokazala jako dobra i stabilna. 8-ica je vec druga prica, ona mi se pokazala puno bolja od 7-ce 
- ExNihilo
#1430 Re: Windows 10
7 > 10 > 8
- Maharadza
#1431 Re: Windows 10
8-ica je ugl. brža od 7-ice jer nema "AERO themes" koje opterećuju dodatno ali čine radno okruženje (desktop, folderi i ostali GUI) dosta ljepšim - to se mora priznati, a metro ne koristim uopšte, čak štaviše, ukino ga totalno tako da mi se ni prilikom boot-anja ne pojavljuje nego direktno ulazim na desktop!semirsar wrote:Kako god, men se desi zajeb pa moradoh format i reinstall nazad na 8-icu, ubrzo mi jopet dodje notifikacija da nadogradim na 10-ku, vjeruj da nisam ni sekunde razmisljao. Meni se 10-ka pokazala tako brza i stabilna da mi je fakat cudno kako drugi imaju tako losa iskustva. 7-ica mi nije ni u mislima, mada imam disk za instalaciju a takodje mi se pokazala jako dobra i stabilna. 8-ica je vec druga prica, ona mi se pokazala puno bolja od 7-ce
A kod 10-ke zavisi sve od hardvera i programa koje koristiš, jer za neke imaš bolju optimizaciju i drajvere dok ih drugi nemaju pa nastaje belaj! Mada će naravno i to vremenom sve "ispeglati" pa ne sumnjam da će 10-ka postati "mjerilo" što se tiče brzine, ako već sada nije!
-
NediM17
#1432 Re: Windows 10
Probao i 8 i 8.1 i 10, i uz duzno postovanje Win 7 je za mene Tito jos uvijek.
- Felidae
#1433 Re: Windows 10
Mali problem instalirana 10 preko onog njihovog toola sa iso fajlom i sad neće da se aktivira a imala sam 8 licencu Acer all in one mašina. Neko mi je rekao da samo idem skip kod serijala i da će se sam aktivirati. Sta sad da radim? Nemam serijal od 8 samo ima onu hologram naljepnicu
-
nedims
#1434 Re: Windows 10
Ovde imas objasnjenje ...Felidae wrote:![]()
![]()
![]()
Mali problem instalirana 10 preko onog njihovog toola sa iso fajlom i sad neće da se aktivira a imala sam 8 licencu Acer all in one mašina. Neko mi je rekao da samo idem skip kod serijala i da će se sam aktivirati. Sta sad da radim? Nemam serijal od 8 samo ima onu hologram naljepnicu
http://www.askvg.com/how-to-perform-cle ... indows-10/
- agent_zero
#1435 Re: Windows 10
Da li se vama dešava u safe mode-u da start meni ne reaguje odmah iz prve? Na tren se pojavi i nestane i nakon 2-3 klika se upali normalno?
Čudno mi malo da se u safe mode-u to dešava...
Čudno mi malo da se u safe mode-u to dešava...
- Quaresma
#1436 Re: Windows 10
sinoc kad sam se htio vratiti na 8.1 tj kad sam napravio bootabilan usb, kliknem start i restart. laptop se ugasi, kontam da sam greskom pritisnuo shut down, upalim laptop, restart on se ugasi, reko da probam sa shut down, a on ode valjda u sleep mode, cudan bug
i to se desavalo u zadnjih 2 builda mislim, ali nisam skontao dosad, i cudno kako to nije ispravljeno, i jos cudnije da sam od rijetkih koji ima taj problem, a nisam vidio da se neko za isto zali
u postavkama control panela sam gledao i sve je u redu bilo sa postavkama
i to se desavalo u zadnjih 2 builda mislim, ali nisam skontao dosad, i cudno kako to nije ispravljeno, i jos cudnije da sam od rijetkih koji ima taj problem, a nisam vidio da se neko za isto zali
u postavkama control panela sam gledao i sve je u redu bilo sa postavkama
-
Poslednji Divergent
#1437 Re: Windows 10
Pozdrav forumasi
Slucajno sam kliknuo da mi se .dll datoteke otvaraju preko notepada.
Gledao sam na you tube kako da stvari vratim na staro i pokusavao sam preko registry editora, ali nisam uspio jer mi je W10, a os u tutorijalu je bio W7. Da li neko od Vas zna kako da vratim postavle na staro jer mi stvarno treba ta datoteka.
Unaprijed hvala
Gledao sam na you tube kako da stvari vratim na staro i pokusavao sam preko registry editora, ali nisam uspio jer mi je W10, a os u tutorijalu je bio W7. Da li neko od Vas zna kako da vratim postavle na staro jer mi stvarno treba ta datoteka.
Unaprijed hvala
- friskyoreo
#1438 Re: Windows 10
Kako da zaustavim win 10 da mi updateuje driver za touchpad. Kad uradi update, ne radi mi scroll, i onda posle svakog restarta moram rollback driver.
Probao sam da hide updates, da zabranim da updateuje drivere, nista ne pomaze. 
- agent_zero
#1439 Re: Windows 10
Koliko sam upratio, vrlo teško... mora se nešto čeprkati po registry-u ili preko powershella, meni se s tim ne da peglati... i ja sam sve pogasio i čekam novi set drajvera za grafičku, ako ih slučajno opet sam apdejtuje, leti ovaj windows s mog kompa dok to ne srede, odnosno ne ubace opciju da mi sami kontrolišemo koji drajveri će se apdejtovati i kada (kao što je bilo u windows 7 i 8.1).friskyoreo wrote:Kako da zaustavim win 10 da mi updateuje driver za touchpad. Kad uradi update, ne radi mi scroll, i onda posle svakog restarta moram rollback driver.![]()
![]()
- friskyoreo
#1440 Re: Windows 10
Hvala ti.agent_zero wrote:Koliko sam upratio, vrlo teško... mora se nešto čeprkati po registry-u ili preko powershella, meni se s tim ne da peglati... i ja sam sve pogasio i čekam novi set drajvera za grafičku, ako ih slučajno opet sam apdejtuje, leti ovaj windows s mog kompa dok to ne srede, odnosno ne ubace opciju da mi sami kontrolišemo koji drajveri će se apdejtovati i kada (kao što je bilo u windows 7 i 8.1).friskyoreo wrote:Kako da zaustavim win 10 da mi updateuje driver za touchpad. Kad uradi update, ne radi mi scroll, i onda posle svakog restarta moram rollback driver.![]()
![]()
- agent_zero
#1441 Re: Windows 10
Pa kažem ti, koliko sam upratio nemafriskyoreo wrote:Hvala ti.agent_zero wrote:Koliko sam upratio, vrlo teško... mora se nešto čeprkati po registry-u ili preko powershella, meni se s tim ne da peglati... i ja sam sve pogasio i čekam novi set drajvera za grafičku, ako ih slučajno opet sam apdejtuje, leti ovaj windows s mog kompa dok to ne srede, odnosno ne ubace opciju da mi sami kontrolišemo koji drajveri će se apdejtovati i kada (kao što je bilo u windows 7 i 8.1).friskyoreo wrote:Kako da zaustavim win 10 da mi updateuje driver za touchpad. Kad uradi update, ne radi mi scroll, i onda posle svakog restarta moram rollback driver.![]()
![]()
Ima li kakav nacin da zabranim da bilo sta updateuje? Ja sam zadovoljan i sa ovim kako sad radi, samo da me to ne zeza.
Windows za debile, u kratkim crtama.
- ferratilis
#1442 Re: Windows 10
Ako kupim Windows 10 OEM key na netu, može li mi neko reći kako se onda instalira Windows, jel skinem piratski pa aktiviram sa ključem ili kako? I koliko je to sigurno?
http://www.kinguin.net/product/175788/w ... 8-2470720/
http://www.kinguin.net/product/175788/w ... 8-2470720/
-
almir_tz
#1443 Re: Windows 10
Koliko znam, ovo izbjegavaj, ključeve kupuj samo od strane Microsoft-a
licenciranih distributera. Pretpostavljam jednom kad dobiješ ključ
da vrlo lako dođeš do medija. Uostalom uzmi si Win 7 Professional
pa upgrejdaj na 10 i vozdra. Ha ja.
Uostalom:
http://www.microsoftstore.com/store?Act ... ngCartPage
licenciranih distributera. Pretpostavljam jednom kad dobiješ ključ
da vrlo lako dođeš do medija. Uostalom uzmi si Win 7 Professional
pa upgrejdaj na 10 i vozdra. Ha ja.
Uostalom:
http://www.microsoftstore.com/store?Act ... ngCartPage
-
ciza_bliza
#1444 Re: Windows 10
Mogu li se kako skidati aplikacije i igrice s njihove prodavnice bez da se registruje preko maila?
- Qler
#1445 Re: Windows 10
Ne moze. Kao sto ne moze ni sa google play store bez registracije sa njihovim mailom, i sa app store bez apple ID...
- Del_Boy1
#1446 Re: Windows 10
Qler wrote:Ne moze. Kao sto ne moze ni sa google play store bez registracije sa njihovim mailom, i sa app store bez apple ID...
Što volim onim što se registruju po tim stranicama sa mojom mail adresom fino pobrkat profil i na kraju ga obrisat, imam jednostavnu mail adresu pomoću koje se dosta raje registruje na razne stranice i onda meni dođe mail potvrde profila a ja ga fino odma obrišem.
- MeanMachine
#1447 Re: Windows 10
Jesi li probao promijeniti preko Settings/System/Default apps/Choose default apps by file type?Poslednji Divergent wrote:Pozdrav forumasi
Unaprijed hvala
- MeanMachine
#1448 Re: Windows 10
Otvoriš registry editor i odeš na HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Synaptics\SynTPEnh, a zatim na toj lokaciji kreiraš novi DWORD (pretpostavljam da je riječ o 64 bitnom sistemu tako da odeš na opciju: Edit/New/DWORD (32-bit) Value). Dodijeliš za ovaj DWORD naziv UseScrollCursor i vrijednost 0. Nakon toga uradiš jedan restart i nadam se da bi scroll na touchpad-u trebao raditi bez problema (naravno, svako editovanje registry-ja radiš na vlastitu odgovornostfriskyoreo wrote:Kako da zaustavim win 10 da mi updateuje driver za touchpad. Kad uradi update, ne radi mi scroll, i onda posle svakog restarta moram rollback driver.![]()
![]()
-
Poslednji Divergent
#1449 Re: Windows 10
Nisam to pokusao. Sta trebam tu uraditi?MeanMachine wrote:Jesi li probao promijeniti preko Settings/System/Default apps/Choose default apps by file type?Poslednji Divergent wrote:Pozdrav forumasi
Unaprijed hvala
- MeanMachine
#1450 Re: Windows 10
Pa obzirom da za .dll nema default aplikacija predviđena za njihovo otvaranje ja bih u tvom slučaju u Settings/System/Default apps odabrao opciju (pri dnu liste koja se prikaže) Reset to the Microsoft recommended defaults. Nadam se da će ti ovo biti od pomoći.Poslednji Divergent wrote:Nisam to pokusao. Sta trebam tu uraditi?MeanMachine wrote:Jesi li probao promijeniti preko Settings/System/Default apps/Choose default apps by file type?Poslednji Divergent wrote:Pozdrav forumasi
Unaprijed hvala