Pa je na temi o tome bilo svega, te četnik, te trebamu uraditi ovo, treba mu ono, ja bih njega vako nako, bla bla bla, slali se mejlovi rak-u, sjećam se da su na toj temi najgrlatiji bili upravo oni koji sada najgrlatiji u odbrani prava da se može ismijavati i pljuvati sve i svako, likovi poput @leclerka i slični.
Vjerovatno u njihovim glavama to pravo na ismijavanje je selektivno, pa tako jedan Srbin ne smije ispričati benigni vic koji aludira na prostituciju Bosanki sa unproforcima, dok sa druge strane opravdava bespotrebno ismijavanje nad Islamom.
Znači sloboda govora za jedne važi, a za druge ne, naročito je to izraženo kada je zapadna europa u pitanju, tada proradi taj ulizivački mentalitet i selektivni osjećaj za nekakve tobože vrijednosti.
Znači, ili si za slobodu govora apsolutno ili nisi nikako, a ne jedan Francuz ima pravo reći što poželi i vrijeđati koga god, a neko drugi kao nema to isto pravo, njega se može napadati i govoriti ja bi mu ovo, ja bi ono. Zajebite vi ta prava, ili ih imaju svi ili ih nema niko.