Windows 10

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
semirsar

#1426 Re: Windows 10

Post by semirsar »

taureg71 wrote:zakljucak...ko se ne voli zezati i istrazivati neka ne ide od 7-ce, kao sto sam i sam.... :thumbup:
Tebi 7-ica dosla na racunaru? :mrgreen:
taureg71

#1427 Re: Windows 10

Post by taureg71 »

semirsar wrote:
taureg71 wrote:zakljucak...ko se ne voli zezati i istrazivati neka ne ide od 7-ce, kao sto sam i sam.... :thumbup:
Tebi 7-ica dosla na racunaru? :mrgreen:
msm da jeste, pa sam instalirao 8 cu pa mi se nije dopala, pa se vratio na 7...imao sam i XP a bome se sjecam i 95-ce...7 KONZA :thumbup:
taureg71

#1428 Re: Windows 10

Post by taureg71 »

msm da jeste, pa sam instalirao 8 cu pa mi se nije dopala, pa se vratio na 7...imao sam i XP a bome se sjecam i 95-ce...7 KONZA :thumbup:[/quote]
7 RULE sve ostalo smeće[/quote]

ma logika govori da bi svaki sledeci trebao bolji biti, sta znam nekako mi 7 ca konza, a 10 nisam probao, msm da je ok za mobace i tablete, ali ovako ...eto nisam strucan...ma sto je ok ne treba mijenjati :run:
semirsar

#1429 Re: Windows 10

Post by semirsar »

Kako god, men se desi zajeb pa moradoh format i reinstall nazad na 8-icu, ubrzo mi jopet dodje notifikacija da nadogradim na 10-ku, vjeruj da nisam ni sekunde razmisljao. Meni se 10-ka pokazala tako brza i stabilna da mi je fakat cudno kako drugi imaju tako losa iskustva. 7-ica mi nije ni u mislima, mada imam disk za instalaciju a takodje mi se pokazala jako dobra i stabilna. 8-ica je vec druga prica, ona mi se pokazala puno bolja od 7-ce :thumbup:
ExNihilo

#1430 Re: Windows 10

Post by ExNihilo »

7 > 10 > 8
Maharadza

#1431 Re: Windows 10

Post by Maharadza »

semirsar wrote:Kako god, men se desi zajeb pa moradoh format i reinstall nazad na 8-icu, ubrzo mi jopet dodje notifikacija da nadogradim na 10-ku, vjeruj da nisam ni sekunde razmisljao. Meni se 10-ka pokazala tako brza i stabilna da mi je fakat cudno kako drugi imaju tako losa iskustva. 7-ica mi nije ni u mislima, mada imam disk za instalaciju a takodje mi se pokazala jako dobra i stabilna. 8-ica je vec druga prica, ona mi se pokazala puno bolja od 7-ce :thumbup:
8-ica je ugl. brža od 7-ice jer nema "AERO themes" koje opterećuju dodatno ali čine radno okruženje (desktop, folderi i ostali GUI) dosta ljepšim - to se mora priznati, a metro ne koristim uopšte, čak štaviše, ukino ga totalno tako da mi se ni prilikom boot-anja ne pojavljuje nego direktno ulazim na desktop! :mrgreen:

A kod 10-ke zavisi sve od hardvera i programa koje koristiš, jer za neke imaš bolju optimizaciju i drajvere dok ih drugi nemaju pa nastaje belaj! Mada će naravno i to vremenom sve "ispeglati" pa ne sumnjam da će 10-ka postati "mjerilo" što se tiče brzine, ako već sada nije! :P
NediM17

#1432 Re: Windows 10

Post by NediM17 »

Probao i 8 i 8.1 i 10, i uz duzno postovanje Win 7 je za mene Tito jos uvijek.
Felidae

#1433 Re: Windows 10

Post by Felidae »

:-) :-) :(
Mali problem instalirana 10 preko onog njihovog toola sa iso fajlom i sad neće da se aktivira a imala sam 8 licencu Acer all in one mašina. Neko mi je rekao da samo idem skip kod serijala i da će se sam aktivirati. Sta sad da radim? Nemam serijal od 8 samo ima onu hologram naljepnicu
nedims

#1434 Re: Windows 10

Post by nedims »

Felidae wrote::-) :-) :(
Mali problem instalirana 10 preko onog njihovog toola sa iso fajlom i sad neće da se aktivira a imala sam 8 licencu Acer all in one mašina. Neko mi je rekao da samo idem skip kod serijala i da će se sam aktivirati. Sta sad da radim? Nemam serijal od 8 samo ima onu hologram naljepnicu
Ovde imas objasnjenje ...

http://www.askvg.com/how-to-perform-cle ... indows-10/
agent_zero

#1435 Re: Windows 10

Post by agent_zero »

Da li se vama dešava u safe mode-u da start meni ne reaguje odmah iz prve? Na tren se pojavi i nestane i nakon 2-3 klika se upali normalno?

Čudno mi malo da se u safe mode-u to dešava...
Quaresma

#1436 Re: Windows 10

Post by Quaresma »

sinoc kad sam se htio vratiti na 8.1 tj kad sam napravio bootabilan usb, kliknem start i restart. laptop se ugasi, kontam da sam greskom pritisnuo shut down, upalim laptop, restart on se ugasi, reko da probam sa shut down, a on ode valjda u sleep mode, cudan bug :-D

i to se desavalo u zadnjih 2 builda mislim, ali nisam skontao dosad, i cudno kako to nije ispravljeno, i jos cudnije da sam od rijetkih koji ima taj problem, a nisam vidio da se neko za isto zali

u postavkama control panela sam gledao i sve je u redu bilo sa postavkama
Poslednji Divergent

#1437 Re: Windows 10

Post by Poslednji Divergent »

Pozdrav forumasi
Slucajno sam kliknuo da mi se .dll datoteke otvaraju preko notepada.
Gledao sam na you tube kako da stvari vratim na staro i pokusavao sam preko registry editora, ali nisam uspio jer mi je W10, a os u tutorijalu je bio W7. Da li neko od Vas zna kako da vratim postavle na staro jer mi stvarno treba ta datoteka.
Unaprijed hvala
friskyoreo

#1438 Re: Windows 10

Post by friskyoreo »

Kako da zaustavim win 10 da mi updateuje driver za touchpad. Kad uradi update, ne radi mi scroll, i onda posle svakog restarta moram rollback driver. :evil: :evil: :evil: Probao sam da hide updates, da zabranim da updateuje drivere, nista ne pomaze. :sad:
agent_zero

#1439 Re: Windows 10

Post by agent_zero »

friskyoreo wrote:Kako da zaustavim win 10 da mi updateuje driver za touchpad. Kad uradi update, ne radi mi scroll, i onda posle svakog restarta moram rollback driver. :evil: :evil: :evil: Probao sam da hide updates, da zabranim da updateuje drivere, nista ne pomaze. :sad:
Koliko sam upratio, vrlo teško... mora se nešto čeprkati po registry-u ili preko powershella, meni se s tim ne da peglati... i ja sam sve pogasio i čekam novi set drajvera za grafičku, ako ih slučajno opet sam apdejtuje, leti ovaj windows s mog kompa dok to ne srede, odnosno ne ubace opciju da mi sami kontrolišemo koji drajveri će se apdejtovati i kada (kao što je bilo u windows 7 i 8.1).
friskyoreo

#1440 Re: Windows 10

Post by friskyoreo »

agent_zero wrote:
friskyoreo wrote:Kako da zaustavim win 10 da mi updateuje driver za touchpad. Kad uradi update, ne radi mi scroll, i onda posle svakog restarta moram rollback driver. :evil: :evil: :evil: Probao sam da hide updates, da zabranim da updateuje drivere, nista ne pomaze. :sad:
Koliko sam upratio, vrlo teško... mora se nešto čeprkati po registry-u ili preko powershella, meni se s tim ne da peglati... i ja sam sve pogasio i čekam novi set drajvera za grafičku, ako ih slučajno opet sam apdejtuje, leti ovaj windows s mog kompa dok to ne srede, odnosno ne ubace opciju da mi sami kontrolišemo koji drajveri će se apdejtovati i kada (kao što je bilo u windows 7 i 8.1).
Hvala ti. ;-) Ima li kakav nacin da zabranim da bilo sta updateuje? Ja sam zadovoljan i sa ovim kako sad radi, samo da me to ne zeza. :)
agent_zero

#1441 Re: Windows 10

Post by agent_zero »

friskyoreo wrote:
agent_zero wrote:
Hvala ti. ;-) Ima li kakav nacin da zabranim da bilo sta updateuje? Ja sam zadovoljan i sa ovim kako sad radi, samo da me to ne zeza. :)
Pa kažem ti, koliko sam upratio nema :). Čak ni redovni windows update ne možeš više ugasiti, odnosno kontrolisati, namješteno je po defaultu da automatski skida i instalira.

Windows za debile, u kratkim crtama. :) Ne znam šta ovaj treshold u novembru donosi, ali ako s njim ne srede ovo oko ažuriranja da sami kontrolišemo šta, kada i kako, onda vidimo se nekad u budućnosti kad i ako ikad to srede. Hvala Bogu, ima alternativa (win7 i 8.1).
ferratilis

#1442 Re: Windows 10

Post by ferratilis »

Ako kupim Windows 10 OEM key na netu, može li mi neko reći kako se onda instalira Windows, jel skinem piratski pa aktiviram sa ključem ili kako? I koliko je to sigurno?

http://www.kinguin.net/product/175788/w ... 8-2470720/
almir_tz

#1443 Re: Windows 10

Post by almir_tz »

Koliko znam, ovo izbjegavaj, ključeve kupuj samo od strane Microsoft-a
licenciranih distributera. Pretpostavljam jednom kad dobiješ ključ
da vrlo lako dođeš do medija. Uostalom uzmi si Win 7 Professional
pa upgrejdaj na 10 i vozdra. Ha ja.

Uostalom:

http://www.microsoftstore.com/store?Act ... ngCartPage
ciza_bliza

#1444 Re: Windows 10

Post by ciza_bliza »

Mogu li se kako skidati aplikacije i igrice s njihove prodavnice bez da se registruje preko maila?
Qler

#1445 Re: Windows 10

Post by Qler »

Ne moze. Kao sto ne moze ni sa google play store bez registracije sa njihovim mailom, i sa app store bez apple ID...
Del_Boy1

#1446 Re: Windows 10

Post by Del_Boy1 »

Qler wrote:Ne moze. Kao sto ne moze ni sa google play store bez registracije sa njihovim mailom, i sa app store bez apple ID...

Što volim onim što se registruju po tim stranicama sa mojom mail adresom fino pobrkat profil i na kraju ga obrisat, imam jednostavnu mail adresu pomoću koje se dosta raje registruje na razne stranice i onda meni dođe mail potvrde profila a ja ga fino odma obrišem. :izet:
MeanMachine

#1447 Re: Windows 10

Post by MeanMachine »

Poslednji Divergent wrote:Pozdrav forumasi
Gledao sam na you tube kako da stvari vratim na staro i pokusavao sam preko registry editora, ali nisam uspio jer mi je W10, a os u tutorijalu je bio W7. Da li neko od Vas zna kako da vratim postavle na staro jer mi stvarno treba ta datoteka.
Unaprijed hvala
Jesi li probao promijeniti preko Settings/System/Default apps/Choose default apps by file type?
MeanMachine

#1448 Re: Windows 10

Post by MeanMachine »

Otvoriš registry editor i odeš na HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Synaptics\SynTPEnh, a zatim na toj lokaciji kreiraš novi DWORD (pretpostavljam da je riječ o 64 bitnom sistemu tako da odeš na opciju: Edit/New/DWORD (32-bit) Value). Dodijeliš za ovaj DWORD naziv UseScrollCursor i vrijednost 0. Nakon toga uradiš jedan restart i nadam se da bi scroll na touchpad-u trebao raditi bez problema (naravno, svako editovanje registry-ja radiš na vlastitu odgovornost :mrgreen: tako da treba raditi polako i sigurno). Sretno :thumbup:
Poslednji Divergent

#1449 Re: Windows 10

Post by Poslednji Divergent »

MeanMachine wrote:
Unaprijed hvala
Jesi li probao promijeniti preko Settings/System/Default apps/Choose default apps by file type?
Nisam to pokusao. Sta trebam tu uraditi?
MeanMachine

#1450 Re: Windows 10

Post by MeanMachine »

Poslednji Divergent wrote:
MeanMachine wrote:
Unaprijed hvala
Nisam to pokusao. Sta trebam tu uraditi?
Pa obzirom da za .dll nema default aplikacija predviđena za njihovo otvaranje ja bih u tvom slučaju u Settings/System/Default apps odabrao opciju (pri dnu liste koja se prikaže) Reset to the Microsoft recommended defaults. Nadam se da će ti ovo biti od pomoći.
Post Reply